Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Весілля... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Весілля... Що подарувати? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 листопад 2008 - 16:57

Пригадую собі своє... 28 запрошених і 3 праски :D
ну правда дві з них подарували ті, хто не був запрошений, тому скаржитись немає на що, а лише дякувати. Та й добре, що їх було 3, а не 2 чи 4, а то б не знала як ділити, а так собі одну (найкращу), мамі і свекрусі і всі довольні (крім мого коханого). Коли в нас постає питання що дарувати на весілля, то в чоловіка завжди живий приклад про три праски і рішення - гроші.
А як ви вважаєте що краще гроші чи подарунок?
Одружується мій рідний брат і мені хочеться подарувати щось на память, але гроші в такий час теж потрібні. Свому молодшому брату подарувала набір столових приборів на 12 персон, а тут не хочеться повторюватись.
Одним словом я розгублена, а часу зовсім нема. Може хтось поділиться своїм досвідом і порадить щось!!!
І якщо хтось вважає що найкраще дарувати гроші, то скажіть скільки тепер дарують з людини, а то я не в курсі (вибачаюсь за можливо нескромне питання).
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:10

оригінальні ідеї можна почитати (про дерево щастя мені сподобалося)
Повідомлення від модератора Капітошка
Заборонені лінки на ресурси схожої орієнтації

My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мerri 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:21

Привіт NaTA!
наскільки я чула від знайомих , що цього року дарують з людини 100$. :blink:

навіть на живому прикладі....Було не давно весілля мого колишнього співробітника....то він говорив...що йому на весілля дарували всі по 100$,і декілька по 80$.
Незнаю...може у нього така багата родина...а може так зараз дарують.......

хоча, як на мене гроші краще......оскільки молодята :mocking: можуть купити все. що їм захочеться.-
а щоб не було таких випадків як у тебе :D
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:26

мені здається що рідному брату можна й більше трохи назбирати(хоча все залежить від статків сім"ї),проте якщо співробінтику 100$ який тобі "ніхто" фактично, то рідного брата мона й виділити:)
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:35

Повірте гроші найліпше дарувати, молодята самі спланують, що купити на Ваші гроші... і не вийде такого, що подарують три праски як у Вас :smile: Прислухайтесь більше до чоловіка, він правий...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:59

Я двоюрідному брату дарувала подарунок та 500 гривень, а мама, як рідна тітка - 1000 грн. Весілля було не в Києві, а на рівненщині, то такі суми там ще "катять". Це було 3 місяці тому. Зараз не знаю як. Нормальним подарунком є кухонний комбайн, гарна картина або щось типу того. Але як кажуть в народі: "Дрованому коню в зуби на заглядають...". :D :D :D
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 18:15

В США для прикладу, молодята самі складають список речей з конкретних магазинів що вони хочуть і цей спикок роздається усім запрошеним - і так кожен купляє щось і саме на ту суму, на яку хоче. Мені це звичайно дуже подобається. Хоча в Україні до цього напевно ще дуже далеко. Доречі, подарунки на весілля як правило набагато скромніші, ніж в нас. - з особи може бути по 30-40 доларів. Але...

Щодо грошей чи подарунка, то мій вибір однозначний - ПОДАРУНОК. пояснення дуже просте - це буде памятка від Вас, а гроші розійдуться на раз-два і все.
Що можна подарувати - та самі найнеохідніші речі: кухонні прилади, побутові і хатні речі (постільна білизна- для прикладу). А ще я вважаю, що можна запитатися в самих наречених, що саме їм найбільше б хотілося.

Бо гроші - це дуже банально, як на мене, і не особисто.

Шануймося, бо ми того.... :smile:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 18:32

ми друзям подарували двоспалунь постіль.коштувала 400 грн. Вона мені дуже сподобалась і за тиждень собі таку купила
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 18:45

Двоюрідному брату дарувалі подарунок і 500 гривень, мама, як рідна тітка, дарувала 1000 грн. Весілля було не в Києві, а на Рівненщині і 3 місяці тому. Зараз не скажу яка такса. Краще дарувати гроші, тому що, як на мене, молодята самі краще знають, що їм потрібно. Ми з чоловіком, наприклад, на свої весільні гроші робимо ремонт на кухні. А якщо не гроші, то можна подарувати кухонний комбайн, гарну картину, непогану кавоварку... Як кажуть в народі: "Дарованому коню в зуби не заглядають".

Цитата

молодята самі складають список речей з конкретних магазинів що вони хочуть і цей список роздається усім запрошеним - і так кожен купляє щось і саме на ту суму, на яку хоче.

З приводу цього, то мені здається, що таке ставлення не скромне, на яку б суму ті речі не були. А якби мене запитали, що мені подарувати на весілля, то я б просто не змогла сказати що саме. Не коректно якось запитувати на яку суму розраховує запрошена людина. А якщо не вгадаю з сумою і людина образиться або розгубиться, що не може зробити подарунок на таку суму. Тому найоптимальнішим, мені здається, є варіант дарування грошей.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 18:49

Брата можна запитати, що він хоче. Або дивитися по ситуації, чого в нього немає і що дійсно треба.
Я своєму рідному брату подарувала столовий сервіз на 12 персон. Три роки назад він коштував десь 700 гривень. А двоюрідним даруємо гроші, вони собі самі куплять. Щоб не подарувати чогось непотрібного.
Хоча 3 постільних компекти чи 3 простирадла - набагато краще, ніж 3 праски. :D
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ulik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 19:04

Привіт усім!
Як на мене я б дарувала подарунок, хоч память залишиться.Хоча я б дивилася на молодят, які вони.
От наприклад три місяці тому в нас виходила заміж родичка їм подарували батьки нареченого -пральну машину, а батьки нареченої 2000грн., хто скільки і що дарував я не бачила бо не була присутня, ми прийшли трохи пізніше, особисто ми подарували столовий набір. Але саме головне що на весіллі були присутні десь чоловік 30 і всі разом подарували 7,5тис.грн.+ подарунки, а молодята за ці гроші купили собі холодильник (1300грн.) і відпочили на морі, а коли приїхали то небуло й на хліб.Зараз вони про це жалкують, в них скоро народиться донька - самі розумієте які витрати, так що в цьому випадку краще три праски.
А такса в усіх різна -родичі звичайно дарують більше, а чужим не менше ніж 100грн. з чоловіка (дивлячись де святкують. якщо в кафе-ресторані і т.д то звичайно більше щоб хоч себе окупити)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 19:08

Нам не весілля тітка моєї дружини подарувала супер подарунок (набір столових приборів). перед тим вона питалася в нас що нам треба- ми звчийано не знали що сказати то вона нам сама запропонувала це і ми не відмовилися. Вона купила такий набіір, як Вона вважала за потрібний і на її відповідну суму.
Багато хто дарував також гроші. Так ось до чого я. Всі гроші які ми мали розійшлися моментально, проте кожен раз як ми витягуємо столовий набір - ми з радістю згадуємо чий це подарунок. і мені особисто це дуже приємно. А моя тітка подарувала гроші ( на таку саму суму як і набір), то тепер я немаю нічого щоб згадати про її подарунок (окрім памяті про її гроші).
Щодо скромності запитатися, то я думаю, що це пережитки минулого і в сосбисто в цьому нічого поганого не бачу. (свою думку нікому не нав'язую). Якщо питають родичі, які скажімо зроблять подарунок в 100 долаів, то я їм можу сказати відповідний подарунок чи скажімо друзі по навчанні - також буде відповідний бюджет. Завджи є верхня і нижня межа (для 100 це скажімо 80-120) Так що це все дуже особисто.

шануймося, бо ми того ... :hi:
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 19:24

А нам подарували крім грошей кухонний комбайн, 2 чайні сервізи, 1 набір кастрюль (цей набір подарувати самі попросили у дуже близьких друзів, бо самі собі купити зажали б). Ото й згодились лише кастрюлі, а те все собі сховане. А з приводу грошей, то ними потрібно вміти розпоряджатись, щоб було що згадувати. Я думаю, що весільна подорож, теж непогано.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   viltis 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 19:39

А мені мій брат подарував 2 шикарні альбоми, в які ми потім наші весільні фотки вклеїли. Пам"ятати цей подарунок я точно довго буду.
Моя мама колись подарувала своєму двоюрідному брату ( подарунок був від всієї нашої сім"ї --5 чоловік) фотки від фотостудії Баранських.
Нам на весілля дарували гроші. З подарунків набір Бергофф і шовкова постіль....

Щодо сум, то вони дуже сильно коливаються. В "середньому" брали 50 доларів з особи. Ближчі родичі дарували по 100. Хтось в євро....А нашим знайомим подарували 2 конверти ..з відкритками і пусті.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 листопад 2008 - 22:56

Саме з подарунків, що дарували нам, особливо сподобався набір: два банних халати, дві пари тапочок і чотири рушника - 2 великих і 2 маленьких. Таке воно все біле і так кльово виглядало =)
А щодо постільної білизни - то нам подарували 4 комплекти, а батьки десь за місяць до весілля купили нам двуспальну постіль (подушки, ковдру). Так з тих 4х комплектів тільки 1 підійшов, а ще один - так, з натяжкою. Інші лежать - мабуть, ще комусь подаруємо =D
Взагалі, якщо вирішувати, гроші чи подарунок, то можна компроміс - і гроші, і якийсь подаруночок. Як на мене, це оптимально.. Можна дійсно фотоальбом (хоча це ще можна не догодити, якщо дуже смаки у молодят цікаві), або якусь гарну рамочку для фоток - тематичну весільну, щоб на декілька фоток, можна знайти зараз такі, що і самі по собі як непоганий подарунок..

Або щось веселе, якщо друзям. Я, для прикладу, бачила недавно в продажі прикольні тапки - під комп"ютер. Там такий величезний тапок, як звичайні теплі домашні капці, тільки великий - його ставиш під письмовий стіл і поки сидиш за компом тримаєш в ньому ноги=)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 листопад 2008 - 22:56

мені здається це хороша ідея - створення списку бажаних подарунків та кооперація тих чи інших учасників дійства, щоб придбати ткий подарунок. у нас теж набуває популярності.
NaTa!, запитайте брата, щ б він хотів в подарунок. нічого крамольного в цьому не має. створюється нова сім"я, потрібно буде багато речей, і щоб потім не виявилося три однакові баняки та 2 пилесоси.
думаю, він вам підкаже, що краще подарувати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 23:14

Як на мене то краще подарунок дарувати, ніж гроші...все-таки це пам'ятка! Ми наприклад, як йдемо (а це було сто років тому) на весілля до знайомих то обирали подарунок...Для кумів обрали фотоальбом гарний, для подруги постіль (вона сама нам сказала, що хотіла б)...Доречі сказати, що ти хотів би на подарунок, це дуже полегшує життя з двох сторін. Ті що святкують, щасливі отримавши те що хочуть, тай гості раді, що не приходиться напрягаються над вибором і полегшує в тому плані життя :)
Але якщо йти, до далееких родичів, яких мало знаю, то напевне обрала б гроші в подарунок...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 09:08

Звичайно, подарунок це прекрасна памятка і т.д., але як мені можна подарувати той же сервіз чи постіль чи ковра чи.... і так можна багато писати, якщо в кожного свій смак... принесуть мені сервіз, а ядовитого кольору... який я не люблю, далі ковра, з розмірами не вгадали і т. д. :4_12_12: Рахую гроші найкращий вихід... і то не в конвертах, оце і є пережиток минулого... і якщо вже дарують чи дають гроші в цих конвертах нехай молодята не соромляться і розгортають, дивляться і складають у свій перший сімейний кошик всі набуті і подаровані гроші...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 09:16

Moon,я також вважаю, що дорогі подарунки вибрати собі можу тільки я сама(тобто ви мені грошіки, а я вже знаю куди їх пристосувати).
До речі в нас на весіллі не було жодного!!!!подарунка.А гроші нам дуже пригодилися, бо після весілля ми пішли жити окремо і потратили їх на хороший ремонт квартири і деякі меблі.Тільки татко подарував такий подарунок-що ні за які гроші не купиш.Він подарував мені диск з моїми першими звуками,словами,віршиками,пісеньками дитячими в моєму виконанні.Я плакала...Бо жодного разу не чула цих записів.Татко проробив колосальну роботу!!!я йому за це дуже вдячна і сильно люблю!!!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 09:32

Нам всі абсолютно дарували гроші - бо ми самі так просили - кожен скільки вважав за можливе, лише мої подруги вирішили подарувати щось на згадку - то подарували картину і гроші. Гроші ми не розтринькали, а відразу ж поїхали і купили на них побутову техніку (пральну машинку, телевізор, мікрохвильовку) та купу потрібних в господарстві дрібничок, ще й залишилося трошки, то потім ми доклали і купили хорошого холодильника. Думаю, за нинішніх обставин ліпше дарувати гроші, а молодята самі вмрішать що з ними робити, або конкретно запитати, що саме вони хочуть. Принаймні в моєму колі це нормально сприймається.
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему