Весілля... Що подарувати?
Відправлено 13 листопад 2008 - 16:57
ну правда дві з них подарували ті, хто не був запрошений, тому скаржитись немає на що, а лише дякувати. Та й добре, що їх було 3, а не 2 чи 4, а то б не знала як ділити, а так собі одну (найкращу), мамі і свекрусі і всі довольні (крім мого коханого). Коли в нас постає питання що дарувати на весілля, то в чоловіка завжди живий приклад про три праски і рішення - гроші.
А як ви вважаєте що краще гроші чи подарунок?
Одружується мій рідний брат і мені хочеться подарувати щось на память, але гроші в такий час теж потрібні. Свому молодшому брату подарувала набір столових приборів на 12 персон, а тут не хочеться повторюватись.
Одним словом я розгублена, а часу зовсім нема. Може хтось поділиться своїм досвідом і порадить щось!!!
І якщо хтось вважає що найкраще дарувати гроші, то скажіть скільки тепер дарують з людини, а то я не в курсі (вибачаюсь за можливо нескромне питання).
Відправлено 13 листопад 2008 - 17:10

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 13 листопад 2008 - 17:21
наскільки я чула від знайомих , що цього року дарують з людини 100$.
навіть на живому прикладі....Було не давно весілля мого колишнього співробітника....то він говорив...що йому на весілля дарували всі по 100$,і декілька по 80$.
Незнаю...може у нього така багата родина...а може так зараз дарують.......
хоча, як на мене гроші краще......оскільки молодята
а щоб не було таких випадків як у тебе :D
Відправлено 13 листопад 2008 - 17:26

Відправлено 13 листопад 2008 - 17:35
Відправлено 13 листопад 2008 - 17:59
Відправлено 13 листопад 2008 - 18:15
Щодо грошей чи подарунка, то мій вибір однозначний - ПОДАРУНОК. пояснення дуже просте - це буде памятка від Вас, а гроші розійдуться на раз-два і все.
Що можна подарувати - та самі найнеохідніші речі: кухонні прилади, побутові і хатні речі (постільна білизна- для прикладу). А ще я вважаю, що можна запитатися в самих наречених, що саме їм найбільше б хотілося.
Бо гроші - це дуже банально, як на мене, і не особисто.
Шануймося, бо ми того....
Відправлено 13 листопад 2008 - 18:32
Відправлено 13 листопад 2008 - 18:45
Цитата
З приводу цього, то мені здається, що таке ставлення не скромне, на яку б суму ті речі не були. А якби мене запитали, що мені подарувати на весілля, то я б просто не змогла сказати що саме. Не коректно якось запитувати на яку суму розраховує запрошена людина. А якщо не вгадаю з сумою і людина образиться або розгубиться, що не може зробити подарунок на таку суму. Тому найоптимальнішим, мені здається, є варіант дарування грошей.
Відправлено 13 листопад 2008 - 18:49
Я своєму рідному брату подарувала столовий сервіз на 12 персон. Три роки назад він коштував десь 700 гривень. А двоюрідним даруємо гроші, вони собі самі куплять. Щоб не подарувати чогось непотрібного.
Хоча 3 постільних компекти чи 3 простирадла - набагато краще, ніж 3 праски. :D
Відправлено 13 листопад 2008 - 19:04
Як на мене я б дарувала подарунок, хоч память залишиться.Хоча я б дивилася на молодят, які вони.
От наприклад три місяці тому в нас виходила заміж родичка їм подарували батьки нареченого -пральну машину, а батьки нареченої 2000грн., хто скільки і що дарував я не бачила бо не була присутня, ми прийшли трохи пізніше, особисто ми подарували столовий набір. Але саме головне що на весіллі були присутні десь чоловік 30 і всі разом подарували 7,5тис.грн.+ подарунки, а молодята за ці гроші купили собі холодильник (1300грн.) і відпочили на морі, а коли приїхали то небуло й на хліб.Зараз вони про це жалкують, в них скоро народиться донька - самі розумієте які витрати, так що в цьому випадку краще три праски.
А такса в усіх різна -родичі звичайно дарують більше, а чужим не менше ніж 100грн. з чоловіка (дивлячись де святкують. якщо в кафе-ресторані і т.д то звичайно більше щоб хоч себе окупити)
Відправлено 13 листопад 2008 - 19:08
Багато хто дарував також гроші. Так ось до чого я. Всі гроші які ми мали розійшлися моментально, проте кожен раз як ми витягуємо столовий набір - ми з радістю згадуємо чий це подарунок. і мені особисто це дуже приємно. А моя тітка подарувала гроші ( на таку саму суму як і набір), то тепер я немаю нічого щоб згадати про її подарунок (окрім памяті про її гроші).
Щодо скромності запитатися, то я думаю, що це пережитки минулого і в сосбисто в цьому нічого поганого не бачу. (свою думку нікому не нав'язую). Якщо питають родичі, які скажімо зроблять подарунок в 100 долаів, то я їм можу сказати відповідний подарунок чи скажімо друзі по навчанні - також буде відповідний бюджет. Завджи є верхня і нижня межа (для 100 це скажімо 80-120) Так що це все дуже особисто.
шануймося, бо ми того ...
Відправлено 13 листопад 2008 - 19:24
Відправлено 13 листопад 2008 - 19:39
Моя мама колись подарувала своєму двоюрідному брату ( подарунок був від всієї нашої сім"ї --5 чоловік) фотки від фотостудії Баранських.
Нам на весілля дарували гроші. З подарунків набір Бергофф і шовкова постіль....
Щодо сум, то вони дуже сильно коливаються. В "середньому" брали 50 доларів з особи. Ближчі родичі дарували по 100. Хтось в євро....А нашим знайомим подарували 2 конверти ..з відкритками і пусті.

Відправлено 13 листопад 2008 - 22:56
А щодо постільної білизни - то нам подарували 4 комплекти, а батьки десь за місяць до весілля купили нам двуспальну постіль (подушки, ковдру). Так з тих 4х комплектів тільки 1 підійшов, а ще один - так, з натяжкою. Інші лежать - мабуть, ще комусь подаруємо =D
Взагалі, якщо вирішувати, гроші чи подарунок, то можна компроміс - і гроші, і якийсь подаруночок. Як на мене, це оптимально.. Можна дійсно фотоальбом (хоча це ще можна не догодити, якщо дуже смаки у молодят цікаві), або якусь гарну рамочку для фоток - тематичну весільну, щоб на декілька фоток, можна знайти зараз такі, що і самі по собі як непоганий подарунок..
Або щось веселе, якщо друзям. Я, для прикладу, бачила недавно в продажі прикольні тапки - під комп"ютер. Там такий величезний тапок, як звичайні теплі домашні капці, тільки великий - його ставиш під письмовий стіл і поки сидиш за компом тримаєш в ньому ноги=)
Відправлено 13 листопад 2008 - 22:56
NaTa!, запитайте брата, щ б він хотів в подарунок. нічого крамольного в цьому не має. створюється нова сім"я, потрібно буде багато речей, і щоб потім не виявилося три однакові баняки та 2 пилесоси.
думаю, він вам підкаже, що краще подарувати.
Відправлено 13 листопад 2008 - 23:14
Але якщо йти, до далееких родичів, яких мало знаю, то напевне обрала б гроші в подарунок...
Відправлено 14 листопад 2008 - 09:08
Відправлено 14 листопад 2008 - 09:16
До речі в нас на весіллі не було жодного!!!!подарунка.А гроші нам дуже пригодилися, бо після весілля ми пішли жити окремо і потратили їх на хороший ремонт квартири і деякі меблі.Тільки татко подарував такий подарунок-що ні за які гроші не купиш.Він подарував мені диск з моїми першими звуками,словами,віршиками,пісеньками дитячими в моєму виконанні.Я плакала...Бо жодного разу не чула цих записів.Татко проробив колосальну роботу!!!я йому за це дуже вдячна і сильно люблю!!!

Відправлено 14 листопад 2008 - 09:32

Все буде добре - інакше і бути не може!

Допомога