Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Часте зригування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Часте зригування Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 листопад 2008 - 12:51

Добрый День!

Моей малышке 3,5 месяца и она часто срыгивает. Перед едой может срыгивать еще с предыдущего кормления. Так с самого рождения, но при этом она не испытывает дискомфорта, не теряет в весе. Мы пробовали разные бутылочки но результата нету. Говорят так может быть до пол года. Может ктото знает способы уменьшения количества срыгиваний.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 13 листопад 2008 - 12:58

Даша_, на жаль, це досить розповсюджене явище серед діток такого віку.Мій синочок також мав таку проблему.Зригував досить багато( так мені принаймі здавалося)Лікар заспокоїла,сказала, зо це в зв"язку ще не досконалою травною системою малятка і з часом все внормується.Так і сталося-після пів року проблеми зникли:)
Якщо в вазі не втрачає,вважаю, хвилюватися не варто.
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 01:27

Даша_, У мене малій 3,5 міс. Ще з роддому, ну дуже зригувала. І перед і після годування і за годину після годування.
Але зараз зараз майже не зригує. Я консультувалася з лікарем і читала в інтернеті, щоя якщо не втрачає у вазі, то це не страшно.
Спробуйте так:
1.обовязково після годування носити вгору і не трошики 5 хв, а так, щоб повітрячко 2-3 р відійшло.
2. Перед годуванням викладайте на животик.
3. Це може бути результатом кольок в животику, коли колька, то дитина зригує, можна подавати еспумізан.
4. НЕ перегодовуйте дитину ( це найчастіша причина зригувань). Ви не написали чи Ви грудьми годуєте чи з пляшечки. Може вона дуже "активно" смокче і захоплює багато повітря? Якщо з пляшечки, тоді радять не догодувати, поносити, щоб відійшло повітря, а потім продовжити годування. Бо може таке бути, що дитина дуже активно їсть, і так їсть, ніби хто зна скільки голодна була, нахватається більше ніж треба, а потім зайве молочео виходить.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 листопад 2008 - 01:58

Даша_, якщо дитина не відчуває дискомфорту, весела і бадьора - хвилюватися не має підстав. дитина має "повне право" відригнути 1-2 столові ложки. візьміть 1-2 столові ложки рідкого кефіру, або просто водички і розлийте по пеленці - оце є норма зригування між годуваннями. окрім того раз-два на день дитина може зригувати "фонтаном" - якщо колір, запах звичайний - хвилюватися теж не варто.

я не зрозуміла щодо пляшечок. якщо виключно на грудному годуванні - то перегодувати дитя не можливо, хай їсть скільки хоче. якщо у вас змішане годування, або ви повністю використовуєте замінники грудного молока, то я не знаю як контролюється переїдання. але контролювати варто.

ну і всі поради вище; стосовно стовпчика, можна під час годування ставити дитинку стовпчиком, якщо бачите, що ковтає швико і може наковтатися повітря; викладати на животик; не тиснути на животик. до півроку мине.

здоров"я малюку і вам!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 10:44

Большое спасибо за советы.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lavina 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 листопад 2008 - 12:27

Так, часте зригування є нормою до півроку. Це зумовлене незрілістю сфінктера між верхнім відділом шлунка і стравоходом. Моїй доці часом ніщо не допомагає аж поки вміст шлунку повністю не перетравиться. Вона може протягом 2-3 годин після годування по-трошки зригувати.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анічка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 22:05

І в нас те саме. Повітря після годування вже вийшло, та синок зригує всеодно на протязі усього часу до наступного годування (часом трошки, часом навіть"фонтаном" і багато). Мене це турбує, але сподіваюсь що до пів-року минеться. Бо лікарі говорять якщо дитина дуже сильно зригує - треба обстежити і, скоріше за все, потрібен невропатолог. Ми з сестрою, по розповіді мами, також зригували багато, от я і не поспішаю кудись звертатися, як вже писали вище, думаю недорозвинена травна система.
Я догодовую із пляшечки і є підозра що дитинка переїдає. Стала давати менше - зригує менше. Але зменшити ще кількість суміші боюсь,бо не хочеться щоб малявка був голодний (даю і так зовсім мало,орієнтовно 50 мл.; грудного молока з*їдає як коли, 60-80 мл.). Та визначити ступінь голоду дитини неможливо, якщо не зупинити,наш з*їсть все що дають,причому забираємо пляшечку їз дурником,інакше не минути крику...
А як хто визначає чи дитина не переїдає?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 22:22

Анічка мы уже не срыгиваем почти иногда совсем чуть-чуть как все детки (купила бутылочки Авент и соску 0 или 1). Аналогично малышка ела сколько дадут тоже переживала что перекармливаю и в то же время боялась недокормить. не переживайте это пройдёт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Niki 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 23:19

Дівчата, моя Юлічка від самого народження ну ДУУУУУУУУУУЖЕ зригувала, аж цілими фонтанами. Ми її і носили "стовпчиком" і на животик викладали - нічого не допомагало. Але це все пройшло десь у 4-5- місяців, коли вона почала намагатися сидіти, або перебувати у положенні напів-сидячи. Так що все буде добре :36_15_2:
My Signature
Зображення Зображення
Мені чужого не потрібно. Але своє я візьму, чиїм би воно не було!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анічка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 січень 2009 - 17:17

Даша, я також купую соски 1 або 0,якомога повільнішу. А що то за пляшечка Авент? Вона якась особлива? Якщо так, де таку можна придбати, бо я такої фірми навіть не зустрічала?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 січень 2009 - 17:28

Авент это продукция от Филипс для деток (и пустышки и бутылочки и т.д.) я покупала на Сыхове на Шуваре магазин Карапуз
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЕленаЕ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2009 - 18:45

Перегляд повідомленняАнічка (2.1.2009, 22:05) писав:

І в нас те саме. Повітря після годування вже вийшло, та синок зригує всеодно на протязі усього часу до наступного годування (часом трошки, часом навіть"фонтаном" і багато). Мене це турбує, але сподіваюсь що до пів-року минеться. Бо лікарі говорять якщо дитина дуже сильно зригує - треба обстежити і, скоріше за все, потрібен невропатолог. Ми з сестрою, по розповіді мами, також зригували багато, от я і не поспішаю кудись звертатися, як вже писали вище, думаю недорозвинена травна система.
Я догодовую із пляшечки і є підозра що дитинка переїдає. Стала давати менше - зригує менше. Але зменшити ще кількість суміші боюсь,бо не хочеться щоб малявка був голодний (даю і так зовсім мало,орієнтовно 50 мл.; грудного молока з*їдає як коли, 60-80 мл.). Та визначити ступінь голоду дитини неможливо, якщо не зупинити,наш з*їсть все що дають,причому забираємо пляшечку їз дурником,інакше не минути крику...
А як хто визначає чи дитина не переїдає?

Дуже знайомі проблеми. Було таке в моєї доньки, а потім і в її доньки. Онучка дуже багато зригувала, постійно. Годуваль донька грудьми, потім, за порадою педіатра (погано онучка стала після 2-го місяця набирати вагу і тривали зригування), почали давати суміш спеціальну (чи Simbiter, чи щось схоже в червоній упаковці). Трошки легшало, але все одно не допогло. Потім нам порадили робити масаж (робили 2 курси масажу в 3,5 місяці та в 7,5) та плавання. Як казала нам масажист і невропатолог однією з причин зригування в нашому випадку був підвищений тонус.
Курси масажу та плавання зменшили кількість і частоту зригувань, проде проблема не зникала. Коли маленька почала сидіти, зригувань поменшало, а коли вже почала ходити з підтримкою, то майже перестала зригувати (8,5місяців). :15_5_12:
Важко відповісти як визначити чи переїдає дитина, оскільки це все індивідуально. У нас маленька їла наприклад 80-90мл, а їнші знайомі діти в такому ж віці по 120мл. Єдине, що ви можете - орієнтуватись на норми, які пишуть, скільки і в якому віці приблизно їсть дитина.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюшк@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 16 січень 2009 - 19:02

А в мене Даня зригує молоко, і то багато, потім знову кричить що їсти хоче, а коли наїдається, то зригує як ніби кислим молоком.
Я також і ношу стовпчиком, і викладую на животик - нічого, все так само.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2009 - 22:32

Моїй малі зараз 5,5 міс. Майже не зригує. А спочатку було дуже багато. І в 3 міс зригувала жахливо.
Хоча після кожного годування столова ложка та один раз в день фонтаном - це норма.
У нас було і фонтаном, і часто. Я перекопала купу літератури і трохи заспокоїлася. Може бути така особливість шлуночка. Зригування має набагато зменшитися до 6 міс. А в деяких діток до 9.

В кого є така проблема, то просто виконуйте всі рекомендації для зменшення зригування, але не панікуйте. З часом все внормується.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 лютий 2009 - 10:51

Дівчата, в мене малий дуже багато молока назад віддає. Як тільки я його ставлю стовпчиком - він випускає повітря а за ним молоко. Він не дойдає норми та ще й грам 15 випускає назад. Мені варто через хвилюватися?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 лютий 2009 - 11:06

Перегляд повідомленняТанюшк@ (19.2.2009, 10:51) писав:

Дівчата, в мене малий дуже багато молока назад віддає. Як тільки я його ставлю стовпчиком - він випускає повітря а за ним молоко. Він не дойдає норми та ще й грам 15 випускає назад. Мені варто через хвилюватися?

Танюшк@! Зовсім не варто. По-перше візьми і розлий з пляшечки тих 15г, про які говориш, вийде досить немаленька калюжка, так що цілком імовірно, що зригує він ніяких не 15г.
Далі, норми нормами. Їх де пишуть? Правильно, на пачках. А дитина ту пачку не читала і читати не буде, її шлуночок сам чітко знає, скільки їжі потрібно. Та й не дивно, що з повітрям частина молочка повертається. Якщо малюк нормально почувається, набирає вагу (він же не має недоборів у тебе, по-моєму), то не муч себе тими нормами. У мене дитина також НІКОЛИ не з'їдала повної порції свого НАНу, а потім зригувала ще трохи, і ніяких проблем через це не було. Десь з 4-5 місяців (вже точно не пригадаю) зригування взагалі припинилися. Взагалі нормою вважається зригування столової ложки молока після годування. Розлий ту ложку і подивись, твій малюк, швидше за усе, свою норму по зригуванню не перевищує. :man_in_love:
Нервуватися і переживати потрібно, якщо
зригування супроводжується спазматичними болями (дитинка корчиться, плаче надривно);
те, що дитина відригнула має неприємний гнилісний запах;
дитині це зригування заважає спати, дитина неспокійна і нервує.
Все решта - це фізіологія, яку дитина просто мусить перерости.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 лютий 2009 - 15:19

Танюшк@, підтримую Lara!. мабуть зригує менше. візьміть столову ложку води і виляйте на пеленку. подивіться на розмір плями. вона здаватиметься великою, але це якраз орієнтовна норма для зригування. хвилюватися варто якщо дитина зригує набагато більше після кожного годування. окрім того дитинка цілком може раз на день зригувати "фонтаном" (багато). Теж не повинно хвилювати.
Ой і про ложку Лара написала. Ну нічо :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   xsanka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 04:34

У нас теж така проблема постійні зригування. Іноді мері здається шо вона все шо з"їла те і назад повернула. Зараз нам 4.5 місяці сподіваюсь до 6 мине. От вночі моя доця не зригує а вдень фонтанами а чому?
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 09:45

xsanka, і в мене все так само... Будемо надіятися що пройде.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 14:33

Перегляд повідомленняxsanka (20.2.2009, 4:34) писав:

У нас теж така проблема постійні зригування. Іноді мері здається шо вона все шо з"їла те і назад повернула. Зараз нам 4.5 місяці сподіваюсь до 6 мине. От вночі моя доця не зригує а вдень фонтанами а чому?

А скільки ваші лялі ? на якому вона годуванні ГВ чи ШВ? У нас також була колись така проблема (ми були на ШВ) то лікрка прописала нам вітамін В12 внутрим"язево.
Ще якщо ви на ШВ то давайте дитинці її порцію 2 частинами ( наприклад 120 гр - давайте 60гр і через пів години 60гр.) :bye:
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів