Часте зригування
Відправлено 13 листопад 2008 - 12:51
Моей малышке 3,5 месяца и она часто срыгивает. Перед едой может срыгивать еще с предыдущего кормления. Так с самого рождения, но при этом она не испытывает дискомфорта, не теряет в весе. Мы пробовали разные бутылочки но результата нету. Говорят так может быть до пол года. Может ктото знает способы уменьшения количества срыгиваний.
Відправлено 13 листопад 2008 - 12:58
Якщо в вазі не втрачає,вважаю, хвилюватися не варто.

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 15 листопад 2008 - 01:27
Але зараз зараз майже не зригує. Я консультувалася з лікарем і читала в інтернеті, щоя якщо не втрачає у вазі, то це не страшно.
Спробуйте так:
1.обовязково після годування носити вгору і не трошики 5 хв, а так, щоб повітрячко 2-3 р відійшло.
2. Перед годуванням викладайте на животик.
3. Це може бути результатом кольок в животику, коли колька, то дитина зригує, можна подавати еспумізан.
4. НЕ перегодовуйте дитину ( це найчастіша причина зригувань). Ви не написали чи Ви грудьми годуєте чи з пляшечки. Може вона дуже "активно" смокче і захоплює багато повітря? Якщо з пляшечки, тоді радять не догодувати, поносити, щоб відійшло повітря, а потім продовжити годування. Бо може таке бути, що дитина дуже активно їсть, і так їсть, ніби хто зна скільки голодна була, нахватається більше ніж треба, а потім зайве молочео виходить.
Відправлено 15 листопад 2008 - 01:58
я не зрозуміла щодо пляшечок. якщо виключно на грудному годуванні - то перегодувати дитя не можливо, хай їсть скільки хоче. якщо у вас змішане годування, або ви повністю використовуєте замінники грудного молока, то я не знаю як контролюється переїдання. але контролювати варто.
ну і всі поради вище; стосовно стовпчика, можна під час годування ставити дитинку стовпчиком, якщо бачите, що ковтає швико і може наковтатися повітря; викладати на животик; не тиснути на животик. до півроку мине.
здоров"я малюку і вам!
Відправлено 15 листопад 2008 - 12:27
Відправлено 02 січень 2009 - 22:05
Я догодовую із пляшечки і є підозра що дитинка переїдає. Стала давати менше - зригує менше. Але зменшити ще кількість суміші боюсь,бо не хочеться щоб малявка був голодний (даю і так зовсім мало,орієнтовно 50 мл.; грудного молока з*їдає як коли, 60-80 мл.). Та визначити ступінь голоду дитини неможливо, якщо не зупинити,наш з*їсть все що дають,причому забираємо пляшечку їз дурником,інакше не минути крику...
А як хто визначає чи дитина не переїдає?
Відправлено 02 січень 2009 - 22:22
Відправлено 02 січень 2009 - 23:19
Відправлено 03 січень 2009 - 17:17
Відправлено 03 січень 2009 - 17:28
Відправлено 16 січень 2009 - 18:45
Анічка (2.1.2009, 22:05) писав:
Я догодовую із пляшечки і є підозра що дитинка переїдає. Стала давати менше - зригує менше. Але зменшити ще кількість суміші боюсь,бо не хочеться щоб малявка був голодний (даю і так зовсім мало,орієнтовно 50 мл.; грудного молока з*їдає як коли, 60-80 мл.). Та визначити ступінь голоду дитини неможливо, якщо не зупинити,наш з*їсть все що дають,причому забираємо пляшечку їз дурником,інакше не минути крику...
А як хто визначає чи дитина не переїдає?
Дуже знайомі проблеми. Було таке в моєї доньки, а потім і в її доньки. Онучка дуже багато зригувала, постійно. Годуваль донька грудьми, потім, за порадою педіатра (погано онучка стала після 2-го місяця набирати вагу і тривали зригування), почали давати суміш спеціальну (чи Simbiter, чи щось схоже в червоній упаковці). Трошки легшало, але все одно не допогло. Потім нам порадили робити масаж (робили 2 курси масажу в 3,5 місяці та в 7,5) та плавання. Як казала нам масажист і невропатолог однією з причин зригування в нашому випадку був підвищений тонус.
Курси масажу та плавання зменшили кількість і частоту зригувань, проде проблема не зникала. Коли маленька почала сидіти, зригувань поменшало, а коли вже почала ходити з підтримкою, то майже перестала зригувати (8,5місяців).
Важко відповісти як визначити чи переїдає дитина, оскільки це все індивідуально. У нас маленька їла наприклад 80-90мл, а їнші знайомі діти в такому ж віці по 120мл. Єдине, що ви можете - орієнтуватись на норми, які пишуть, скільки і в якому віці приблизно їсть дитина.
Відправлено 16 січень 2009 - 19:02
Я також і ношу стовпчиком, і викладую на животик - нічого, все так само.
Відправлено 16 січень 2009 - 22:32
Хоча після кожного годування столова ложка та один раз в день фонтаном - це норма.
У нас було і фонтаном, і часто. Я перекопала купу літератури і трохи заспокоїлася. Може бути така особливість шлуночка. Зригування має набагато зменшитися до 6 міс. А в деяких діток до 9.
В кого є така проблема, то просто виконуйте всі рекомендації для зменшення зригування, але не панікуйте. З часом все внормується.
Відправлено 19 лютий 2009 - 10:51
Відправлено 19 лютий 2009 - 11:06
Танюшк@ (19.2.2009, 10:51) писав:
Танюшк@! Зовсім не варто. По-перше візьми і розлий з пляшечки тих 15г, про які говориш, вийде досить немаленька калюжка, так що цілком імовірно, що зригує він ніяких не 15г.
Далі, норми нормами. Їх де пишуть? Правильно, на пачках. А дитина ту пачку не читала і читати не буде, її шлуночок сам чітко знає, скільки їжі потрібно. Та й не дивно, що з повітрям частина молочка повертається. Якщо малюк нормально почувається, набирає вагу (він же не має недоборів у тебе, по-моєму), то не муч себе тими нормами. У мене дитина також НІКОЛИ не з'їдала повної порції свого НАНу, а потім зригувала ще трохи, і ніяких проблем через це не було. Десь з 4-5 місяців (вже точно не пригадаю) зригування взагалі припинилися. Взагалі нормою вважається зригування столової ложки молока після годування. Розлий ту ложку і подивись, твій малюк, швидше за усе, свою норму по зригуванню не перевищує.
Нервуватися і переживати потрібно, якщо
зригування супроводжується спазматичними болями (дитинка корчиться, плаче надривно);
те, що дитина відригнула має неприємний гнилісний запах;
дитині це зригування заважає спати, дитина неспокійна і нервує.
Все решта - це фізіологія, яку дитина просто мусить перерости.
Відправлено 19 лютий 2009 - 15:19
Ой і про ложку Лара написала. Ну нічо :)
Відправлено 20 лютий 2009 - 04:34
Відправлено 20 лютий 2009 - 14:33
xsanka (20.2.2009, 4:34) писав:
А скільки ваші лялі ? на якому вона годуванні ГВ чи ШВ? У нас також була колись така проблема (ми були на ШВ) то лікрка прописала нам вітамін В12 внутрим"язево.
Ще якщо ви на ШВ то давайте дитинці її порцію 2 частинами ( наприклад 120 гр - давайте 60гр і через пів години 60гр.)

Допомога