Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: неДомашні улюбленці - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

неДомашні улюбленці Оцінка: -----

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 листопад 2008 - 17:43

От звертаюсь до шановних форумчан за порадою в своїй ситуації. Хоча що тут порадиш - скоріше так, поскаржуся на життя :hi:
Приблудився до нашого під"їзду десь рік тому песик маленький і так і залишився. Тут його і нагодують, і геть ніхто не жене. А зоопарк у нас в під"їзді був завжди - не одне покоління дворових котів вигодували мої сусіди. Ну коти - вони і є коти, самі по собі. Живуть собі в підвалі, нікого не чіпають. А цього барбоса, як холоди почалися, люди стали в середину під"їзда пускати, щоб грівся. Так і спав він біля наших дверей (бо наша квартира на першому поверсі прямо). І я також його пускала, хай в під"їзді штин стоїть - головне щоб тварючка не змерзла. Навіть коли воно мені набридати стало, такий собі килимок під дверима (а він так і спав - не в кутку, а під самими дверима, нам навіть килимок довелося прибрати з порогу), все одно пускала, думала, зима пройде - і буде собі на вулиці жити.
Та не так сталося, як гадалося.. Влітку йому, бачите, у під"їзді якраз прохолодно, кайф просто, - не те що на вулиці в спеку. Так і повелося - живе пес у своїй власній п"ятиповерховій будці. Правда, вдалося мені все ж таки його виселити з-під самих дверей в той придбанничок - що між дверима на вулицю і дверима на сходи. Але люди добрі - спочатку лахміття якогось йому накидали, потім з"явилася ковдра, зараз взагалі подушка велика синтепонова, одним словом, песик горя не знає. Увесь під"їзд засипаний макаронами-кісточками-кашками в тарілочках і без, з сусідніх будинків бабці сходяться нагодувати бідолашного.
І виходить, що всі добрі такі, а я зла, бо мені, бачте, не подобається штин собачий і блохи в квартирі через нього, та ще й по смітнику він теж полазити любить. Та якби ж тільки це, але я не раз помічала, що то він дорослих боїться (хоча, як спробуєш з місця зігнати, то і на дорослих гарчатиме), а на малечу може і погавкати, і кинутись. Дворічна дівчинка щось собі запищить, а він як кинеться на неї - я б там теж злякалась.. Ще подивимось що він робитиме, коли моя малеча підросте й бігати почне - хай тільки заричить, буду копати далі ніж бачу :hi:
(майже не в тему, але, як то кажуть, про яблука. Як каже один мій знайомий, собаки бувають двох видів - власне собаки і бєрцовки, тобто ті, які від тебе відчепляться після одного копняка бєрцами :cool: )
І що тут робити можна? Сусіди по площадці мене не підтримують, а ті, хто вище живуть, тим більше. :cray:
ПС: насправді тварин я люблю. Особливо собак. І бездомні дворові тварючки - не виключення. Але не тоді, коли це загрожує безпеці та здоров"ю моєї дитини.
:36_3_16:
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 листопад 2008 - 17:53

jane, я б з таким не мирилася.Якщо собака в нормальномі стані( сподіваюся, що на харчах мешканців він не голодує), то може прилаштувати його до якогось приватного помешкання?на дачу до когось-щоб обійстя оберігав:)
Я також категорично проти такої доброчинності-власна безпека,безпека своїх дітей,санітарія в міцях громадсього користування-найважливіше.Якщо в під"їзді всі такі добрі, то порадьте комусь взяти "улюбленця" до себе в квартиру і виводити гуляти на повідку, от тоді і побачите ху із ху:)
Варіанти є, проте залишати так як є-не можна!Це може в один прекрасний день до чогось не хорошого призвести( не дай Боже)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ІренаЯ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 листопад 2008 - 17:55

а на вулиці не пробували йому особняк ( будку ) спорудити? так поки ще нема таких морозів хай псіна переїжджає і звикає!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 17:56

Ви праві у всьому. Ви не пробували подзвонить в притулок для тварин (був десь у нас такий за містом здається)а ні то виселяйтке собацю на вулицю. Хто не згоден - хай построїть їй буду біля будинку. Я знаю шо таке блохи в квартирі(від сусідських собак плигають), для маленької дитини то катастрофа....я й сама чесалась від них як скажена-(((( ВИ ПРАВІ!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 18:12

Я також проти такої доброчинності - над її помешканням навісьте плакат з проханням до тих хто приносить харчі, не забувати також прибирати їх залишки, а також мити підлогу за своїм улюбленцем... якщо серьйозно то здайте в притулок, ну попередньо знов таки можна дати об*яву що бажаючі мають тиждень аби по своєму владнати ситуацію - бажаючих не знайдеться це я вам гарантую, одразу вся доброчинність випарується і не картайтеся - здавайте, на власному гіркому досвіді знаю чого можна зажити від "мусорного" собаки...
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 18:16

Luna, в багажнік машини його і вивезти або в притулок,або десь в ліс
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 18:38

Притулку для тварин у нас, нажаль, немає. Десь в газеті читала, що захисники тварин ніяк не виб"ють з влади кошти на це шляхетне діло. В ліс завозити - на то машини не маємо, а зі знайомих навряд чи хто погодиться, та його ще спробуй впіймати, не дай Боже, вкусить!
Мабуть завтра подзвоню до СЕС, спитаю, може, є у них якась вимога щодо санітарного стану місць загального користування в житлових будинках, і надрукую оголошення-обґрунтування висилення собаки на вулицю - разом з подушкою, ковдрою і мисочками. Щоб все "офіційно" було, чи принаймні звучало.
Особливо ініціативні нехай забирають його додому, чи до іншого під"їзду.
Отак!
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 18:54

jane, правильно,в любому ділі головне рішучість! а ще можна завести кота
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2008 - 19:00

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (12.11.2008, 18:54) писав:

jane, правильно,в любому ділі головне рішучість! а ще можна завести кота

Навіщо кота? :36_3_18:
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 12:20

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (12.11.2008, 18:16) писав:

Luna, в багажнік машини його і вивезти або в притулок,або десь в ліс

В ліс його, хай там помирає, и дитятко своє теж швиденько навчіть саме так з братами меншими вчиняти. А там дивись, виросте Людиною з великої букви і з добрим серцем.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 12:47

Та у нас і лісів таких нема, де воно б померло.. Швидше або назад прибігло б, або знайшло найближчий жилий будинок, де влаштувалося б так само, як у нас =)
А до вовків його, звичайно, ніхто не повіз би - це всеодно, що пристрелити....
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 12:56

Я,мабуть,дуже погана,але й дня б не терпіла собаки у під"їзді. Он сусіди "кошечку" випускали погуляти по "лєснічке",так я мало їх не вдавила,бо мало приємного ,коли йдеш по сходах,а тут щось з-під ніг вискакує (а за пузом незразу ж і зрозумієш,що то таке :yahoo: ). Я їх по-чесному попередила,що намащу двері валеріанкою повище-нехай киця в стрибках попрактикується,і оббивку продекорує. Киця тепер вдома сидить. Так що не подобається-дійте! Всіх не обігрієш,не сонечко, а кому дуже шкода собачку-хай бере додому.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 13:06

Перегляд повідомленняТетянка (14.11.2008, 12:56) писав:

Я їх по-чесному попередила,що намащу двері валеріанкою повище-нехай киця в стрибках попрактикується,і оббивку продекорує.

Тетянко, шалена винахідливість! Я б до такого не додумалась :yahoo:
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 13:50

зробити самому або запропонувати комусь із сусідів зробити будочку з фанери, винести її на вулицю десь біля будинку разом з собачкою- і нехай там усі сусіди його підгодовують.У нас був випадок : років 4 тому до будинку приблудилася собачка жіночої статі і дуже прив язалася до нас -мам з візочками, отак повсюду хвостиком ходила.Потім собачка завагітніла, народила щенят у під їзді на першому поверсі і перестала давати прохід до будинку, оскільки материнський інстинкт зробив її злою і гавкітливою.вона просто захищала щенят. ніхто не викликався вивезти її у село,зате викликався передзвонити гицлям,які приїхали на машині та вивезли собаку разом із щенятами
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 00:45

jane, Я б теж не терпіла, а якщо Вам важко протистояти всьому підїзду, то знайдіть собі вже готову маму ( наприклад, тієї ж 2р дитини, про яку Ви писали), і гуртом щось придумаєте. Головне не зволікайте, бо там холода почнуться і Ви того собаку вже і за шкірку не витягнете.
Можна ще розглянути варіант скарги в ЖЕК, але до них треба теж не раз надзвонитися.Це яраз їх обовязок, а не Ваш думати куди ту собаку діти і звільнило би від відповідвльності перед сусідами. А як не ЖЕК, то просто задзвоніть в МІську Раду в відділ житлово-комунального господарства чи скаргу напишіть.

Жаль песика насправді, але здоровя своє та дітей важливіше.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наcтюша собачка крапка ком 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 квітень 2009 - 16:39

Здоров:я дітей набагато важливіше ніж якись там песик :) :) (хоча його також шкода).Запропонуйте його комусь із знайомих хто має власний будинок,а якщо вже ніхто не погодиться взяти його,то доведеться його відвезти в ліс! :mocking: :7_13_16:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Валюшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2009 - 17:25

Пишу із власного досвіду. Коли я ще вчилася у школі, в молодших класах, у нас в дворі теж такий собачатник зробили. Жили собі кілька собачок, ночували в під"їздах, бабусі їм кісточки регулярно виносили. А обгажений під"їзд - це ж нічого страшного. Спробували б кілька разів прибрати їх життєдіяльність з килимка перед дверима!!!! :diablo:
Так от, я якось поверталася зі школи івд ворі до мене підбіг один наш дворовий песик. Я його вирішила погладити (усі ж з ним гралися, таий милий ніби був), а він взяв і вкусив мене за руку. :cray: Тато одразу ж завіз мене до травмпункту. А там сказали, що оскільки собака дворовий, то може бут хворий на сказ. Тож мене поклали до лікарні і почали колоти уколи від сказу. Процедура малоприємна, бо дають одразу два уколи в живіт (можливо зараз вже й по іншому). І треба було отримати 40 уколів!!!!!!! :crazy: Я отримала тільки 8 і мама забарала мене до дому під власну відповідальність, що я не стану скаженою. Або моєму татові запропонували зловити того собаку і самому відвезти в якусь клініку, щоб тому псу зробили аналіз на сказ. І от собак я боюся до цих пір. А особливо дворових. Обминаю їх десятою дорогою. Хоча взагалі тварин дуже люблю і мені їх шкода. :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2009 - 17:29

Валюшка, а на сказ знаєте як аналіз в той час робили? (може й зараз так роблять...). не жилець собака після такого аналізу.
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2009 - 17:30

Дівчата, дякую за співчуття, але вже все добре. Наскільки могло бути добре=)
Собака нікуди не дівся, але вже третій місяць живе біля під"їзду в картонній коробці, обмотаній кульочками та обкладений пенопластом)) Коштувало це декількох відвертих розмов з найзавзятішими фанатами тварючки. В принципі, мої умови виконані - в під"їзді його давно не бачила, чисто і не воняє. Якщо ще влітку не буде сидіти під дверима - прохолоджуватись, - тоді знімаю всі претензії. Якщо буде - будемо щось вирішувати)
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jackass 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2011 - 01:25

у нас трошки інакша ситуація, але думаю що сюди ж...
у наших сусідів є кіт... наглий як танк...
у нас дві квартири по балкону і ось я сижу як замурована, бо бачте їх клятий кіт лізе мені в хату!
вікна-двері не відкрий, бо вже тут як тут... то валяється по нашій постілі, то на стіл вилізе, а раз надзюрив на наш йомайо 400-річний паркет...
розмови закінчуються моїми вимотаними нервами... а кіт через пару днів знов гуляє по балкону...
зараз наближається тепла пора і я незнаю, що то буде, бо бачу, що той триклятий ідіотський кіт(весь в своїх хазяїв) далі розгулює по балкону і сидить верещить під моїми дверима...
що з ним робити біс його знає...
але якщо я якось зайду у кімнату, а та потвора сидить у ліжечку моєї малечі, то я ж вдушу власними руками ту паскудну котяру і не гляну, що по життю я взагалі-то тварин захищаю...
можливо ви мені щось порадите???
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему