Приблудився до нашого під"їзду десь рік тому песик маленький і так і залишився. Тут його і нагодують, і геть ніхто не жене. А зоопарк у нас в під"їзді був завжди - не одне покоління дворових котів вигодували мої сусіди. Ну коти - вони і є коти, самі по собі. Живуть собі в підвалі, нікого не чіпають. А цього барбоса, як холоди почалися, люди стали в середину під"їзда пускати, щоб грівся. Так і спав він біля наших дверей (бо наша квартира на першому поверсі прямо). І я також його пускала, хай в під"їзді штин стоїть - головне щоб тварючка не змерзла. Навіть коли воно мені набридати стало, такий собі килимок під дверима (а він так і спав - не в кутку, а під самими дверима, нам навіть килимок довелося прибрати з порогу), все одно пускала, думала, зима пройде - і буде собі на вулиці жити.
Та не так сталося, як гадалося.. Влітку йому, бачите, у під"їзді якраз прохолодно, кайф просто, - не те що на вулиці в спеку. Так і повелося - живе пес у своїй власній п"ятиповерховій будці. Правда, вдалося мені все ж таки його виселити з-під самих дверей в той придбанничок - що між дверима на вулицю і дверима на сходи. Але люди добрі - спочатку лахміття якогось йому накидали, потім з"явилася ковдра, зараз взагалі подушка велика синтепонова, одним словом, песик горя не знає. Увесь під"їзд засипаний макаронами-кісточками-кашками в тарілочках і без, з сусідніх будинків бабці сходяться нагодувати бідолашного.
І виходить, що всі добрі такі, а я зла, бо мені, бачте, не подобається штин собачий і блохи в квартирі через нього, та ще й по смітнику він теж полазити любить. Та якби ж тільки це, але я не раз помічала, що то він дорослих боїться (хоча, як спробуєш з місця зігнати, то і на дорослих гарчатиме), а на малечу може і погавкати, і кинутись. Дворічна дівчинка щось собі запищить, а він як кинеться на неї - я б там теж злякалась.. Ще подивимось що він робитиме, коли моя малеча підросте й бігати почне - хай тільки заричить, буду копати далі ніж бачу
(майже не в тему, але, як то кажуть, про яблука. Як каже один мій знайомий, собаки бувають двох видів - власне собаки і бєрцовки, тобто ті, які від тебе відчепляться після одного копняка бєрцами
І що тут робити можна? Сусіди по площадці мене не підтримують, а ті, хто вище живуть, тим більше.
ПС: насправді тварин я люблю. Особливо собак. І бездомні дворові тварючки - не виключення. Але не тоді, коли це загрожує безпеці та здоров"ю моєї дитини.

Допомога