Важливе оголошення
Жіноча вишиванка схеми, викрійки, обговорення, досвід, хвастульки
Відправлено 12 липень 2011 - 17:22
[ex]Як правильно оформлювати дописи і фото в розділі[/ex]
[ex]Тема про вишиванки бісером - ТУТ!!![/ex]
[ex]Тема про пошук схеми вишиванки - ТУТ!!![/ex]

Всі жінки - ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.
P.S. А моя мітла - завше зі мною. ;)
Відправлено 13 жовтень 2012 - 11:45
Популярне!
Перед початком вишиття ще намічаю, маркером для вишивання, приблизну лінію шиї і середину пілочки (переду), ну і власне починаю вишиття. До початку і закінчення вишивки тканину я ніколи НЕ перу, хоч вона і добре після прання сідає. Але коли попрати тканину, то дирочки затягуються і стає погано їх вишивати, бо тканина плотна стає і важче попадати в дирочки, тому я ніколи не перу перед вишиттям - мені так незручно. Я лишаю припуски на те, що тканина сяде. Хочу ще додати, що натуральна тканина (в т.ч. й домоткане полотно) сідає від перепаду температур: холодна вода - гаряча -холодна. Тож якщо сорочка завелика, можна таким способом її посадити, і навпаки: якщо замала - не давати перепаду температури.
Якщо ви хочете прикрасити сорочку мережками, то спочатку треба вишити все, а потім починати робити мережки. Мережки рекомендую робити тільки на п"яльцях (інакше може бути стянутість виробу), навіть, якщо вишивати ви звикли без них.
І ще одне: сорочки з льону і з домотканого полотна НІКОЛИ не можна прати в дуже гарячій воді, викручувати і пересушувати - замини тоді ніколи не розгладяться. Я мала гіркий досвід - пересушила сорочку, - тому тепер перу тільки в теплій воді, полощу тоже в теплій, стряхнула, не викручуючи чіпляю над ванною (не на балконі чи надворі, - там вона пересушиться за 10хв) і прасую як тільки трохи підсохне - добре мокрою.

Не плач тому, що це закінчилося. Посміхнися тому, що це було...
Ґабріель Ґарсіа Маркес
Інші відповіді в цій темі
Відправлено 06 грудень 2011 - 19:34

Відправлено 06 грудень 2011 - 19:53
Осіння симфонія (6.12.2011, 19:34) писав:
Та вони щось не дуже мали бажання сьогодні. Бо я хочу і рукав міняти і щоб пояс був по іншому пришитий, одним словом багато змін треба. І це все треба говорити їм, вони говорять своїй кравчині... боюсь, щоб не вийшов поламаний телефон.
Відправлено 12 грудень 2011 - 23:52

Одне з них чи потрібно прати тканину перед кроєм і яка тканина найкраща для жіночої сорочки?
Яким боком потрібно пришивати канву до тканини, бо по горизонталі хрестики виходять худенькі, а по вертикалі товстенткі? Може іншу канву купити і яку?
Наперед вдячна!
Відправлено 25 грудень 2011 - 21:15
Zayka+1 (12.12.2011, 23:52) писав:

Одне з них чи потрібно прати тканину перед кроєм і яка тканина найкраща для жіночої сорочки?
Яким боком потрібно пришивати канву до тканини, бо по горизонталі хрестики виходять худенькі, а по вертикалі товстенткі? Може іншу канву купити і яку?
Наперед вдячна!
Прати обовязково! тоді у вас сорочка не сяде вже з вишивкою)Для жіночой сорочки найкраща тканина не найдешевша,і щоб малаа невеликий відсоток синтетики (як це не дивно звучить) ,тоді вона не так мнеться. Успіхів вам!
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Zayka+1 (12.12.2011, 23:52) писав:

Наперед вдячна!
і ще, я вишиваю не по канві,а по готовій тканині, для хрестика,так мені здається кращим,але то,звісно, власна справа
Відправлено 10 січень 2012 - 19:10
зате порадувало ДМЦ по 6грн і Аріадна за 5грн, коли в решті магазинів бачила ДМЦ по 8, Аріадну по 6грн...
Завтра викрою і починаю вишивати...
а те, що з лавсаном до речі виглядає набагато білішим... буду брати доці на вишиванку...
тому раджу обійти кілька магазинів, подивитися-помацати кілька варіантів і вибрати свій...
Єдине маю питання до тих, хто вже має досвід. Ось такий взір іде на рукав

на якій висоті від плеча приблизно починати вишивати і скільки брати припуск на шви..
Викрійку буду брати таку ж як викладала Іванна Кедик на початку теми. Прямокутниками...

Відправлено 10 січень 2012 - 21:35

Ґабріель Ґарсіа Маркес
Відправлено 10 січень 2012 - 21:37

Відправлено 12 січень 2012 - 15:55

Відправлено 15 січень 2012 - 20:55
Відправлено 16 січень 2012 - 11:27
Я сама вишивала кілька картин на чорному тлі. Спочатку незвично було, та потім очі пристосовуються-і все йде добре. Головне - добре освітлення. Можна лампу зверху і знизу, щоб канва просвітлювалась. На таке плаття можете взяти лічильний льон. Бо по нелічильному важче вишивати і треба брати накладну канву. Щодо ниток - я б радила однозначно муліне. Вишиття ними виглядає делікатнішим і акуратним.

Ґабріель Ґарсіа Маркес
Відправлено 17 січень 2012 - 23:59
Відправлено 18 січень 2012 - 11:49

Ґабріель Ґарсіа Маркес
Відправлено 18 січень 2012 - 17:36
Відправлено 20 січень 2012 - 17:15

Ґабріель Ґарсіа Маркес
Відправлено 20 січень 2012 - 19:09

На чорному шити не просто, але реально. Шила вранці, щоб при денному світлі, бо при лампі не могла.

Поділитися темою:
1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів
Реклама
Останні теми
- Прощайте,зайві кілограми!
автор Нічлава
Сьогодні, 13:47 - Які антибіотики призначають при флюсах?
автор ❤❤❤
18 кві 2018 15:46 - Обмінник до Дня Матері
автор Мама Жабка =)
18 кві 2018 08:07 - Де дитячі гроші на рахунку? Тема 4.
автор Мама Жабка =)
06 кві 2018 07:21 - Підліткова література
автор Tetyanka_
01 кві 2018 18:26
Останні зміни статусу
Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...
Айра Шахрайка на олх. Бере передоплату за товар і додає вас в чорний список. Дає карту приват на ім'я Кравченко Алли. номер моб.098-848-89-29. Скаргу на олх подавали, модератори часно реагують. Провіль дійсний. Міняє імена в профілі. Зараз без оголошень, скаргу подати неможливо. Будьте обачні.
01 кві 2018 22:52
Софійка 2011яна Підскажіть де у Львові можна зробити УЗД збільшених лімфовузлів дитині 7 років.
26 бер 2018 08:58
nadiaje Домовичок відгукнися!Я тебе загубила!Дівчатка хто має номер Домовичка (Оля)
24 бер 2018 20:24
romaschka_h де у львові знайти хорошого ортопеда що виправляє х подібні ноги?
22 бер 2018 18:43
Ольчик8301 Дівчата,у моєї 11річної доньки почалася перша менструації,яка тривала 1 день,що це може бути,може хтось знає ,чи стикався з таким)))
02 бер 2018 12:23
Юлько Дівчатка, де можна у Львові зробити дитині ЕХО серця? Хто в курсі лікар Жельов проводить цю процедуру?
13 лют 2018 23:02
Ryzyk З родичів чоловіка , найбільше мені подобається - Я . фб ))
04 лют 2018 12:11
ВиШеНьКа@ЧеРеШеНьКа За свята наїли животик? Гайда до нас на форум ""Прощавайте зайві кілограми! Худнемо до Великодня." http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=72743&st=60&p=2813863
29 січ 2018 09:15
Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків
Іменинники ( 23 квітень 18 )
- З днем народження Irina@ - Вік: 27
Реклама
![]() |