Я не хочу підштовхувати її до спілкування, розумію, що зараз дійсно їй крім батьків ніхто і не потрібен, але така реакція на гостей мене трохи непокоїть. Її ж ніхто ніколи не ображав, навпаки всі їй завжди посміхаються. Будь ласка, порадьте мені щось. Буду дуже вдячна.
Сором'язлива дитина Як навчити дитину спілкуватися з іншими людьми
Відправлено 10 листопад 2008 - 13:56
Я не хочу підштовхувати її до спілкування, розумію, що зараз дійсно їй крім батьків ніхто і не потрібен, але така реакція на гостей мене трохи непокоїть. Її ж ніхто ніколи не ображав, навпаки всі їй завжди посміхаються. Будь ласка, порадьте мені щось. Буду дуже вдячна.
Відправлено 10 листопад 2008 - 15:44
Мы начали в садик ходить, так первый день так страшно прикрывался, что воспитательница говорила, какой стеснительный. На гостей реагирует уже лучше. В 1,5 годика тоже мог заплакать и истерику устроить, даже на бабушку (мою маму), которая приежает раз в два месяца. Сейчас нет. Радуется, ждет. Так что постепенно перерастают.
Відправлено 10 листопад 2008 - 16:27
Відправлено 10 листопад 2008 - 22:40
Lady_D не хвилюйтесь ( а то доця ще більше буде хвилюватись), більше бути поряд з дітками, а де діти --там і дорослі, згодом донечка побачить, що дяді і тьоті теж вміють гратись, є хорошими і не несуть ніякої небезпеки.
Відправлено 12 листопад 2008 - 13:34
Дякую вам ще раз, буду дотримуватися ваших порад.
Відправлено 15 листопад 2008 - 01:50
А є ще й дітки різні за темпераментом, то чого його ламати? Коли дорослі до Вас додому приходяь, то Ви попросіть, що увагу на дитину не звертали, а дитинка сама почне ініціативу проявляти. Ну не хочеться їй бвитися з дітками, та й усе. А може вона у вас великим стратегом росте і зробить переворот в світовій економіці, а їй тут зосередитися заважають?
Відправлено 15 листопад 2008 - 16:33

Відправлено 23 листопад 2008 - 00:03
Коліжанка, мені теж здається, що вона росте кимось великим, може й стратегом :D Іноді така серьозна буває, що аж страшно :D
Хочу поділитися нашими "досягненнями". Сьогодні до нас зайшов мій дядько. Він дуже рідко до нас приходить, тому Боженка його зовсім не пам"ятає. Для Божени дуже напруженим є момент, коли лунає дзвоник. Вона зазвичай біжить до дверей, але вже готова заплакати. Сьогодні вона пропустила цей момент, тому що була зайнята просмотром своїх улюблених танців. (вона дуже любить дивитися концерт ансамбля танцю ім. Вірського на DVD). А ми з дядьком зайшли на кухню і просто розмовляла. Доня зайшла подивилася з ким це я розмовляю і спокійно пішла назад в кімнату. Потім ми зварили каву і прийшли до неї в кімнату. Рома (мій дядька) звернувся до неї, вона трохи покривилася, але не заплакала. Потім вона почала бігати взад вперед явно намагаючись привернути його увагу. Кокетувала, посміхалася, навіть засміялася, коли Рома почав з нею гратися. Я була просто в шоці. І це моя доня, яка ще декілька днів тому верещала, коли до неї звернулася рідна бабуся, яку вона бачить щодня?! Не знаю, може просто настрій в неї такий сьогодні. Побачимо, що буде далі...
Відправлено 23 листопад 2008 - 00:53
Відправлено 06 грудень 2008 - 16:09
Відправлено 07 грудень 2008 - 14:17
Відправлено 08 грудень 2008 - 06:29
Відправлено 08 грудень 2008 - 16:18
Цитата
Відправлено 10 грудень 2008 - 00:28
Дякую Rimas, за те що виконали прохання
МАЕСТРО, в нас проблема в тому, що Боженка категорично не хоче спілкувати з рідним дідусем і бабусею, яких вона бачить майже кожен день. І навіть ні в цьому проблема. Просто наш дідусь реально ображається на нас з чоловіком за це. Він вважає, що це проблеми нашого виховання. Коли він приходить і бачить таку реакцію онуки, його реакція приблизно така: "Чого це ти плачеш, не можна так робити, я ж тебе не чіпаю"... і т.п. Це замість того, щоб тихенько пересидіти її реакцію, почекати поки вона трохи охолоне.
Думаю, що трохи згодом з нашою допомогою доня теж почне спілкуватися з іншими дітками. Просто, як Ви кажете, треба бути рядом з нею, щоб вона відчувала нашу підтримку. Абсолютно згодна з Вами на рахунок того, що дитина не повинна бути відкритою до сторонніх людей. Навпаки, треба вчити її бути обережною. Поки що в нас обережність переважає :D
Відправлено 10 грудень 2008 - 01:08
Дідуся можна зрозуміти, йому трохи образливо і Він старається якось заслужити увагу внучки. Я б, напевно, старалася не дитину перевчити, а дідуся. Варто постійно говорити йому, що вона так недовірливо до всіх ставиться, а не до нього особисто чи до бабусі.
І все ж таки просити, не зачіпати її першим.
Якось так в житті, що з найближчими родичами найважче порозумітися)))).
Відправлено 10 грудень 2008 - 01:18
Відправлено 02 лютий 2009 - 21:17
Відправлено 09 лютий 2009 - 12:47
Відправлено 10 лютий 2009 - 11:34
Lady_D (10.12.2008, 1:18) писав:
Lady_D, в нас майже, така сама ситуація. Тільки хтось заходи до квартири (особливо чоловік) все, дитина в сльози. Але з часом все минає, поступово вона почне звикати до дідуся, а потім і до інших.
Щоб побільше спілкувалась з однолітками, спробуйте піти до розвиваючого дитячого гуртка. Там дитинка і буде освоювати нові цікаві для неї ігри, заняття, а заодно і звикатиме до дитячого товариства. Такі гуртки гарні й тим, що це лише на 1,30-2 години і мама поруч.
Відправлено 10 лютий 2009 - 12:20

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках