Sajka* (10.11.2008, 19:59) писав:
Дорога Антік, щиро вдячна за інформацію!! Мені робилі УЗД пару лікарів. Похитують головою, мол, так і так- не добре це все. Лякають тим, що важко буде завагітніти, а якщо і завагітнію, то, що важко буде виносити...Одна лікар навіть сказала, що вона у мене у вигляді серця. А в більшості кажуть, що двурога. Чотілось би почути якісь поради дівчат, хто с такою маткою вагітнів і родив. Я чула, що просто при "коханні" треба міняти пози, тому що не в кожній позі може долетіти....
Буду вдячна всім за поради!!

Порадьтесь з лікарем, маю дві знайомі мами, разом гуляли колись, з дворогими матками, кожна пережила один викидень, дна мала на той час 3 дітей (3 вагітності - перша завмерла і викидень, друга -1 дитина і третя - двійнята, все кесарево), в другої - одна тоді була тільки (2 вагітності, перший викидень). Вагітніли вони самостійно (без стимуляцій), але їм радили в період планування нічого важкого не робити, не нервуватись, не носити, дуже спокійно поводитись, після овуляції вони бігали на УЗІ перевіряли результат, якщо була вагітність, то їх садили на Дюфастон, Магній і ношпу і переважно лежати до 10 тижня, потім дуже берегтись і вже десь на початкутретього триместру в обов"язковому порядку лежали на патології кілька місяців аж до пологів, їх кесарили в 38 тижні, бо діткам було затісно, матка погано розтягувалась. Але лікарі їм казали, що кожна наступна вагітність при такій особливості матки- легша і простіше доношується.
Так що найгірше у Вас вже позаду, попереду буде вже все добре.