Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Аномалії розвитку матки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Аномалії розвитку матки Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 10 листопад 2008 - 09:28

Походження аномалій розвитку матки пов’язане з дією факторів, що пошкоджують, у перші 3 місяці внутрішньоутробного життя або з генетичними факторами. Серед великого різноманіття вроджених вад розвитку найчастіше в клінічній практиці трапляється сідлоподібна форма матки та перетинка в порожнині матки. В першому випадку дно матки дещо „втиснуте” в саму порожнину, що при огляді нагадує форму сідла. У випадку формування перетинки, остання вдається в порожнину на різну глибину. В ряді випадків формується дворога форма матки, при цьому порожнина матки утворена двома „половинками”, які поєднані між собою в нижній частині.

Sajka*, подвоєння матки та піхви може протікати безсимптомно. При достатньо гарному розвитку обох, або навіть однієї половини матки менструальна, статева і дітородна функції можуть залишатися нормальними. Вагітність може бути то в одній, то в іншій порожнині матки; дуже можливий нормальний перебіг пологів та післяпологового періоду. Проте даний вид вад часто поєднується з недорозвиненням матки і яєчників, що призводить до порушення менструальної, статевої і дітородної функції. Будь-яка вада розвитку матки може призвести до невиношування вагітності та безпліддя.

Приєднані файли

• Приєднаний файл  anom_matka.gif (33,71До)
    Кількість завантажень:: 424

My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 листопад 2008 - 20:59

Дорога Антік, щиро вдячна за інформацію!! Мені робилі УЗД пару лікарів. Похитують головою, мол, так і так- не добре це все. Лякають тим, що важко буде завагітніти, а якщо і завагітнію, то, що важко буде виносити...Одна лікар навіть сказала, що вона у мене у вигляді серця. А в більшості кажуть, що двурога. Чотілось би почути якісь поради дівчат, хто с такою маткою вагітнів і родив. Я чула, що просто при "коханні" треба міняти пози, тому що не в кожній позі може долетіти....
Буду вдячна всім за поради!! :child_ 06:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мышка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 11:34

а вмене матка з загібом , але я гадаю це не перешкода завагітніти
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   CatLeon 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2008 - 21:33

Мені на УЗД сказали, що в мене матка в retroflexio, прочитала що це означає загиб назад. Чи будуть проблеми при зачатті, і які пози кращі?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barabolka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 08 грудень 2008 - 22:02

В мене також загин матки до заду (лікар також мене лякав, що буде важко завагітніти), а ми вагітніли зовсім не довго, аж 2 місяці ;) найкраща позиція на колінах, чоловік ззаду :gv:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 грудень 2008 - 10:46

ще до вагітності я декілька разів робила УЗД по гінекології, мені говорили, що в мене маленька матка, недорозвинена... завагітніла я з першої спроби)))))))))) так от коли я ставала на облік, то моя лікарка сказала, що в мене ніби загнута матка, а потім, коли робила УЗД на 12 тижні, то там теж сказали, що не дуже зручно дивитись дитинку, бо матка загнута... цікаво, чому раніше цього не помічали? :15_1_55: про те, як бачите, на можливість завагітніти це ніяк не вплинуло))))))))))) тому не переживайте, все у вас буде добре))))))))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   окся 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 23:07

а у мене взагалі діагноз оляля.
Дві матки, дві піхви, перегородка. Я завагітніла десь через рік від планування. Але дитинка завмерла на 9 тиждні. :yahoo:
Лікарі кажуть що дві матки здорові і що завагітніти реально, в чому я уже переконалась.Думаю що виносити також можна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 23:31

В мене дворога матка із загибом до заду. Завагітніла неодразу, але.........див.лінієчку
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jasya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 лютий 2009 - 22:06

Можливо хтось зустрічався з такою аномалією, як у мене? На УЗД виявилось, що в матці є поліп ще й до того з невеличкою ніжкою. Мій гінеколог каже, що єдиний варіант вишкрібання, бо поліп діє як спіраль, тобто недає можливості завагітніти. :15_1_55: :search: :unknw:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 02:49

Перегляд повідомленняSajka* (10.11.2008, 19:59) писав:

Дорога Антік, щиро вдячна за інформацію!! Мені робилі УЗД пару лікарів. Похитують головою, мол, так і так- не добре це все. Лякають тим, що важко буде завагітніти, а якщо і завагітнію, то, що важко буде виносити...Одна лікар навіть сказала, що вона у мене у вигляді серця. А в більшості кажуть, що двурога. Чотілось би почути якісь поради дівчат, хто с такою маткою вагітнів і родив. Я чула, що просто при "коханні" треба міняти пози, тому що не в кожній позі може долетіти....
Буду вдячна всім за поради!! :crazy:

Порадьтесь з лікарем, маю дві знайомі мами, разом гуляли колись, з дворогими матками, кожна пережила один викидень, дна мала на той час 3 дітей (3 вагітності - перша завмерла і викидень, друга -1 дитина і третя - двійнята, все кесарево), в другої - одна тоді була тільки (2 вагітності, перший викидень). Вагітніли вони самостійно (без стимуляцій), але їм радили в період планування нічого важкого не робити, не нервуватись, не носити, дуже спокійно поводитись, після овуляції вони бігали на УЗІ перевіряли результат, якщо була вагітність, то їх садили на Дюфастон, Магній і ношпу і переважно лежати до 10 тижня, потім дуже берегтись і вже десь на початкутретього триместру в обов"язковому порядку лежали на патології кілька місяців аж до пологів, їх кесарили в 38 тижні, бо діткам було затісно, матка погано розтягувалась. Але лікарі їм казали, що кожна наступна вагітність при такій особливості матки- легша і простіше доношується.

Так що найгірше у Вас вже позаду, попереду буде вже все добре.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   окся 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 11:37

Дякую Наталюсик, дуже корина інформація, так як перша вагітність у мене закінчилась завмиранням, то далі все піде добре. Це мене дуже потішило.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   таня23 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2009 - 18:38

А в мене гіпоплазія матки,я так розумію що це трохи замаленька,може хтось зустрічав таке,хто що вживав?
My Signature
Зображення
сьогодні ми кохаємо один одного більше ніж учора, але менше ніж кохатимемо завтра...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мышка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2009 - 22:17

таня23, в мене теж гіпоплазія, але там є ступені 1,2,3. Мені нічого не призанчала лікар, казала що це не страшно. з плодом і матка все одно буде рости.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanita_girl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2009 - 17:47

Вмене також загин матки до заду, можливо мені також потрібна поза "чоловік ззаду"Дуже прошу хто знає як іще з таким загином можна завагітніти напишіть буду дуже вдячна!!!!!!!!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
ГОСПОДИ ИСУСЕ, СЫНЕ БОЖИЙ, ПОМИЛУЙ МЕНЯ ГРЕШНУЮ.......
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 07:59

Перегляд повідомленняtanita_girl (1.5.2009, 17:47) писав:

Вмене також загин матки до заду, можливо мені також потрібна поза "чоловік ззаду"Дуже прошу хто знає як іще з таким загином можна завагітніти напишіть буду дуже вдячна!!!!!!!!!!!

Привіт, tanita_girl !
У мене теж загин до заду і не тільки...
Завагітніли ми позою ззаду, але колінно- ліктьовою. А після секесу, ноги берізкою. Вдалося завагітніти, але не змогла виносити. Лікар сказала, що часто при такій матці треба деякий період лежити...
Успіхів Вам! :give_rose:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Anastasia 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 09:13

У мене теж загин матки до заду, проте ми завагітніли дуже легко з першої спроби. Всю вагітність я проходила без проблем, народилася наша донечка. Єдине що після пологів матка загнулась в іншу сторону (не знаю як, так лікарка сказала), і при загині матки виділення не дуже добре виходять, у мене їх практично не було, а на УЗД було видно навіть згусточки крові. Довелося декілька разів розмасажовувати матку, і за деякий час всі виділення вийшли.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanita_girl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 15:18

Перегляд повідомленняSajka* (2.5.2009, 8:59) писав:

Привіт, tanita_girl !
У мене теж загин до заду і не тільки...
Завагітніли ми позою ззаду, але колінно- ліктьовою. А після секесу, ноги берізкою. Вдалося завагітніти, але не змогла виносити. Лікар сказала, що часто при такій матці треба деякий період лежити...
Успіхів Вам! :good:

Дякую Sajka* ,в мене зараз саме середина циклу,сьогодні будемо пробувати.......
My Signature
Зображення
Зображення
ГОСПОДИ ИСУСЕ, СЫНЕ БОЖИЙ, ПОМИЛУЙ МЕНЯ ГРЕШНУЮ.......
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 17:43

Перегляд повідомленняокся (30.1.2009, 23:07) писав:

а у мене взагалі діагноз оляля.
Дві матки, дві піхви, перегородка. Я завагітніла десь через рік від планування. Але дитинка завмерла на 9 тиждні. :shok:
Лікарі кажуть що дві матки здорові і що завагітніти реально, в чому я уже переконалась.Думаю що виносити також можна.

Оце ж бо "гінекологічний набір :good: ". Маю щось схоже: дві матки, все решта в одиночному варіанті. Завагітніла без особливих зусиль (десь за півроку після незахищеного статевого життя), поки все нормуль, єдине, що навряд чи дозволять народжувати самій. Окся , дівчата, бажаю вам успіхів на шляху до материнства!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NATYSIA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 17:57

А в мене матка була дуже малесенька. А зараз трошки збільшилася, я ходила на масажі і грілася озокеритом.
My Signature
Зображення
ЛЮБИТЕ И ЦЕНИТЕ СЧАСТЬЕ! ОНО РОЖДАЕТСЯ В СЕМЬЕ, ЧТО МОЖЕТ БЫТЬ ЕГО ДОРОЖЕ НА ЭТОЙ СКАЗОЧНОЙ ЗЕМЛЕ!!!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 23:22

Перегляд повідомленняNATYSIA (2.5.2009, 17:57) писав:

А в мене матка була дуже малесенька. А зараз трошки збільшилася, я ходила на масажі і грілася озокеритом.

NATYSIA , хочеться Вам написати, що із такою маткою вагітніють. У мене у подруги дитяча матка, М. раз в 2-3 місяці, а то і в 5-6 місяців. Лікарі сказали, що без хірургічного втручання нічого не получиться. Вона спершу ходила по лікарях, а потім сказала собі, що вона завагітніє і вона в цьому впевнена. Вона дуже молилася. І Ви знаєте- у неї все вийшло. Нехай не зразу, але получилося. Так що їх тепер троє!!
Так що і у Вас получиться. Я Вам цього щиро бажаю!! :aggressive:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему