Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Соуси - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Соуси Оцінка: -----

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 листопад 2008 - 16:51

Нехай першим буде частий гість святкового столу - МАЙОНЕЗ
Дівчата, зробіть хоч разочок самі, і ви ніколи не повернетеся до магазинного! Я читала цю фразу купу разів, але не вірила, поки сама не зробила.

вже майже тиждень мій чоловік вдає з себе трудоголіка, приходить додому затемно, ясне діло я дратуюся. щоб трохи розслабитися вирішила зробити домашній майонез. розслабляє - скажу вам! і результат чудовий :)

на оригінальність рецепту не претендую. там все до смішного просто.
2 жовтка на 275 г олії, сіль, перець до смаку, порошок гірчиці для консистенції.
2 жовтка, сіль, перець, порошок гірчиці розбити міксером, потім додавати по краплиночці (по краплиночці!) олії поки не загустіє. коли загусне можне й більшими порціями вливати. головне постійно збивати! усе!

я додала ще сік лайма, гірчицю замінила на пасту з хрону. сьогодні чоловік запізнюється на роботу :) сидить їсть домашній хліб з домашнім майонезом :acute: я довольна!

звісно - більше ніякого магазинного!
  • 10
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 листопад 2008 - 16:59

цікавий рецептик, спробую його зробити...але от незнаю чи таку гірчицю я куплю...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2008 - 16:58

Гуакамоле
Зображення
Є дуже багато різних варіацій цього соусу, чи навіть страви. Оригінально це національна страва ацтеків і складається з авокадо, цибулі, томатів та лаймів. Все інше - вже варіації на тему. Одну з таких варіацій ми й робили, залишилися дуже задоволеними!
1 більше авокадо
1/3 лайму
1/2 маленької дрібнопокришеної цибилунки
до смаку: сметана, рікота-чіз (думаю, зі звичайним домашнім сиром буде набагато смачніше), сіль, паприка, червоний перець, кумін (зіра)
Авокадо порізати шматочками або перетерти з блендером, додати всі інші компоненти і перемішати - смачний соус готовий!
Оригінально подається з кукурудзяними чіпсами. Чудово пасує до страв на основі фаршу, м"ясних страв тощо.
Тетянка, якщо вважаєш за доцільне, може стоврити тему мексиканська кухня і перемістити рецепт туди
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2008 - 18:36

Перегляд повідомленнягра з вогнем (7.11.2008, 16:51) писав:

Нехай першим буде частий гість святкового столу - МАЙОНЕЗ
Дівчата, зробіть хоч разочок самі, і ви ніколи не повернетеся до магазинного! Я читала цю фразу купу разів, але не вірила, поки сама не зробила.

вже майже тиждень мій чоловік вдає з себе трудоголіка, приходить додому затемно, ясне діло я дратуюся. щоб трохи розслабитися вирішила зробити домашній майонез. розслабляє - скажу вам! і результат чудовий :)

на оригінальність рецепту не претендую. там все до смішного просто.
2 жовтка на 275 г олії, сіль, перець до смаку, порошок гірчиці для консистенції.
2 жовтка, сіль, перець, порошок гірчиці розбити міксером, потім додавати по краплиночці (по краплиночці!) олії поки не загустіє. коли загусне можне й більшими порціями вливати. головне постійно збивати! усе!

я додала ще сік лайма, гірчицю замінила на пасту з хрону. сьогодні чоловік запізнюється на роботу :) сидить їсть домашній хліб з домашнім майонезом :scratch_one-s_head: я довольна!

звісно - більше ніякого магазинного!

Ділюсь маленьким секретом:) Поки не вичитала про нього майонез не виходив ПРИНЦИПОВО.
Так ось: олію треба ОХОЛОДИТИ перед готуванням соусу. Поставте її за годину-дві в холодильник і результат вас вразить.
Але домашній майонез не можна довго зберігати - бо використовують сирі яйця. :pardon:
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2008 - 18:46

Осока, а хіба він довго протримається :)
але дійсно терін зберігання біля 5 днів, інколи пишуть тиждень.
про оілю не знала, спробую ще так. я давала звичайну, яка в хаті в тумбочці стояла (кукурудзяну). оливкову зашкодувала :)
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 01:38

Для Укралі

Перегляд повідомленняЛєнок (21.1.2009, 16:35) писав:

Я за допомогою блендера роблю смачний майонез:
250мл олії
1 яйце
1 ч.л. оцту або лимонний сік
приправи додаєте за смаком, а я найчастіше додаю:
1 ч.л. гірчиці
1 ч.л. цукру
1 ч.л. солі
це залежить для якої страви використовую.
Майонез виходить дуже густий, якщо потрібний рідший добавляю води кип"яченої.

в майонезі головне не перезбити. у мене був поганий міксер, тому все вийшло в перший раз. коли я змінила міксер не могла зрозуміти, чому виходить якесь жахливе місиво замість майонезу. тепер міксер використовую буквально на 1-2 хв не першому етапі збивання жовтка. і то, таки беру той поганий, повільний. далі вимішую дерев"яною ложкою - виходить дійсно дуже добре.

ціле яйце інколи рекомендують давати якраздля того, щоб майонез не перезбився. я не пробувала, тому не знаю, треба якось зробити.
варто давати гірчичний порошок. я даю суміш порошку гірчиці і хрону.

віддаю перевагу вводити лимонний сік наприкінці. хоча можна і спочатку, тоді він теж страхує від перезбивання. але мене ця проблема зазвичай в кінчі підчатовує, тому я і ввожу сік наприкінці.

от і все :) у нас такий майонез в салати не йде. він дуже смачний :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:02

гра з вогнем, попробував чоловік зробити майонез за твоїм рецептом ... а він вийшов рідким.... що не так? Смачно, але консистенція як молоко....
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:12

martka, у мене диш здогадки, що на першому етапі не достатньо збилося.
спершу треба збивати жовток, потім по краплинці додавати олію, поки не загусне, а тоді вже невеликими порціями вливати і вимішувати.

у мене була інша проблема - перезбивався. це якщо від початку до кінця міксером робити. тоді він рідне і немовби клаптиками. може ви теж перезбили?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:17

Перегляд повідомленнягра з вогнем (31.1.2009, 21:12) писав:

martka, у мене диш здогадки, що на першому етапі не достатньо збилося.
спершу треба збивати жовток, потім по краплинці додавати олію, поки не загусне, а тоді вже невеликими порціями вливати і вимішувати.

у мене була інша проблема - перезбивався. це якщо від початку до кінця міксером робити. тоді він рідне і немовби клаптиками. може ви теж перезбили?

та ні все робили по рецепту... консистенція однакова, але на половині вливання олії перестав загусати і ...упс... оттаке то смачне молочко"... Чоловік поставив в холодильник-може там щось підгусне....

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
а міксер у нас ще радянський, сильно не крутить, то перезбити аж ніяк не вийшло би
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:22

Перегляд повідомленняmartka (31.1.2009, 14:17) писав:

та ні все робили по рецепту... консистенція однакова, але на половині вливання олії перестав загусати і ...упс... оттаке то смачне молочко"... Чоловік поставив в холодильник-може там щось підгусне....
а міксер у нас ще радянський, сильно не крутить, то перезбити аж ніяк не вийшло би

вийде, вийде, спробуйте вимішувати ложкою, швидше буде і точно не перезіб"єте. швидш за все перезбили, як починає раптово ріднути - це перезбитий :)
холодильник не допоможе :( знаєте що допоможе?
окремо збити жовток і потрохи замість олії вливати соус, який получився. або у крайному випадку, дайте ложку магазинного майонезу та вимісіть ложкою, там емульгаторів стільки, що в момент майонез вийде. але це вже буде не домашній :(

головне набити руку, у мене перший раз вийшло, а потім рази три чи чотири не виходило. а тепер вже наловчилася і постійно виходить смачний майонез.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:25

Перегляд повідомленняmartka (31.1.2009, 21:17) писав:

martka!
гра з вогнем права, думаю вся справа в помилці на початку. Майонез при доливанні олії вже до половини норми і не повинен уже гуснути. Він повинен почати загусати ще при перших краплинах олії. А їх справді на початку по краплині треба вливати. Тобто збила жовток, починаєш вливати олію, 1-2 краплини, стала маса однорідною, ще 1 - 2 краплини олії додати і т.д. А коли вже почне світліти і набувати "майонезного кольору", то можна починати вливати олію тонесенькою цівкою.
До речі, майонез добре збивати не міксером, а вручну збивалкою. Роботи там не стільки, щоб аж рука змучилась, алше процес контролювати легше. А потім, вже як призвичаїшся, можна і міксером пробувати...
А вийде обов'язково!!!!!!
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 21:44

Добавлю и свой рецепт:
2 желтка, 200 рафинированного оливкового масла, 0,5 чайной ложки соли, 1 чайная ложка сахара, 1-2 столовых ложки лимонного сока (кому как нравится), 1 чайная ложка горчицы (можно и без нее).
В желтках растворить соль и сахар. Не прекращая взбивать (блендер на минимальных оборотах или вручную, это важно!) по капле, а затем тоненькой струйкой, вливаем растительное масло. Обязательно тонкой, иначе расслоится. Когда все загустело добавляем горчицу, лимонный сок.
Все ингридиенты должны быть одинаковой температуры (у меня они были комнатной). На все про все 10 мин. В холодильнике хранится 3-5 дней.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 лютий 2009 - 09:33

начитавшись,і розшифрувавши склад магазинного майонезу-ми почали його некупляти,а без нього неможеио,то вирішила я робити домашній.створила окрему тему ,щоб міг хтось сказати свій варіант рецепту.я незнаю з якими смаками робити,єдине,це з часником робила.Хотілосяб з сиром,ще з чимось... :36_3_16: 1 яйце,гірчичний порошок на кінчику ножа,щепотка солі,1 кришечка оцту(це також за смаком можна більше),250 олії.я вчора робила з домашнього яйця,дала трошки оливкової олійки. готувати так:вбити яйце кімнатної температури,скинути всі решта складники,а олії лише грам 50,і вибивати блендером,поступово по декілька крапель додаючи олію.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 09:43

Мені теж не подобається склад магазинного майонезу. Тому твій рецепт якраз доречний. Спробую приготувати у вихідні. Свої враження напишу пізніше.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 09:55

Повідомлення від модератора Lara!
Іннуся, мамаПашіЖені, така тема вже існує тут
Іннуся, користуйтеся пошуком перед створенням теми

My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 лютий 2009 - 11:32

Lara!, я в першому пості вказала,чому хочу окрему тему.вибачте!
мамаПашіЖені, я думаю враження будуть лише позитивні!
а хто знає як сирний зробити?
Lara!, Ви у нас старший повар-Ваша думка?
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 16:13

Для рецептів соусів до спагеті я створила окрему тему. Тут поле діяльності таке широке, що не хочеться змішувати різні теми.
Щодо соусу сирного на основі майонезу, то я зустрічала лише один рецепт, але щось мені сумнівний він, принаймні, сама не пробувала.
200 г майонезу
100 г твердого сиру
дрібка солі, мелений чорний перець
Сир натерти на дрібній тертці і наприкінці збивання майонезу разом зі спеціями додати у соус, продовжувати збивати до утворення однорідної пухкої маси. (Власне мені сумнівно, бо збивати майонез, як на мене, краще міксером, а тут я би блендером використала).
Є ще один рецепт, але то вже зовсім я щось йому не довіряю.
Зате є такий на основі сиру, щоправда це на пасту більше схоже:

200 г гострого твердого сиру (краще вибирати сорт м'який за консистенцією, але з вираженим гострим смаком)
100 г вершкового масла
2 ст.л. коньяку
Сир натерти на дрібній тертці, додати розм'якшене вершкове масло, влити коньяк і збити у блендері до утворення однорідної маси.

Ну і ще один сирний соус, правда гарячий:
2 ст.л. вершкового масла
1,5 ст.л. борошна
2 скл молока
100 мл білого вина
1 жовток
100 г твердого сиру, натертого на дрібній тертці
сіль, чорний перець, дрібка мускатного горіху

Борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, тоненькою цівкою влити молоко і вино, варити соус після закипання 4-5хв посолити, поперчити, заправити мускатним горіхом і зняти з вогню. Нерперервно помішуючи ввести жовток і тертий сир, знов поставити на вогонь і продовжуючи увесь час помішувати довести до кипіння (кип'ятити не треба, але сир мусить розплавитися).
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 квітень 2009 - 22:16

гра з вогнем, дякую за рецептик майонезу! :blush: :blush: :blush:
Сьогодні експромтом зробила домашній майонез, бо вирішили повністю відмовитись від магазинного.
І він таки мені вдався на славу :good: З першого разу.
Я робила вручну, без ніякого міксера, ручною взбивалкою, заодно руку покачала :D Замість лайму - лимон, а також трошки дала гірчиці, не сухої, а рідкої (так чоловік собі замовив, бо пробував і сказав що не вистачає гірчиці, хоча я б і без неї їла). :) Получився густий, ароматний, СПРАВЖНІЙ майонез. Ну його нафіг тепер той магазинний купувати! ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2009 - 22:39

почитала я темку, пооблизувалась.... Чує моя душенька, що я теж завтра буду робити майонез :) Прощавай струнка фігура! Привіт сма-а-аачні калорії :)))
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 квітень 2009 - 22:42

Ukrajinochka, краще вже домашні смачні калорії, ніж магазинні :) Хоч в користь підуть ;) Олія, доречі, дуже добре на шкіру впливає, а жовток теж кладезь вітамінів.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему