Мене це дуже хвилює,бо донька має проблеми з серцем,а фізкультурі добряче нагружають.Говорила з учителем,а він ,що потрібна довідка --лікар не дає,бо кардиограма і аналізи хороші.Кажу доньці,щоб не бігала на повну силу,нехай краще 2 у табелі,чим таке страхіття.
Смерть школяра на уроці фіз. виховання
Відправлено 05 листопад 2008 - 16:53
Мене це дуже хвилює,бо донька має проблеми з серцем,а фізкультурі добряче нагружають.Говорила з учителем,а він ,що потрібна довідка --лікар не дає,бо кардиограма і аналізи хороші.Кажу доньці,щоб не бігала на повну силу,нехай краще 2 у табелі,чим таке страхіття.

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 05 листопад 2008 - 17:28
P.S. щойно побачила, що ви з Португаліїї... там нормативи, мабуть, інші.. але все-одно підтримую...
Відправлено 05 листопад 2008 - 18:07

Відправлено 05 листопад 2008 - 19:08
Відправлено 05 листопад 2008 - 20:54
А ще контролювати стан здоров"я дитини.
Мені аж страшно, що зараз такі діти слабкі стали. Чи їх треба розвивати змалечку?В наш час такого не було (чи замовчували?)
Відправлено 05 листопад 2008 - 23:00
Відправлено 06 листопад 2008 - 10:05
Луська (5.11.2008, 23:00) писав:
І я так думаю. Ми ж бігали постійно, в квача, піжмурки, просто ганяли. Взимку - лижі аб санки, і до самого вечора. А зараз багато в кого є велосипед, лижі, коньки? Отож. Зате є комп"ютери, телевізори.
Якщо дитина здорова, її треба розвивати фізично. І все залежть від батьків. Навіть для хворих дітей треба добирати мінімальні фізичні навантаження.
Щодо зупинки серця на уроці в школі, причина може бути і в тому, що дитина після хвороби не окрепла. Наскільки я знаю, навіть банальний грип дає нагрузку на серце, і після видужання певний період не можна ходити на фізкультуру.
Відправлено 06 листопад 2008 - 10:48
Відправлено 06 листопад 2008 - 11:22
Відправлено 07 листопад 2008 - 13:41
Луська (6.11.2008, 11:22) писав:
Справа в оому, що дитина померла на першому колі кросу. А це вже дуже дивно.
Відправлено 05 лютий 2011 - 20:15
Сьогодні знову нне повідомлення по телебаченню і знову такого ж характеру, сказано, що останні роки переглядали нормативи, зробили обов"язковим медогляд, а віз і далі там.
Я дуже обов"язкова, і хоч нормативи в школі було складно здавати, я тренувалась ввечері сама і таки здавала їх, до доні б теж хотіла такого вимогливого підходу, щоб не халявила, бо витривалість, організованість, ще там кілька хороших якостей людині дає спорт, а це, погодьтесь, багато в житті.
І от, знаючи, що ми йдемо в школу, де головним є вчитель фізкультури, і його нормативи-це основа основ, я подивилась сюжет про смерть ще однієї дитинки, уявила себе на місці її батьків і мені стало страшно....

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 05 лютий 2011 - 22:23
Велику роль тут відіграють лікарі:
1)швидка допомога, що "швидко" їде
2)лікарі, що проводять медогляд. не знаю, як де, а у нас на медогляді нічого толком не перевіряють.
може лікарям варто задуматись над ситуаціями, що складуються і бути відповідальнішими?!!!
Відправлено 05 лютий 2011 - 22:48
Коли оперували нашого синочка, то я бачила теж хлопця, якому робили термінову операцію на серці в 15 років - стало зле на фізкультурі і його вчасно привезли і прооперували. Про ваду серця батьки теж не знали.
А ще до нас в палату приходили родичі пацієнтів, то в одних якраз мама була вчителькою фізкультури, то казала, що нікого не заставляють зараз нормативи здавати.....
Але чи то від вчителя залежить чи ні, що здають нормативи....
але прикро таке чути - сьогодні у новинах знов про смерть дівчинки на фізкультурі.... Жах...
Але коли я народжувала, то казали, що зараз практично кожна 3-4 дитина має якісь проблеми з серцем, то не закрите овальне вікно, то не заросла повністю перегородка, то якась додаткова хорда в серці.... Що це все наслідки поганої екології, і що це дається взнаки Чорнобиль.....
Відправлено 05 лютий 2011 - 23:56
Як на мене, обовя"зок батьків розвивати дітей фізично, нехай і не так інтенсивно, як у спотривних секціях. А то наші і так не зовсім здорові діти спочатку проводять півдня у класі, потім вдома за уроками, потім за телевізором-комп"ютером. Звідки візьметься здоров"я? Тут і здоровий стане хворим.
Відправлено 05 лютий 2011 - 23:58
у мене вегето-судинна дистонія і часами аритмія..
так от мені життя було важливіше...
коли я вчилась у школі і нам потрібно було бігти крос хотілось стрілятись...
вчителька заставляла нас бігти, та ще й у неї були розлади з нервами і алкоголем... всі були вимушені бігти...
але коли я відчувала, що вже не можу просто зупинялась...
і мені було всеодно, що вона на мене верещить... я розтягувалась на травці і мене вже підйоний кран би не підняв)))
потрібно пояснити дитині, що вона має право дати відпір примусам, якщо відчуває, що їй погано... але разом з тим потрібно навчити дитину, що це потрібно робити з повагою))
Відправлено 06 лютий 2011 - 00:08
Я категорично проти того, щоб моя дитина була в якійсь особливій групі, якщо не дай Бог будуть якісь відхилення, будемо виправляти, але переховуватись в спец групі просто так, ніколи не дозволю, нехай тих груп буде поменше, а усі дітки будуть здоровими!!!

Відправлено 06 лютий 2011 - 00:13
В мене двоє дітей і одне вдалось своєю схильністю до спорту в мене. Ох, я вже боюся тої школи...Як тут не перенесеш своїх комплексів на дітей? Я намагаюсь, але...
Відправлено 06 лютий 2011 - 00:26

Відправлено 23 лютий 2011 - 16:03
До речі,обіцяний басейн у школі відкривають уже 5 років(хоча по телебаченню він уже працює).А як він нам потрібен!!!!!!!
Відправлено 23 лютий 2011 - 16:09

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках