Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Смерть школяра - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Смерть школяра на уроці фіз. виховання Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 05 листопад 2008 - 16:53

У новинах на 5-каналі сказали,що на уроці фізкультури загинув учень,пробіг одне коло впав і більше не встав.Це вже 4-а смерть у цьому навчальному році,а провчилися лише 2 місяці.Це стахіття:батьки вранці відправляють до школи живу дитину,а потім мають таке :cray:
Мене це дуже хвилює,бо донька має проблеми з серцем,а фізкультурі добряче нагружають.Говорила з учителем,а він ,що потрібна довідка --лікар не дає,бо кардиограма і аналізи хороші.Кажу доньці,щоб не бігала на повну силу,нехай краще 2 у табелі,чим таке страхіття.
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2008 - 17:28

повністю підтримую.. оцінка по фізкультурі, особливо у дівчинки, в подальшому навряд чи на щось вплине.. а от здоров'я і життя - це найголовніше.... мені здається, проблема в тому, що нормативи по фізкультурі у нас ще залишилися з радянського союзу, а здоров'я у сучасних дітей набагато слабше, через екологію, не дуже якісні продукти харчування і т.д... тому я Вас розумію.. і по відношення до свох майбутніх дітей, якщо нічого не зміниться, буду такої ж думки...
P.S. щойно побачила, що ви з Португаліїї... там нормативи, мабуть, інші.. але все-одно підтримую...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2008 - 18:07

Серце крається як слухаєш таке :( я на фізрі також ледь не вмирала від тих кросів та дякувати батькам вони мені строго на строго заборонили робити щось надміру моїх можливостей і коли вже не було сил я зупинялася і змусити мене було неможливо... в нашій школі за мого школярства була така само історія - учень 10 класу запізнився на урок, не розігрівся і одразу побіг крос - зупинилося серце і до лікарні вже привезли мертвого :(
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2008 - 19:08

Візьміть справку пос спец групі, якщо повне звільнення не дають. Спец група означає, що дитина робить все разом з іншими учнями, але якщо їй щось робити важко, то вона відпочиває. А також спец група не здає нормативів. По бажанню може здавати звісно.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2008 - 20:54

Якщо є хоч якісь сумніви, треба або взагалі звільнити дитину від фізкультури. Думаю, за певну суму лікар з поліклініки таку довідку намалює, що ого-го. Можна перейти і на спец групу.
А ще контролювати стан здоров"я дитини.
Мені аж страшно, що зараз такі діти слабкі стали. Чи їх треба розвивати змалечку?В наш час такого не було (чи замовчували?)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 05 листопад 2008 - 23:00

Погодьтесь, що в наш час діти більше у футбол грали на вулиці та інші ігри. Менше звертали уваги на телевізор, компютери. Діти були більш треновані, а від того і здоровіші. крім того і навантаження на основних уроках буле менше. Менше задавали домашніх завдань, мали більше вільного часу. Зараз же дітки висидять ті 7 уроків, вимучені прийдуть додому. Аби ж їм вистачило сили підготуватись до тих уроків.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 листопад 2008 - 10:05

Перегляд повідомленняЛуська (5.11.2008, 23:00) писав:

Погодьтесь, що в наш час діти більше у футбол грали на вулиці та інші ігри. Менше звертали уваги на телевізор, компютери. Діти були більш треновані, а від того і здоровіші. крім того і навантаження на основних уроках буле менше. Менше задавали домашніх завдань, мали більше вільного часу. Зараз же дітки висидять ті 7 уроків, вимучені прийдуть додому. Аби ж їм вистачило сили підготуватись до тих уроків.

І я так думаю. Ми ж бігали постійно, в квача, піжмурки, просто ганяли. Взимку - лижі аб санки, і до самого вечора. А зараз багато в кого є велосипед, лижі, коньки? Отож. Зате є комп"ютери, телевізори.
Якщо дитина здорова, її треба розвивати фізично. І все залежть від батьків. Навіть для хворих дітей треба добирати мінімальні фізичні навантаження.
Щодо зупинки серця на уроці в школі, причина може бути і в тому, що дитина після хвороби не окрепла. Наскільки я знаю, навіть банальний грип дає нагрузку на серце, і після видужання певний період не можна ходити на фізкультуру.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 листопад 2008 - 10:48

так це дійсно страшно...........Але я дивлюся мій Растішка у 5-му класі.На літніх канікулах він так ганяв, що бувало прибігав весь як буряк і футболку можна було викручувати- і нічого.А на фізкультурі він змучується дуже, каже що найважче бігати на вулиці по стадіону кілька кругів.В мого чоловіка були проблеми з серцем (в нього був порок серця) отож і я переживаю за синулю, аби чого не трапилося.А він переживає за оцінки :6,7,5, навіть 2 є - бо відмовився бігти естафету.Зрештою я чула що вже відмінили біг на довгі дистанції, можливо щось зміниться..........
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 листопад 2008 - 11:22

Справа в тому, що крос - перевірка на витривалість, не всі діти можуть його здати. То дуже велике навантаження на організм. Я вважаю, що вчитель є деспотом, коли примушує дитину всі нормативи здавати. Було б набагато ефективніше проводити на уроках фіз. виховання футбол, баскетбол, волейбол. А ті нормативи ще зі школи не може зрозуміти навіщо. Мірка, перевір серце синочку, щоб не було проблем і скажи, щоб не переймався фізкультурою.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 листопад 2008 - 13:41

Перегляд повідомленняЛуська (6.11.2008, 11:22) писав:

Справа в тому, що крос - перевірка на витривалість, не всі діти можуть його здати. То дуже велике навантаження на організм. Я вважаю, що вчитель є деспотом, коли примушує дитину всі нормативи здавати.

Справа в оому, що дитина померла на першому колі кросу. А це вже дуже дивно.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 05 лютий 2011 - 20:15

Відкопала темку, бо вже хотіла нову створити :bye: , у 2008 році ще не була мамою майбутнього школярика, та і на форумі не була...

Сьогодні знову нне повідомлення по телебаченню і знову такого ж характеру, сказано, що останні роки переглядали нормативи, зробили обов"язковим медогляд, а віз і далі там.

Я дуже обов"язкова, і хоч нормативи в школі було складно здавати, я тренувалась ввечері сама і таки здавала їх, до доні б теж хотіла такого вимогливого підходу, щоб не халявила, бо витривалість, організованість, ще там кілька хороших якостей людині дає спорт, а це, погодьтесь, багато в житті.

І от, знаючи, що ми йдемо в школу, де головним є вчитель фізкультури, і його нормативи-це основа основ, я подивилась сюжет про смерть ще однієї дитинки, уявила себе на місці її батьків і мені стало страшно....

Прихований текст

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   DIKIKI 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2011 - 22:23

Мені також дуже страшно за свою донечку. Але ще попереду є трохи років до школи.
Велику роль тут відіграють лікарі:
1)швидка допомога, що "швидко" їде
2)лікарі, що проводять медогляд. не знаю, як де, а у нас на медогляді нічого толком не перевіряють.
може лікарям варто задуматись над ситуаціями, що складуються і бути відповідальнішими?!!!
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   linka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2011 - 22:48

Дівчатка, якщо переживаєте - краще сходіть і зробіть УЗД серця, якщо раптом є якісь проблеми - будете знати і полікуєте,і будете мати звільнення з фізкультури.
Коли оперували нашого синочка, то я бачила теж хлопця, якому робили термінову операцію на серці в 15 років - стало зле на фізкультурі і його вчасно привезли і прооперували. Про ваду серця батьки теж не знали.
А ще до нас в палату приходили родичі пацієнтів, то в одних якраз мама була вчителькою фізкультури, то казала, що нікого не заставляють зараз нормативи здавати.....
Але чи то від вчителя залежить чи ні, що здають нормативи....

але прикро таке чути - сьогодні у новинах знов про смерть дівчинки на фізкультурі.... Жах...
Але коли я народжувала, то казали, що зараз практично кожна 3-4 дитина має якісь проблеми з серцем, то не закрите овальне вікно, то не заросла повністю перегородка, то якась додаткова хорда в серці.... Що це все наслідки поганої екології, і що це дається взнаки Чорнобиль.....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2011 - 23:56

Нормативи зараз обов"язкові, але не для всіх. Якщо дитина маєзвіль нення, то вона звісно нфякі нормативи здавати не повинна. Так само відрізняється навантаження і для дітей, що не входять до основної групи. У нас на зборах була вичтелька фізкультури, то у її списку лише третина класу входить до основної групи. Всі інші мають проблеми із здоров"ям. Дівчата, це страшно!
Як на мене, обовя"зок батьків розвивати дітей фізично, нехай і не так інтенсивно, як у спотривних секціях. А то наші і так не зовсім здорові діти спочатку проводять півдня у класі, потім вдома за уроками, потім за телевізором-комп"ютером. Звідки візьметься здоров"я? Тут і здоровий стане хворим.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jackass 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2011 - 23:58

розкажу з власного досвіду..
у мене вегето-судинна дистонія і часами аритмія..
так от мені життя було важливіше...
коли я вчилась у школі і нам потрібно було бігти крос хотілось стрілятись...
вчителька заставляла нас бігти, та ще й у неї були розлади з нервами і алкоголем... всі були вимушені бігти...
але коли я відчувала, що вже не можу просто зупинялась...
і мені було всеодно, що вона на мене верещить... я розтягувалась на травці і мене вже підйоний кран би не підняв)))

потрібно пояснити дитині, що вона має право дати відпір примусам, якщо відчуває, що їй погано... але разом з тим потрібно навчити дитину, що це потрібно робити з повагою))
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2011 - 00:08

Time Out, згідна з вами на всі 100, що дітки мають рухатись і побільше, що батьки мають слідкувати за фізичним розвитком діток і від самого дитинства прививати любов до фізичної культури (нехай не до спорту, не всім же бути олімпійцями...), але щоб дітки любили рухатись, певні фізичні навантаження, частково це зможе їх захистити від таких "трафунків".., але це впирається в час, значно простіше всадити дитину за телевізор і бігти доробляти свою роботу, такі реалії сьогодення...
Я категорично проти того, щоб моя дитина була в якійсь особливій групі, якщо не дай Бог будуть якісь відхилення, будемо виправляти, але переховуватись в спец групі просто так, ніколи не дозволю, нехай тих груп буде поменше, а усі дітки будуть здоровими!!!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2011 - 00:13

Наша фізкультура в школі ( як і освіта загалом) є далекою від досконалості ( може, зі мною не погодяться спеціалісти, але я так думаю). Вона спрямована не на оздоровленяя дітей, а на виконування приписів людей, які сидять по кабінетах в міністерствах-управліннях. Я не мала проблем зі здоров1ям у школі, але мала проблеми з фізкультурою. Будучи відмінницею з усіх предметів, на фізру я ішла як на екзикуцію, бо там була вчителька-садистка, яка не просто вимагала того, що стосувалось її предмету, а виразно давала зрозуміти - ось тут на фізкультурі у мене торжество сили над розумом, шо, ботаніки, тепер ви позаду? Можливо, на той час ми мислили по дитячому і дещо перебільшували паскудність її намірів, але репутація в неї була вироблена не одним поколінням учнів. Я боялась стрибати через козла, я не вміла добре підтягнутись, я ледве пробігала довгі дистанції... Я не пишаюсь цим, а по сьогодні відчуваю певний дискомфорт. Однак, я люблю велосипедні прогулянки ( довготривалі), довший час ходила на заняття з аеробіки та шейпінгу. Словом, свідомо обираю собі здоровий спосіб життя.
В мене двоє дітей і одне вдалось своєю схильністю до спорту в мене. Ох, я вже боюся тої школи...Як тут не перенесеш своїх комплексів на дітей? Я намагаюсь, але...
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2011 - 00:26

Флоріана, а це дуже просто: ще до школи, або в молодших класах, дати дитині можливість вибрати чи випробувати любу секцію спортивну, що там таким малюкам :angel: : гімнастика, волейбол, баскетбол, легка атлетика(це все було у мене в молодших класах), та навіть айкідо, привити усіляко любов до того виду спорту, щоб дитина бігла з задоволенням на заняття, це легко, особливо як це її, одна-дві похвали і процес пішов! а тоді ніякий злий-добрий фізкультурник не посміє якось образити дитя, бо в неї-нього буде дуже серйозне "алібі" ))). Це як по звичайних предметах до репетитора ходити... чи не так? а якщо почнуться якісь невеликі здобутки, нехай навіть в межах міста, тоді прийдеться лікувати від зіркової хвороби, хоча в спорті це трапляється рідко, тільки "захворів", тебе перемогли.. :dance:, але пам"ять у вчителів про тебе залишається надовго)))
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ДВІЧІ МАМУСЯ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 лютий 2011 - 16:03

У моєї дочки -проблеми із хребтом(один із видів сколіозу).До речі,виявили під час обов*язкового медогляду,який варто пройти "правильно",без куплених довідок скільки б часу ви не витратили.Так от,двічі на рік ми лікуємося в стаціонарі,проходимо курс масажу і т.д.Обов*язкові щоденні гімнастичні вправи.Звичайно,дочка є в спец групі,але займається нормально з іншими дітьми(крім здачі жахливих нормативів).Вчора приходить зі школи і говорить,що директор заборонив займатись усім із спецгруп,тепер діти повинні весь урок сидіти на лавці . Скажіть мені,будь-ласка,а звідки візьметься те здоров*я?ПРОсидіти пів дня за партою,4-5год за домашнім(задають дуже багато),якісь гуртки,якщо час дозволяє ,а про елементарну прогулянку вже і мови не має!Виходить,що нашим дітям не можна навіть розминку зробити на фізрі.Ось такими методами боряться із смертністю у школі!!!!Лише б із себе зняти відповідальність!!!!!!

До речі,обіцяний басейн у школі відкривають уже 5 років(хоча по телебаченню він уже працює).А як він нам потрібен!!!!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Василиса 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 лютий 2011 - 16:09

На фізкультурі поставили такі нормативи,що жах,я в школі була відмінницею з усіх предметів а з фізкультури мала трійку.просто не напрягаляся..
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн