МанунА (23.3.2009, 15:36) писав:
Я часто захожу на сайт онкохворих діток, то там дуже часто використовують стовбурові клітини, перед пересадкою кісткового мозку тощо. Також читала про такий метод лікування епілепсії.
Трансплантація кісткового мозку - один з методів лікування лейкемії, найсучасніший і найефективніший. але кістковий мозок донора дуже тяжко знайти, а стовбурові клітини пуповинної крові аналогічні тим, що є в кістковому мозку, тобто їх можна вводити замість кісткового мозку, не втрачаючи життєво важливий час на пошук донора.
притому пошук кісткового мозку за кордоном може обійтися в 40 000 євро, а купити пуповинну кров з-за кордону 20 000 євро, власна ж пуповинна кров безкоштовна, а збір і зберігання обійдеться в 6500 грн + 800 грн за кожен рік зберігання в банку крові.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
гра з вогнем (28.9.2008, 22:08) писав:
таке задоволення дуже дорого вартує. крім того за кожен рік зберігання чималеньку суму віддавати треба. якщо ще й зважити, що технології вирощення органів чи вироблення ліків з пуповинної крові існують тільки в задумах - ну його! принаймі не по моїй зарплаті :)
Пуповинна кров - це вже ліки сама по собі, з неї навіть виготовляти нічого не треба, просто виділити клітинну фракцію й вводити при лейкозах.
Сімейний банк пуповинної крові Гемафонд видає газету про застосування стовбурових клітин, мона взяти в львівського представника, або його ж про все розпитати. американці вводять пуповинну кров довенно дітям при діабеті.
Користувач подумав і додав через 10 хв.:
гра з вогнем (28.9.2008, 22:08) писав:
таке задоволення дуже дорого вартує. крім того за кожен рік зберігання чималеньку суму віддавати треба. якщо ще й зважити, що технології вирощення органів чи вироблення ліків з пуповинної крові існують тільки в задумах - ну його! принаймі не по моїй зарплаті :)
уже не в задумах, пуповинна кров врятувала понад 8 000 життів, американці виростили тканину підшлункової залози з клітин пуповинної крові, британці - міні-печінку, німецькі й британські вчені - клапани серця, а іспанці в 2008 пересадили трахею, вирощену з власних стовбурових клітин. Великі фармзаводи почали інвестиції в біотехнології, розуміючи, що саме вони з часом витіснять з ринку ліки. Стовбурові клітини навіть в напрямку лікування СНІДу вивчаються, все це можна знайти в інтернеті в тематичних рубриках
Користувач подумав і додав через 15 хв.:
Вишенька (4.11.2008, 10:45) писав:
гра з вогнем, можете перенести чи скопіювати повідомлення про забір стовбурових клітин в цю тему? Дякую.
Зараз для мене не так важливе питання грошей (хоча для мене це досить дорога процедура), як те - чи варто взагалі робити таке? Я би дуже не хотіла потім жаліти все життя, що не зробила цього... наука ж іде вперед (може не в Україні, але ж на Заході вона більше розвивається). Цікаво було б також почути думку форумчан, які народжували за кордоном - як там до цього ставляться? Чи є це масова процедура? Чи в Україні це черговий "лохотрон"?
Банки стовбурових клітин пуповинної крові створені на 5 материках в 50 країнах світу, вже 20 років, виконано біля 10 000 трансплантацій. 200 000 американців щороку зберігають пуповинну кров своїх дітей, ось для прикладу пеальні історії:
Одинадцятирічний Брандін Джарвіс-Орр в 2 роки захворів гострим лімфобластним лейкозом і 3 роки боровся за життя за допомогою виснажливих курсів хіміотерапії. Зцілення Брандіну принесла пуповинна кров його рідного брата Девіса, трансплантацію якої провели в університеті Арізони. Минуло 5 років. Хвороба далеко позаду, а мама Брандіна радить всім сім’ям: «Збережіть пуповинну кров!»
3 роки тому у віці 2 років Аяні поставили діагноз лейкемії. Лікар сказав, що хлопчик проживе 3 місяці, якщо не знайдеться імунологічно сумісний трансплантат пуповинної крові. На щастя, він знайшовся. Аяні провели трансплантацію пуповинної крови в лікарні при Duke University. «Без сумніву, трансплантація врятувала життя моєму сину», - говорить мама Аяні.
«Як мати, Ви зробите все, щоб врятувати свою дитину. Я дійсно рада, що в лікарні мені порадили зберегти пуповинну кров», - говорить Санді Чанг, мама Тітуса, якого вилікували від апластичної анемії трансплантацією пуповинної крові.