Маленькі боягузи Якщо дитина боїться спати сама
Відправлено 02 листопад 2008 - 00:23
Відправлено 02 листопад 2008 - 00:28
Себе памятаю в дитинстві, теж боялася. Напевно, аж поки час не пройде і він себе відчує дорослим?
Відправлено 02 листопад 2008 - 14:19
це час коли у дитини формується світ власних переживань, і мало того, дитина починає приховувати їх. тому треба бути максимально уважними, продовжуйте читати позитивні казки, нехай спить при нічнику. гадаю, якщо не акцентувати уваги - згодом минеться.
Відправлено 02 листопад 2008 - 16:13
Відправлено 02 листопад 2008 - 16:38
а чого саме боюся - важко сказати - трупаків боюсь які мені часто сняться (думаю навіть якщо мені купити гумового іграшку-трупака не полегшає), всілякої потойбічної бридоти і т.п. і т.д. - чоловік з мене сміється і каже, що просто дуже розвинена уява так чи то чи ні, але...

Бобро перемагає козло!
Відправлено 02 листопад 2008 - 21:58
Цитата
Та з вашим почуттям гумору, та ще й боятися уявних героїв. Ви їм скажіть, щоб валили звідси, чомусь думаю, що вони мають вас послухатися :D
Так і я до сих пір з дитинства боюся темряви. хоч що батькки не робили. І поступова зі мною в темряву заходили, і світло залишали.Одного разу тато в нервах прийшов до мене, після того, як мої плачі, жалоби не помогали і почав ремнем лупити все підряд ну крім мене. А так- меблі, стіл, двері, стіни. І приговорював: кого ти боїшся, я йому влаштую ( я розповідала, що мені тінь з шафи лякає, то ще якась фігня). Шафа ттебе лякає, а вона получить. Ото він так перелупив все у моїй кімнаті ( щастя, що не поламав). Я була в шоці, але на диво мені помогло. Коли боялася, згадувала як тато з ремнем тут господарював і чомусь страх відступив.
Але все рівно інколи дрижать колінка від якогось шороху.
Я ще не доведена до такого стану, як мій тато, ще не готова до таких методів ))).
будь ласка перевіряйте теги перед або після публікування допису. не створюйте кілька повідомлень підряд. дякую! гра з вогнем
Відправлено 04 листопад 2008 - 12:43
Себе гарно памятаю в тому віці і не дивусь,бо напевне підвищена тривожність, то від мене передалась. Хоча зараз психологи порівнюють перший рік в школі з підлітковим періодом і всі ці "безпричинні" страхи, то - вікова норма. Але звичайно варто з ними боротися, гарний приклад про тата ви привели і знаєте, чому така "терапія" спрацювала? Бо він "повірив" в те, чого ви боялися, він не почав переконувати, що не варто боятися, нічого страшного, він повірив вам і це допомогло.
Відправлено 04 листопад 2008 - 12:49
Відправлено 04 листопад 2008 - 13:24
якщо у вас залип капс, дайте знати. інакше отримаєте порушення
Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 04 листопад 2008 - 14:39

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 04 листопад 2008 - 16:58

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 20 листопад 2008 - 00:57
Нічник теж не включаю, бо від нього такі химери на стінах, самій страшно. А великий світильник з приглушеним світлом цілу ніч горить. Казки читаємо, дозволяємо діткам спати разом, не обговорюємо цю тему страху, вроді краще. ДЯкую усім
Відправлено 14 грудень 2008 - 17:42
Коліжанка, може дитині проосто уваги вашої не вистачає, а якщо дійсно страхіття сняться, то без допомоги не обійтисяЧасто психологи радять намалювати свій страх. Запитайте що він може зробити, які в нього звички, що він хоче? Що можна зробити, щоб зменшити його силу?
Відправлено 14 грудень 2008 - 22:11
ksyuta_m (14.12.2008, 17:42) писав:
Коліжанка, може дитині проосто уваги вашої не вистачає, а якщо дійсно страхіття сняться, то без допомоги не обійтисяЧасто психологи радять намалювати свій страх. Запитайте що він може зробити, які в нього звички, що він хоче? Що можна зробити, щоб зменшити його силу?
Я теж дослідила, що уваги не вистачає. Почали ми довше з ним час проводити, казки читати і вроді вже він не згадує ні за які страхи :D . Навіть тепер інколи мало часу біля нього, але такого страху,як колись вже нема!!!Ура!
Відправлено 15 грудень 2008 - 10:20
Коліжанка (14.12.2008, 22:11) писав:
Добре, що все так просто вирішилося. А я вже збиралася порадити малювати дитячі страхи, як психологи радіять.
Останнім часом помітила, що Павлик не хоче засинати сам. Каже, я не можу заснути. А як прийду полежу зним у ліжечку, щось розкажу - через 5 хвилин спить крепко.
Відправлено 07 січень 2009 - 18:03
Відправлено 02 квітень 2009 - 07:46
Відправлено 02 квітень 2009 - 08:40
Відправлено 02 квітень 2009 - 08:52
Сеструлька (2.4.2009, 8:46) писав:
Сеструлька, думаю, це просто вікове і ніякий аналіз ситуацій не дасть відповіді на запитання: "Чому і звідки?". У нас було точно так само, пройшли через боязнь душу включеного, хоча перед тим чудово реагувала дитина на водичку, яка бризкає. Був період боязні котиків-песиків, хоча перед тим гладила і тягнулася мало не до вовкодавів в кілька разів більших за неї саму. Був період боязні машин. Ще був період боязні пилососів. Всі періоди успішно минули, кожен тривав від 2-х місяців. Звичайно, підгрунття такі страхи мають, але пояснити, яке саме, дуже важко. Я маленькою боялася людей з милицями і пам'ятників. Пам'ятників через розміри, здавалося, що впадуть і придавлять мене, а людей з милицями, бо думала, що раз ходити не може людина сама, то має страшну відкриту рану і я ту рану обов'язково побачу. Ніхто ніколи мене подібним не лякав, то все мої дитячі фантазії, котрі проте я прекрано пам'ятаю. Все минуло.
Так що просто наберись терпіння. І ще, ми терпляче раз за разом у грі намагалися залучити до миття пупса улюбленого під душем, до пилосошення засміченого коврика разом з татом, до гри з песиком чи котиком. Відмовлялася - не наполягали, звичайно, але з часом подіяло.

Допомога

-