Візит до ортодонта все про криві зубки та неправильний прикус
Відправлено 31 жовтень 2008 - 23:27
Чи допомогло? як швидко дитинка звикала? які труднощі виникали?
Як довго тривало лікування і скільки те задоволення коштувало?
Відправлено 01 листопад 2008 - 00:06
Viktoriya (31.10.2008, 23:27) писав:
Чи допомогло? як швидко дитинка звикала? які труднощі виникали?
Як довго тривало лікування і скільки те задоволення коштувало?
Ми мали таке щастя. В 10 з половиною років на верхні зуби поставили брекет-систему
Зараз подружка ходить з якимось іншим видом брекет-системи,але то вже коштує 5100грн. Але в неї дуже складний випадок-там є що рівняти,а в нас було виключно з естетичною метою. Знайшла фотку ,де видно зубки подружки до брекетів(ми на фото в брекетах)
Відправлено 01 листопад 2008 - 01:36
випали лише два молочних зубчика, але нові полізли в шахматному порядку
Ортодонт терміново пластинку призначив.
От сиділа по мамським форумам читала відгуки про пластинки...тільки ще сильніше заплуталась :(
І дітки комплексують, і дикція погана, і воняють вони (пластинки)
І взагалі толку від них мало, ніби краще дочекатись 12 років і поставити брекети, що по грошам на візити до ортодонта і нові пластинки більше витратиш, ніж на брекети
Ще й малій теж сказала, що "їх клієнт" і я повинна дякувати нашому довгому ГВ, за неправильний прикус :(
далось їм те ГВ, у моєї сестри теж прикус неправильний, а груддю її годували аж 3 місяці...
Відправлено 01 листопад 2008 - 02:55

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 01 листопад 2008 - 11:43
Результатом дуже задоволена. Можу порекомендувати прекрасного ортодонта. Щодо цін, то вони постійно змінюються. Мене дуже влаштовувала можливість розстрочення платежу.
До речі, у мого племінника нижні зуби полізли один на одного, коли тільки почали рости, а зараз так красивенько стали в рядок. Я навіть здивувалась.
Думаю, треба почути рекомендації декількох гарних спеціалістів.
Відправлено 01 листопад 2008 - 12:50
Viktoriya (1.11.2008, 1:36) писав:
далось їм те ГВ, у моєї сестри теж прикус неправильний, а груддю її годували аж 3 місяці...
Отож-бо і воно,що прикус-це незалежна штука! Ні ГВ, ні соски-пустушки на них вплив мають найостанніший.
А пластинки теж псують емаль на зубах,ще й оголюють десна в місцях "упору". Бачила таке в знайомої. А чоловік в дитинстві пробував носити пластину,але хіба можна хлопця проконтролювати? То зніме,бо йде грати в футбол (хокей,і т.д...),то щось мішає... Так із кривуватим рядом і живе...
Відправлено 01 листопад 2008 - 13:18
я носила в дитинстві пластинки. не скажу, що дуже помогло, але і не зашкодило.
Відправлено 01 листопад 2008 - 13:48
Мене інше турбує чи справді неварто дитинку мучити, а підросте - брекети поставить?
Відправлено 01 листопад 2008 - 14:40
Відправлено 02 листопад 2008 - 14:05
Viktoriya (1.11.2008, 13:48) писав:
Viktoriya, в брекетах теж мало задоволення. Досить тривалий термін лікування, часті візити до лікаря на підтяжки (кожні 2 тижні), звикання по-новому їсти, розмовляти, деякі комплекси щодо естетики, а потім ще й накладання шини, як правило.
Відправлено 04 листопад 2008 - 14:27
Осока (2.11.2008, 15:05) писав:
Це якщо пізно ставити. Донька справилась з цим за рік. І говорила,і їла без проблем. А раз в два (а потім -в три) тижні сходити до лікаря -хіба це така проблема? Наш ортодонт знаходився на Кловській,повертались ми через порцію морозива Баскін Робінс(чи як там його правильно) і прогулянку по центру...Це був приємний ритуал...
Відправлено 04 листопад 2008 - 15:53
Тетянка (4.11.2008, 14:27) писав:
Так чого б цей ритуал приємний не започаткувати з пластинками?
Відправлено 04 листопад 2008 - 20:42
В свій час я була серед когорти перших, хто носив брекети в Україні :D Ставили мені їх вже не в дитячому віці - коли почали рости зуби мудрості, вони потіснили весь зубний ряд і зуби почали налазити один на другий, бо не було достатньо місця.
На той час (94-95 рік) ще не було порцелянових систем, лише металеві, але мені чомусь абсолютно не було соромно їх носити - навпаки весело. Я навіть попросила лікаря поставити різнокольорові гумки :D Звичайо, був декотрий дискомфорт, довге звикання, але результат того вартий.
Однозначно не раджу носити пластинки - я ще жодного разу не чула про їх ефективність.
Єдине, обов'язково необхідно ставити ретейнер (тонкий дротик, що підтримує зуби) зсередини щелепи, коли вже брекети знімаються. Інакше зубний ряд може знову стати на місце, особливо якщо брекети ставити в дорослому віці.
До речі , можу порекомендувати дуже хорошого лікаря, котра одна з перших почала ставити брекет системи в Україні, і була (можливо і ще досі є) головним ортодонтом України. Звати її Драгоморецька Мирослава Степанівна. Приймає у Львові, а також пару разів на місяць і в Києві.
Відправлено 04 листопад 2008 - 21:04
гра з вогнем (4.11.2008, 21:01) писав:
Підозрюю, що все життя :D Але він по-перше, зовісм не помітний, бо знаходиться зсередини зубного ряду, по-друге, не викликає жодного дискомфорту, по-третє, якщо не гризти тверді горіхи з шкарлупою, ретейнер не потребує особливого обслуговування - ну буває треба підклеїти його на котромусь зубі (ставиться він на фотополімерні пломби) раз в пів року, а то й рідше.
Відправлено 04 листопад 2008 - 21:23
у мене чогось під час вагітності трохи поїхали :(
Відправлено 06 листопад 2008 - 21:52
Sonya (4.11.2008, 21:42) писав:
Єдине, обов'язково необхідно ставити ретейнер (тонкий дротик, що підтримує зуби) зсередини щелепи, коли вже брекети знімаються. Інакше зубний ряд може знову стати на місце, особливо якщо брекети ставити в дорослому віці.
Моя мала теж такі гумки перший раз поставила!!!Всі кольори,які були в лікаря!
А про ретейнер,то правда. В нас відпав через два місяці-нам приклеїли другий.
Відправлено 07 листопад 2008 - 10:48
Відправлено 10 листопад 2008 - 14:57
Відправлено 04 травень 2009 - 13:39

Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!

Допомога