Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Синці - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Синці Оцінка: -----

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 31 жовтень 2008 - 21:53

У мене дуже часто синці. Інколи просто притулю ногу до стола - і на тобі маєш! Сходять довго. Постійно ходжу як побита.
Хтось ще зіштовхувався з таким? Як зробити синці менш помітними (тональним крем - не пропонувати :) ) і від яких засобів вони швидше минають?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 31 жовтень 2008 - 21:59

Перегляд повідомленнягра з вогнем (31.10.2008, 21:53) писав:

У мене дуже часто синці. Інколи просто притулю ногу до стола - і на тобі маєш! Як зробити синці менш помітними

тулися до столу вся :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2008 - 22:04

Є така мазь "Спасатель" - дуже добре допомагає. А ще "Динамічний крем" від доктор Нона - моєю мамою випробувано, вона так само чутлива до всіляких доторкувань.
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 31 жовтень 2008 - 22:09

Є ще народний спосіб. Сильно розтерти холодною водою. І якщо це сталось вдома, то місце удару намастити господарським милом. Мені це допомагає, а якщо синяк надто сильний, то користуюсь "Спасателем"
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2008 - 23:39

Луська, а як водою і прикладанням льоду запізнилися?
проблема в тому, що я не відчуваю, коли з"являються синці. небуло-небуло і є.
думаю випробувати спасателя, але я тоді буду ним обмащена з ніг до голови :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2008 - 23:46

Ого! :mocking: А я думала, що я страждаю. У Вас ситуація ще страшніша... :D
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2008 - 23:47

Спасатель вонючий, мені допомагає Троксевазин гель.
Такі синяки свідчать про зниження імунітету, варто курс вітамінчиків пропити.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2008 - 23:57

І мені допомагає "спасетель", а ще "пантестин". Бо теж маю таку проблему: лишень хтось взяв за руку й вже синячище, вся рука залишаєт слід.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2008 - 13:36

я читала, що це щось з судинками. і вітамінчики б знадобилося попити, то правда.
я ще не відкривала спасателя, бо чогось мені не віриться. ніяк не наважуся :(
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2008 - 13:38

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.11.2008, 13:36) писав:

....я ще не відкривала спасателя, бо чогось мені не віриться. ніяк не наважуся :(

Що невіриться? що допоможе чи що запах має не з приємних? :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меліса 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 01 листопад 2008 - 13:49

гра з вогнем почитайте, може пригодиться!
Текст, що розкривається
Синяки, или по-другому гематомы, в большинстве случаев мы получаем, ударившись обо что-нибудь. При ударе лопаются кровеносные сосуды, и кровь из них растекается под кожей, вызывая припухлость изменение цвета и болезненность.
Появление синяков у пожилых людей, кожа которых истончилась с возрастом, объясняется разрушением соединительной ткани и хрупкостью кровеносных сосудов. Хотя об этом не принято говорить, но у молодых женщин на плечах, запястьях и бедрах довольно часто встречаются синяки в виде «отпечатков пальцев» - результат грубого обращения приятеля или мужа во время слишком бурного секса.
Длительное пребывание на солнце также делает кожу более подверженной образованию синяков. К такому же результату приводит прием многочисленных лекарств, в том числе и препаратов типа аспирина, разжижающих кровь.
Как избавиться от синяков
Врачи утверждают, что обычный синяк должен исчезнуть сам по себе в течение нескольких недель. По мере заживления он последовательно меняет цвет от красновато-синего к пурпурно-черному, а затем желтовато-зеленому.
Чем ниже на теле расположены синяки, тем медленнее они заживают. На лице синяк проходит через неделю, на туловище – через две недели, а на ноге может оставаться в течение месяца. Дело в том, что в сосудах ног больше давление крови, поэтому там они кровоточат сильнее, чем, скажем, на руках.
Когда в следующий раз вы получите синяк, вспомните полезные советы от МирСоветов.
Лед приложили, лед убрали
Если вы приложите лед сразу после удара, то уменьшите размер и интенсивность синяка и облегчите боль. Холод заставляет сосуды сжиматься, поэтому меньше крови попадает в окружающие ткани.
Воспользуйтесь льдом, завернутым в ткань, и охлаждайте синяк 10-20 минут, затем сделайте перерыв. Повторяйте каждые два часа.
Попробуйте держать лед в холодильнике, а не в морозильной камере. Он будет вполне холодным, однако не замерзнет и не станет твердым, так что его будет удобно прикладывать к телу.
Забинтуйте его
Немедленно затяните ушибленную область эластичным бинтом (особенно если синяк на ноге), чтобы оказать давление на лопнувшие суставы. Это предотвратит утечку большого количества крови, и синяк будет не таким большим.
Согрейте
Через 24 часа, когда синяк уже сформировался, можно прикладывать тепло. На этой стадии тепло помогает расширить окружающие кровеносные сосуды, чтобы они смогли быстрее унести скопившуюся жидкость и кровеносные клетки. Устройте себе горячую ванночку или приложите к синяку грелку на 20 минут. Делайте это три раза в день – до тех пор, пока полностью не избавитесь от синяка. Но МирСоветов не советует прикладывать тепло сразу же после удара – это не поможет, и даже наоборот. Тепло вызывает отек тканей, и на ранней стадии оно лишь усилит кровотечение, и синяк будет заметнее.
Витамин К от синяков
Ищите в аптеках специальные кремы от синяков с витамином К. Крем проникает в кожу и снабжает ушибленное место витамином К, который необходим вашему организму, чтобы расщепить и утилизировать вытекшую кровь. Втирайте крем с витамином К в синяк сразу после ушиба и затем дважды в день, пока синяк не исчезнет.
Однако не стоит думать, что такой же хороший результат принесет употребление пищи, богатой этим витамином. Проведенные исследования показали, что такая пища не создает достаточной концентрации витамина, чтобы произвести заметный эффект.
Попробуйте арнику
Арника – гомеопатическое средство от ушибов, продающееся в большинстве аптек, очень эффективно при синяках. Его можно принимать внутрь или наносить непосредственно на синяк. Но никогда не мажьте кожу, если в этом месте есть порезы или ссадины.
Косметические маскирующие средства
Пока вы окончательно не избавитесь от синяка, сможете замаскировать его с помощью специальных косметических средств желтоватого цвета. Поскольку синяки – это смесь синего и красного, то, если вы нанесете на это место состав желтого цвета, вы нейтрализуете синяк и сделаете его незаметным.
Такие средства продаются в аптеках. Их выпускает множество фирм. Ищите водоустойчивые композиции, чтобы они не смылись и не сошли с потом.
Иммунитет от синяков
Укрепить иммунитет, в том числе и к появлению синяков на теле можно с помощью витамина С. Ведь синяки чаще появляются именно у людей, не получающих достаточного количества витамина С. Если вас замучили синяки, значит, вам нужно больше принимать этот витамина. Употребляйте побольше свежих фруктов и овощей, но если это не удается, попробуйте принимать мультивитамины.
В качестве длительной профилактики синяков попробуйте ежедневно пользоваться кремами и лосьонами с витамином С, их можно найти в аптеках. Витамин С впитывается в кожу и со временем способствует росту коллагена, которые защищает и поддерживает кровеносные сосуды, делая появление синяков менее вероятным.
Однако если вы решили принимать витамины в капсулах, проконсультируйтесь со своим врачом. Большие дозы витамина С повышают риск образования камней в почках. Чтобы избежать этого, обязательно пейте больше воды, когда принимаете витамин С.
Помощь врача при синяках
МирСоветов рекомендует вам обратиться к врачу за консультацией, если:
у вас большой синяк от столкновения или травмы (например, падение или автокатастрофа), особенно если синяк болезненный и ограничивает подвижность в суставе;
у вас часто появляются синяки без видимой на то причины;
у вас легко образуются синяки, и вы принимаете в больших дозах аспирин или какое-нибудь другое болеутоляющее средство (например, ибупрофен или парацетамол при артрите);
у вас после хирургической операции образовалась большая гематома – похожая на синяк, очень болезненная опухоль. В этом случае надо обратиться к оперировавшему вас хирургу.
Независимо от того, откуда у вас появился синяк, он вас никак не украшает. Синяки не принято показывать окружающим, поэтому вам постоянно приходится прятать их от посторонних глаз. С помощью наших советов вы легко сможете их замаскировать и ускорить время заживления травмированной ткани.

My Signature
ЗображенняЗображення
Кожен новий день - шанс для щастя! Изменяла... Изменяю... И буду Изменять... свою жизнь в лучшую сторону!!!))
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2008 - 14:08

Viktoriya, та не віриться, не хочеться вкотре розчаровуватися.Меліса, дякую!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2008 - 14:15

гра з вогнем, а що ти вже пробувала? в чому розчарувалась?
Спробуй Троксевазин :15_1_55:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 лютий 2009 - 19:37

От тільки побачила,що я не одна в соєму "горі".Така ж ситуація, що й у гра з вогнем,
Щойно знайшла багато корисної інформації.Практично всі методи доступні.Буду рада, якщо комусь допоможе :)

Текст, що розкривається
Як позбутися від сіняка
09.11.2008, 10:38
Кому з нас не знайома ситуація, коли ми випадково виявляємо на тілі поставлений нам невідомо де синяк. Добре ще, коли його можна прикрити одягом, а якщо він красується у нас, скажімо, під оком, а попереду у нас важливий захід (або, не дай бог, весілля) тут справа приймає зовсім серйозний оборот.Адже ні для кого не секрет, що подібні травми (будь вони навіть і "бойовими") викликають почуття легкого подиву з боку оточуючих, що виражається у численних косих поглядів з боку.

Так, можна, звичайно, набравшись терпіння, почекати деякий час, поки синяк сам рассосется. В общем-то, чекати доведеться близько тижня - якщо синяк на руці, два тижні - якщо він на тулуб, і близько місяця - якщо він на ногах. А поки що можна зайнятися поясненням всім цікавим (яких знайдеться чимало) причини його виникнення. Але, я думаю, такий варіант не багатьох з нас влаштує.

То як же позбутися від синців?
Для початку потрібно сказати, що синяк тим швидше пройде, чим швидше ви почнете застосовувати до нього всілякі засоби лікування. Так, в перші години після удару, дуже ефективно докласти на заражена місце лід, але при цьому потрібно стежити, щоб тканини навколо сіняка не отримали нову травму - обмороження (лід прикладають не на голе тіло, а через яку-небудь прокладку, не залишають надовго ). Якщо льоду поруч немає, можна просто спробувати заморозити зайва надходження крові, помістивши ушібленное місце під струмінь холодної води..

На другий день, коли основний потік крові на місці пошкодження буде вже припинено, тактика лікування змінюється - холод замінюється на тепловий вплив для розсмоктування гематоми. Це можуть бути грілки, разогретие пісок або сіль в мішечку. Однак будь-який разогревающее засіб можна застосовувати тільки після того, як навколо сіняка спаде пухлина.

Крім цього, в народі існують перевірені способи відомості синців. Це свинцеві примочки або бодяга. Примочки ставлять на заражена місце і залишають у вигляді компресу, порошок бодягі розводять з водою в пропорції 2 частини бодягі на 1 частина води (або масла) і легко втирают в шкіру, однак тут справа обстоит складніше, ніж зі свинцевими прімочкамі. Так як бодяга являє собою порошок з пресноводной губки, у неї досить жорстка структура волокон, які, проникаючи в тканини, з одного боку, викликають приплив крові до ушкодженому місця, тобто. благотворно впливають на розсмоктування сіняка. З іншого ж боку, це може викликати захисну реакцію організму - спровокувати виникнення дерматітов. Тому застосовувати бодягу слід обережно - особливо до чутливим ділянках шкіри; не можна використовувати це засіб занадто часто.

Судинах можна допомогти відновитися, залучаючи до ушкоджених тканин підвищений надходження вітаміну К (що міститься в капусті, кропиву), С і рутіна (всі цитрусові). Так, дуже корисно є лимони, капусту, ананаси. Якщо купувати вітаміни в аптеці, то можна порадити аскорутін (суміш аскорбінової кислоти та рутіна) або комплексні вітаміни. Крім цього, дуже ефективні бувають компреси з капустного листа (попередньо загорнутої в тряпочку і злегка отбітого скалкой для виділення соку) або настоянки часнику. Для приготування часниковою настоянки беруть 0,5 л 5-процентного оцту і заливають їй 2 головки розтертого часнику.

Наступною за популярністю з народних засобів є йод. Так, 5% розчин йоду наносять на пошкоджене місце у вигляді сіточки (можна на ніч). Йод досить летуч, тому легке нанесення такого узора ввечері, не залишить сліду "бойової забарвлення" до ранку. Однак, необхідно пам'ятати про те, що йод протипоказаний людям з порушеннями роботи щитовидної залози - її гіперфункцією. Такі люди з-за прискореного обміну речовин постійно зазнають почуття спека..

З рослинних засобів добре допомагає для зведення синців настоянки календули, петрушки, редьки. Добре допомагають також свіжі листя мати-й-мачуха, лопуха. Їх размінают і прикладають у вигляді компресу. Для розсмоктування гематом також можна порекомендувати лавандовое олія - для свіжих, а розмаріновое - для старих синців.

Хороший ефект дають мазі з компонентів рослинного походження. Так, добре зарекомендувала себе мазь "Рятівник" та "Арніка".

Із засобів нерастітельного походження можна порекомендувати гелі троксевазін, індовазін, ліотон - у порядку зростання серйозності наслідків від отриманих синців.

І наостанок, хочеться нагадати про те, що кожен синяк повинен проходити наступні стадії свого розвитку - з червоного ставати червоно-пурпурні, потім синім, а потім іссіня-зеленим з жовтим відтінком, поки, нарешті, не зникне зовсім. Якщо з будь-якої причини Ви бачите іншу картину розвитку гематоми, то слід негайно звернутися до лікаря. Так, наприклад, можливо проступаніе венозної сітки, утворення тромбів, а в подальшому - закупорювання життєво-важливих судин, що може призвести до дуже серйозних наслідків. Неспадающее почервоніння і припухлість навколо сіняка - теж сигнал для звернення до лікаря, це може бути як свідченням потрапляння інфекції, так і початком освіти трофічного виразки. Ну а тим, кому хочеться (особливо напередодні наступаючого сезону відпусток, "дачно-городній" господарства) активно проводити час, не особливо звертаючи увагу на проступающіе часом на тілі сині пятнишкі, можна порадити почати якомога швидше засмагати - на загорелом тілі синці практично не видно..

Джерело: www.znaikak.ru

My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2009 - 17:10

В аптеці продається "Бодяга". Синці проходять дуже швидко. Перевірено :) У подруги на шиї був засос, а через 2 дні потрібно було йти н апрезентацію, і звісно ж у відкритому платті. Так ми за 2 дні вивели синець повністю :)
My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МаМуська 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2009 - 17:18

А нам допомагає мазь СинякOFF, теж в аптеці продається і ціна не кусається)))))
My Signature
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2009 - 17:33

Вперше чую, що спасатель вонючий. Я панночка чутлива до всяких ароматів, можу сказати - нормальний запах. Допомагає присинцях, порізах та інших "вавках" дуже добре. не сумнівайтеся
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2009 - 23:15

Ми теж користуємось Спасатєльом :D Одного разу в мого чоловіка були синці (!!!) на обличчі :unknw: Спасатєль допоміг швидко

Прихований текст

My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Meduzka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2009 - 12:19

Перегляд повідомленняKtara (25.2.2009, 17:10) писав:

В аптеці продається "Бодяга". Синці проходять дуже швидко. Перевірено :) У подруги на шиї був засос, а через 2 дні потрібно було йти н апрезентацію, і звісно ж у відкритому платті. Так ми за 2 дні вивели синець повністю :)

Абсолютно згідна.В мене була вся шия в засосах :D і я бодягою вивела все за один вечір.Є ще креми на основі бодяги, кому не хочеться з порошками возитись.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   -=Чуча=- 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2010 - 17:10

Дівчата, підскажіть як називаються ті креми на основі Бодяги!!! Дуже прошу!!!
Тільки що вдарила себе дверима в брову, не знаю як так вийшло, і брова вже припухла. Лід тримала, і тримаю.
Рятуйте!!! :shok:
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн