Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Шопоголікам присвячується... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Шопоголікам присвячується... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 30 жовтень 2008 - 12:13

10 заповідей шопоголіка

Якщо ти любиш робити покупки, і тобі добре відомо, як просаджати всі гроші без залишку, то, можливо, рано чи пізно починаєш замислюватися, чи всі придбані тобою в ажіотажі речі, дійсно виявилися потрібними. Якщо ти часто розчаровуєшся в своїх придбаннях, якщо батьки вважають тебе марнотратом, а на полицях твоєї шафи повно речей, що так і не вписалися в твій гардероб, ці поради для тебе.
Отже, поради для тих, хто хоче залишитися задоволений своїми покупками.

1. Плануй свої покупки. І дотримуйся наміченого плану. Якщо ти йдеш за джинсами, не приміряй туфлі, пальто і не застигай у вітрин з сумками. Твоя мета - джинси і лише вони. Навіть якщо ти не знайдеш їх цього дня, ти витратиш на це другий або третій. Це подовжить шлях до перемоги, але додасть куди більше задоволення.

2. Візьми з собою справжню подругу. По-перше, розкажи їй, від яких твоїх слабкостей вона має тебе суворо тримати подалі. А по-друге, хороша подруга буде дійсно критично оцінювати твій вибір. Так ти зможеш утриматися від покупки не дуже вдалих речей.

3. Перш ніж придбати якусь річ, ти повинна точно уявляти собі, з якими елементами твого гардероба ти її носитимеш. Купити спідничку, щоб потім купити до них туфельки, які тут же зажадають собі спеціальну сумочку, - це ланцюг безрозсудних вчинків.

4. Цю раду можна запровадити в життя, не виходячи з будинку. Частіше перебирай свій гардероб. Дістань всі речі і померяй їх в різних комбінаціях. По-перше, може статися, що у тебе є незаслужено забуті дрібнички, і шоппінг не так вже необхідний. По-друге, якісь з речей можуть знайти друге життя. Відмінні шорти з обридлих джинсів, або актуальна коротка спідниця з нудної довгої. І врешті-решт, можна знайти абсолютно несподіваний ансамбль давно знайомих речей.

5. А зараз найскладніша порада. Точніше, сама порада - проста, але запровадити її в життя - вже не так просто. Не купуй відразу вподобану тобі річ. Попроси відкласти її на добу. І продовж похід по магазинах. Якщо річ дійсно тобі потрібна, ти повернешся за нею завтра, осмисливши все гарненько. А, можливо, тобі попадеться щось, що сподобається тобі більше, або просто практично те ж саме, але куди економніший варіант. Якщо утриматися від покупки ти не зможеш, спробуй піти без грошей, а наступного дня вже повернешся з необхідною сумою.

6. Постарайся не піддаватися чарівному ефекту слова "розпродаж". За статистикою, найдаремніші речі купуються саме під час розпродажів. Зачаровані знижкою, ми вважаємо, що страшно заощадили, а насправді, могли заощадити ще більше, взагалі не купуючи непотрібну річ.

7. Для того, щоб відновити гардероб на сезон, часто достатньо однієї яскравої речі. Це дозволить виглядати свіжо і актуально без особливих витрат. Покупка п'ятої пари джінс не сильно змінить твій образ, а яскрава сумка або забавний шарфик і обійдуться дешевшим, і дозволять достатньо часто похвалитися новинкою, що не залишиться непоміченою.

8. Взуття задає тон всьому наряду. Тому саме взуття треба вибирати особливо ретельно. Найбільшу частину мертвого вантажу будь-якої панночки складає незручне взуття. Для того, щоб переконатися, що тобі зручно, не соромся потоптатися і навіть пострибати, приміряючи обновку. На покупки відправляйся в звичному одязі, адже взуття повинне підходити саме під цей наряд, з яким тобі її носити.

9. Не варто прагнути купувати речі як у когось. Якщо хочеться спідницю, як у Ганни, і топік, як у Наташки, то це гонитва за натовпом. Знайди свій неповторний образ. Будь собою. Це абсолютно не залежить від кількості речей у тебе в шафі.

10. Будь-яка покупка повинна приносити радість, звичайно ж. Але придбання - не самоціль, і не єдина радість в житті. Не варто хитатися по магазинах знічев'я. Зайняти вільну годину цікавим проведенням часу куди краще, ніж із заздрістю оглядати сяючі вітрини. Ми всі розуміємо, що покупки - приємна частина нашого життя, але не єдина, правда ж...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 12:25

Признаюся чесно, я шопоголік... не можу і дня прожити, щоб щось не купити. Хоча б щось, дрібничку. Чесно, намагаюсь боротися із цією "заразною" хворобою. Відмовляюсь від покупки після поставленого перед самою собою запитання: "А воно тобі і справді потрібне, чи з зможеш ти без цієї речі обійтися? Чи може у тебе є вже схожа?" Допомагає...
А чи існує для Вас така проблема?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 30 жовтень 2008 - 12:59

а в мене є така традиція,точніше певною мірою залежність- кожної неділі їздити в Метро,або Епіцентр. Купую там деякі речі для себе, але більшість для дому. Єдине правило не брати з собою багато грошей,бо тратяться всі, на потрібні і непотрібні речі.Ці магазини на те і розраховані.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 13:11

Вчора їздили в гіпермаркет на закупи. Донька не могла змиритись з тим,що нічого собі не купила. І весь зворотній шлях нила,що треба було хоч носки собі купити...Висновок я зробила,що донька-шопоголічка. Добре,що хоч я цим не страждаю...
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 30 жовтень 2008 - 13:24

Перегляд повідомленняАнтік (30.10.2008, 13:25) писав:

Признаюся чесно, я шопоголік... не можу і дня прожити, щоб щось не купити. Хоча б щось, дрібничку. Чесно, намагаюсь боротися із цією "заразною" хворобою. Відмовляюсь від покупки після поставленого перед самою собою запитання: "А воно тобі і справді потрібне, чи з зможеш ти без цієї речі обійтися? Чи може у тебе є вже схожа?" Допомагає...
А чи існує для Вас така проблема?

існує.задаю собі такі самі запитання і намагаюсь стримуватись,особливо після останньої покупки- штани,які так ні разу і не одягнула.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 13:44

у мене навпаки. треба заставляти себе щось купити. проте деколи нападає щось і я купую все підряд. майже все підряд :) ну ладно просто купую необхідне, не чекаючи розпродажу :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 13:55

Я стопроцентна шопоголічка, але не вважаю це проблемою. Для чого собі жаліти? Звичайно, палку перегинати не треба і не скуповувати все, недивлячись що саме ти купуєш, але якщо в саме цей момент якась річ тобі сподобалась, вважаю краще придбати ніж потім пів року картати себе за те, що ти цього не зробила... :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 20:51

приєднуюсь до клубу анонімних шопоголіків, я правда не собі купляю переважно, а дитині, але то вже варіація шопоголізму :15_1_69v:
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 21:42

Перегляд повідомленняЯблучко (30.10.2008, 20:51) писав:

приєднуюсь до клубу анонімних шопоголіків, я правда не собі купляю переважно, а дитині, але то вже варіація шопоголізму :blum1:

ППКС :)
Остання мулька - шукаю жовтий підводний човен з осминогом всередині, хто бачив такий відгукніться :D
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 жовтень 2008 - 22:08

І я туди ж...Колись скуповувала трусики, а після того як зрозуміла, що вони не влазять вже в шуфляду, заставила себе зупинитись... :D Та взагалі, як захожу в магазин, перша думка не "таак, мені потрібна блузка", а "що б то купити?!" :D Але коли я бачу магазин взуття, голос совісті і здорового глузду затикається...Ой, пора лікуватись... :blum1:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2008 - 01:06

Я теж шопоголік, от виходжу з коляскою гуляти, то їду до кіоску купити журнальчик ( стопочка лежить, яку ніяк не можу прочитати) А як мала спокійна, то їду в більший магазинчик, який далі знаходиться. А вже потім, як час залишться їду на дит майданчик (мала ще лежить в колясці). І так би гуляли по маазинах, якби моя доця старша не сказала6 "Мамо, чому ти називаєш це гуляти з дитиною, коли ми по магазинах їздимо. " І з цього моменту почалося моє одужання.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Shura 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 листопад 2008 - 16:43

Прийміть і мене бо клюбу шопоголіків. По магазинам ходжу рідко але от коли вже виходжу - гроші рідко лишаються. Особливо тішиться син - більшість грошей тратиться на нього (ще одна іграшка, джинси, кофточки, вчора чуть не купила йому третю пару зимового взуття). Дуже люблю гуляти по київським магазинам (сама живу у Львові), на Хрещатик краще з грошима не випускати, мені здається, що там все якесь не таке як в нас і зразу багато чого хочеться купити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 17:07

Я також люблю щодня щось купити або собі або доні, хоч навіть якусь приємну дрібничку.... здається це притаманно жіночій природі. Але щоб спустити всі гроші на не нагальні речі і жити до зарпалати на зичені, то до таких супершопоголіків себе не відношу. А таких людей знаю - це вже дійсно діагноз. :ireful:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 17:23

И у меня есть все симптомы. Но муж научил более бережливо относиться к семейному бюджету, за что ему очень благодарна. Просто в начале месяца я планирую и раскладываю деньги на все покупки, продукты, шопинг как такой стараюсь лишнее не покупать. А вот ребенку.. Покупала бы игрушку каждый день!!!!!! У него такие глаза от новой машинки, а какой танец!!!!! :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 18:36

У мене такого не спостерігається, нажаль чи на щастя....Магазини я хронічно нетерплю, тому всі великі закупи (на неділю) робить чоловік...одне, що можу зробити -це скласти список :) Однак ввечері можу вирватись щось докупити, якщо бракує чогось....Але покупками я нестрадаю і для мене це трата часу!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 21:39

У мене така ситуація як у chemna, , в магазини ходити не люблю, якщо треба щось собі купляти - то для мене проблема (шукання речей, приміряння і т д), а все інше - в першу чергу дивлюся чи нам ті речі треба чи ні, а вже далі купляю. Напевне, я такий собі жмот :-), бо сто раз посумніваюся чи купляти чи ні :-).
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lorochka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 листопад 2008 - 22:45

Я поки в декретній відпустці не купую собі багато речей.Чоловік постійно ,як зайдемо в магазин,каже-"купи собі щось",а я не те щоб шкодувала грошей,просто знаю що зараз багато мені і не потрібно.А щоб непотрібні речі складати, то в нас і місця немає.Але пройде трохи часу і я думаю що знову стану шопоголіком :smile: і відірвусь по повній програмі :D
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 23:09

А щодо вибору одягу, то просто ненавиджу це робити, хоча гарно вдягатися хочу. Якби в нас були величезні супермаркети з класним одягом де я змогла б сам приміряти і наді мною не висів би сокирою продавець ото був би для мене релакс, а так то просто мука.... :smile:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 листопад 2008 - 23:16

Я теж свідома свого шопоголізму. Але оскільки я про це знаю, то тримаю під контролем, стараюсь принаймні. :D Пам"ятаю у дитинстві, маючи тільки дрібні кишенькові гроші не могла пройти повз кіоск Союзпечаті, щоб не купити якоїсь листівки, календарика або ще якоїсь єрунди. :blush: Тепер купую в основном для дому, для дитини... Іноді після геть безтолкової покупки почуваю себе винною, але в основному шопінг мені настрій піднімає :smile:
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котяра 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 00:43

А в мене традиція, я кожного року в листопаді шукаю чоботи на зиму. Зверніть увагу, ШУКАЮ.
My Signature
На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3