Передвісники Пологів Які бувають.
Відправлено 16 червень 2007 - 15:36
Із чого починаються пологи?
Рідко, коли пологи починаються раптово. Звичайно за 2-4 тижні до пологів під впливом гормональних змін в організмі жінки відбуваються певні процеси, які називаються передвісники пологів.
«Опущення» живота
Майбутня мама може раптом помітити, що їй полегшало дихати, а живіт змістився долілиць. «Опущення» живота відбувається за рахунок введення передлежачої частини плода у вхід малого тазу й відхилення дна матки вперед внаслідок деякого зниження тонусу черевного преса. Сидіти й ходити при цьому стає трохи сутужніше. У первісток живіт опускається зазвичай за 2 - 4 тижні до пологів. У тих хто народжує знову - напередодні пологів. Буває, що «опущення» живота не відбувається зовсім.
Частішання сечовипускання й дефекації
Позиви до сечовипускання стають частіше, тому що збільшується тиск на сечовий міхур. Гормони можуть впливати й на кишечник жінки, викликаючи деяке розрідження стула. Приблизно, як перед іспитом.
Болі внизу спини
Після зсуву дитини долілиць жінка може відчувати некомфортні відчуття в області попереку.
Зміна рухової активності плода
Маля може то трохи затихати, то дуже активно рухатися. Але все-таки більшість жінок відзначають перед пологами деяке зниження рухової активності дитини, пов'язану з тим, що при масі біля 3-х кг дитині тісно в порожнині матки.
Нерегулярні скорочення матки
Після 30-го тижня вагітності можуть з'явитися хибні перейми. Вони нерегулярні й безболісні. Дуже часто їх приймають за початок пологів. Але якщо не встановлюється регулярний і тривалий ритм цих переймів, а інтервали між ними не скорочуються, то це зовсім не початок пологів.
Емоційна нестійкість
Зміна настрою багато в чому пов'язана з нейроендокринними процесами, що відбуваються в організмі вагітної перед пологами. Стан апатії може зненацька змінюватися бурхливою діяльністю. Проявляється інстинкт «гніздування». Жінка готується до зустрічі маляти: шиє, чистить, миє, прибирається.
Зміна апетиту
Частіше апетит зменшується. Навіть, якщо всю вагітність хотілося їсти «за двох», то за кілька тижнів до пологів жінки їдять мало.
Зменшення маси тіла
Перед пологами жінка може трохи схуднути. Маса тіла вагітної жінки може зменшиться приблизно на 1-2 кг. Так організм природно готується до пологів.
Відходження слизової пробки
Слизова пробка - це виділення з піхви слизу, що може бути безбарвним, жовтуватим, або злегка пофарбованим кров'ю. Слизова пробка зберігає канал закритим під час вагітності. Втрата слизової пробки - певна ознака настання пологів Слизова пробка може відійти за 2 тижні до пологів, а може й за 3-4 дні. Відходження слизової пробки - ще не привід їхати в пологовий будинок.
Необов'язково, щоб перед пологами жінка відзначала всі перераховані вище передвісники. Звичайно, у майбутньої мами спостерігаються 2-3 ознаки пологів, що наближаються. Іноді, передвісники пологів можуть бути відсутні.
Існують дві основні ознаки початку пологів:
1. Початком пологів вважають появу регулярних скорочень мускулатури матки - переймів. Ритмічні скорочення відчуваються як почуття тиску в черевній порожнині. Перші перейми супроводжуються тупим болем у попереку або стегнах. Потім відчуття можуть бути схожі на ті, що бувають при болісній менструації. Поступово біль при переймах стає відчутніше. У проміжках між переймами звичайно біль відсутня. Справжні родові перейми повторюються кожні 15-20 хвилин (можлива й інша періодичність) з поступовим зменшенням інтервалу між ними до 3-4 хвилин. Жінки, що народжують уперше, воліють їхати в пологовий будинок відразу, як тільки перейми з'явилися або стали регулярними, хоча час у них є: перші пологи звичайно тривають 12-14 годин. Інші майбутні мами чекають, поки перейми почастішають. Час, коли їхати в пологовий будинок, залежить також від того, як далеко він знаходиться.
2. Пологи можуть початися з відходження навколоплідних вод. При цьому, якщо розрив плодового міхура невеликий, то води можуть підтікати. Плодовий міхур може розірватися раптово, тоді води «линуть сильним потоком». Води можуть відійти до того, як почнуться ритмічні скорочення матки. Частіше це відбувається в тих хто народжує не вперше. При розриві плодового міхура болю не відчувається. Якщо води відійшли відразу, до настання ритмічних переймів - варто їхати в пологовий будинок негайно! Якщо води поки підтікають, то в запасі є кілька годин. Звичайно води прозорі й не мають запаху. Якщо ж їхній колір злегка зеленуватий, не забудьте сказати лікареві, найчастіше, це ознака неблагополуччя з боку дитини.
У кожної жінки пологи починаються й протікають по-різному. Деякі жінки народжують «класично» - перейми розвиваються поступово, інтервали між переймами плавно зменшуються й виникає бажання тужитися. Інші, народжують «стрімко» - перейми відразу активні й інтервали між ними короткі. У третіх, прелюдія до пологів затягується. Звичайно, первородящі мами побоюються, що пропустять початок пологів або не встигнуть доїхати до пологового будинку. Але на практиці таке практично не зустрічається. Зате, навпаки, ситуація, коли жінка приїжджає в пологовий будинок, прийнявши передвісників за початок пологів, для пологового будинку справа звичайна. Але в цьому випадку, все-таки краще раніше, ніж пізніше.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 11 лютий 2008 - 22:45
Відправлено 11 лютий 2008 - 23:03
А навколоплідні води як прозора вода.
Ви ніколи не помилитись,і коли це станеться зрозумієте що це воно
Щодо мене то пробка вийшла за 5 днів до пологів.
Відправлено 07 квітень 2008 - 15:30
Відправлено 07 квітень 2008 - 15:36
Руська (7.4.2008, 16:30) писав:
посеред вагітності не можуть, хіба що це передчасні пологи!
А виділення мають особливість змінюватися під час вагітності, але краще порадитися зі своїм лікарем!
У мене пробка відходила 4 дні, а на 4 і народила!

Відправлено 07 квітень 2008 - 15:44
Відправлено 07 квітень 2008 - 16:01
Руська (7.4.2008, 15:30) писав:
Наскільки мені відомо, то можуть. Але у відомому мені випадку це було у кілька останніх днів перед пологами.
А відносно пробки і вод, їх дійсно неможливо сплутати. У мене перейми почались в 7-8 ранку, пробка відійшла у 15 годині, а води вже у пологовому у 20 годині.
Відправлено 08 квітень 2008 - 07:51
Я потім ходила і кругом залишала мокрі калюжки, і ніякі підкладні не могли це все затримати.
Відправлено 08 квітень 2008 - 11:56
Відправлено 05 травень 2008 - 12:14

Відправлено 06 травень 2008 - 09:56
Відправлено 06 травень 2008 - 14:42
Зміна настрою багато в чому пов'язана з нейроендокринними процесами, що відбуваються в організмі вагітної перед пологами. Стан апатії може зненацька змінюватися бурхливою діяльністю. Проявляється інстинкт «гніздування». Жінка готується до зустрічі маляти: шиє, чистить, миє, прибирається.
О Боже, в мене ще малий термін, а в мене вже тааааакий інстинкт гніздування, що то капєц!!! Страшно хочу в супермаркет будматеріалів поїхати, хоча раніше такі речі ненавиділа. А ще вчора зловила себе на думці, що непогано би було щось пошити для дому або щось таке цікавеньке зробити..... хоча раніше ніколи таким не займалася.
Чи не зарано воно в мене так?????
Відправлено 06 травень 2008 - 14:52
Відправлено 06 травень 2008 - 15:01

Відправлено 06 травень 2008 - 15:12
Відправлено 06 травень 2008 - 15:20

Відправлено 06 травень 2008 - 15:40
Відправлено 26 травень 2008 - 08:01
Відправлено 26 травень 2008 - 08:15
Antic (26.5.2008, 9:01) писав:
Antic, не хвилюйся! Нормальними вважаються пологи 38-42 тижні. І втому що дитя народиться не рівно в 40 тижнів нема нічого страшного.
А животик в мене особисто за першою опустився за 3 дні до пологів, а за другою в той самий день з ранку. А ще були "ложні схватки" за дві неділі і за тиждень до пологів
Відправлено 26 травень 2008 - 08:31
Antic (26.5.2008, 9:01) писав:
не беріть важкого в руки, а дурного в голову... і не дивіться в дзеркало чи він опустився, бо за першою дитиною то можна і не побачити, в мене як опустився (хоч видно того не було) змінилися віддуччя при ходьбі, особливо як швидко йти, наче електричний струм пробігав десь в тазових кістках, народжувала я у повні 42 тижні і не беручі до уваги тренувальні перейми що почалися може з 20 тижня жодних передвісників - відходження пробки безпосередньо перед відходом вод, яке відбулося за 2 години по початку перейм...

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках

-