З яких причин вам зробили перший кесаревий розтин? вразливим матусям не читати!
Відправлено 26 жовтень 2008 - 15:34
Як воно відбувалося? Які причини привели до кесаревого?
Відправлено 26 жовтень 2008 - 16:17
Відправлено 26 жовтень 2008 - 16:26
десь на 33 тижні мені сказали про кесареве, якщо не повернеться. злющі лікарі! я вважаю, що злющі, оскільки кесареве в штатах за таких показів роблять усім, інше вважається лікарською помилкою. тобто в першу чергу лікарі дбали про себе, мені навіть не запропонували народжувати природнім шляхом, ніхто б цього не допустив.
причин я не знаю, але лікар омовився, що наступна дитинка швидш за все буде теж в сідничному. можливо у мене така будова? не знаю.
якщо зважуся на ще одну вагітність, хотілося б народити природнім шляхом.
Відправлено 26 жовтень 2008 - 19:17
Відправлено 26 жовтень 2008 - 20:05
Відправлено 26 жовтень 2008 - 20:20
гра з вогнем (26.10.2008, 17:26) писав:
О, я теж хотіла сама народжувати :)
Але рада, що погодилась на плановий КР, шов, який був на всіх УЗД "состоятельний" розлізся під руками у хірурга. Ще забула додати, що мій лікар, автор не однієї статті про пологи природним шляхом після КР :)
Відправлено 26 жовтень 2008 - 20:52
але точно знаю, що буду до посиніння наполягати на природних пологах. кесареве "без анестезії" повторювати не хочеться :(
Відправлено 26 жовтень 2008 - 22:49
Хотілося б другий раз природнім шляхом, ще й при тому що ми планували сімейні пологи...
Але лікар попередила що навряд - оскільки після того в мене ще довго були проблеми з нирками і дотепер є...та й покази до кесарево були не з доціного боку а з мого - а тут навряд чи щось може змінитись :(
Відправлено 26 жовтень 2008 - 23:22
гра з вогнем (26.10.2008, 20:52) писав:
але точно знаю, що буду до посиніння наполягати на природних пологах. кесареве "без анестезії" повторювати не хочеться :(
Ну, навіщо до посиніння? Не розумію... Іноді заперечення явних досягнень медицини мене вражає. Ніхто, чомусь, не наводить статистику смертності при пологах мам і немовлят сто років тому і зараз, коли навіть дитинка вагою 500 грамів і на 24 тижні вагітності вже має шанси вижити... Обгрунтований кесаревий розтин у багатьох випадках, думаю, показаний. І це правильно. Мені хтось казав, що у Німеччині, наприклад, якщо двійня, то це майже 100% кесаревий розтин. А про що думали наші лікарі, якщо при народженні двійні природним шляхом у наших знайомих у однієї дитинки - ДЦП. Недостатньо кисню було... Кого вони берегли? Себе? Породілля? Медпоказники? Чи "просто хотіли природним шляхом...".
У мене був кесаревий. За показниками. І що? Не відчуваю ні себе, ні свою дитину якоюсь "не такою".
З точки зору естетики животику, ну, є питання, але це вже таке... якось переживемо :)
Відправлено 27 жовтень 2008 - 04:39
"до посиніння", тому що хочу знати - вибір був зроблений з таких і таких причин, ризики були такі, ймовірності такі. хочу обговорити це з лікарем, а не сама шукати і неті.
Відправлено 27 жовтень 2008 - 14:27
Відправлено 27 жовтень 2008 - 14:47
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:04
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:12
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:16
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:22
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:28
Думок про те, що не захочу ще раз не було. Страшно ставало уже пізніше, коли Юлька виявилась дуже неспокійною і постійно кричала увесь перший місяць. Тоді здавалося, що дуже страшно пройти через усе знову, але все одно знала, що точно буде той ще один раз. Ну от тепер сподіваюсь, що все буде добре, нормально виношу, а пологи... Ну страху точно жодного нема.
Чуть не забула... Чи хотіла б природньо вдруге народити.... Звичайно, хотіла б... Але чинавряд у нас хтось візьметься у місті за таке. Та й, чесно кажучи, хочу точно знати, що ніякого ризику для нашого з малятком здоров'я мої захцянки не створюють. А хто ж її дасть, таку гарантію.... Єдине, чого справді хочеться, це народити під спинальною, а не загальною анестезією.
Відправлено 27 жовтень 2008 - 15:35
tusij (27.10.2008, 16:16) писав:
у мене були усі покази на кесарське : міопія високої степені, тазове положення плоду ( дякувати перед самими пологами перевернувся) при вузькому тазі,низьке прикріплення плаценти ( по передній стінці біля дна матки), слабка родова діяльність..... Я готова була на кесарське.Дякувати лікарю, яка вирішила приймати природні пологи ( не в останню чергу завдяки прийняття плодом првильного положення, інакше дитину в 3800 сідничками не знаю як би народила при свому вузькому тазі)і прийняла їх без жодного розриву та розрізу.але якщо лікар бачить, що кесарське необхідне,не бачу необхідності відмовлятися.Краще здорова дитинка-кесарятко, ніж травмована при природніх пологах.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская

Допомога