Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Переходимо на зимовий/літній час - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Переходимо на зимовий/літній час Ваше ставлення Оцінка: -----

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 жовтень 2008 - 15:30

У ніч проти неділі, 25 жовтня, Україна перейде на зимовий час.

О 4 годині ранку стрілки годинників слід перевести на годину назад. Зимовий час діятиме до останньої неділі березня наступного року.

На думку експертів, переведення годинників дозволяє знизити енергетичне навантаження і поліпшити екологічну ситуацію, забезпечує сталу роботу єдиної енергосистеми країни, погодженість транспортних вантажопотоків, організацію теле- і радіомовлення.

Як відомо, вперше літній і зимовий час ввели в Англії 1908 року з метою економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. У Сполучених Штатах літній час застосовують із 1918 року.

Нині на літній і зимовий час переходять у всіх європейських державах і практично на всіх широтах від Канади до Австралії (понад 110 країн світу). З пострадянських держав на літній час не переходять Таджикистан, Узбекистан, Туркменістан, а віднедавна й Казахстан.

Із 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії літнього часу продовжено до останньої неділі жовтня.

Я ставлюсь до цього негативно, в мене наступає повна апатія, рано темніє, і вранці, коли вставати теж темно, а також впливає на самопочуття. Погане самопочуття громадян через перехід на зимовий час викликано самонавіянням. Самонавіювання, ні... Знову привикати....тільки одне може когось порадувати, година лишня, можна поспати більше :smile: А як ви ставитесь до цього переводу стрілок?
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 жовтень 2008 - 16:02

то нам подаруночок часів союзу. обов"язалівка. не сперечаюся, для певних широт такий перехід є актуальним і дійсно допомагає економити електроенергію. проте, у нашому регіоні така дія не виправдана.

для мене година різниці ніяк не впливає. досвідним шляхом виявлено, що я починаю губитися десь в проміжку між 7 і 10 годинами. але багатьом дійсно стає не по собі і доводиться витрачати зайві сили та енергію на адаптацію. відповідно знижується працездатність підвищується втомленість і роздратованість - кому то треба?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 жовтень 2008 - 16:07

теж вважаю, що давно потрібно відмовитися від цієї бузглуздої традиції. Чомусь країни Європи таким не "страждають"!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 жовтень 2008 - 19:42

А для мене це завжди одна проблема:(аж соромно зізнаватись) але завжди плутаю куди ту стрілку переводити:назад чи вперед. Дивлюсь як інші роблять. Чомусь завжди це переведення ставить мене у ступор.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меліса 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 26 жовтень 2008 - 11:09

А мені подобається ця традиція, особливо коли стрілки переводиш на годину назад! :D Колись бачила програму в якій обговорювалось це питання. То є такі люди які страждають від цих переходів, у них змінюється режим і це відбивається на їх здоров"ї. А скільки кумедних випадків трапляється, хто забуде перевести, хто не туди стрілки переведе :unknown: ! Але коли це зі мною трапляється, то мені вже не смішно :unknown: !
My Signature
ЗображенняЗображення
Кожен новий день - шанс для щастя! Изменяла... Изменяю... И буду Изменять... свою жизнь в лучшую сторону!!!))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2008 - 13:18

А мені особисто важкувато було коли я на роботу ходила - біологічний годинник людини не переводиться :D , а тої години завжди так бракувало...........жах поки перелаштуєшся - то вже осінь - вже на 1 год раніше прокидаєшся і рахуєш слоненят.............неправильно все це, неприродньо якось.
Прожив з суботи на неділю 4 год а потім повертаєш ччас і знову проживаєш- ДИВНО.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MELMAN 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 жовтень 2008 - 13:42

А мені до вподоби :D Так прикольно, біжиш спізнюєшся на робото в понеділок, а прибігаєш ще нікого нема... а все чому запрацювся і не перевів годинник
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2008 - 16:37

А як діти реагують?
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2008 - 16:41

так само як і дорослі, залежить від дитини.
рекомендується приблизно на тиждень зменшити розумові та фізичні навантаження, бути уважнішими до дитини.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 жовтень 2008 - 23:53

Я якось особливо тим не переймалась ніколи, а от цього разу перехід мене порадував. Чому? Просто мала пізно лягає спати і пізно встає і оскільки ми з чоловіком сови, а в нас однокімнатна квартира, то насильно дитину не вкладеш, а лягала в 12 ночі, коли вже просто немала сили. Тепер лягає в 11 і це трохи тішить мене, бо здаюсь собі вже "на годину менше непутьовою мамою". Питання лише чи надовго?
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 00:02

Я теж цим ніколи не переймалась, а от цього разу мій внутрішній годинник дав збій - вже два дні я фактично засинаю на ходу (я не перебільшую!), коли ще навіть малу не вклала спати (вона засинає десь о 22.30) - от і виходить, що читаю їй книжку на ніч або співаю колискову і ..засинаю...прокидаюсь від того, що вона голосно вимагає продовження...і знову співаю/читаю майже уві сні...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 жовтень 2008 - 02:56

Перегляд повідомленняNaTa! (28.10.2008, 0:53) писав:

Я якось особливо тим не переймалась ніколи, а от цього разу перехід мене порадував. Чому? Просто мала пізно лягає спати і пізно встає і оскільки ми з чоловіком сови, а в нас однокімнатна квартира, то насильно дитину не вкладеш, а лягала в 12 ночі, коли вже просто немала сили. Тепер лягає в 11 і це трохи тішить мене, бо здаюсь собі вже "на годину менше непутьовою мамою". Питання лише чи надовго?

Аналогічно! :36_3_9:
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 15:41

Перегляд повідомленняАнтік (25.10.2008, 9:07) писав:

... Чомусь країни Європи таким не "страждають"!

На скільки мені відомо, то в Європі цим також «страждають», вірніше використовують для економічної вигоди. Я схиляюся до думки, щ переводити час потрібо і це дуже важливо для економії ресурсів.
В США, для прикладу, в останні роки продовжуть дію літнього часу на декілька тижнів - тобто він починається скоріше і закінчується пізніше.

Шануймося, бо ми того варті :rofl:
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 15:53

вигода та економія ресурсів є, якщо підійти до питання зважено. в Україні потреби саме у таких термінах переходу на зимово-літній час не має.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 жовтень 2008 - 17:37

Не розумію, яка тут економія- в 17.00 вже темно, а люди ще працюють, відповідно і світло вмикається швидше, і елекроенергії тратиться більше... :hi: Чи я щось не так розумію?
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 18:31

mania4ka Ви правильно порахували з часом, але потрібно рахувати з протилежного боку. Тобто на весні ми вносимо зміни до часу, а восени повертаємося назад то початкового часу. Так що якщо б зміни часу не було, то восени темно в 17 годині ставало набагато раніше, ніж при наявності літнього часу.
Шануймося, бо ми....
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 19:02

mania4ka, абсолютно правильно. для широт України економії нуль. тільки зайвий раз страс від адаптації. економія така доцільна наприклад для Росії, території що трохо північніше.
тим більше, що

Цитата

Намагання «УМ» знайти бодай якісь докази того, що перехід на літній час справді має очевидні плюси, так ні до чого і не привели. В Міністерстві енергетики такі підрахунки не ведуть. Навіть у Національному агентстві з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів України нам порадили звернутися «може, в якийсь інститут або компанію». Зрештою, в «Київенерго» нам повідомили, що реальної користі від переведення стрілок сьогодні дійсно-таки нуль.
— Введення літнього часу нині не є економічно виправданим, — каже прес-секретар «Київенерго» Олексій Дьомін. — Це було започатковано сто років тому, коли намагалися заощадити на освітленні. Але головна ідея цього кроку — зменшити споживання електроенергії — з кожним роком усе зменшується і зменшується. .

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 20:30

мене вбиває це перескакування часу, я проти. я погано адаптуюсь :nyam2:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lorochka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2008 - 21:14

А я поки що свій годинник не перевела,живемо за старим часом(адже ми сидимо вдома і нікуди не поспішаємо),а от вечором то дійсно важко,не можемо дочекатися кали наш тато прийде з роботи,відповідно в мене майже не залишається особ.истого часу
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:10

Дівчата та хлопці нагадую, переходимо на літній час... Ура!!! :sad: :sad:

Текст, що розкривається
Завтра годинник вже йтиме по «літньому» 28.03.09 // 11:25 В ніч з суботи, 28 березня, на неділю, 29 березня, переводом стрілок годинника на годину вперед Україна перейде на «літній» час. Як повідомили УНІАН у Державному комітеті України з питань технічної регуляції і споживчої політики (Держспоживстандарту України), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 р. № 509, на території України 29 березня 2009 року о третій годині за київським часом вводиться літній час переводом годинникової стрілки на одну годину вперед.

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »