Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Риба у дитячому меню - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Риба у дитячому меню Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 жовтень 2008 - 14:55

Підскажіть будь ласка, з якого віку ви давали своїм масікам рибку? Я от думаю починати з 10 міс. чи ще почикати?
І ще. Яку рибку ви даєте? Я от хочу починати з хека
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 жовтень 2008 - 16:59

Рибку вводять ще до року. Думаю, що вам можна вже пробувати, але будьте при тому обережними, бо риба може викликати алергійку.
Я даю переважно філе хека, пробувала також окуня, але він сподобався менше.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 жовтень 2008 - 17:16

А яку рибу краще вводити - морську чи річкову?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 жовтень 2008 - 17:22

І ту і ту водночас і рекомендують і забороняють, тому сама й не знаю. :smile:
Хоча морська була би однозначно кориснішою, але не з нашими то "чистими " морями .
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 жовтень 2008 - 19:22

Я от нещодавно дивилася програму про рибу на СТБ (може хтось бачив?). Наслухалася, аж страшно стало ту рибу купувати. Найнебезпечнішою для здоровя є жива риба. Треба добре розбиратися, щоб перевірити, чи вона справді свіжа. До того ж в ній часто є глисти :bad: Здивували, що в лабораторії сказали, що якщо їх можна повитягувати і рибу можна їсти. :rofl: Я якби їх там побачила, то певно рибу в житті б більше не їла. На другому місці - копчена риба. Часто її не коптять насправді, а використовують "рідкий дим" (короче, якась хімія). Також не рекомендують часто їсти ікру (не частіше раз в півроку). ЇЇ часто підробляють, навіть дорогі сорти. Може, комусь пригодиться: якщо підроблену ікру кинути в воду вона спочатку змінить форму, а з часом розчиниться. Крабові палички взагалі ще не встановлено з чого виробляють (краб. мяса там 10%). Одним словом, найкраще вживати морську рибу (з переліку запамятала тільки хек). Добре її проварювати. Річкову рибу часто розводять у приватних водоймах, напічкуючи її антибіотиками :rofl: А ще добре і безпечно їсти раків :D От, так що я наслухалась і взагалі вагалась, чи спішити її вводити дитині. Але ж вона й корисна!
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 жовтень 2008 - 19:32

Masik, крабового м"яса в паличках взагалі не має. вони роблять з рибних відходів, інші складники краще не називати :) але мені, гурману, більше до вподоби палички ніж крабове м"ясо :)

стосовно ікри, знаю лиш щодо чорної. найчастіше - підробка.

ми напевно почнем з лосося, вирощеного на фермі. оскільки на фермах досить жорсткий санітарний контроль (я зараз в штатах, щодо України не знаю). базарної рибки, чи з супермаркету я б не ризикнула.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2008 - 12:14

Masik (25.10.2008, 19:22) писав:

Я от нещодавно дивилася програму про рибу на СТБ (може хтось бачив?). Наслухалася, аж страшно стало ту рибу купувати. Найнебезпечнішою для здоровя є жива риба. Треба добре розбиратися, щоб перевірити, чи вона справді свіжа. До того ж в ній часто є глисти :bad: Здивували, що в лабораторії сказали, що якщо їх можна повитягувати і рибу можна їсти. :blink: Я якби їх там побачила, то певно рибу в житті б більше не їла. На другому місці - копчена риба. Часто її не коптять насправді, а використовують "рідкий дим" (короче, якась хімія). Також не рекомендують часто їсти ікру (не частіше раз в півроку). ЇЇ часто підробляють, навіть дорогі сорти. Може, комусь пригодиться: якщо підроблену ікру кинути в воду вона спочатку змінить форму, а з часом розчиниться. Крабові палички взагалі ще не встановлено з чого виробляють (краб. мяса там 10%). Одним словом, найкраще вживати морську рибу (з переліку запамятала тільки хек). Добре її проварювати. Річкову рибу часто розводять у приватних водоймах, напічкуючи її антибіотиками :rofl: А ще добре і безпечно їсти раків :D От, так що я наслухалась і взагалі вагалась, чи спішити її вводити дитині. Але ж вона й корисна!

Такі передачі йдуть щотижня, я не можу їх дивитися, перед темою про рибу, було про молоко і молочні продукти, теж набачилась і наслухалась, зі всіх продуктів з молочного можна пити тільки кефір і то... а про йогурти, морозиво і сирки, то взагалі :bad: , так що про рибу не хотіла дивитися, бо я її люблю всяку в любому вигляді краще ніж мясо... і взагалі, якщо дивитися такі передачі, то висновок напрошується - нічого їсти зараз неможна.... :rofl:
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vikysia_ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2009 - 19:46

Нам уже 10 місяців - а рибу ми ще їсти не пробували - я думаю яку давати, як приготувати, щоб було смачо, бо не смачного ми їсти не хочемо :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2009 - 19:49

Vikysia_, на пару :) а про те яку давати дівчата вище писали в темі.
я даю таку як їмо ми, але якщо ви ставитеся дотошніше, то почитайте рекомендації дівчат.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 травень 2009 - 00:37

Masik,меньше дивіться той канал, подібні передачі їхня фішка. Гаслом СТБ цілком могла б бути фраза:"Жизнь - вредная штука - от нее умирают". Якщо те слухати, то все довкола нас шкідливе, і , взагалі дивно, як ми у тому всьому виживаємо :D .
А щодо риби, то справді пора вже вводити дитинці у раціон. Крім хека спробуйте ще окуня, нототенію, зубатку, пангасіуса - смачнющі рибки і завжди є у наших супермаркетах.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 травень 2009 - 06:31

Vikysia_, дуже добре запекти рибку у фользі в духовці.Смак набагато приємняший ніж на пару.Але я такохєж як і гра з вогнем, не надто заморочувалась, аби приготувати її спеціально для дитини.Можна легенько підтушити з морковкою і цибулькою,попередньо підсмаживши, аби шкірочка ледь схопилася.Якщо боїтесь за шкірочку, то її можна для дитини зняти.
Не слід забувати,що дітки мають харчуватися не лише крисно, але й смачно ;)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 травень 2009 - 08:19

Ми теж спочатку пробували хек, потім я купила в МЕТРО свіжого судака. Питала продавця, казав, що це морська риба. А мій тато як глянув, сказав, що річкова. Ніхто не знає, звідки оті супермаркети беруть рибу?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 травень 2009 - 09:03

А ми купували масляну( чи може маслянку) ,якось так називається ця рибка. Купували в Метро. Я її відварила з додаванням базиліку- пахло смачно,і малий гарно її їв. Вона мені сопдпбалась тим що її м"яско розділяється такими лусочками,і можна бути впевненій що там нема кісточок. А окунь щось мені не дуже-може тому що мені часто попадається філе з жиром, а він- бє
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 12:41

Для алергічних діток добре сайда і білоголубінка (здається так), і кожну рибу варити не менше 40 хв., я ще додаю у воду лаврю листок і цибульку. А живу запікаю у фользі в духовці 1,5 год. Смачно і корисно.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:07

дівчата, а ви як хека вперше давалт, то купляли ФІЛЕ чи рибку з хребтом і кісточками? що краще?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:10

Я купила філе хека ! Але щось малій не дуже сподобалось,язичком виштовхувала.То так перший раз ? чи то їй рибка не сподобалась ? А чи дійсно треба варити не менше 40 хв. ? Чи лишається там хоч щось корисне ? Дякую за відповіді !
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:21

alusik (22.5.2009, 14:10) писав:

Я купила філе хека ! Але щось малій не дуже сподобалось,язичком виштовхувала.То так перший раз ? чи то їй рибка не сподобалась ? А чи дійсно треба варити не менше 40 хв. ? Чи лишається там хоч щось корисне ? Дякую за відповіді !

так казала нам лікар-інфенціоніст, бо дуже багато дітей отравлюються рибою
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маріте 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:36

Ми вводили рибку з 10 місяців і рекомендують тільки морську давали ми лосося готованого на пару на мій погляд сама корисна вміру жирна рибка
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LUDMILA 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:45

alusik (22.5.2009, 14:10) писав:

Наш малий також спочатку плювався. То ми варили суп на рибці (хек, окунь морський) і все разом перетирали на блендері. Тепер малий рибу любить більше за м ясо.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:49

LUDMILA, аналогічно, мала мясо не їсть, а рибу залюбки.
я переважно готую суп-пюре з лососем, фореллю чи пангасіусом. овочі варю окремо, потім перетираю, а рибку в пароварці, дрібненько ріжу і домішую у суп.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему