Фізичні покарання ставлення, досвід
Відправлено 24 жовтень 2008 - 16:54
Шановні модератори, я знайшла подібну тему, але вона більше стосується взагалі покарань, мене цікавить виключно аспект фізичного покарання.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 17:03

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 24 жовтень 2008 - 17:44
1)проти фізичних покарань я проти,але вони були,є і будуть...
2)якщо мене достати,то налуплю !!!ще є деякі моменти,коли я можу вдарити без попередження,на якомусь підсвідомому рівні(наприклад,коли раптово полізти до обличчя руками,навіть для того,щоб струсити крихту)
3)виправдати це не можна...
4)трохи допомагають у вихованні,але не надовго
5)чужі люди бити чужих дітей не мають права!
6)мама періодично могла вдарити долонею так,що відбитки пальців можна було робити, а тато більше лякав ремнем скрипучим...
Відправлено 24 жовтень 2008 - 19:41
Мені здається, іноді фізичними покараннями можна добитися "послуху", але якою ціною? Психіка і фізичне здоров"я дитина дорожчі, як на мене. А виховувати треба іншими методами. ...ІМХО

Відправлено 24 жовтень 2008 - 20:34
я проти фізичних покарань, але погоджуюся, що метод "кнута та пряника" ніхто не відміняв. але всі забувають, що цей метод дуже добре працює з тваринами (позитивне та негативне підкріплення), коли іншими шляхами досягнути бажаної поведінки практично не можливо. діти ж не тварини, але чомусь часом обирають цей найлегший шлях. оскільки негативне підкріплення вимагає дуже мало повторнеь для закріплення бажаної поведінки.
метод дієвий, але як на мене дуже впливає на становлення особистості дитинки і тому не прийнятний. інколи не так, як би того хотіли батьки.
тому я не вважаю таким метод виправданим.
я намагатимуся не використовувати фізичних покарань у вихованні своєї дитини. інколи я дуже запальна, але буду стримуватися!
мене батьки інколи карали. я досі пам"ятаю свої образи. хоча у мене дуже хороші стосунки з батьками.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 20:34
з Борюньою поставив собі за ціль до трьох років перестати шльопати (так я вважаю фізичні покарання потрібними, але!!!... чит. далі) і я це виконав. Метода проста - папа раз сказав, другий раз прикрикнув, третій дав по попі! Результат папа підвищив голос і це вже попередження! до цих пір не маю ніяких проблем з сином ( на відміну від мами, яка загалом в попу цілує а дуже дуже рідко може дати лупки), після трьох років всі питання вирішуємо доводами, а коли бешкетує досить прикрикнути і порядок відновлено.
з меншим планую дотримуватись тої ж методи, але лише тоді коли він розуміє за що дали по попі, або по ручкам (краще вдарю я чим струм) коли наприклад лізе в розетку, і з обов"язковим поясненням.
Мене били, досить часто і досить сильно, в основному батько. Чого на мені тільки не було злаиано(з того що ламається) але таке покарання то або зрив злості, або просто знущання з дитини.
Я ніколи:
не бив дитину по голові (щолбани, фрічки, ложкою)
не ставив дитину в угол, тим більше на коліна, і на горох (я відправляю на диван посидіти подумати)
не забороняв дитині сідати за стіл їсти і їсти взагалі
не виганяв з дому
старшому пару раз перепадало трохи бур"яниною, але я ніколи не бив дитину чимось і тим більше до синців, або до крові
і ніколи цього не зроблю!!!! (хоча вважаю що є випадки в які краще б моя дитина не попадала, але це інша тема)
вважаю допустимим в деяких випадках шльопнути легенько по губам, але ніколи не бити по лицеві.
ось такий я ізверг.
П.М Це все я вважаю татково проблемою - мама повинна лише Любити, але не безтямно - з розумом.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 20:38
мій просто ще не ліз до розеток. точніше ліз, але я поки кажу неможна і забираю. але якщо він буде продовжувати це робити, то навіть не знаю. як тільки помічу, що він пов"язує неприємні відчуття з ситуацією можливо такий вчинок виправданий. поки що (6 місяців) я не побачила зв"язку, тому вдаватися недоцільно.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 21:04
і перед тим як читати книжку про виховання дітей прочитайте гарну книжку про виховання собаки (між іншим ні в одній нормальній книжці ніяких страхіть про покарання собак немає) малі дітки вони як і собачки люблять вас до безтями але не розуміють!!!!
Я на повному серйозі дуже рекомендую, ви знайдете там набагато більше цінної інформації чим в розплодившихся за останній час посібниках по вихованню дітей...
Відправлено 25 жовтень 2008 - 20:05

Відправлено 26 жовтень 2008 - 15:10
ROMZES (24.10.2008, 23:04) писав:
і перед тим як читати книжку про виховання дітей прочитайте гарну книжку про виховання собаки (між іншим ні в одній нормальній книжці ніяких страхіть про покарання собак немає) малі дітки вони як і собачки люблять вас до безтями але не розуміють!!!!
Полностью согласна, что воспитание Собаки имеет похожую методику(я говорю не про строгач, а про гуманные средства). Мы прошли со своим Карбошей курс послушания. Иногда подшучиваю над мужем - говорю, что ему тоже как отцу не помешает :-). Основные правила дрессировки ну очень подходят для моих пацанов (как привлечь собаку /ребенка, чтоб не убегал, как правильно интонацией отчитать, как показать, что ты сердишься и что он виноват). А на счет физического - как правильно отдернуть, не причинив боли, но поставив на место.

Відправлено 26 жовтень 2008 - 18:43
Шльопаю свою дитину по дупі-як крайній метод, коли вже і прохання і пояснення( вважаю, що в такому віці будь-якій дитині важко щось аргументовано пояснити) і підвищення голосу не допомагає.Наприклад, коли кажу, що комп"ютер-це БА! а він все-одно в 125 раз підходить до системника і натискає кнопочку ВИКЛ)))))))(там купа дротів, а забрати їх неможливо)
Коли( після недавнього гіркого досвіду) знов лізе до гарячої праски, і ніякі "піць-піць" для нього не існують!
Одним словом, коли дитина торкається того, що може завдати шкоди її здоров"ю.Ніякі інші метода поки не віднайшла.Буду рада почути досвід мамочок:)

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 26 жовтень 2008 - 21:12
І скажу зараз, що коли у мене були 2 малих дітей і ми гуляли по вулиці, одне 3роки виривається і біжить до якогось собаки (не перший раз, навіть після довгих пояснень, що він може вкусити і т.д), щоб схопити за хвоста, а я не можу його догнати, бо на руках 2річна дитина, а серце І коли я підбігаю до малого, то мала на руках вже верещить не своїм голосом, бо я її відірваа від якоїсь важливої гри. Звичайно, собака в цій ситуації сам лякався і втікав від нас подалі, напевно думав, лиш би його ніхто не вкусив)))).
Це смішно зараз, але коли я дала по попі малому ( мусу розшифрувати, щоб деякі батьки не уявили собі "страшну" картину - ляснула долонею по мякій частині 2 рази), він трохи поплакав. Але наступного разу, коли моя дитина тільки спробу робила бігти до якогось собаки, я погрожувала, що получить по попі, то якось його інтерес зменшувався.
Звичайно, ми можемо обговорювати, що педагогічно добре, а що ні. Але в кожних нормальних батьків ( це я не про тих, які бють дітей від роздратування чи до синців) такі ситуації, коли інколи невеличке фізичне покаранння може бути дуже навіть педагогічним виходом. І коли дитина получає по попці, то повинна знати, що це за вчинок, за який йому вже 100 разів робили зауваження.
Відправлено 26 жовтень 2008 - 21:42
Найперше хочу визначити що розумію під висловом "фізичні покарання" - ми караємо доцю прутиком або палочкою від повітряних кульок (це подібно до різочки) по попі. це виглядає так - якщо доця не слухається у конкретних речах (оговорених з нею попередньо, наприклад приходити коли мама кличе, а не ігнорувати, не закатувати істерики, не кричати на маму, не битись і т.п.) - я не кричу на неї і не повторюю 10 раз що так робити не добре, не гарно і т.д. (вона і так чудово це знає, і крім того діти добре знають що поки мама ще 10 раз повторюю можна продовжувати робити те. що робив :) ), а пояснюю, що вона була нечемна, називаю в чому конкретно, караю по попі прутиком, потім обнімаю і ще раз пояснюю що мама любить дуже сильно, карати мамі не подобається, але мама змушена це ролбити якщо Софійка вибирає не слухатись. Для мене основне щоб дитина розуміла, що її люблять і турбуються про неї, але так само і розуміла що за неправильними вчинками слідують негативні наслідки, також розуміла що вона робить вибір - чи робити їй ці неправильні вчинки і відповідно отримувати наслідки.Обрали такий метод з досвіду знайомих пар і бачимо позитивні результати. З іншого боку бачила результати безнаказоності в дітей і це мене страшить більше. звичайне те що написала вище так має бути в ідеалі - завжди так не виходить - колись зривають і прикрикну - тоді вибачаюсь і спокійно все пояснюю доці.:)
Відправлено 26 жовтень 2008 - 21:52
Відправлено 26 жовтень 2008 - 22:15
А ще в книжці Гіппенрейтер прочитала, що більш дієвим є метод покарання за рахунок позбавлення чогось хорошого. І в нас подекуди діє.
Рижуля от, наприклад, коли Юля лізла до сист. блоку, я пояснювала, що комп"ютер може зламатись і більше мультиків не буде
А прасувати речі при Юлі я стала лише недавно, коли вона вже чітко знає, що таке гаряче, ще й показала як виходить пар і більше питань, щодо праски не виникає. Хоча часто в мене спрацьовує стара звичка --- не прасувати при дитині.
Відправлено 26 жовтень 2008 - 22:23
можу по 1000 разів повторювати, пояснювати і розказувати. навіть такому маленькому як мій Андрій.
правда це коли я добра, мене нічого не болить, ніхто не дратував протягом кількох днів, не наполягав з корисними порадами тощо. інакше - рятуйся хто може. саме з цим я намагаюся боротися, оскільки розумію, що це невиправдано.
цілковито підтримую думку Украл'і
Відправлено 26 жовтень 2008 - 22:36
Відправлено 27 жовтень 2008 - 09:02
не виправдовуюсь, але хочу пояснити-мультики на компі ми ще не дивимося, тому пояснити ЧОМУ не можна потрогати кнопочку, яка так цікаво світиться-ще поки не можу
Трошки почекаю, аби підріс і можна було з ним проводти розяснювальн бесіди на тему-"Чому не можна???!!!"Поки не діє-дивиться на мене великими розумними очина-і........НІЦ :D

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 27 жовтень 2008 - 12:13
Відправлено 27 жовтень 2008 - 12:32
Miro, це я не до вашого повідомлення, це просто хотіла дописати свою думку, просто так вийшло що після нього :)

Допомога