Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: штучний мед - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

штучний мед або квіткове варення Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   _ircja_ 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 254
  • Реєстрація: 10 квітень 10
 

Відправлено 03 травень 2011 - 11:36

Мед з кульбаби

400 квіток кульбаби
2 л води
2 кг цукру
1 ч.л. лимонної кислоти

квіти кульбаби добре промити, залити водою і варити 30 хв (з часу кипіння). Потім процідити, дати цукру і варити на малому вогні 2-3 год (кришкою не накривати), з початку кипіння дати лимонну кислоту.

такий мед за смаком нагадує справжній. його добре давати до випічки, бо від справжнього випічка може тверднути
My Signature
Спойлер

На вулиці така хороша погода, треба підсунути комп'ютер поближче до вікна :)
  • 1
  • Back To Top

#2

Користувач поза мережею   Наталя-я 

 
  • Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 425
  • Реєстрація: 27 серпень 10
 

Відправлено 06 травень 2011 - 15:07

_ircja_, а я минулого тижня робила цей мій, але замість лимонної кислоти вичавлювала сік із лимонів. А ще цей нектар добре пити щодня по столовій ложці - сприяє зміцненню імунітету.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Танюшкa 

 
  • Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 1 105
  • Реєстрація: 10 грудень 08
 

Відправлено 06 травень 2011 - 16:50

Наталя-я, а у вас такий самий рецепт? І яку кількість лимонів вичавили?
My Signature
Зображення Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 320
  • Реєстрація: 05 березень 10
 

Відправлено 06 травень 2011 - 17:59

Дівчата дайте рецепт варення з рози.А може хтось знає де можна купити,може хтось має домашнє на продаж.

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   _ircja_ 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 254
  • Реєстрація: 10 квітень 10
 

Відправлено 06 травень 2011 - 18:02

тут
My Signature
Спойлер

На вулиці така хороша погода, треба підсунути комп'ютер поближче до вікна :)
  • 1
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 320
  • Реєстрація: 05 березень 10
 

Відправлено 06 травень 2011 - 18:05

А може хтось знає де можна купити.бо маю дуже добрий бісквіт,а до нього добре таке варення.Колись побувала то поєднання-супер.

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   MoonRise 

 
  • Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 4 382
  • Реєстрація: 25 липень 08
 

Відправлено 06 травень 2011 - 18:06

Перегляд повідомленняСЕПТІМА (6.5.2011, 18:59) писав:

Дівчата дайте рецепт варення з рози.А може хтось знає де можна купити,може хтось має домашнє на продаж.


отаке знайшла в інеті
Текст, що розкривається
Трояндове варення лікує від ангіни, корисне від гастритів, виразки шлунка, бронхіту, до того ж поліпшує сон.
1-й рецепт

На 100 г пелюсток троянди — 900 г цукру, 2 г лимонної кислоти й 2 склянки води для цукрового сиропу.

Беруть цілу квітку, всі пелюстки на ній збирають докупи й відрізають їх ножицями так, щоб основи пелюсток залишалися на квітці. Відрізані пелюстки струшують і просівають на ситі для відділення пилку.

Потім їх миють, бланшують протягом 5 хв. у киплячій воді й охолоджують. Воду, що залишилася після бланшування, використовують для приготування сиропу. Варять в один прийом до готовності.
2-й рецепт

У щойно розквітлих запашних червоних або рожевих троянд (можна використати й квітки шипшини) ножицями обрізають нижні білі кінці пелюсток. На 100 г пелюсток беруть 100 г цукру й ретельно розтирають у порцеляновій ступці або емальованій каструлі дерев’яною ложкою або товкачиком до однорідної кашки. Окремо готують сироп із 500 г цукру й 1 склянки (200 мл) води. Коли сироп прокипить упродовж 5-7 хв., до нього додають кашку з пелюсток із цукром і варять до готовності (10-12 хв.).

Таке варення має дуже тонкий аромат і гарний смак. Його розливають у скляні банки або невеликі щільні лоточки і зберігають у прохолодному місці.

Порада

Варення у відкритій банці краще збережеться, якщо зверху насипати на нього цукру шаром 1 см.

My Signature
Зображення

Убогість думки породжує легіони однодумців

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   Оськін 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 762
  • Реєстрація: 06 червень 09
 

Відправлено 06 травень 2011 - 21:32

я робила за кількома рецептами.Найбільше сподобався цей

200 квітоккульбаби()тільки жовті пелюстки,
10листочків вишні,
1 лимон тертий,
півлітри води,
750гр цукру.
Пелюстки відділити від всього зеленого,залити водою,додати лимон,листя вишні.Прокип"ятити 10 хв.Відкласти на 24 годиниПроцідити.Мякоть викинути.Додати до рідини цукор і проварити 30хв.

.Варення получається таке як желе,а не рідке.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   Маргоша м) 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 658
  • Реєстрація: 30 січень 10
 

Відправлено 07 травень 2011 - 18:42

Перегляд повідомлення_ircja_ (3.5.2011, 11:36) писав:

Мед з кульбаби

400 квіток кульбаби
2 л води
2 кг цукру
1 ч.л. лимонної кислоти

квіти кульбаби добре промити, залити водою і варити 30 хв (з часу кипіння). Потім процідити, дати цукру і варити на малому вогні 2-3 год (кришкою не накривати), з початку кипіння дати лимонну кислоту.

такий мед за смаком нагадує справжній. його добре давати до випічки, бо від справжнього випічка може тверднути

як і скільки можна такий мед зберігати??

Повідомлення відредаговано Маргоша м): 07 травень 2011 - 18:43

My Signature
Зображення
Дитина - це єдина людина, якій все одно, повна ти чи худа, гарна чи ні... Вона любить тебе просто за те, що ти його МАМА...*

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   _ircja_ 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 254
  • Реєстрація: 10 квітень 10
 

Відправлено 07 травень 2011 - 19:50

я не знаю, ми багато не робим.
баба колись мені передала в неї залишився, йому було 2-3 роки. на смак добрий був (використали до випічки), але внизу трохи зацукрувався
думаю, так як і звичайне варення

Повідомлення відредаговано _ircja_: 07 травень 2011 - 19:51

My Signature
Спойлер

На вулиці така хороша погода, треба підсунути комп'ютер поближче до вікна :)
  • 1
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   Fluffy 

 
  • Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 386
  • Реєстрація: 30 грудень 10
 

Відправлено 07 травень 2011 - 20:05

дуже смачний медочок....цього року теж зроблю...
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   Olinka 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 575
  • Реєстрація: 13 травень 09
 

Відправлено 21 квітень 2012 - 15:48

дівчатка, цього року і я закриватиму мед з кульбаби.Завтра йду квіти обривати ))))
Моя мама дає на 1л настою - 1кг цукру і чучуть лимонної кислоти. А квіточок на 1 порцію потрібно - 400шт

Можна пораду, я нехочу щоб мед був дуже густим а таким тягучим, то мені потрібно більше води дати чи він таким у мене і получиться. Просто моя мама вже давно робила і не пам"ятає точно. Боюсь, щоб не був рідким.
Дівчатка, хто уже в цьому спец - порадьте. Може квіточок менше дати, 300шт наприклад а води як і в рецепті 1л.
My Signature
Зображення
Зображення
-------------------------------------------------------------------------------
Без детей нельзя было бы так любить человечество.
  • 0
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   Olinka 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 575
  • Реєстрація: 13 травень 09
 

Відправлено 24 квітень 2012 - 13:22

Варила я вчора мед з кульбаби. Рецепт знайшла в Інтернеті.
Склад на 1 порцію:
- 200 квіток кульбаби (жовтих квітів)
- 700мл води
- 700г цукру
- 1/2 ч.л. лимонної кислоти
Приготування:
1. Квіти відділити від лишнього стовбура і при можливості від зелених листочків під квіткою.
2. Залити квіти холодною водою, щоб позбутись лишньої гіркоти. Вимочувати їх на протязі доби, час від часу міняючи воду.
3. Злити брудну воду з квітів і залити їх чистою холодною водою (700мл) і варити на протязі години.
4. Зняти з вогню, дати остинути і ретельно пропустити через марлю рідину а квіти віджати.
5. В отриманий настій всипати 700г цукру і 1/2 ч.л. лимонної кислоти. Варити на маленькому вогні, час від часу помішуючи і знімаючи
піну, на протязі 1-1,5год.
6. Гарячим налити у сухі чисті банки і закатати кришкою. Без стерилізації.

Вихід: із трьох порцій у мене вийшло:
3 банки по 0,5л і 1 банка по 0,250л

Липовий мед
Склад на 1 порцію:
- 1л липового цвіту
- 1л цукру
- 1л води
- 1 ч.л. лимонної кислоти

Приготування:
1. 1л банку липового цвіту залити 1л кип"ятку, варити 20хв.
2. Зняти з плити і залишити на цілу ніч,щоб настоялось.
3. Тоді пропустити все через марлю (марля 8 раз складена) і додати до настою 1л цукру і 1 ч.л. лимонної кислоти. Варити 25хв - 1год
4. Гарячим налити у сухі чисті банки і закатати кришкою. Без стерилізації.
My Signature
Зображення
Зображення
-------------------------------------------------------------------------------
Без детей нельзя было бы так любить человечество.
  • 1
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   _Іра_ 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 260
  • Реєстрація: 27 січень 11
 

Відправлено 03 травень 2012 - 15:37

Мед з бзини або липи.
Цвіт липи або бзини 0.5л
1л води
1 ч л лимонної кислоти
2 кг цукру

У пів літрову банку добре потолочити цвіту. Пересипати у каструлю і залити водою.Поставити кипятити 15хв.Відцідити від цвіту і додати лимонну кислоту і цукор.Варити ще 45хв.Горяче розливати в банки і закручувати.Виходить 2 літри меду.
Мед з бузини дуже пахне.і до випічки дуже підходить.А мед з липи має червонуватий колір і лікувальний.
  • 0
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   Krissti 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 717
  • Реєстрація: 09 січень 11
 

Відправлено 03 травень 2012 - 16:50

І я вчора вирила мед з Кульбаби, сьогодні дороблятиму. Варила за таким рецептом
Прихований текст

My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#16

Гість_olga1982_*

 
  • Група: Гості
 

Відправлено 25 червень 2012 - 10:29

:11_1_211v:

ДЯКУЮ за рецепти меду.


:give_heart: :give_heart: :give_heart:
  • Back To Top

Поділитися темою:




Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



3 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 3 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама

Останні теми


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Iruska світлина

Iruska  Є на світі люди, ціль життя яких зіпсути життя іншій людині...

Вчора, 23:05

Показати коментарі (3)

Julka світлина
Ірина 345 світлина

Ірина 345  Яке щастя носити під серцем маленьке чудо від коханого чоловіка)))))))))

Вчора, 13:23

Показати коментарі (6)

nanamira світлина

nanamira  Я вірю, що все буде добре.

Вчора, 11:19

мамочкаа світлина

мамочкаа  Дорогі Львів'яни! У ці вихідні 26-27 квітня до Львова приїздять студенти з Донецька у рамках програми обміну. Якщо хтось із Вас має змогу взяти до себе одного, або більше студентів просимо зголошуватись за телефоном: 0938419745 (Соломія)

22 кві 2014 22:11

Показати коментарі (1)

(:Хрюшка:) світлина

(:Хрюшка:)  То капєц((( Люди виживають як можуть... Кримчанки вагітними їдуть поближче на захід і інші регіони - хто де може - щоб отримати допомогу на діти - в Росії такого нема...

Заблокований 22 кві 2014 21:04

Показати коментарі (2)

IRUNA110984 світлина

IRUNA110984  Дорогі форумчанки незабуваємо про те що ваші магнітики від МАЛЕЧІ ще в мене!!!!

22 кві 2014 18:49

@net світлина

@net  Сьогодні Обливаний понеділок або Волочильник (нар.). бо всі болочаться по гостях =)))

21 кві 2014 11:09

Tanysha83 світлина
Kуся світлина

Kуся  Якщо у тебе очі щирі, і вишиванка й Божий хрест. Якщо ти любиш Україну і віриш, що Христос Воскрес! Якщо ти любиш матір, хату, свій край, тризуб і рідний стяг. Не коришся брехні і кату, Гімн України на вустах. Якщо простий ти і правдивий і хочеш кращого в житті, то певно будеш для Росії - бандерівцем на всі віки! Христос воскрес !

20 кві 2014 19:53

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 24 квітень 14 )

  • З днем народження
    Nataly_diz 
    - Вік: 38
  • З днем народження
    карі 
    - Вік: 28
  • З днем народження
    totoshka 
    - Вік: 30

Пиши українською Перекладач онлайн