сімейна криза міф чи реальність
Відправлено 24 жовтень 2008 - 12:21
хотілось би почути думку інших форумчан з цього приводу.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 12:36
після народження своєї улюбленої донечки, я раптом почала відчувати, що ставлення мого чоловіка до мене змінилось. мені здається він перестав бачити в мені жінку, а лише дивиться на мене як на матір своєї дитини. це проявляється в тому, що він став менше говорити компліментів, дарувати квіти, всілякі дрібнички, запрошувати на побачення.
можливо він теж мені може дорікнути тим самим,адже я тепер більшість свого часу приділяю дитині, їй уся турбота, все найкраще і найсмачніше.
хто був у подібній ситуації? як налагодити звязок?
Відправлено 24 жовтень 2008 - 12:58
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:17
Сонях (24.10.2008, 13:36) писав:
після народження своєї улюбленої донечки, я раптом почала відчувати, що ставлення мого чоловіка до мене змінилось. мені здається він перестав бачити в мені жінку, а лише дивиться на мене як на матір своєї дитини. це проявляється в тому, що він став менше говорити компліментів, дарувати квіти, всілякі дрібнички, запрошувати на побачення.
можливо він теж мені може дорікнути тим самим,адже я тепер більшість свого часу приділяю дитині, їй уся турбота, все найкраще і найсмачніше.
хто був у подібній ситуації? як налагодити звязок?
Я думаю що ти просто почала менше приділяти уваги свому чоловікові і йому це не подобається, а чоловіки вони як діти за ними весь час потрібно дивитись. Слова мого чоловіка " Мене треба ЛЮБИТИ, ЛАСКАТИ і ГОДУВАТИ". Ваш чоловік напевно попадає під тіж слова. А тому попробуйте зним обговорити цю проблему яка зявилася у вашому житті. Діти це святе про них неможна забувати але і потрібно памяти що завдяки нашим чоловікам ми і отримуєм такі "дорогоцінні скарби".Саме головне небійтесь з ним про це говорити чоловіки вони більш є замкнутіші в собі ніж жінки і їм важко починати говорити про такі речі.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:18
varvara (24.10.2008, 13:58) писав:
дякую за пораду, ми й справді живемо самі, побут дістає по повній. я думаю може няню взяти?
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:19
В своїй сім"ї, в будь-яких питаннях, я стараюсь проговорювати з чоловіком, що мене турбує. Інколи виявляється, що половину проблеми я собі надумала, або бачу лише "одну сторону медалі". Тепер і чоловік навчився висловлювати свої відчуття. На мою думку, дуже багато проблем в сім"ях ( та й взагалі в спілкуванні людей) виникають через "недомолвки" (не згадала потрібного укр.слова
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:25
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:30
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:36
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:42
Причинами кризи був і побут, і життя окремо від батьків, коли все на "одних руках"- і побутові справи і малюк,і втома, і навіть те, що "розуміли ,що після народження дитини буде тяжко, але не розуміли наскільки..."
що допомогло подолати кризу? терпіння і БАЖАННЯ ОБОХ дійти до взаєморозуміння.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 24 жовтень 2008 - 13:50
Украля (24.10.2008, 14:36) писав:
Абсолютно згідна, інколи ми такі зайняті, що просто не помічаємо потреб іншої людини. То коли мені погано, я втомлена, а чоловік цього не помічає, я просто лізу до нього в обійми, тулюсь і прямо кажу - приголуб мене, я щось так втомилась... але тут головне без тиску (мовляв, ти такий сякий егоїст, про мене забув). І прямо кажу, що хочу від чоловіка - наприклад "ми так давно нікуди з тобою не ходили, а мені так хочеться гарно одягнутись і щоб ми сходили в ресторан".
Просто все ж в сім"ї двоє людей, і швидше за все телепатів серед них немає... так що найкраще по-більше говорити, але ні в якому разі без звинувачень одне одного.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:00
а мене деколи просто чорти беруть, так і хочеться патеоьнею в голову запустити
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:17
Сонях (24.10.2008, 15:00) писав:
а мене деколи просто чорти беруть, так і хочеться патеоьнею в голову запустити
та чому позитивні? ми до сих пір з чоловіком згадуємо як я у нього просто таки "кам яним "памперсом запустила.той (памперс) такого не виніс,бо в чоловіка я таки влучила, і потім довелося ще й мокрий гель по всій хаті визбирувати.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:21
юля77 (24.10.2008, 15:17) писав:
юля77 ви просто повертаєте мою віру в жінок (жартую)
мені здається тема трохи не туди зайшла. я б хотіла щоб тут поділилася спогадами чи переживання, а не просто давали поради.
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:21
Але чи дає удар пательнею по голові результат.......то інше питання. Хіба ви пар випустите. На р-к цього десь читала смішну, але в певній мірі правдиву пораду --- написати на великому аркуші паперу "Я зла. Не підходь - вб"ю".
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:24
Але стала я старша і знову народилася дитина і знов наступила криза. Але цього разу, я вже прислухалася до таких порад, щоб бути терплячою, що він теж втомлений і т.д.Почали ми багато говорити, дуже допомогло планування вечірнього часу: чоловік приходить з роботи і ми маємо покупати дитину, прослідкувати за таршими, він чистить з ними зуби чи читає казку, а потім ми відпочиваємо. І знаєте, якось та криза відступила. Я от думаю, якщо б тоді я себе взяла вруки , то може б не зіпсувала своєї істерією нам 1 рік життя.
Я раніше не хотіла погоджуватися з тим, що чому я маю підлаштовуватися, а він ні. Але потім помітила, що себе треба може один чи два рази стримати, а далі він піддається сам ))).
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:29
Коліжанка (24.10.2008, 15:24) писав:
У мене те саме, чоловік як пружина. Як я починаю впиратись - він і собі теж. Отак і суперечка починається. А коли я одразу йому уступаю, так у нього одразу сумніви зароджуються, що він щось не так зробив чи запланував... варто почекати пару хвилин і він уже питає - а може ти таки правду казала...
Відправлено 24 жовтень 2008 - 14:32
Відправлено 28 жовтень 2008 - 14:03

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках