Luna (23.8.2007, 13:30) писав:
Дівчата, в мене чергові питання

:
1. В кого і як збільшилися груди під час вагітності?
(нам вже 7 місяців, а груди не збільшилися навіть на розмір

, втім в мами моєї було так само - лише після народження одразу 2 розміри)...
2. Коли почалися виділення, які саме (на вигляд), чи з обох грудей одночасно?
(раніше було щось ледь помітне, а сьогодні з однієї вже витікло стільки прозорої жовтуватої рідини, що лишилася пляма на одязі, а друга - суха)...
3. Чи ви якось готували свої груди до годування: массаж, олія, розтирання, груба тканина у бюстику? чи воно вам допомогло?
(я поки обмежуюсь массажем з спеціальною олійкою для вагітних Бюбхен)...
4. Чи були у вас проблеми з грудьми у перші дні, тижні годування?
(ох скільки страхітливих історій вже наслухалася від дівчат своїх, невже все так невідворотно і погано

???)
Буду рада вислухати усі поради і думки з цього приводу...
(чи ви користувалися накладками для годування, які креми від тріщин і чи допомогли, як уникнути застуди... коротше все що схочете розповісти...)
1. Під час вагітності змін майже не було. Збільшились трохи, але я думаю це було через додатковий набір ваги.
2. В мене молозива не було. Перше молозиво з'явилось за декілька днів перед пологами.
3. Мазала кремом від марки "Наша мама" І ще сама зробила класну суміш з 5ти різних олій. Олія Жожоба + олія пшенична + олія оливкова + олія з виноградних кісточок у рівних пропорціях і на додачу трохи мандаринової олійки для приємного запаху.
Але похвалитися результатами не можу. Розтяжки на грудях були, зараз вже не видно, але все одно не втішно.
4. Проблем не було. ВЗАГАЛІ!!!
На моє власне переконання саме важливе це правильне прикладання до грудей. Якщо з цим все буде ок, то й проблем не має бути. Але багато чого ще залежить від дитинки. Є досить активні смоктунки. Які за 5 хвилин наїдаються, і через те грудь, можливо, навіть при не дуже вдалому прикладанні. Не так травмується. А є такі що розтягують задоволення і вже тут проблем не уникнути в перші дні. На своєму досвіді знаю, що дитина може всю ніч не відпускати сісю і не буде ніяких подразнень.
В перші дні головне не прогавити той момент, коли молоко почне інтенсивно приходити!!!
Особливо коли перші пологи, то канали молочні ще не розроблені і молоко не може пробратися на поверхню, через це виникають ущілення. Маля хоче їсти, смокче, під цією дією молока ще більше виробляється, а пробитися воно не може. Дитя голодне, через кожні п'ять хвилин просить їсти, знову смокче і знову не доотримує молочка, ось таке замкнене коло виходить. Виникає лактостаз. Тому головне пробити ці канали. Допомагає масаж. Я робила сама і на щастя все швидко нормализувалось, а перші дні груди кам'яні були.
Скажу одне в мене з грудьми на багато більше проблем зараз, коли малий підходить, роздягає мене, дістає що йому треба. Бавиться, може вкусити. Ость тут і починається рай.