Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Тендітні жіночі груди... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Тендітні жіночі груди... Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 серпень 2007 - 12:30

Дівчата, в мене чергові питання :blush: :

1. В кого і як збільшилися груди під час вагітності?
(нам вже 7 місяців, а груди не збільшилися навіть на розмір :15_5_3v: , втім в мами моєї було так само - лише після народження одразу 2 розміри)...

2. Коли почалися виділення, які саме (на вигляд), чи з обох грудей одночасно?
(раніше було щось ледь помітне, а сьогодні з однієї вже витікло стільки прозорої жовтуватої рідини, що лишилася пляма на одязі, а друга - суха)...

3. Чи ви якось готували свої груди до годування: массаж, олія, розтирання, груба тканина у бюстику? чи воно вам допомогло?
(я поки обмежуюсь массажем з спеціальною олійкою для вагітних Бюбхен)...

4. Чи були у вас проблеми з грудьми у перші дні, тижні годування?
(ох скільки страхітливих історій вже наслухалася від дівчат своїх, невже все так невідворотно і погано :15_5_3v: ???)

Буду рада вислухати усі поради і думки з цього приводу...
(чи ви користувалися накладками для годування, які креми від тріщин і чи допомогли, як уникнути застуди... коротше все що схочете розповісти...)
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 серпень 2007 - 14:41

Перегляд повідомленняLuna (23.8.2007, 13:30) писав:

(нам вже 7 місяців, а груди не збільшилися навіть на розмір :15_5_3v: , втім в мами моєї було так само - лише після народження одразу 2 розміри)...

(раніше було щось ледь помітне, а сьогодні з однієї вже витікло стільки прозорої жовтуватої рідини, що лишилася пляма на одязі, а друга - суха)...

3. Чи ви якось готували свої груди до годування: массаж, олія, розтирання, груба тканина у бюстику? чи воно вам допомогло?

(ох скільки страхітливих історій вже наслухалася від дівчат своїх, невже все так невідворотно і погано :15_5_3v: ???)

(чи ви користувалися накладками для годування, які креми від тріщин і чи допомогли, як уникнути застуди... коротше все що схочете розповісти...)

1. розмір збільшився трохи десь з 6 місяця, а після пологів на 2 розміри роздуло
2. виділення були десь з 7-8 місяця незначні, з обох грудей
3. спочатку мазала олійкою, а з 7-8 місяця кремом для грудей у Чіко купляла, серія мамадона (розтяжек майже немає)
4. Проблем особливо не було, хіба що молоко прийшло пізніше трохи на 5 день. Намагайтесь притримуватись деяких правил і все буде гаразд
не сціджуйтесь після годування, можна лише трохи коли зовсім роздуло до полегшання в перші тижні
годуйте не за годинами, а скільки хоче малюк, якщо сціджування не допомогло, запропонуйте лишній раз дитині, вона краще будь-якого молоковідсмоктувача полегшить ваші страждання. дивіться щоб дитина правильно брала груди, щоб не травмувати соски. у ротику має бути уся ореола. не мийте з милом груди, достатньо звичайного душу, бо пересушена милом шкіра - це запорука тріщин. намагайтеся лишній раз не застуджувати груди, вийшли з ванної у холодне приміщення, прикрийте рушничком ще одним краще, не ходіть так щоб дув сильно вітер, бо вспотіли вітер охолодив, ось вам і забита протока. якщо вже відчуваєте що десь затвердіння, частіше давайте дитині цю грудь, при цьому массажуйте затвердіння. здається все. сподіваюсь все у вас швидко налаштується як потрібно
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 23 серпень 2007 - 18:16

Перегляд повідомленняLuna (23.8.2007, 13:30) писав:

(нам вже 7 місяців, а груди не збільшилися навіть на розмір :blush: , втім в мами моєї було так само - лише після народження одразу 2 розміри)...

1. Під час вагітності змін майже не було. Збільшились трохи, але я думаю це було через додатковий набір ваги.

2. В мене молозива не було. Перше молозиво з'явилось за декілька днів перед пологами.

3. Мазала кремом від марки "Наша мама" І ще сама зробила класну суміш з 5ти різних олій. Олія Жожоба + олія пшенична + олія оливкова + олія з виноградних кісточок у рівних пропорціях і на додачу трохи мандаринової олійки для приємного запаху.
Але похвалитися результатами не можу. Розтяжки на грудях були, зараз вже не видно, але все одно не втішно.
4. Проблем не було. ВЗАГАЛІ!!!

На моє власне переконання саме важливе це правильне прикладання до грудей. Якщо з цим все буде ок, то й проблем не має бути. Але багато чого ще залежить від дитинки. Є досить активні смоктунки. Які за 5 хвилин наїдаються, і через те грудь, можливо, навіть при не дуже вдалому прикладанні. Не так травмується. А є такі що розтягують задоволення і вже тут проблем не уникнути в перші дні. На своєму досвіді знаю, що дитина може всю ніч не відпускати сісю і не буде ніяких подразнень.

В перші дні головне не прогавити той момент, коли молоко почне інтенсивно приходити!!!

Особливо коли перші пологи, то канали молочні ще не розроблені і молоко не може пробратися на поверхню, через це виникають ущілення. Маля хоче їсти, смокче, під цією дією молока ще більше виробляється, а пробитися воно не може. Дитя голодне, через кожні п'ять хвилин просить їсти, знову смокче і знову не доотримує молочка, ось таке замкнене коло виходить. Виникає лактостаз. Тому головне пробити ці канали. Допомагає масаж. Я робила сама і на щастя все швидко нормализувалось, а перші дні груди кам'яні були.

Скажу одне в мене з грудьми на багато більше проблем зараз, коли малий підходить, роздягає мене, дістає що йому треба. Бавиться, може вкусити. Ость тут і починається рай. :15_5_3v:
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   НИКО 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 жовтень 2007 - 08:53

дівчата, це дуже правильний вибір, годування грудю. А ще й неймовірне задоволення :15_2_129:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lynx 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2007 - 14:10

Цитата

Дівчата, в мене чергові питання emo&:blush:endemo :1. В кого і як збільшилися груди під час вагітності?(нам вже 7 місяців, а груди не збільшилися навіть на розмір emo&:mellow:endemo , втім в мами моєї було так само - лише після народження одразу 2 розміри)...2. Коли почалися виділення, які саме (на вигляд), чи з обох грудей одночасно?(раніше було щось ледь помітне, а сьогодні з однієї вже витікло стільки прозорої жовтуватої рідини, що лишилася пляма на одязі, а друга - суха)...3. Чи ви якось готували свої груди до годування: массаж, олія, розтирання, груба тканина у бюстику? чи воно вам допомогло?(я поки обмежуюсь массажем з спеціальною олійкою для вагітних Бюбхен)...4. Чи були у вас проблеми з грудьми у перші дні, тижні годування?(ох скільки страхітливих історій вже наслухалася від дівчат своїх, невже все так невідворотно і погано emo&:15_5_6:endemo ???)Буду рада вислухати усі поради і думки з цього приводу...(чи ви користувалися накладками для годування, які креми від тріщин і чи допомогли, як уникнути застуди... коротше все що схочете розповісти...)

В мене під час вагітності груди майже не збільшились. Зате після родів на третій день \тоді з"явилось молоко\ виросли значно. Чоловік не встигав бюстгальтери купувати - поки приніс одного розміру, вже малий і треба бігти по більший :)
Виділення в мене були до родів з обох грудей досить сильні - футболка була мокра дуже часто. Ходила ніби на мене вилили пляшку води :) Виділення ці були теж прозорі жовтуватого чи білого відтінку.
Тканину не клала \хоча мама дуже наполягала\. Все було чудово, ніяких подразнень, тільки трохи розтяжок з"явилось - масажі все таки треба було робити... Хоча це залежить від особливостей шкіри.
Перші три дні після народження молока було дуже мало. Я через це страшенно переживала... А потім як потекли молочні ріки... Ледве встигала прокладки міняти в бюстгальтері. Все було залите молоком - одяг, ліжко... Коли одну цицю син смоктав другу треба було обов"язково закривати бо молоко текло фонтаном! Пізніше молока стало вироблятися стільки скільки син з"їдав. Вже більше пів року не кормлю свого козака, а звичка їсти і пити те, від чого виробляється більше молока, залишилась :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 жовтень 2007 - 07:42

А у мене груди збільшились відразу після затримки місячних, стали твердими і налитими, важкими. Якось незвично. Був другий розмір , а став 3! А ще ж так рано. Що буде після пологів, аж страшно подумати!
В кого була схожа ситуація? :36_1_11:
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2007 - 16:21

ну і напрошується запитання до адміністраторів форуму. Чому є смайлик штучного вигодовування дитини :36_1_11: , як не як а це пропаганда пляшечки і коли мама яка не орієнтується в ГВ то не зможе зреагувати на наслідки такого вигодовування! а взагалі смайли гарний
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 11:55

Перегляд повідомленняAntic (28.10.2007, 7:42) писав:

А у мене груди збільшились відразу після затримки місячних, стали твердими і налитими, важкими. Якось незвично. Був другий розмір , а став 3! А ще ж так рано. Що буде після пологів, аж страшно подумати!
В кого була схожа ситуація? :36_1_11:

В мене вже на 2 розміри збільшились... я й сама жахаюся, та кажуть, що після того, як закінчиш годувати груддю то розмір буде як до вагітності, а то й трішки менший.
Але чоловікові подобається :) Навіть дуже :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 12:57

Перегляд повідомленняЮлія (29.10.2007, 11:55) писав:

В мене вже на 2 розміри збільшились... я й сама жахаюся, та кажуть, що після того, як закінчиш годувати груддю то розмір буде як до вагітності, а то й трішки менший.
Але чоловікові подобається :) Навіть дуже :)

Юльчик, мені з ними важко і незвично.... ууу.. А вони не зменшаться в другому триместрі? Тільки не кажи, що навпаки - збільшаться! :36_1_11:
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 13:09

Перегляд повідомленняAntic (29.10.2007, 12:57) писав:

Юльчик, мені з ними важко і незвично.... ууу.. А вони не зменшаться в другому триместрі? Тільки не кажи, що навпаки - збільшаться! :36_1_11:

Можуть тільки збільшуватись... в мене так і відбувалось... а зараз ще й рідина звідти витікає...бр-р, але це індивідуально, в тебе може так і залишитись такий розмір до пологів, але завжди після народження дитини груди збільшуються. Потім вже прийде в норму, не хвилюйся. Хіба маленьке під серцем не варте і більших жертв?
Носи постійно бюстгалтер (я і вночі не знімаю), звикнеш потроху... і до ваги і до всього останнього ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 29 жовтень 2007 - 13:18

Перегляд повідомленняYaremko (28.10.2007, 17:21) писав:

ну і напрошується запитання до адміністраторів форуму. Чому є смайлик штучного вигодовування дитини :36_1_11: , як не як а це пропаганда пляшечки і коли мама яка не орієнтується в ГВ то не зможе зреагувати на наслідки такого вигодовування! а взагалі смайли гарний

Мене саму дуже давно мучить це питання. Але щось не можу знайти людський смайл годування грудьми. Якщо такий існує, киньте посилання, я його додам до колекції.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 16:28

Перегляд повідомленняКапітошка (29.10.2007, 13:18) писав:

Мене саму дуже давно мучить це питання. Але щось не можу знайти людський смайл годування грудьми. Якщо такий існує, киньте посилання, я його додам до колекції.

О, якби було то б зразу навела, але крім цього нічого не бачила (маю надію що ви у друзях, бо тоді мало що побачите)
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 16:36

Перегляд повідомленняYaremko (28.10.2007, 16:21) писав:

ну і напрошується запитання до адміністраторів форуму. Чому є смайлик штучного вигодовування дитини :unsure: , як не як а це пропаганда пляшечки і коли мама яка не орієнтується в ГВ то не зможе зреагувати на наслідки такого вигодовування! а взагалі смайли гарний

Навряд чи невинний смайлик зможе на когось вплинути! Кожна свідома жінка і без цього розуміє, що годувати грудьми - найкраще!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:05

Перегляд повідомленняAntic (29.10.2007, 16:36) писав:

Навряд чи невинний смайлик зможе на когось вплинути! Кожна свідома жінка і без цього розуміє, що годувати грудьми - найкраще!

Ні це не про те. Ви знаєте такий термін "плутатина сосків" і які відсотки успішного годування при використанні разом з ГВ дурачків та пляшечків (дехто через пляшечку годує дитину зцідженим молоком)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:18

Перегляд повідомленняYaremko (29.10.2007, 17:05) писав:

Ні це не про те. Ви знаєте такий термін "плутатина сосків" і які відсотки успішного годування при використанні разом з ГВ дурачків та пляшечків (дехто через пляшечку годує дитину зцідженим молоком)

усе це спірне питання. давала і соску і пляшечку. їмо мамине молочко до цих пір із задоволенням.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:27

Перегляд повідомленняYaremko (29.10.2007, 17:05) писав:

Не зрозуміло навіщо. Якщо вже годуєш груддю, то навіщо годувати зцідженим молоком. Його потрібно підігрівати, а так ти спокійна, що молоко потрібної температури, та й може так статися, що після пляшечки дитина більше на буде брати грудь.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:29

Перегляд повідомленняYaremko (29.10.2007, 16:28) писав:

О, якби було то б зразу навела, але крім цього нічого не бачила (маю надію що ви у друзях, бо тоді мало що побачите)
Зображення
Зображення

А до якого віку ви б порадили годувати дитину груддю?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:43

Перегляд повідомленняЯблучко (29.10.2007, 17:18) писав:

усе це спірне питання. давала і соску і пляшечку. їмо мамине молочко до цих пір із задоволенням.

це не спірне питання це питання вже вирішене статистикою і кожен вирішує чи ризикувати чи ні 50% годування до 3 місяців а решта відсотків зголови вибило (бо це офіційна статистика) але однозначно в мене є кілька знайомих які використовують дурачки і все добре з ГВ
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:47

Перегляд повідомленняЮлія (29.10.2007, 17:27) писав:

Не зрозуміло навіщо. Якщо вже годуєш груддю, то навіщо годувати зцідженим молоком. Його потрібно підігрівати, а так ти спокійна, що молоко потрібної температури, та й може так статися, що після пляшечки дитина більше на буде брати грудь.

ну це буже багато випадків коли мамі обов'язково піти а дитину потрібно годувати, і найзручніший і найвідоміший спосіб погодувати це дати пляшечку, забуваючи що є і інші засоби для годуваня сцідженим молоком
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2007 - 17:47

Я ще хотіла запитати, в мене 25 тижнів вагітності, і в мене дуже інтенсивно витікає рідина з грудей. Це нормально? Так має бути? Просто мене лякає кількість рідини
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему