Запіканки різні,але смачні
Відправлено 05 червень 2008 - 12:28
відварюємо очищену картоплю(700 г) практично до готовності (але щоб не розвалювалась). На сковорідці обсмажуємо зелену (з білим :) ) цибульку і дрібно порізані 2-3 зубчики часнику, краще смажити на вершковому маслі, але підійде і олія :), як трохи обсмажилось - туди ж додаємо помитий і порізаний шпинат - протушуємо, в кінці додаємо приправи - за рецептом подрібнене листья тмину (тим"ян) і мускатний горіх, або щось за вашим бажанням, посолити. В мене було орегано, хоч воно сюди і не дуже пасувало, і різні приправи "до картоплі" :). В форму (змастити жиром) для запікання слоями складаємо порізану кружальцями, попередньо відварену бульбу, бажано другий слой -потертий сир (в мене його не було), потім протушкований шпитат з цибулею і часником, зверху викладаємо шматочки шинки або шпондера (в мне буле сире м"ясо - теж вийшло нормально), все це заливаємо вершками(200-300 мл), змішаними з приправами і посоленими, зверху затираємо сиром. в духовку на пів години (якщо сире м"ясо на 45 хв) при тем-рі 220 (так було написано в рецепті, я запікала на маленькому вогні)
Смачного :)
Відправлено 16 серпень 2008 - 22:40
М'ясна з овочами.
Є різні варіанти. Я сьогодні таку готувала:
- 1 кг баклажанів
- 500 г фаршу (суміш яловичини і свинини)
- 2 цибулини
- 5-6 ст.л. панірувальних сухарів
- 2-3 жовтки
- 3 томати
- 1,5 скл. молока
- 3 ст.л. борошна
- 100 г рослинної олії
- 2 ст.л. вершкового масла
- 150 г твердого сиру
- сіль, перець, базилік, майоран
Відправлено 05 жовтень 2008 - 13:30
Відварюю у підсоленій воді локшину,відціджуюю,коли схолоне, збиваю яйця(5шт),додаю трохи масла,перцю і все перемішую з локшиною,пот1м форму змащую маслом , застеляю папером і все викладаю туди.У духовку на 30--40 хв. при температурі 180--200.Потім витягнути форму,трохи схолоне і можна різати на кубики,на тарілочки і звеоху м"яском з підливкою.Смачного!

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 09 жовтень 2008 - 23:16
ЗАПІКАНКА
Інгрідієнти:
За основу можна брати: рис, картоплю, макарони.
Я робила з макаронами. Кількість усього коригується величиною форми.
Макарони (гребінці, локшина, ракушки)відварюю, якщо картопля то нарізаю тоненькими круглими пластинами(робити це слід в кінці коли буде готова начинка) - добре перемішую з яйцем та спеціями (я брала Мівіну з курячим смаком)
Фарш - 300гр
5-6 великих печериць
порей -стебло
1-2 морквини
3 зубчик часнику
можна трохи шпондорику чи будь яких копченостей
3-4 середні помідори
Для кляру:
Пачка майонезу,
200 мл сметани
3-4 ст. ложки муки
1/2 чайної ложки гашеної соди
Помідори надрізати навхрест і залити кип ятком, зняти шкірку, нарізати кільцями;
Підсмажити до напівготовності порей з натертою морквою, вкінці на 15 хв додати печериці + трохи коров ячого масла, солимо перчимо;
Фарш підсмажуємо з копченостями додаємо спеціїї для м яса я давала чебрець (колись привезли з Болгарії) вкінці додаємо подрібнений часник;
Кляр робимо так:
Змішуємо майонез+сметана +яйце потім мука з гашеною содою - добре блендеруємо.
Дно форми змащуємо наявним жиром(масло, маргарин, олія) - посипаємо сухарями.
Викладаємо основу(макарони...)
потім трохи кляру,
помідори,
фарш,
гриби з морквою та пореєм
заливаємо кляром і в розігріту духовку на 30 -45 хв.
Посипаємо укропом.
Смачніссімо!
Відправлено 14 серпень 2009 - 11:00
Могу подкинуть рецептик что с картошкой сделать
Запеканка с грибами и картофельным пюре ( иде сперта

Ингредиенты
1 кг картофеля
300 г грибов
150 г лука
2 зубчика чеснока
3 ст.л. сметаны
50 г сливочного масла
100 мл молока
соль
перец
растительное масло
Рецепт приготовления
Картофель почистить, отварить до готовности.
Лук и чеснок мелко покрошить.
Грибы мелко нарезать.
На растительном масле обжарить лук и чеснок.
Добавить грибы, посолить, поперчить, жарить 10-15 минут.
Добавить сметану, перемешать, убрать с огня.
С картофеля слить воду, добавить масло, посолить, потолочь.
Добавить молоко, хорошо перемешать.
Форму (я использовала форму диаметром 27 см, и высотой 3 см) смазать маслом, или застелить бумагой для выпечки.
Отложить 3-4 ст.л. пюре, остальное выложить в форму, разровнять.
Оставшееся пюре положить в кулинарный шприц (если шприца нет, можно пюре положить в пакетик и отрезать уголок).
Сделать бортик.
В середину выложить грибы, разровнять.
Поставить в духовку. Запекать при температуре 180 градусов в течение 20 минут.
Готовую запеканку остудить, и только потом разрезать на порции.
Украсить по вкусу
Приятного аппетита!
Повідомлення відредаговано Костик: 14 серпень 2009 - 11:03
Відправлено 26 грудень 2009 - 15:51
500г сиру домашнього
250г сметани
5 яєць
1скл цукру
6ст. л. манки
ванілін до смаку
Все добре вимішати, вилити у форму змащену маслом і пекти приблизно 40хв при 200градусах.
По-секрету: я форму застилаю пергаментним папером, тоді змащую маслом-не пригорає і не треба потім шкрябати форму
Смачного!
Відправлено 26 грудень 2009 - 16:58
сама неодноразово пекла ці запіканки - СМАКОТА!!!!
Повідомлення відредаговано Lara!: 26 грудень 2009 - 17:47
Відправлено 29 липень 2010 - 13:33
Називаємо ми їх «все, що є в дома, під сиром» ))))

Далі фото інструкція з приготування:
2. Стелю фольгу або пергаментний папір і намазую його оливковою чи звичайною олією.
3. Кладу залишки вже раніше зварених макаронів / картоплі / гречки / рису.

4. Накладаю помідорів / перцю / шпинату ....

5. Посипаю багато зелені, цибульки, спецій....

6. Додаю смажену чи варену курку / м`яско / печінку / ковбаску...

7. Посипаю все це сиром. Чим більше сиру, тим смачніше!

8. Ставлю в духовку на 10-15 хв, так шоб сир добре розтопився і припікся по краях, бо так любимо.
Можна робити це як звичайну піццу, але замість тіста залишки гарніру :)
Смачного!
Повідомлення відредаговано Berezneva: 29 липень 2010 - 13:34
Відправлено 09 жовтень 2010 - 12:55
romashka-ol (8.10.2010, 23:06) писав:
Як саме ви робите ці запцканки?
А я роблю рисову запіканку.Варю рисову кашу з молоком,коли каша починае загусати кидаю тади порізані яблука та заливаю сусішшю(яйця перетерті з цукром).Гарненько все вимішую,викладаю в форму для запікання,попередньо змастивши її вершковим маслом.Коли підрум"яниться до золотистої скоринки виймаю.Запіканка готова!!Смакує як гарячою так і холодною. СМАЧНОГО!!
Повідомлення відредаговано Halina: 09 жовтень 2010 - 12:56
Відправлено 11 жовтень 2010 - 19:13
Відправлено 10 листопад 2010 - 21:12
Морковь ... 600 г
Кукурузные хлопья ... 200 г
Вареная колбаса ... 400 г
Растительное масло ... 4 ст. л.
Молоко ... 0,5 л
Яйцо ... 3 шт.
Сыр ... 4 ст. л.
Сливочное масло ... 50 г
Петрушка ... по вкусу
Соль ... по вкусу
Способ приготовления
Очищенную, промытую, нарезанную кубиками морковь обжарьте до золотистого цвета в разогретом жире, налейте немного холодной воды, сюда же положите промытую, разделенную на соцветия цветную капусту и тушите под крышкой до полуготовности. Затем добавьте кукурузные хлопья, долейте молоко и тушите до готовности на небольшом огне (пока масса не загустеет). Яйца помойте, разбейте, осторожно отделите белки от желтков и взбейте белки миксером или венчиком в густую плотную пену. Зелень петрушки тщательно промойте, дайте слегка обсохнуть и мелко нашинкуйте. В подготовленную массу добавьте нарезанную маленькими кубиками колбасу, яичные желтки, натертый на крупной терке сыр, нарезанную зелень петрушки и введите белки трех яиц, взбитые в густую пену. Посолите по вкусу. Выложите смесь в смазанную жиром огнеупорную форму, сверху положите кусочки сливочного масла. Запекайте в хорошо разогретой духовке до образования румяной корочки.
Как и с чем подавать
Подавайте горячей.
Відправлено 25 лютий 2011 - 11:23
картопля кружечками тонкими, печериці теж кружечками та цибуля і морква, все викласти слоями, залити сметаною, зверху натерти сиру і в духовку на год-півтора.. Швидко й смачно
Відправлено 01 квітень 2011 - 18:53
Він смачний і сам по собі,і з борщем чи бульйоном.
Для тіста потрібно:
2 скл. муки,
1 яйце,
0,5 п. маргарини
3 ст.л. сметани
0,5 ч.л. соди з оцтом
Замісити тісто і розділити на дві частини,можна покласти в холодильник.
Для начинки беремо:
2-3 заморожені плавлені сирки потерти на великій терці(я беру 4-5 сирків,бо люблю, щоб начинки було більше)
2-3 більші цибулини порізати, пожарити на олії,
3 яйця(сирі), трошки залишити,щоб помастити верх пирога
сіль,зелень ,яка є в хаті.
На бляшку розкачуємо першу частину, на неї викладаємо начинку і накриваємо другим куском тіста.
Мастимо яйцем і печемо до золотистого кольору.
Повідомлення відредаговано Солодка мрія: 01 квітень 2011 - 18:56
Відправлено 02 червень 2011 - 15:03
Склад:
- макарони - 200г
- вода - 0,5л
- творог - 400г
- яйця - 3шт
- масло вершкове - 50г
- цукор - 40г
- грецькі горіхи (дрібно порізані) - 150г
- ізюм - 50г
- цедра 1 лимона, можна трішки соку
- сметана - 100г
- сіль до смаку
Приготування:
1. зварити макарони і відкинути їх на друшляк
2. сир розтерти з цукром і яйцями, додати масло (м"ягке), натерту на моркв"яній терці лимонну цедру, подрібнені горіхи, промитий ізюм, і добре все перемішати.
3. утворену масу з"єднати з макаронами. Все гарно перемішати, перекласти у змазану маслом форму і покласти в газову духовку.
4. запікати при температурі 200 градусів протягом 20-30хв
5. готову запіканку трішки остудити, і порізати на кусочки
6. їсти із сметаною
Смачного!
Користувач подумав і додав через 17 хв.:
Ось ще один рецепт, який я готувала не одноразово
Картопля по-французьки
Склад:
- 1,5кг картоплі
- 300г копченого бекону або ковбаси
- 3-4шт помідора
- 1 цибуля
- 250г майонезу
- 200г твердого сиру (голландський,російський і т.д.)
- сіль,спеції,часник,зелень,олія
Приготування:
1. Картоплю почистити, нарізати тонкими круглими плестериками, посолити,поперчити,залити 2/3 упаковки майонезу і залишити на деякий час для маринування картоплі.
2. Тим часом, нарізати бекон тонкими шматочками. Помідори помити і нарізати дольками. Цибулю також нарізати дольками.
3. Змастити форму для запікання олією. Викласти на дно 1/2 картоплі.Зверху рвномірно викласти бекон, потім кусочки помідора, цибулю знову решту картоплі.
4. Поставити в духовку і запікати при температурі 190 градусів десь 40-60хв
5. Залишок майонезу змішати з водою і вдавити туди часник. Цим соусом періодично поливати страву.
6. За 15хв до готовності - посипати запіканку твердим сиром, полити майонезом, посипати спеціями.
7. Готову страву посипати зеленню.
СМАКОТА!
Відправлено 02 жовтень 2011 - 07:40
- 7 варених картоплин в мандирi
- я брала звичайнi вiдбивнi обжаренi в клярi, хоча менi здаэться що краще буде з фаршем
- шампiньйони обжаренi з цибулею
- 3-4 помiдори
- 1-2 яйця
- сир
- майонез
Форму для фапiкання вистелила пергаментним папером та змазала олiэю. Картоплю очистила та розiмяла з яйцем, посолила та поперчила. Можна i зразу зварити картоплюне пюре. Викладама все пошарово.
- картопля
- майонез
- вiдбивнi порiзанi довгими кусочками.
- гриби
- помiдори
- майонез
- картопля
Запiкала десь хвилин 40 потiм посипала тертим сиром i ще десь хвилин 20.
Ось що вийшло.
Відправлено 10 жовтень 2011 - 12:06

РЕЦЕПТ
Картопляна запіканка з м’ясом під сирним соусом
Склад:
7-8 картоплин
500 г м’ясного фаршу
2 цибулини
2 зубчики часнику
3 помідора без шкірки
2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. борошна
2 скл молока
200 г тертого сиру
сіль, перець, мускатний горіх, рослинна олія, сушений майоран
Картоплю відварити "у мундирі", охолодити, почистити і порізати кружальцями. Цибулю і часник подрібнити і разом з фаршем обсмажити в олії протягом 8-10хв, помішуючи. Помідори порізати кубиками і додати до м’яса, тушкувати усе разом ще 10хв, посолити, поперчити, додати майоран і зняти з вогню. Приготувати сирний соус: борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, влити молоко, посолити, поперчити, всипати мускатний горіх і довести до кипіння, додати половину натертого сиру, перемішати і одразу зняти з вогню. У змащену олією форму викласти шарами картоплю і м’ясний фарш, поливаючи кожен шар сирним соусом. Зверху запіканку притрусити рештою сиру і випікати протягом 40-45хв при температурі 200.
Вийшла дуже смачна!
Повідомлення відредаговано Ninaalex: 10 жовтень 2011 - 12:09
Відправлено 10 жовтень 2011 - 13:56
Наша найулюбленіша - гречана з фаршем
Гречка
фарш (300 грам) можна і більше.
цибуля
морква
твердий сир яйця
помідор і зелень для прикраси.
відварю гречку, охолоджую, окремо нарізаю дрібно цибульку і тру на дрібній терці моркву. Все перемішую з гречкою, додаю фарш, перемішую, солю, перчу до смаку. Збиваю одне-два яйця і все добре вимішую далі частину твердого сиру тру на дрібній терці, а частинку - невеличку - на грубій. Та що дрібніша частина сиру - вимішую все з гречаною масою. Викладаю у форму з пергаментом, та посипаю твердим сиром - потертим на грубій терці. Випікаю в попередньорозігрітій духовці десь хв. 30 при темп. 160градусів, коли запіканка готова можна зверху покласти скибочки лимона і посипати зеленню. Смакота неймовірна. Смачного
Ще дуже люблю капустяну запіканку з мясом.
Капусту насікти, посолити і віджати. Моркву натерти на терці (я тру на дрібній, а то мої малі моркву випорпують, а так не можуть) Відварене мяско (куряче, індиче або теляче, можна варену ковбасу) нарізати кубиками. Два яйця збити і додати півсклянки молока, можна менше. Все це перемішати, викласти у форму, потерти зверху сиром. і в духовку на 30-40 хв. десь при температурі 160 градусів. Дивитись, щою яєчно-молочна маса покрила всю запіканку ну і не згорів сир. Мої їдять аж гай гуде.
Відправлено 21 листопад 2011 - 16:28
Юльк@ (26.12.2009, 15:51) писав:
500г сиру домашнього
250г сметани
5 яєць
1скл цукру
6ст. л. манки
ванілін до смаку
Все добре вимішати, вилити у форму змащену маслом і пекти приблизно 40хв при 200градусах.
По-секрету: я форму застилаю пергаментним папером, тоді змащую маслом-не пригорає і не треба потім шкрябати форму
Смачного!
Дуже дякую за рецептик!!! Вже пару раз пекла запікану і рада, що синочок любить. Він в мене вибагливий хлопчик.

Допомога