Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: чим нагодувати малечу - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

чим нагодувати малечу що діти їдять в два роки Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 жовтень 2008 - 09:01

Прошу поділитися досвідом, чим ви годуєте (годували дитину в два роки). Ми Жені даємо те, що їмо самі. Виключаємо при цьому продукти, які дітям не можна. Чогось особливого не готую.
А як ви? Можливо, я щось візьму і для себе?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 10:34

Моя Мирося на спеціальній дієті, тому що через ацетонемічний синдром їй деякі продукти не можна вживати :acute: Через це деякі страви з нашого столу вона не їсть або їсть у трохи іншому вигляді. Наприклад, борщик для неї я не заправляю томатом. Смажене теж не даю.
Загалом вона їсть каші -на сніданок (молочні і безмолочні, солодкі і підсолені, з варенням, свіжими ягодами або з м"яском), супчики, борщик, розсольник, капусняк, рибку запечену, картоплю у різному вигляді - пюрешку, тушковану з сметанкою чи м"ясом, запечену, картопляну запіканку, вазагалі різні запіканки - сирну, макаронну, овочеву. Любить макарони (хоча через особливості дієти мушу їх обмежувати), ліниві вареники, голубці, млинці (це хіт :diablo: ), яйця фаршировані твердим сиром, омлети з різними начинками, плов. Дуже любить молочно-банановий коктейль, фреш, кефір, молоко, іноді даю какао.
А загалом схема така: сніданок - каша, обід (перед сном) - суп (або інша перша страва), після сну - друга страва (з м"ясом зазвичай), після прогулянки ввчечері - щось легеньке (запіканка, рибка, омлетик...) і перед сном кефір або молочко. А у вас як?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христина 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 21 жовтень 2008 - 11:57

Синочок їсть все що їмо ми. Окремо для нього не готую. Найбільше подобається запечена картопля, сирна запіканка, омлетики різні. З супів їсть тільки гречаний. На сніданок в нас в основному каша(люба), потім сніає ще в садочку канапкою, обідає також в садочку. А на вечерю в нас можуть бути оладки, булочка інколи кашка , до вподоби гарбузова. Щось інше йому не підходить. А перед сном молоко обов"язково.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 13:22

zajka, а як ти готуєш запіканки синочку? І ще плов ти ж такорж мабуть робиш не тамкий, як для дорослих? Поділись, будь ласка досвідом. Бо моя малеча щось останнім часом починає перебирати харчами. Єдине, що він завжди з апетитом їсть, то суп чи борщ.
А творожок сьогодні попробував - і не захотів. :diablo: Прийшлось їсти самій (і так нівроку). :ireful:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 23:47

мамаПашіЖені, охоче досвідом поділюся, тільки готую я для доні :dance2: , а синочок у нас ще в плані :dance2:
Сирна запіканка: сир (150-200г), 1 яйце, трохи масла, цукор, дрібка солі, 1 ст.л. манки, можна додавати яблука, ягоди, персики (свіжі або консервовані), родзинки, ну що є під рукою, одним словом. Форму змащую маслом чи маргарином. Я запікаю у мікрохвильовці, мені так зручніше і швидше, але можна і в духовці.
Картопляна запіканка: її роблю, коли залишається пюре - додаю в пюре яйце, тру на великій терці сир, можна оливки додати (це хто любить). Можна робити слоями: шар картоплі-шар фаршу-знову картопля, залити яйцями, збитими з молоком. Коли запечеться потерти зверху сир і дати постояти, щоб сир розплавився. За таким же принципом роблю і макаронну запіканку: шар відварених макаронів-шар м"яса-знову макарони, залити яйцями з молоком. Іноді, як не маю часу, і залишились відварені макарони, просто б"ю в них яйце і трохи молока, добре перемішую і запікаю (для дорослих - обсмажую на сковороді з обох боків).
Плов я тепер готую для всіх за дитячим рецептом :dance2: , тобто майже без приправ. Ріжу цибулю півкільцями, трохи пасерую - в казанок. Тоді ріжу м"ясо, тру моркву на великій терці - трохи обсмажую - теж в казанок. Рис промиваю, заливаю холодною водою, щоб трохи постояв, тоді воду зливаю. Рис висипаю в казанок на моркву, розрівнюю, заливаю водою так, щоб покривал рис приблизно на 2 пальці, ставлю на середній вогонь. Як закипить, солю, трохи перчу, накриваю кришкою і роблю малесенький вогонь. Не перемішувати! Хвилин через 20-30 можна їсти.
Смачного! А Жені - гарного апетититу :dance2: !
Не знаю чи все добре написала, бо щось сьогодні я тугодум, якщо що - питай!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Miro 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2008 - 09:20

У нас в 2 роки була аллергія, і ми сиділи на дієті, їли в основному каші, овочеві супчики, м"ясо варене...потім купили пароварку, стала готувати на пару, досить таки смачно і самі їмо...потрохи наша аллергія зійшла на нівець і зараз ми їмо все, але все одно стараюся давати більш варене і тушене, а смажу дуже рідко...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2008 - 09:36

Перегляд повідомленняzajka (22.10.2008, 0:47) писав:

мамаПашіЖені, охоче досвідом поділюся, тільки готую я для доні :dance2: , а синочок у нас ще в плані :dance2:

Цея про свого думала. :dance2:
А може недаром я так обмовилася? :D Може, у вас наступна дитина буде хлопчик? :dance2:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2008 - 14:58

Перегляд повідомленняzajka (22.10.2008, 0:47) писав:

мамаПашіЖені, охоче досвідом поділюся, тільки готую я для доні :prapor: , а синочок у нас ще в плані :prapor:
Сирна запіканка: сир (150-200г), 1 яйце, трохи масла, цукор, дрібка солі, 1 ст.л. манки, можна додавати яблука, ягоди, персики (свіжі або консервовані), родзинки, ну що є під рукою, одним словом. Форму змащую маслом чи маргарином. Я запікаю у мікрохвильовці, мені так зручніше і швидше, але можна і в духовці.
Картопляна запіканка: її роблю, коли залишається пюре - додаю в пюре яйце, тру на великій терці сир, можна оливки додати (це хто любить). Можна робити слоями: шар картоплі-шар фаршу-знову картопля, залити яйцями, збитими з молоком. Коли запечеться потерти зверху сир і дати постояти, щоб сир розплавився. За таким же принципом роблю і макаронну запіканку: шар відварених макаронів-шар м"яса-знову макарони, залити яйцями з молоком. Іноді, як не маю часу, і залишились відварені макарони, просто б"ю в них яйце і трохи молока, добре перемішую і запікаю (для дорослих - обсмажую на сковороді з обох боків).
Плов я тепер готую для всіх за дитячим рецептом :cray: , тобто майже без приправ. Ріжу цибулю півкільцями, трохи пасерую - в казанок. Тоді ріжу м"ясо, тру моркву на великій терці - трохи обсмажую - теж в казанок. Рис промиваю, заливаю холодною водою, щоб трохи постояв, тоді воду зливаю. Рис висипаю в казанок на моркву, розрівнюю, заливаю водою так, щоб покривал рис приблизно на 2 пальці, ставлю на середній вогонь. Як закипить, солю, трохи перчу, накриваю кришкою і роблю малесенький вогонь. Не перемішувати! Хвилин через 20-30 можна їсти.
Смачного! А Жені - гарного апетититу :cray: !
Не знаю чи все добре написала, бо щось сьогодні я тугодум, якщо що - питай!

Напишіть, будь ласка, скільки часу ви тримаєте в мікрохвильовці цю сирну запіканку.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2008 - 20:49

мамаПашіЖені, твої слова та Богові у вуха...бо хочемо синочка :rofl: чоловік і думки не допускає, що знову буде дівчинка :rofl:
OOksana, все залежить від порції, як правило, ставлю 5-6 хвилин на найпотужнішому режимі, а там вже дивлюсь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 грудень 2008 - 22:58

zajka - а в якому режимі СВЧ чи СВЧ+Гриль?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 грудень 2008 - 23:53

Наша теж їсть те що і ми. Супи, каші гречану(вона її любить) перлову іноді овсянку (бо в сім*ї її май же ніхто не їсть крім мами і манюні), омлет,макаронами балую, сирникі, налисникі, плов теж готуемо, а коли в матусі е натхнення то вареників. В мене малі не люблять жареної цибулі і моркви тому в нас все в вареному виді (і чоловік бідний теж пристосувався до такої їжі) хоча до борщика трохи підсмажую овочі(моркву,цибулю і бурячок)
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 грудень 2008 - 01:07

Еммо, я без грилю роблю, у мене його просто немає, але думаю, можна і з грилем спробувати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2009 - 23:36

Підкажіть, що ваші дітки їдять на підвечірок (полднік по-рос.), а то я вже змучилась.. Юля не їсть сир (творог), хіба зрідка, як вийняток, сирнички. В мене до пуття виходить 3-разове харчування в доні, а от з тим підвечірком ніяк :man_in_love: Інколи може доїсти супчик, що залишився, якщо мало пообідала....а так я просто не знаю, що ж давати "перекусити" після сну.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2009 - 23:40

Украля, мой тоже почти не ест полдник. Иногда может творог со сметанкой и сахаром,иногда блинчик скушать, может молочного немного съесть. Пирожок духовой могу дать с кефиром, йогурт изредка.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 січень 2009 - 01:17

Украля, я на підвечірок даю печене яблучко,а бо кефірчик з булочкою, або бананчик чи щось з фруктів, або кисіль варю і ягоди даю окремо. Може і творожок з варенням з"їсти, бо у мене доня їсть все, що пропонують. Раніше на ура! йшло какао, але потім виявилось, що Миросі його не можна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Miro 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 січень 2009 - 09:49

У нас теж немає підвечірка, як встаемо то їмо фрукти, іноді дуже рідко йогурт домашній з тими ж фруктами.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 січень 2009 - 17:49

Перегляд повідомленняMiro (22.10.2008, 9:20) писав:

У нас в 2 роки була аллергія, і ми сиділи на дієті, їли в основному каші, овочеві супчики, м"ясо варене...потім купили пароварку, стала готувати на пару, досить таки смачно і самі їмо...потрохи наша аллергія зійшла на нівець і зараз ми їмо все, але все одно стараюся давати більш варене і тушене, а смажу дуже рідко...

У нас така сама проблема зараз - висипання на тілі. До цього ж годувала всім, що і самі їмо. Обмежувала лише в жареному, кислому, солодощах і жирному.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   _maluk_ 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 04 лютий 2009 - 15:05

дівчата будь ласка підкажіть шо ви давали в 5 місяців, я ще нічого не давала тому і не знаю
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 04 лютий 2009 - 15:15

_maluk_, вам сюди :pardon:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   TINOCHKA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 травень 2009 - 13:29

Дівчата, скажіть ви перетираєте їжу для своїх немовлят? Моєму Владу вже 1.5 роки і їсть він разом з нами, я вже давно не подрібнювала йому їжу блендером, але недавно він захворів і я розмовляла з невідкладною :blush: , так там мені сказали, що таким дітям треба ще все перетирати. А як робите ви :pardon: ?
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн