М"ясо різні рецепти
Відправлено 21 травень 2008 - 10:16
Салат, перець солодкий, рис, оливкова олійка, перець чорний, уксус, сіль.
Ще буде МЯСО "КАРРИ"
Баранина 150 (чи будь яке інше мяско), цибулька, часничок 2 зуб., томат-паста, сметана 50 гр., "карри", сіль
Дрібно порізану цибульку смажити в олії з часничком до золотистого кольору, додати карі. Кілька хвилинок потримати на слабкому вогні, додати томат, далі мяско, залити все сметанкою, посолити і тушкувати до готованості.
Трохи незвичний смак але на любителя.
Відправлено 26 травень 2008 - 10:39
1. 0,5 кг курячого філе - перекрутити на мясорубці, сіль, перець (приправи за смаком і вподобаннями). 300 гр. печериць пересмажити з цибулькою. Все змішати
2. 200 гр майонезу і 5-6 яєць - збити, додати приправки, до дати 0,5 кг тв. сиру, тертого на тертку.
Братванку застелити папером для випікання і залити сумішшю з яєць з сиром (2). Поставити в духовку при 180 градусів на хвилин 10.
Вийняти, поверх викласти фарш і скрутити такий рулетик (звичайно без паперу, але для формування рулетика папір дуже допомагає), покласти рулетик в духовку ще хв. на 15-20.
Подавати гарячим - надзвичайно смачно.
Бажаю доброго настрою, натхнення, сильного апетиту і смачного
Щоправда на сьогодні в мене забракне сил і часу на пригодування цієї страви
Відправлено 28 травень 2008 - 12:11
Відправлено 25 серпень 2008 - 18:44
Viktoriya (23.8.2008, 15:37) писав:
Спробуйте курку по-єврейськи. М"ясо порізати середніми шматочками, трохи обсмажити, потім скласти в казанок, залити семтаною, щоб покривала курку, додати перець горошком і видавити БАГАТО ЧАСНИКУ, не менше голівки великого розміру, посолити, тушкувати на маленькому вогні десь 1.5 години. коли м"ясо буде відставати від кісточок - курка готова!
Дуже смачно, а підливка буде після ночі в холодильнику як холодець. Смакує як гаряча так і в холодному вигляді. Прекрасним доповненням буде розсипчатий рис. :)
Відправлено 01 вересень 2008 - 18:37
мамаПашіЖені (1.9.2008, 17:32) писав:
Рецепт свинини з яблучним соусом з ж-лу "Огородник"(від шеф-кухаря одного з київських ресторанів)
4 куска свинини(ошийок),2 ст.ложки борошна,100г ябл.джему,100г ябл.соку1яблуко,1ст.ложка вершкового масла,3 ст.ложки олії,сіль,перець.
Свинні стейки посолити,поперчити ,обваляти в борошні. Підсмажити на суміші олії з маслом,влити ябл.сік і тушкувати 5-10 хвилин.Додати крупно нарізані яблука,джем і готувати 3-5 хв.Подавати з рисом басматі.
А це моя версія м"яса з ябл.соусом:
Порізати м"ясо поперек волокон на невеликі шматочки,обсмажити їх на олії,додати терту моркву,трохи обсмажити,залити перетертими помідорами і яблуками(з розрахунку на 3 помідори-1 яблуко).Тушкувати до м"якості. ТОДІ посолити,додати спецій за смаком і КОРИЦІ. Через 5 хвилин -готово.
Відправлено 20 жовтень 2008 - 21:48
Відправлено 16 листопад 2008 - 00:10
1) Свиняче м'ясо порізати на плястерки як на відбивну, але не відбивати. Плястерки посолити і поперчити з обох боків, скласти в пластикову коробочку і залити Кагором (вина лити багато не треба, 5-10 столових ложок). М'ясо має маринуватися 1,5 години.
2) Потім кожен плястерок складаємо на противень, а зверху, на кожен з них, складаємо кружальця свіжопорізаної цибулі. Тремо моркву. І ще зверху по цибулі викладаємо гірку тертої моркви.
3) Зверху акуратно витискаємо майонез. (Найкраще виходить з майонезом Європейським, бо він плавиться під впливом температури і класно протушує моркву і цибулю, які зверху на м‘ясі. Львівський Провансаль Щедро не дуже підходить, він загусає і не плавиться).
4) Все вкладаємо у духовку на 20-30 хв. і печемо при температурі 180 градусів Цельсія.
Печеня і справді виходить міністерська!

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 21 листопад 2008 - 17:35
потрібно: смачне м"ясо, цибуля, зелений болгарський перець, спеції за смаком, будь-який жир для смаження.
все ріжеться досить великими шматочками (цибуля пір"ячками) і смажиться на самому сильному вогні. усе :)
я давала м"ясо і цибулю одночасно, а перець потім. можна давати цибулю і перець на прикінці готування, так взагалі в оригінальному рецепті, теж досить смачно.
ще сюди б пасував кисло-солодкий соус. я не зробила, бо лиш в процесі готування до мене дійшло, що для соусу треба цукор карамелізувати, а пательня то одна і на ній м"ясо :)
Відправлено 22 листопад 2008 - 03:31
1.Куряче філе сире порізати маленькими кубиками
2. Плавлений сирок потерти.
3. Кілька шт яєць ( я давала 3 до 1 сирочка).
4. Трошечки муки
5.Сіль, перець.
Все перемішуємо, виходить така негуста маса, і викладаємо ложкою на розігріту пательню.
Відправлено 13 січень 2009 - 18:03

Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
Відправлено 11 червень 2009 - 19:27
Я по телефону сказала мамі, що збираюсь готувати звичайні котлети. А вона порадила їх не смажити стандартно на сковорідці, а поскладати кульки з фаршу на деко (бляшку, любу широку форму з бортиками для духовки). Перед тим змастити його олійкою і трішки додати водички, коли вже все викладено. Я так і зробила.
Супер!!!!! По-перше, котлети не смажаться в жирі, а наче у власному соці тушкуються, по друге- непригорають, третє і т.д. - їх не треба перевертати, слідкувати, щоб не пригріли, стояти над ними і дихати випарами, і всі вони готуються разом, одночасно. Приблизно я їх тримала в помірно гарячій духовці 30-40хв, а може й менше - щоб були румяні та симпатичні.
Це й же варіант підходить, щоб приготувати тефтелі, їх зверху, перед подачею навіть можна натерти сиром... Варіантів фаршу та його розфасовки багато...
Я тепер ніколи не смажитиму котлети на сковорідці - мені сподобались економія власних сил та кінцевий гастрономічний ефект! Чого і вам усім бажаю!!!!
Відправлено 18 червень 2009 - 10:04
1 кусок свинины 1 кг (мякоть,шея или окорок), 1 средняя морковь, лавровый лист,1 зубчик чеснока, 1средняя луковица, перец черный молотый, соль.
Свинину вымыть, сделать внутри надрезы (как корманы), вложить внутрь тертую морковь, мелко нарезанный лук, чеснок измельченный, лавровый лист (по-желанию), влить 4 ст.л.воды. Выложить свинину на сковороду и готовить тушить около 2-х часов (если сока мало можно подливать не много воды).
Готовую свинину выложить на тарелку разрезать на порционные кусочки, украсить зеленью, подавать с грибным соусом.
Получается мягкая, сочная вкуснятина.
Відправлено 18 червень 2009 - 11:44
Беремо курячу лапку, видаляємо з неї кістку (робиться це простіше ніж звучить) з внутрішньої сторони стегна розрізаємо м'ясо по кісточці і акуратно обчищаємо ножем м'ясо, щоб получився суцільний шматок з шкірою, впринципі це можна робити і з курячим філе і з будь-яким іншим мясом, але з лапкою получається ніжніше.
Шматок, що получився акуратно відбиваємо, солимо і перчимо. На один з країв викладаємо дрібно порізану половинку звареного яйця, підсмажені печариці з цибулею і брусочок голанського сиру. Зцього ж краю починаєм акуратно загортати у рулет, скріпити можна зубочистками, але я надаю перевагу нитці, міцно перевязую і кладу на сковорідку смажитись. Смажити треба, приблизно пів години з усіх боків на слібкому вогні.
Ці рулети можна податавати як порційно, кожному на тарілку, так і порізати на кружальця і подавати як закуску. Получається дуже смачно і ефектно.
Відправлено 06 вересень 2009 - 15:56
Відправлено 06 вересень 2009 - 16:40

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
Відправлено 12 вересень 2009 - 23:20
Відправлено 07 жовтень 2009 - 14:30
Відправлено 07 жовтень 2009 - 14:43
Мягкое нежилистое мясо обжарить в масле (5 г) до образования румяной корочки, добавить томат, 0,5 стакана воды, лавровый лист и под крышкой, на слабом огне, тушить до готовности; затем разрезать мясо на 3 ломтика и в той же посуде засыпать мелко нашинкованным и обжаренным луком, грибами, зеленым перцем. После этого тушить 5-8 минут. Готовое мясо положить на блюдо, залить соусом с грибами и посыпать рубленой зеленью. Баклажаны и помидоры нарезать кружками, обжарить на масле и вперемежку уложить возле мяса, как гарнир.Мяса говяжьего - 150 г, масла сливочного - 20 г, лука - 20 г, томата - 5 г, баклажан синих - 100 г, грибов свежих - 100 г, помидоров - 75 г, перца стручкового - 10 г, петрушки (зелень) - 5 г, лаврового листа – 1 листик.

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....

Допомога

-