Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: М"ясо - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

М"ясо різні рецепти Оцінка: -----

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 травень 2008 - 10:16

Сьогодні на вечерю планую приготувати індійський салатик "БОМБЕЙ"
Салат, перець солодкий, рис, оливкова олійка, перець чорний, уксус, сіль.

Ще буде МЯСО "КАРРИ"
Баранина 150 (чи будь яке інше мяско), цибулька, часничок 2 зуб., томат-паста, сметана 50 гр., "карри", сіль
Дрібно порізану цибульку смажити в олії з часничком до золотистого кольору, додати карі. Кілька хвилинок потримати на слабкому вогні, додати томат, далі мяско, залити все сметанкою, посолити і тушкувати до готованості.
Трохи незвичний смак але на любителя.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2008 - 10:39

Не памятаю, чи писала десь на форумі про курячий рулет чи ні, але страва дуже смачна.
1. 0,5 кг курячого філе - перекрутити на мясорубці, сіль, перець (приправи за смаком і вподобаннями). 300 гр. печериць пересмажити з цибулькою. Все змішати
2. 200 гр майонезу і 5-6 яєць - збити, додати приправки, до дати 0,5 кг тв. сиру, тертого на тертку.
Братванку застелити папером для випікання і залити сумішшю з яєць з сиром (2). Поставити в духовку при 180 градусів на хвилин 10.
Вийняти, поверх викласти фарш і скрутити такий рулетик (звичайно без паперу, але для формування рулетика папір дуже допомагає), покласти рулетик в духовку ще хв. на 15-20.
Подавати гарячим - надзвичайно смачно.
Бажаю доброго настрою, натхнення, сильного апетиту і смачного

Щоправда на сьогодні в мене забракне сил і часу на пригодування цієї страви
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2008 - 12:11

вчера готовила своё любимое мясо. так люблю этот рецетп, что не удержусь и напишу его: Берем свинину, или телятину, нарезаем порционными кусочками поперек волокон толщиной примерно 5 мм(телятину отбиваем, свинину можно и так). В миске надо разболтать 1 яицо с солью, перцем и 5 с. ложками воды, положить туда мясо, обмакнуть и поставить на ол-часика мариноваться. В это время обжарить грибочки( брала шампиньоны) до золотистой корочки(как-то были уже готовые со сметаной, тоже подойдут отлично). Сыр натираем на терке, или режем пластинками. Отдельно размешиваем томатный соус с майонезом(почему-то тут это сочетание получается как нельзя к стати).Затем на сковороде в подсолнечном масле обжариваем куски мяса(можно обвалять в сухарях) с двух сторон. затем мясо выкладываем в форму для запекания, сверху кладем грибы, потом сыр и поливаем соусом. Запекаем не долго до красивой корочки. Получается объедение.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 30 травень 2008 - 20:59

У нас сьогодні на вечерю гречаники:
гречка
0.5 кг фаршу
3 яйця
приправи, сіль, перець до смаку

Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2008 - 18:44

Перегляд повідомленняViktoriya (23.8.2008, 15:37) писав:

Ну, так і не дочекавшись відповіді сама знайшла симпатичний рецепт

Спробуйте курку по-єврейськи. М"ясо порізати середніми шматочками, трохи обсмажити, потім скласти в казанок, залити семтаною, щоб покривала курку, додати перець горошком і видавити БАГАТО ЧАСНИКУ, не менше голівки великого розміру, посолити, тушкувати на маленькому вогні десь 1.5 години. коли м"ясо буде відставати від кісточок - курка готова!
Дуже смачно, а підливка буде після ночі в холодильнику як холодець. Смакує як гаряча так і в холодному вигляді. Прекрасним доповненням буде розсипчатий рис. :)
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 вересень 2008 - 18:37

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (1.9.2008, 17:32) писав:

А можна робити свинину з яблуками. У мене якраз є свинина і яблука. Якщо можна, дай будь ласка рецептик. Бо в мене завтра гості, хочеться їх порадувати чимось оригінальним.

Рецепт свинини з яблучним соусом з ж-лу "Огородник"(від шеф-кухаря одного з київських ресторанів)

4 куска свинини(ошийок),2 ст.ложки борошна,100г ябл.джему,100г ябл.соку1яблуко,1ст.ложка вершкового масла,3 ст.ложки олії,сіль,перець.

Свинні стейки посолити,поперчити ,обваляти в борошні. Підсмажити на суміші олії з маслом,влити ябл.сік і тушкувати 5-10 хвилин.Додати крупно нарізані яблука,джем і готувати 3-5 хв.Подавати з рисом басматі.

А це моя версія м"яса з ябл.соусом:

Порізати м"ясо поперек волокон на невеликі шматочки,обсмажити їх на олії,додати терту моркву,трохи обсмажити,залити перетертими помідорами і яблуками(з розрахунку на 3 помідори-1 яблуко).Тушкувати до м"якості. ТОДІ посолити,додати спецій за смаком і КОРИЦІ. Через 5 хвилин -готово.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2008 - 21:48

Сюди перенесено рецепти з інших тем (для полегшення пошуку потрібного)
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котяра 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2008 - 00:10

Якось недавно дивилася "Звану вечерю" і там почула класний рецепт "печені по-міністерськи". В програмі гості так хвалили і такі високі оцінки поставили, що я вирішила і сама попробувати її зробити. Вийшло СУПЕР!!! Дійсно смачно і дуже швидко. Нема багато мороки з тим. Я дуже поважаю такі рецепти.

1) Свиняче м'ясо порізати на плястерки як на відбивну, але не відбивати. Плястерки посолити і поперчити з обох боків, скласти в пластикову коробочку і залити Кагором (вина лити багато не треба, 5-10 столових ложок). М'ясо має маринуватися 1,5 години.

2) Потім кожен плястерок складаємо на противень, а зверху, на кожен з них, складаємо кружальця свіжопорізаної цибулі. Тремо моркву. І ще зверху по цибулі викладаємо гірку тертої моркви.

3) Зверху акуратно витискаємо майонез. (Найкраще виходить з майонезом Європейським, бо він плавиться під впливом температури і класно протушує моркву і цибулю, які зверху на м‘ясі. Львівський Провансаль Щедро не дуже підходить, він загусає і не плавиться).

4) Все вкладаємо у духовку на 20-30 хв. і печемо при температурі 180 градусів Цельсія.

Печеня і справді виходить міністерська!
My Signature
На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 листопад 2008 - 17:35

навіть не рецепт, а просто смачна ідея
Зображення
потрібно: смачне м"ясо, цибуля, зелений болгарський перець, спеції за смаком, будь-який жир для смаження.
все ріжеться досить великими шматочками (цибуля пір"ячками) і смажиться на самому сильному вогні. усе :)
я давала м"ясо і цибулю одночасно, а перець потім. можна давати цибулю і перець на прикінці готування, так взагалі в оригінальному рецепті, теж досить смачно.

ще сюди б пасував кисло-солодкий соус. я не зробила, бо лиш в процесі готування до мене дійшло, що для соусу треба цукор карамелізувати, а пательня то одна і на ній м"ясо :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 листопад 2008 - 03:31

На днях розповіла знайома рецепт курячих котлеток. Дуже швидко робиться, получаються дуже мякенькі і смачненькі.

1.Куряче філе сире порізати маленькими кубиками
2. Плавлений сирок потерти.
3. Кілька шт яєць ( я давала 3 до 1 сирочка).
4. Трошечки муки
5.Сіль, перець.
Все перемішуємо, виходить така негуста маса, і викладаємо ложкою на розігріту пательню.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   M@rtik 1+1 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 січень 2009 - 18:03

Свинина в кисло-солодкому соусісвинну відбивну обсмажую в муці.окремо тушкую в вишневому соці, нарізані плястерками яблука зі шіркою,ізюм.додаю м"ясо і заливаю кагором.протушковую і додаю часник.Як гарнір найкраще підходить картопляне пюре.
My Signature
ЗображенняЗображення
Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панночка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2009 - 19:27

Хочу поділитися відкриттям для себе, яке мені порадила моя мама. Хоча, думаю, що "велосипеда" не винайду, бо не раз переконалася, що форумчаночки Малечі - господині на всі 100%.
Я по телефону сказала мамі, що збираюсь готувати звичайні котлети. А вона порадила їх не смажити стандартно на сковорідці, а поскладати кульки з фаршу на деко (бляшку, любу широку форму з бортиками для духовки). Перед тим змастити його олійкою і трішки додати водички, коли вже все викладено. Я так і зробила.
Супер!!!!! По-перше, котлети не смажаться в жирі, а наче у власному соці тушкуються, по друге- непригорають, третє і т.д. - їх не треба перевертати, слідкувати, щоб не пригріли, стояти над ними і дихати випарами, і всі вони готуються разом, одночасно. Приблизно я їх тримала в помірно гарячій духовці 30-40хв, а може й менше - щоб були румяні та симпатичні.
Це й же варіант підходить, щоб приготувати тефтелі, їх зверху, перед подачею навіть можна натерти сиром... Варіантів фаршу та його розфасовки багато...
Я тепер ніколи не смажитиму котлети на сковорідці - мені сподобались економія власних сил та кінцевий гастрономічний ефект! Чого і вам усім бажаю!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 15
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2009 - 15:14

Панночка, я ще поливаю томатною пастою и соусом - смакота
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 10:04

Свинина в собственном соку

1 кусок свинины 1 кг (мякоть,шея или окорок), 1 средняя морковь, лавровый лист,1 зубчик чеснока, 1средняя луковица, перец черный молотый, соль.

Свинину вымыть, сделать внутри надрезы (как корманы), вложить внутрь тертую морковь, мелко нарезанный лук, чеснок измельченный, лавровый лист (по-желанию), влить 4 ст.л.воды. Выложить свинину на сковороду и готовить тушить около 2-х часов (если сока мало можно подливать не много воды).

Готовую свинину выложить на тарелку разрезать на порционные кусочки, украсить зеленью, подавать с грибным соусом.

Получается мягкая, сочная вкуснятина.
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 11:44

А я б хотіла поділитись рецептом курячих рулетиків, на жаль фото нема, виглядає дуже ефектно.
Беремо курячу лапку, видаляємо з неї кістку (робиться це простіше ніж звучить) з внутрішньої сторони стегна розрізаємо м'ясо по кісточці і акуратно обчищаємо ножем м'ясо, щоб получився суцільний шматок з шкірою, впринципі це можна робити і з курячим філе і з будь-яким іншим мясом, але з лапкою получається ніжніше.
Шматок, що получився акуратно відбиваємо, солимо і перчимо. На один з країв викладаємо дрібно порізану половинку звареного яйця, підсмажені печариці з цибулею і брусочок голанського сиру. Зцього ж краю починаєм акуратно загортати у рулет, скріпити можна зубочистками, але я надаю перевагу нитці, міцно перевязую і кладу на сковорідку смажитись. Смажити треба, приблизно пів години з усіх боків на слібкому вогні.
Ці рулети можна податавати як порційно, кожному на тарілку, так і порізати на кружальця і подавати як закуску. Получається дуже смачно і ефектно. :bye: :bye:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 15:56

Я підсіла на таке м"яско-беру ошийок,десь на півкіла.Розрізаю гармошкою(надрізи не до кінця через 1 см вздовж).Солю,перчу.У надрізи вставляю кусочок твердого сиру,кружечок помідора,кусочок часничку.Це все загортаю у фольгу і в духовку 200градусів на 1 год.Ням-ням.Дуже сочне м"ясо!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   melanja 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 16:40

oskin, а я подібним методом запікаю шпондер - на ніч натираю його сіллю і перцем, і ставлю в холодильник. Перед запіканням нашпіговую часникам і завертаю у фольгу - на хв. 40. Смакота!
My Signature
У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Принцеса Софійка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 вересень 2009 - 23:20

Коли немаєш охоти до роботи і в холодильнику є кусень м’яса роблю відбивні. Порізати, відбити, потім посолити, поперчити змазати гірчицею. В мисочку кладу порізану півкільцями цибульку і перекладаю нею м’яско.(цибулі багато) На 1 годину у холодильник. Відбивні можна смажити х цибулькою , а можна без. Дуже смачне виходить. І ще, якщо ви хочете приготувати щось із телятини , то щоб вона була м’якою до варіння додайте пів чайної ложки оцту. :bad:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   уляночка моя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 жовтень 2009 - 14:30

дівчата помагайте ...гемоглобін низький казали говядину треба...ось купила шматок говядини а що зробити з нею щоб не була тверда ...незнаю...бо я не люблю твердого мяса а говядина якраз завжди тверда виходить ...чи варити чи жарити...Може хтось знає якийсь хороший рецептик?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   melanja 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 жовтень 2009 - 14:43

Говядина тушеная с баклажанами, грибами и помидорами
Мягкое нежилистое мясо обжарить в масле (5 г) до образования румяной корочки, добавить томат, 0,5 стакана воды, лавровый лист и под крышкой, на слабом огне, тушить до готовности; затем разрезать мясо на 3 ломтика и в той же посуде засыпать мелко нашинкованным и обжаренным луком, грибами, зеленым перцем. После этого тушить 5-8 минут. Готовое мясо положить на блюдо, залить соусом с грибами и посыпать рубленой зеленью. Баклажаны и помидоры нарезать кружками, обжарить на масле и вперемежку уложить возле мяса, как гарнир.Мяса говяжьего - 150 г, масла сливочного - 20 г, лука - 20 г, томата - 5 г, баклажан синих - 100 г, грибов свежих - 100 г, помидоров - 75 г, перца стручкового - 10 г, петрушки (зелень) - 5 г, лаврового листа – 1 листик.
My Signature
У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн