Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дисплазiя... Чи можна вагiтнiти з нею? I якi шанси, якшо була позаматкова? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дисплазiя... Чи можна вагiтнiти з нею? I якi шанси, якшо була позаматкова? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 жовтень 2008 - 21:24

Привіт всім, :ireful:

як гарно, що є такий форум. :ireful: Будь-ласка, пидскажить, що робити, а то деколи так морально погано, що слив немає. Проблема в тому, що я 2 роки тому ликувалась, тому що згиб матки, не було овуляции... Завагитнила.... На жаль- позаматкова. Сказали чекати рик, ос ми и чекали... Пишла до ликаря- а у мене дисплазия 1-го ступення. Ось тепер и не знаю, як бути?? Можна пробувати вагитнити, чи не бажано?? Ликари кажут, що можна. Але якось страшно... Чи вплине це якось на маля, навить, якшо я завагитнию?? Шо робити? Я пила Клостилбегит, шоб пиднимати овуляцию, чи миг вин превести до позаматковой?? :unknown:
Ше ликари мене лякают двурогою маткою... Як це насправди впливаэ на можливисть завагитнити??
Можлуво хто знаэ, яки молитви до Бога про прохання завагітнити- пидскажить буд-ласка.

Буду вдячна за будь-яку пидказку!!!!

П.с.: вибачте за помилки, просто у мене латинска клавиатура и набираю все в транслит.ру....ос такуй каламбур получився
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 жовтень 2008 - 02:03

Sajka*, щодо дисплазії. ви консультувалися у ортопеда, вам робили ренген чи щось подібне? якщо ні, знайдіть хорошого лікаря і зверніться за консультацією!
мені ортопед "дивився" тазове дно і дав рекомендації щодо вагітності. я "вменяемого" ортопеда знайшла на протезно-ортопедичному комбінаті, там де дійсно лікарі-спеціалісти.
так, дійсно може бути, що не рекомендують вагітніти, але про це вам скаже тільки кваліфікований спеціаліст.

крім того я знаю кілька випадків вдалих вагітностей з двурогою маткою.

знайдіть гарного лікаря і надійтеся на краще!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 07:44

я за своє життя три рази робила УЗД по гінекології у різних спеціалістів... першого разу мені сказали, що у мене все гаразд; другого разу, що в мене дисплазія матки (недорозвинена матка) і що будуть проблеми з вагітністю... третього разу сказали, що матка трошки замаленька для мого зросту, але ніяких проблем немає бути... коли вирішили мати дитинку, то завагітніла з першого разу :ireful: і сподіваюсь, що протікатиме вагітність цілком нормально... тому я можу порадити обстежитись у іншого лікаря і не заморочуватись на цьому))))))))))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 08:59

Дякую за информацию. Але мени пояснили, шо дисплазия- це змина клитин у матци. И якшо не ликувати и це перейшло б, не дай Боже, в 2, або 3 ступинь- то треба буде оперувати , може перейти в рак матки... Я вже була на консультации у ризних ликарив. И дисплазия и згиб матки пидтвердились...

Найбилше мени робить страх те, що у мене була позаматкова. Чи може мени хто пидсказати, хто мав позаматкову, чи наступна вагитнисть була наромална (не позаматкова) и протикала наромально? Дякую!!!
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зюзюка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 21 жовтень 2008 - 10:09

Зверніться до хорошого спеціаліста. Пройдіть курс лікування, а лише тоді вагітнійте. Головне знати, що якщо чогось дуже захотіти, то воно обов'язково збудеться. Все у вас буде добре. Дуже багато залежить від вашого налаштування до цього питання. Не хандріть, а беріться до справи і вам все вдасться!
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 10:16

Sajka*, щодо дисплазії - нічого про це не знаю, радити не берусь. А от стосовно позаматкових маю для вас втішний приклад: ще моя тітка майже 30 років тому мала дві позаматкові, а потім завагітніла і нормально виносила та народила доню, причому у віці близько 35 років (як ви знаєте, тоді для пологів це вже вважали глибокою старістю). Ще знаю декілька випадків, коли дівчата вже нашого віку вагітніли після позаматкової і абсолютно нормально виношували. Стосовно двурогої - знаю, що багато лікарів взагалі в цьому не бачать жодної проблеми.
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 10:30

Sajka*, на счет дисплазии могу сказать только о дисплазии шейки матки - с ней беременеть можно, она никак не влияет на возможность забеременеть и даже может от этого самоизлечиться. О дисплазии матки самой я не слышала и не знаю, но мне кажется по логике, что лучше ее сначала вылечить потому что если это атипичные клетки на самой матке, то они могут помешать оплодотворенному яицу прикрепиться к матке и ему придется цепляться к чему-то другому...сами понимаете,что этого нельзя допустить. Найдите грамотного специалиста, в вашем случае на самотек бросать нельзя.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 13:34

дякую за все. буду продовжувати лікуваня... на Бога надія
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 14:34

дагноз "дисплазія" стосується шийки матки.на перших ступенях можна вагітніти,хоча ,звичайно, краще спочатку пролікуватися. стосовно- загину матки- ніяких перешкод немає (у мене дуже сильний загиб назад),у багатьох жінок є у певній мірі анатомічний загин вперед чи назад.стосовно вагітності після позаматкової- теж без перешкод- моя знайома народила 2 дівчаток- погодок після першої позаматкової та видалення труби.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 жовтень 2008 - 14:42

таки дійсно кого що болить :) у мене наслідки дисплазії суглобів, я про те й написала. і бачу зовсім не в тему. вибачайте :)
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2008 - 11:12

Дівчата, буд ласка, хто знає чи чув щось- підскажіть.... :rofl: :cray:
Я взагалі не знаю, що робити... була вчора у лікарки.... у мене дальше проблеми з клітинами ( Дисплазія на шийці матки).... Вона каже, що радить пробувати вагітніти, родити, а потім лікуватися.... (Правда ще всіх аналізів немає, тому вона не знає ще яка в мене стадія. )

Була на консультації у іншого лікаря, він радить спершу лікуватися, якщо пішло в гіршу сторону- то робити МіНіоперацію, а потим через 2 місяця пробувати вагітніти.

Я в розпачі. Що робити?? Я вже думала, що може піти до третього лікаря.... :unknown: :ireful:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2008 - 11:44

дОБРИЙ ДЕНЬ, МОЖЛИВО З ТОГО ЩО Я вАМ СКАЖУ ЩОСЬ СТАНЕ вАМ У НАГОДІ. дИСПЛАЗІЯ - ЦЕ СТРУКТУРНІ ЗМІНИ В клітинах СЛИЗОВої ОБолонки матки. Загалом це запалення, викликане гормональним дисбалансом в організмі. Це я знаю з власного досвіду, нажаль.... Є два шляхи лікування- гормональне і оперативне(кріопроцедура, очагове заморожування рідким азотом). Це серйозна проблема, ТРЕБА ЛІКУВАТИСЯ ОБОВЯЗКОВО!!! Кріо призводить до рубцювання і після цього завагітніти НЕМОЖЛИВО, я не лікар, радити не маю права, просто моя особиста думка...Вам треба завагітніти і народити дитинку, а потім лікуватися (звісно, якщо є лікування паралельне, то лікуватися ввесь час, але думаю, що при вагітності лікування небажане). Про свій діагноз розказувать не буду, у мене сину 4 роки, я так думаю, що на той час, коли я була вагітна ним, то я вже була хвора. Але як бачите завагітніла і виносила, правда дуже багато підтримуючих ліків пила, типу Утрожестан. Синок - нормальна дитинка-) можете глянуть фото в галереї осіннього конкурсу-)) Зі свої поневіряннь я дійшла висновку, що треба консультуватися як мінімум у трьох лікарів...якщо дві думки співпадуть то й буде ймовірність, що діагноз чи лікування назначили вірно. Зичу Вам здоровя і успішного материнства.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2008 - 11:55

Дорога varvara , дуже вдячна Вам за пораду!!!!!! :ireful: Я також думаю, що краще спершу вагітніти... Я боюсь, що якщо щось прооперують- то потім у мене взагалі ніяких шансів на вагітність не буде..... :rofl:
Дитинка- це саме найбільше, що я собі бажаю :unknown:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2008 - 12:14

Обовязково сходіть до ТРЕТЬОГО лікаря, бо той, що пропонує Вам МІНІ операцію(доречі, він хоч пояснив суть цією операції) явно НЕ ТОГО :unknown: Є дисплазія шийки матки і дисплазія матки, шо то, шо то треба лікувати однозначно, природа походження цієї хвороби одна й та ж. Що відбувається при кріо - заморожують(видаляють) очагові ділянки, після цього зявляються рубці (і це я також проходила, нажаль). Ніхто тоді мене не попереджав про наслідки-(( Завагітніти я змогла, а от з пологами були проблеми, шийка так і не відкрилась і я так сильно помяла синочкові голівку, в нього бідненького були страшенні гематоми і навіть на другий день було видно, що він "помятий"-((( Але все добре завершилось, голівка вирівнялась, гематоми зійшли, але ж добре коли все добре..... Кажуть, що є лазерна процедура....начебто після неї рубців не лишається, але підходить це тільки для лікування дисплазії шийки. Взагалі то Вам треба зробити комплекс аналізів, починаючи з мазків на цитологію, а далі по висновках цитології мають вже далі сказати, що робити. Є ще прицільна біопсія(беруть зріз з проблемної ділянки на шийці....). Ну і самий повний аналіз це гістологія(це коли вишкрібають слизову оболонку матки і вже по цих зразках роблять аналіз). А де Ви живете, доречі...У нас в Києві є пару приватних клінік, які я б особисто рекомендувала....чи принаймні зайдіть на сайт до них і почитайте(Клініка"Надія" і клініка "УРО-ПРО") НЕ панікуйте-)))! ГОЛОВНЕ те, що Ви знаєте тепер свою проблему і , я впевнена, знайдете правильне рішення. Бо зачасту ця хвороба протікає безсимптомно, а симптоми зявляються вже у завершальних стадіях-(((((( ОТОЖ дівчата, ходіть до гінеколога, як до найкращої подружки і будьте здорові!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2008 - 12:25

Я здавала мазки на цитологію. Мені лікар сказав, що рекомендує лазарну опе. А ось інша лікарка сказала, що вважає, що все це лишнє.... Організм на перших стадіях сам має боротися....

Я з Франківська. Для себе вирішила піти обов´язково ще до інших лікарів. Це ж не штука щось там наробити, а потім не могти завагітніти. Після позаматкової я і так боюсь вагітніти, а тут ще й дисплазія.... Відчекала рік, як радять лікарі після операції, а тут на маєш тобі....дисплазія :ireful:
:rofl:
На сайт обов´язково зайду! Щиро вдячна за Вашу підтримку!!! :unknown:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marjanochka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2008 - 11:02

не панікуйте! всі проблеми, які ви описали насправді не такі вже й страшні. як вам лікували позаматкову? оперативно чи вводили певні ліки? якщо оперативно, тоді зрозумілий ваш страх. в мене теж була позаматкова і я теж боялась вагітніти, але наша карапуза нас не спитала готові ми чи ні, страшно нам чи весело :D .
завагітніти при загині матки чи дворогій можна так само як і при звичайних. це можна навіть вважати як варіант норми. з дисплазією інакше. є два варіанти: або вагітніти зараз і лікуватись після народження карапуза (якщо в цьому буде потреба, бо після вагітності та пологів зникає дуже багато болячок). або пролікуватись зараз, але народжувати швидше за все, доведеться шляхом кесаревого розтину.
добре подумайте, що вам підходить. а потім просто розслабтесь і все у вас вийде!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2008 - 11:15

Я так и не поняла дисплазия чего: шейки, или матки? Мне кажется,что если стадия не запущенная, то лучше однозначно сначала рожать, а потом лечиться, тем более,что дисплазия - проблема гормональная и иногда проходит после родов.Если дисплазия шейки, то можно и вылечить, а потом рожать, на беременность шейка никак не влияет, к ней яицу плодному не крепиться. Правда с открытием шейки в родах проблемы наверно будут. Если матки, то мне кажется,что после уже имевшейся внематочной лучше однозначно сначала беременеть, а-то рубец может помешать прикрепиться плодному яицу.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2008 - 11:31

marjanochka , дякую за підтримку!! Мене лікували оперативно. Ще до операції була кровотеча, потім підчас операції втратила також не знаю правда скільки крові... Короче закінчилось це тим, що у мене дуже впав гемоглобін і я пару днів тупо лежала в ліжку і приймала медикаменти... Відходило важко і в затяжній депресії...
Пройшов рік і пару місяців. Я почуваюсь добре. Єдине, що мене тепер хвилює- це дисплазія... :scratch_one-s_head:
А є, ще лікарі, які мене тим лякають, що після однієї позаматкової, наступна вагітність може бути такою ж...

Не хочу більше лікуватися!! Хочу завагітніти і родити здорового малюка!! :15_1_55:

Перегляд повідомленняСеструлька (7.12.2008, 10:15) писав:

Я так и не поняла дисплазия чего: шейки, или матки?

Сеструлька, у мене дисплазія шийки матки... Я правда чекаю ще на одні результати аналізів, але надіюсь все-таки, що до самої матки діло не дійшло...
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн