Імбир-корисно всім Приправи
Відправлено 04 вересень 2008 - 15:49
бо м"ясо можна напекти ( я ще котлет насмажила) і воно собі стоїть в холодильнику, а салат робиться швидко і смачно.
зараз пошукаю, що в мене є смачненького, якщо найду особов"язково поділюся!
найшла, переглядала описи того, що колись готувала і дуже захотілося такого м"яска.
як завжди копіюю з жж, не ображайтеся ;)
Робила сьогодні свинину з медом та імбирем.
Дивилася зранку передачу "Едим дома", у холодильнику вже давно валяється імбир, вирішила чого валятися буде?
Робиться швидко і просто. На смак так собі, я думала буде солодке, а воно таке норм. Але кожного дня, навіть кожного тижня не поїш. Все таки незвичне як для нас.
Свинина ріжеться великими і товстими шматками. Заливається соком одного лимона і подрібненим часником. Казали, що маринується 5 хв. Я маринувала трохи довше, і думаю гірше б не стало, якби ще троха постояло. Потім смажиться на сковорідці з обох боків до румяної скоринки. Натираєтья імбир 2 ст.ложки, 2 столові ложки меду, 100 г коньяку (я набовтала коньяка з вином, бо ма мені пожаліла 100 г коньяка) перемішується. По рецепту ще перець чілі. Ну його, хай самі їдять з тим чилі. Я взагалі-то люблю, але що занадто то нездраво. Тим більше сортів того чілі повно, який вона давала - незнам.
Знач, пожарене м"ясо кладеться в гусятницю, або щось таке з кришкою, заливається отим сосусом і на 15-20 хв в духовку. Усьо.
О, забула. Свинина має бути нежирна, але мої сказали, що жирніша була б смачніша.
Відправлено 20 жовтень 2008 - 12:22

Це дуже цікава й корисна тропічна рослина з потовщеним вузлуватим горизонтальним кореневищем, яке має виразний пряний аромат та пекучий смак.

З давніх часів імбир використовують у вигляді порошку як пряність, для приготування коржиків (імбирне печиво), здобних булочок, кексів, пудингів, компоту, наливок, настойок, квасу (у тісто вводять під час замішування). Додають імбир у страви з м'яса та риби, овочеві та фруктові маринади (особливо для гарбуза).
У стародавніх індійських манускриптах прославляли цілющу силу імбиру. Зокрема він мав славу засобу, що підвищує сексуальність, а також здатність пригнічувати хвороботворні віруси та бактерії. В лабораторних умовах доведено, що він діє як антибіотик, вбиває навіть сальмонелу та стафілококи і віруси грипу.
Приписували імбир і в разі негараздів у травній системі. Нині науково доведено, що три дуже важливих для травлення ферменти, що є в складі кореня, стимулюють утворення шлункового соку, поліпшують апетит та процеси перетравлювання й засвоєння їжі. Внаслідок цього проходять кольки, спазми, біль у животі, здуття, метеоризм, діарея.
Імбир називають суперліками від нудоти. Під час досліджень ефективності імбиру (0,5 ч. л.) та протинудотних препаратів виявлено перевагу рослинного засобу. Він ліпше діяв проти закачування в транспорті, під час морської хвороби. З'ясувалося, що з допомогою імбиру можна запобігти появі нудоти, яка з'являється внаслідок анестезії після хірургічної операції (варто з'їсти перед цією процедурою імбирне печиво чи третину або половину чайної ложки порошку).
Цікавий метод боротьби з метеоризмом пропонують дієтологи: до овочів чи інших продуктів, що спричиняють газоутворення (різні види капусти, цибуля, ріпа, борошняні вироби, морква, селера), додавати імбир - зовсім небагато.
Американський лікар Дарсо досліджував антикоагулянтну дію імбиру. Деякий час він їв варення з грейпфрута, приправлене імбиром, і виявилося, що згортуваність крові у нього значно знизилася. Отож учений зробив висновок, що імбир подібно до аспірину запобігає загрозі утворення тромбів та серцево-судинних хвороб.
Імбир належить до болезаспокійливих засобів, зокрема помічний під час нападу мігрені. Дієва доза: третина чайної ложки порошку, розведеного у воді, приймати 3-4 рази на день. Позаяк імбир - природний засіб, що не має побічної дії, його можуть приймати навіть діти.
Як протизапальний чинник імбир тисячоліттями використовувався в аюрведі (традиційній індійській медицині) для лікування ревматизму та кістково-м'язових хвороб. А сучасна практика свідчить, що тривале споживання тричі на день 5 г свіжого кореня чи 0,5 г (третина ч. л.) меленого дає помітні результати в разі артриту: зменшується біль, запалення, тугорухомість суглобів. Так само усуваються болісні симптоми остеоартриту, коли уражені і деформуються суглоби пальців рук, ревматизму. Лікуватися безпечніше імбирем, ніж нестероїдними протизапальними препаратами, що можуть зумовити розвиток негативних процесів в організмі, зокрема виразку шлунка. До речі, імбир справляє противиразковий ефект.
Цей корінь, як і інші гострого смаку рослини, подразнюючи нервові закінчення, здатен спричинити приплив рідини в дихальні шляхи, це розріджує мокротиння, тому воно легше відходить. Наслідком цього є ліквідація застійних явищ, промивання гайморових пазух і видалення подразників. Цим пояснюється ефективність імбиру в разі запальних хвороб дихальних шляхів, кашлю, навіть астми. Буває, досить вживати його як приправу до страв.
Імбир належить до антиоксидантів, що нейтралізують канцерогени і навіть підліковують уражені ними клітини. Тож імбир, як і часник, цибуля, капуста, очолює список продуктів, котрі мають протиракову дію.
Хоч побіжно, треба сказати, що імбир вживають і для подолання проявів нервових розладів, зокрема депресії.
Відправлено 20 жовтень 2008 - 12:59
Спочатку історія,а потім технологія страви.
ІСТОРІЯ
В генерального директора фірми намічався фуршет з приводу його дня народження. І я отримала завдання приготувати щось таке-не знаю яке, але воно має відповідати таким умовам:
1)бути оригінальним;
2)щоб могло зайняти центральне місце столу (як було пояснено:"тіпа жарєного поросьонка,но нє поросьонок");
3)щоб його всі могли самостійно брати;
4)щоб не втрачало зовнішнього вигляду протягом декількох годин;
5) щоб виглядало,наче щойно поставлено,а не переграбано (гості приходили групами,а не всі зразу-типу естафети: поїв-передай другому).
Десь день я не могла зрозуміти ,як ці вимоги можна поєднати в одній страві...В кінці кінців зупинилась на ідеї крокетів з перепелиними яйцями. Але ж так страву не назвеш гостям (уявляю,як шеф вимовляє "с яйцамі"
Страва дуже сподобалась шефу і його гостям,але до кінця дня народження стійко змінила назву на "ЯЙЦА ДРАКОНА"!
(Кінець історії...)
А тепер - як приготувати ці "ЯЙЦО-ГЛАЗА ДРАКОНА".
Основні інградієнти:
-куряче філе
-яйця курячі(для котлетної маси)
-яйця перепелині
-сухарі панірувальні(або приправа "Хрустке курча" від Каміс)
-ІМБИРНИЙ КОРІНЬ.
Спосіб приготування:
Готуємо котлетну масу з курячого філе(як звичайно на котлети,тільки зовсім мало хліба і тугеньку). Додаємо тертого імбирного кореню(я давала багатенько,щоб було гостреньке). Формуємо кульки,в середину яких ховаємо очищене варене перепелине яйце. Паніруємо і обсмажуємо у фритюрі або просто у великій кількості жиру. Подаємо на листках салату-гіркою,а довколо половинки крокетів (жовток-як зіниця драконячого ока :D )
Відправлено 20 жовтень 2008 - 13:14
а надавно найшла новий корінчик - тайський імбир - взагалі чудо. кажуть, у нас цей корінь називають калган. якщо є запахмалини - то воно :)
дякую, Тетянко, за цікаву і корисну інформацію!
Відправлено 20 жовтень 2008 - 15:07
гра з вогнем (20.10.2008, 14:14) писав:
а надавно найшла новий корінчик - тайський імбир - взагалі чудо. кажуть, у нас цей корінь називають калган. якщо є запах малини - то воно :)
В нас на калгані горілку настоюють-"калганівка" зветься.
а ось про калган можна прочитати
Повідомлення відредаговано martka: 11 листопад 2009 - 03:28
Відправлено 20 жовтень 2008 - 15:28
я от думаю чи то точно воно, чи ні. я знаю англ назву, і вирішила "калган" бо просто перейшла за посиланнями у вікі. тому от маюся калган/не калган.
а взагалі-то хто пив ту горілочку? яка вона на смак? бо чай - ніби з малиновим варенням.
Відправлено 20 жовтень 2008 - 15:35
гра з вогнем (20.10.2008, 16:28) писав:
я от думаю чи то точно воно, чи ні. я знаю англ назву, і вирішила "калган" бо просто перейшла за посиланнями у вікі. тому от маюся калган/не калган.
а взагалі-то хто пив ту горілочку? яка вона на смак? бо чай - ніби з малиновим варенням.
Мій свекор робить калганівку, сама не пробувала, бо не вживаю, але всі мої гості в захваті. А на рахунок чаю, це цікаво, мій чоловік від імбиря прется, просто бере корін скибочками нарізає і їсть...каже смакота...
Відправлено 10 грудень 2008 - 01:00
Відправлено 10 грудень 2008 - 04:32
Відправлено 10 грудень 2008 - 10:41
Тибетский чай (при простуде, ОРЗ, ангине).
Для приготовления 1 литра понадобится:
1) пол-литра молока 1,5%-2,5 % жирности;
2) пол-литра воды;
3) 10-11 шт. гвоздики;
4) 9-11 шт. кардамона (зёрна раздавить), размолоть в ступе вместе с гвоздикой;
5) 1 стол. ложка свежего имбиря
6) 0,5 чайной ложки мускатного ореха молотого;
7) 2 чайных ложки зелёного чая;
8) 1 чайная ложка чая «Дарджилинг».
Способ приготовления:
В эмалированную кастрюлю налить воду и поставить на огонь. Сразу же добавить
последовательно: гвоздику, кардамон, имбирь и зелёный чай. Кипятить 1 минуту. Добавить молоко. После этого добавить «Дарджилинг», добавить свежего мелко нарезанного имбиря. На фазе закипания добавить мускатный орех. Дать немного покипеть. Выключить. Настоять 5 минут. Процедить в керамическую посуду.
Пить утром натощак, без сахара и приправ. Не завтракать.
Відправлено 05 січень 2009 - 21:03
Зробила сік з яблук з додаванням трішечки імбіря - така смакота вийшла, всім раджу!! Я робила чотири середніх яблучка і десь сантиметр імбіря. Дуууже смачно!
До соковижималки додавалася книжечка з рецептами - про імбір звідти. Там ще купа з ним рецептиків - і з бурячком, і з селерою, і з морквою. треба буде поекспериментувати
Відправлено 12 липень 2009 - 12:44
Відправлено 12 липень 2009 - 13:11
Олюнчик26 (12.7.2009, 13:44) писав:
Я всю вагітність пила чай з коренем імбиру і чудово себе почувала. Десь читала, що навіть допомагає від токсикозу. В мене токсикозу не було, тому не знаю на скільки це правда, а може й не було, тому пила такий чайок. Мені подобається трошки кореню імбиру з лимоном порізати в горнятко, де заварюється чай. А сухий порошок теж додавала до чаю, коли корені не могла в маркетах знайти, але такого порошку треба зовсім крапельку.
Відправлено 12 липень 2009 - 13:18
Відправлено 04 листопад 2009 - 16:59
Смачний у нього присмак - такий терпкуватий і трішки пекучий - гарно підходить для розігріву в осінню пору.
Ще й вичитала на упаковці, що він "багатий на вітаміни, має зігріваючу дію, допомагає боротися з простудою, бадьорить"! Ну, а в період епідемії, погодьтеся, це не завадить!!!!
Всім смачного і не хворати!!!
Відправлено 04 листопад 2009 - 17:22
Получається досить смачно, а головне тонізує краще кави.
Також використовую, як приправу.
Для лікування кашлю змішати імбирний сік з медом і ліки готові.
Імбир - цінне джерело вітамінів та мінералів
Як це не прикро, але є люди яким цю спецію вживати не рекомендується. Перш за все, це вагітні жінки та жінки лактаційного періоду. Не варто нехтувати порадами лікарів і тим, хто хворіє шлунково-кишковими захворюваннями, язвою шлунку, має дуоденальну язву, жовчні конкременти чи високу температуру. На сторожі варто бути і тим, хто в даний час приймає ліки, так як спеція має здатнсть підсилювати або знижувати ефект тої чи іншої групи лікувальних препаратів. Може додавати сили антидіабетичним лікам та підсилювати дію сердечних препаратів.
Проте, що світ сповнений суперечностей відомо давно. Як би не забороняли імбир вагітним, однак його найкраща дія проти токсинів дає привід думати, що імбир може рятувати вагітних від токсикозу. Про це заявили вчені з Тайланду. Жінки, які з'їдають близько 1 грама імбиря в день, менш страждають від ранкових приступів нудоти.
Відправлено 04 листопад 2009 - 17:46
Відправлено 05 листопад 2009 - 12:24
запропонувала Кубусю свому, так їй сподобалося і сказала, що смачно
навіть звичайному чорному чаю додає "ізюминку"
Відправлено 18 грудень 2009 - 13:42
Ось такі вони в мене цього разу вийшли:

Допомога