Гуртки та секції для школярів
Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:53
У мене виникло два запитання.
Перше - міф чи правда, що неварто навантажувати молодших школяриків, ще додатковими заняттям крім школи, їм же і так важко, адаптація до шкілььного життя забирає багато сил.
І друге - як вирішити таку ділему, з одного боку в будинках творчості в холлі пишуть, що навчання в усіх гуртках безкоштовне, але насправді виявляється, що необхідно платити від 20 до 500 грн. в залежності від гуртка :(
Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:40
Ще треба дивитися на режим занять (тренувань). Павлик ходить у футбольну школу, у нас тренування тричі в тиждень по 1,5 години, і ще с вуботу ігрове тренування. Те коротке, не більше 1,5 години. Тому часу на уроки залишається не так і багато, особливо якщо врахувати, що зі школи до спортшколи ми добираємося годину з хвостиком, і ще більш ніж годину - з спортшколи додому.
Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:54
годину добиратися, то серйозно, у нас ніби все під боком, але ж навантаження... незнаю одні так радать, а інші кажуть, що режим і ніяких проблем, це тільки дитину дисциплінує і не дає часу розкисати та хворіти.
Відправлено 15 жовтень 2008 - 15:01
Щодо навантажень, треба дивитися на дитину. Павликові було б дуже важко в першому класі такий режим. Але ж діти є різні.
Відправлено 15 жовтень 2008 - 15:07
Viktoriya (15.10.2008, 6:53) писав:
треба прислухатися до дитини. якщо дійсно є проблеми з адаптацією (зміни сну, харчування, втома, характер стосунків з однолітками тощо), то краще почекати з секціями. звісно, поки відбувається адаптація, краще почекати з гуртками. а якщо все гаразд- то чому б і ні? слідкувати чи дитина не перевантажена і хай займається собі на задоволення!
з власного досвіду. я займалася у спорт групі з 2-го класу до 11 років, і з 15 років. кожен день + суботи. на навчанні ніяк не відобразилося. правда, коли я ще була в 2-му класі, нас допускали до занять тільки після перевірки тренером щоденника. якщо там погані оцінки, зауваження - відправляли додому :)
Відправлено 23 жовтень 2008 - 18:44
Відправлено 23 жовтень 2008 - 22:08
Viktoriya (15.10.2008, 13:53) писав:
Спробую відповісти на запитання на 3 прикладах:
1. власний досвід (мої початкові класи)
З 4 до 8 років я займалась худ. гімнастикою (3р на тиждень), танцювала в "Радості" (2 чи 3р на тиждень), бігала на шкільний хор, з 9 років пішла у балетну школу (5р на тиждень по 3 год), крім цього ще купа гуртків.... Ніколи у навчанні я не відставала і встигала зробити всі уроки. Загруженою і позбавленою дитинства теж себе не вважала... Всі позашкільні заняття були тільки з моєї ініціативи, а не "з під палки".
2. спостереження за молодшим братом (9 років різниці у віці) Ніде і нічим і ніколи позашколою не займався, (у садік, доречі, теж не ходив) Вчився наполегливо і успішно, але мав море часу і невикористаної енергії, що виливалось у підпалювання сусідів :D , підсипання "чогось смачненького" старшій сестрі в кашу, короче дрібними пакостями. Засвоїв він з цього одне --- віртуозно грати на нервах...
3. спостереження за дітками-школяриками нашої Студії (Дитяча Естрадна Студія "Резонанс") (діти 6-10 років) До нас ходять різні діти, є і такі що крім нашої студії кожен день тижня (7 днів
Звичайно є діти, які ще не займались (не навчались) ніде і до нас прийшли тільки тому що у вересні у нас було ЦІЛКОМ безкоштовне навчання.... Питала і про їхню успішність у школі
Порада, кожна дитина є індивідуальна і неповторна! Тільки Вам вирішувати чи Ваша дитина у змозі встигати за шкільною програмою і позашкільними танцями-футболами-англійськими і т. д. Є діти, які хапають все на льоту і впитують ВСЕ, що у них вкладаєш як гупка. А є такі, що не справляються навіть з шкільною програмою --- і це не значить, що такі діти у свому дорослому житті будуть менш успішними за всебічнорозвинутих (чи то весьчасно зайнятих) ....
Головне відчувати свою дитину і не впадати у крайності реалізовуючи свої власні амбіції.
Відправлено 23 жовтень 2008 - 22:27
Viktoriya (15.10.2008, 13:53) писав:
Вважайте, що не до теми, але з одного боку в Україні безкоштовна медицина, але насправді виявляється, що необхідно за роди (довідку, огляд, консультацію) платити від ___ до ______...
І так всюди, починаємо з фрази "з одного боку в Україні безкоштовна ________________, але насправді виявляється, що необхідно платити від і до! Що зробиш, система у нас така "непрозора"
А вирішувати Вам, ходити в офіційно платні секції з фіксованою оплатою, чи ходити в "безкоштовні" з постійно ростучими апетитами щодо прихованих оплат. Дивіться нижче, що написала citronella
Група: Користувачі
З: Львів
Користувач №: 778
Розкажу про наш похід в Цьомочки, що у будинку вчених.
Подзвонила я по телефону, хореограф мені сказала "приходьте, подивимося чи ваша дівчинка нам підійде. про що говорити, може вона розплачеться, не захоче..." Ми прийшли на наступний день в назначений час. Нас було таких новеньких 5 чоловік. Хореограф покликала нам директора, а та і каже: "групи в нас переповнені, але якщо вас влаштують наші умови, то ми вас візьмемо. У нас немає крісел, опалення, потрібно вставити пластикові вікна, двері. Знайдіть нам спонсора, то ми візьмемо вашу дитину. Навіть якщо би з кожного дали по 500 грн. і це вже щось. То ж, батьки, рішайте шось." На моє питання чи подивляться вони чи моя дитина їм підходить, та зробила круглі очі і каже "а що на неї дивитись, що вона мені станцює як я скажу чи заспіває? Незнаю, чому Вам хореограф так сказала"
Я шокована: то я повинна заплатити, а моя дитина не схоче ходити і ЩО? - Допобачення?
Отакий нам радушний прийом організували. А донечці так сподобалося між тими дітками, поки ми чекали: вона і скакала і пританцьовувала. І таке розчарування. Куди податись???
--------------------
Відправлено 26 жовтень 2008 - 19:59
Не поведу я малечу свою в музикалку, бо сама в неї відходила від дзінка до дзвінка, але напевне це не так вже й погано водити дитину на гуртки, це краще ніж вдома під телевізором-компом сидіти :)
Ну ситуація з citronella, взагалі жахлива, тут і думати немає чого, бігти треба від таких гуртків, але у нас ситуація трошки інша, спочатку не говорять, а потім так легенько, вам подобається?, ходити бажаєте?, то потрібно в місяць платити.... ось стільки...
Відправлено 26 жовтень 2008 - 20:02
Kokhanovska (23.10.2008, 23:27) писав:
Наївно думати, що в офіійно платних секціях ціни не піднімають :)
Та і не можна ніяк порівнювати порядок цін, звичайно в "безкоштовних" буде дешевше :)
Відправлено 04 листопад 2008 - 14:57
Відправлено 13 листопад 2008 - 08:26
Ми ходимо на хор з першого класу і бачу по дитіні що їй подобаеться. В першому класі було два рази занять на тиждень, в цьому вже три.
Відправлено 13 листопад 2008 - 09:30
Blagopoluchna (4.11.2008, 14:57) писав:
Якщо дитина хоче, то йдіть обов"язково. Тим більше, що займатися футболом треба починати якраз з такого віку. Потім буде важко догнати інших дітей.
Якщо вам зручно, можете піти в Динамо на Салютну, там таких діток беруть з охотою. Але майте на увазі, там легко не буде. Тренування три рази на тиждень плюс ігрове тренування в суботу. Попередньо передзвоніть, чи є місця.
Якщо ваш хлопчик 2002 року, то там на такий вік дуже хороший тренер.
Може, вам порадять прийти навесні, то можна походити десь ближче до дому.
Ось така моя порада як мами футболіста.
Мій Павлик пішов в цьому році, то звичайно, грає не так, як ті, що пішли раніше. Але за два місяці прогрес помітний.
А Viktoriya я хочу сказати, що безкоштовних секцій в наш час мабуть немає зовсім. Тому,кщо плата не дуже висока, а ходити на секцію дитині подобається, то я б заплатила.
Краще якась секція за 100-200 гривень, ніж цілодобово телевізор чи комп"ютер, але безкоштовно. Я знаю свого Павлика. Якщо його чимось не зайняти, втупиться в телевізор і буде всі мультфільми і фільми дивитися.
Відправлено 14 листопад 2008 - 17:31
Відправлено 14 листопад 2008 - 20:13
А заняття звичайно платні. Хоча ми два роки ходили в художню школу (безкоштовну) і мушу сказати частенько халявили. А так заплатив гроші і це мене дуже дисциплінує. Але то я про себе
Відправлено 18 листопад 2008 - 17:31
Відправлено 18 листопад 2008 - 17:52
Відправлено 18 листопад 2008 - 17:58
Відправлено 18 листопад 2008 - 18:00
Відправлено 18 листопад 2008 - 21:41
Levandovskij (18.11.2008, 17:31) писав:
Ми ходимо в "Дельфін" - на Санта-Барбарі. Оплата за місяць 160-180грн (8 або 9 занять). В групі до десяти діток, з якими займається тренер. Малий задоволений. Ми минулого року теж ходили (літом зробили перерву, бо трохи їздив малюк відпочивати). То в холодну пору за рахунок басейну дітей після заннять чаєм з печенням поїли у кафе, щоб дітки остигли. До речі малий минулого року поки відвідував басейн жодного разу не захворів ГРВІ. Нас скосила тільки вітрянка - в садочку в групі була епідемія. І то він більше місяця тримався - захворів з числа останніх двох діток

Допомога