Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мобільний - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мобільний який і з якого віку? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:42

Мобільний у школярів? Чи справді він потрібен? Якщо - так, то який?
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:50

Перегляд повідомленняViktoriya (15.10.2008, 13:42) писав:

Мобільний у школярів? Чи справді він потрібен? Якщо - так, то який?

Viktoriya думаю що мобільний тел потрібен, ( в нашого сина 5-класника він є і носить він його в школу, на безшумному режимі)бо інакше як зв"язатися зі своїми чадами, як проконтролювати чи він вже прийшов зі школи чи в дорозі.Хоча якщо чесно, то на місці вчителів я б також забороняла носити мобільні в школу- ця забавка відволікає дітей від навчання.
Дві сторони (школа і батьки)і дві різні думки..............
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 жовтень 2008 - 13:05

МІРКА, а що в тебе з лінієчками?
А тепер по темі. Мобільні в школі-це не предмет необхідності,а спосіб виділитися. Донька має нокію 6131 вже другий рік,так деякі її підколюють,що "ето старьйо єщо работаєт?"
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 13:14

Ну я як вчитель і як мама, чесно скажу - незнаю як відповісти на це запитання :)
Поки відвожу і забираю зі школи, то вважаю, що мобільний не потрібен, від нього буде більше шкоди ніж користі - ну не вірю я в їх безпечнісь :) та і вкрасти можуть...
Вчора взагалі картину спостерігала, йде малий по вулиці, клас так 2-3-й і музику слухає по мобільному, мобілка на витягнутій руці, щоб краще чути - бери не хочу, так ще й по голові можуть дати :(
У мене в старших класах у дітей такі смартфони, що ого-го :)
це справді лише для того, щоб повипендрюватись :girl_angel: але ж батьки купують...
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:05

простий мобільний зі мінімум функцій, з можливість телефонувати на 2-3 номери - просто необхідний для молодшої і середньої школи.
у страших класах варто виховувати культуру поведінки і забороняти користуватися мобільними на уроках. щоб пізніше мобільні не визвонювали в бібліотеках, театрах і т.д. заборонити мобільні як явище у старших класах навіть не реально. тому потрібно виховувати і пояснюватияк корстуватися такою річчю.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Miro 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:16

Перегляд повідомленнягра з вогнем (15.10.2008, 15:05) писав:

простий мобільний зі мінімум функцій, з можливість телефонувати на 2-3 номери - просто необхідний для молодшої і середньої школи.
у страших класах варто виховувати культуру поведінки і забороняти користуватися мобільними на уроках. щоб пізніше мобільні не визвонювали в бібліотеках, театрах і т.д. заборонити мобільні як явище у старших класах навіть не реально. тому потрібно виховувати і пояснюватияк корстуватися такою річчю.

+1, здаєтся, такі навіть у продажі...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:26

Перегляд повідомленняViktoriya (15.10.2008, 14:14) писав:

У мене в старших класах у дітей такі смартфони, що ого-го :)
це справді лише для того, щоб повипендрюватись :cray: але ж батьки купують...

А спробуй не купи. Крику буде! :girl_angel: Як це, у всіх є, а в мене немає? :blush:
Ми Павликові купили телефен рік назад. Особливо не користується. Я даю йому в школу тільки іноді, якщо дуже треба бути на зв"язку.
Телефон не наворочений, але й не найгірший, Соні Еріксон Т510і. Ми можемо купити й кращий, але на даному етапі на вважаємо за потрібне. І, звичайно, ніяких розмов на уроках. :blush:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:45

Мій першокласник пішов у приватну школу. Так там дуже строге ставлення до моб телефонів. Молодшим дітям взагалі не дозволяють їх носити, а старші діти перед уроками їх ховають у шафку і тільки після всіх уроків віддають. Так само і вчителям не дозволяють користуватися під час навчання. А якщо потрібно щось сказати, то дзвониш до чергового вчителя.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:53

Перегляд повідомленняТетянка (15.10.2008, 14:05) писав:

МІРКА, а що в тебе з лінієчками?
А тепер по темі. Мобільні в школі-це не предмет необхідності,а спосіб виділитися. Донька має нокію 6131 вже другий рік,так деякі її підколюють,що "ето старьйо єщо работаєт?"

:girl_angel: з лінієчками незнаю що таке............цілий день загружала.........загрузила називається, далі незнаю як виправити :D
А на рахунок виділитися- так я згодна,діти хвастаються, але в мого сина простенький соні еріксон (дорожчого принципово не купували) а зв"язок потрібен, як би там не було, він зі школи їде маршруткою (2 зупинки) а до моєї декретної відпустки він приходив додому і був сам-самісінький.Тому я йому по телефону давала ЦУ (їжа в мікрохвильовці, закрий за собою двері, перевдягнися..........і.т.д)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 14:53

Коліжанка, стосовно молодших школярів.
а дорога? чи у вас шкільний автобус?

і все таки мені здається. забороняти не вихід, треба вчити жити і правильно користуватися речами, а не закривати очі на їх існування.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 15:03

гра з вогнем
і все таки мені здається. забороняти не вихід, треба вчити жити і правильно користуватися речами, а не закривати очі на їх існування.
[/quote]

гра з вогнем, цілком згодна з тобою, одного разу у сина "здохла батарея" і вдома його небуло (затримався у школі) я думала що зійду з розуму :scratch_one-s_head: то все ж незнаю як кому а нам він потрібен.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 15:16

гра з вогнем малого привозить і забирає автобус, у якому є черговий вчитель з моб. тел
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 15:22

Перегляд повідомленняКоліжанка (15.10.2008, 16:16) писав:

гра з вогнем малого привозить і забирає автобус, у якому є черговий вчитель з моб. тел

Супер. А що це за школа?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2008 - 11:05

А як щодо шкідливого впливу випромінення мобільного телефону на дитячий мозок?????
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мerri 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 жовтень 2008 - 12:19

Перегляд повідомленняОленка2008 (22.10.2008, 12:05) писав:

А як щодо шкідливого впливу випромінення мобільного телефону на дитячий мозок?????

Привіт Оленка!
це відповідь на твоє питання.....

--------------------------------------------------------------------------------

Багато батьків купують в подарунок найновіші моделі мобільних телефонів для своїх дітей, але мало хто задумується про вплив такого подарунка на їх здоров’я. Лікарі вважають, що прийшов час дізнатися про те, чи дійсно використання мобільних телефонів може призвести до захворювань.
Деякі користувачі мобільних телефонів, в тому числі і діти, кажуть, що довга розмова викликає головний біль через випромінювання електромагнітних хвиль малої інтенсивності, які здатні проникати в менш масивний та більш чутливий череп. Ці випромінювання впливають на мозкові імпульси, можуть нанести шкоду імунній системі дитини, яка перебуває в процесі розвитку.
Ефект електромагнітного випромінювання порушує стабільність клітин організму, роботу нервової системи, викликає головні болі, втрату пам’яті і порушення сну. Мобільні телефони, які випромінюють електромагнітні хвилі, потенційно можуть загрожувати клітинам мозку. Тримання телефонів близько біля голови може призвести до перегріву і порушення клітин, навіть до мозкових пухлин та інших проблем зі здоров’ям.
Дослідження, проведене фінськими дослідниками, показало, що електромагнітні хвилі, які випромінює мобільний телефон, спричиняють зміни мозку. Вони виявили, що при дії цих хвиль пошкоджується гематоенцефаличний бар’єр, який перешкоджає потраплянню пошкоджуючих агентів з крові в мозок.
Іспанські вчені стверджують, що навіть двохвилинна розмова по мобільному телефону може змінити ритміку біоелектричної активності мозку дитини протягом наступних двох годин після закінчення розмови.
Російські вчені з інституту біофізики вважають, що електромагнітні поля можуть призвести до раку.
Угорські дослідники повідомили дані про можливість розвитку пухлин головного мозку у користувачів мобільного телефону. Ними встановлено зв’язок між розвитком пухлин головного мозку у людей від 20 до 29 років, які користувалися мобільним телефоном з дитячого віку.
Лікарі стверджують, що знайшли причину, однак представили цілком переконливі статистичні дані тому, що в порівнянні з середніми показниками серед хворих очною меланомою (форма ракового захворювання) та раком вуха відмічається значно більша кількість людей, які користуються мобільним телефоном.
Діти часто використовують його для ігор. Як ніколи, учителям доводиться робити більше зауважень через мобільні телефони, які дзвонять під час уроків. І що цікаво, учні, сидячи в одному класі, телефонують одне одному.
А батьки купують мобілки своїм дітям для того, щоб дізнатися, що з дитиною все гаразд, не знаючи про те, що при першому підключенні мікрохвиля випромінювання дуже велика. Підрахуйте скільки за день ваша дитина отримує дзвінків та задумайтеся про її здоров’я і не тіште себе думкою про те, що мобільний телефон – для вашого спокою.
Вчені вважають, що ризик може бути зведений до мінімуму шляхом скорочення об’єму розмов та ігор, діти можуть користуватися своїми мобільними телефонами тільки в особливих, екстремальних ситуаціях. Ризик для здоров’я дуже великий: чим молодші діти, тим більша небезпека.
Мобільні телефони орієнтовані на дітей в віці від 4 до 8 років уже вилучені з продажу на території Великобританії.
А я, як санітарний лікар з гігієни дітей та підлітків, хотіла б порадити батькам не дозволяти дітям носити мобільний телефон на грудях та внутрішніх кишенях, а тільки у сумці і не розмовляти без особливої на те потреби.

А як на мою думку мобільний телефон дитині потрібен....оскільки батьки завжди будуть знати де знаходиться їхня дитина.
Хоча більшість форумчат у своєму дитинстві не користувалися мобільним телефоном...і нічого якось прожили...дитинство :unknown:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2008 - 12:53

Merri, дуже дякую за відповідь. Я з усім цим знайома і згодна.
Я мала на увазі як пояснити дитині, що кожен дзвінок шкідливий, що дзвонити треба лише по необхідності?
Адже для дитини все "дуже-дуже важливо", особливо зайвий раз потримати в руках телефон.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2008 - 23:38

Поділюся своїми враженнями. Я схиляюся до думки, що телефон дітям до років 15 не потрібний вгзалі. І навіть пісья цього також. Я живу в США вже 11 років, але телефон купив собі лише рік тому. І не тому, що не міг позволити, а тому, що вмів обходитися без нього.
Щодо наших укр. дітей, то це взагалі смішно. І винні в цьому перш за все самі батьки. Я як приїзджаю додому, то очі вилязать на чоло, коли бачу як діти і в якому віці ними костуються. І що саме головне - культура спілкування - такого поняття не існує взагалі. І мені це дуже дивно.
Є в мене родичі на Україні (багато таких) - сім'я з 4 чоловік - ніхто не працює, зате мають 6 телефонів, активних. Ви мені вибачте, але мені це просто смішно.
В США проблема з телефонами вирішується дуже просто: батьки їх не купляють. Дитина може грошики саме призбирати і купити собі, але оплачувати розваги (бо це не є необхідність) діти будуть самі. В мене є дуже багато знайомих в яких діти лише в 17 років купують собі мобілку... і самі оплачують ромови
І ще одне... в школах, в театрах і так далі стоять глушники, які просто глушать сигнал, і Ваша мобілка стає лише забавкою.
А те, що рибиться в нас на Україні, то це просто встид і відсутність будь яких людських цінностей. І винні в цьому лише ми самі і батьки дітей в першу чергу.

Шануймося, бо ми того варті.
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 23 жовтень 2008 - 01:39

Якщо школярик йде до школи і зі школи у супроводі дорослого, родича, і після уроків він є під наглядом, то можна запросто обійтись без телефона. Практично в цій ситуації він і не потрібен. А усілякі капризи, типу "Всі мають...", не є аргументом до купівлі мобільника.
Але друга справа, коли дитина самостійно долає шлях до місця навчання і до дому, та ще й вдома аж до вечора сам собі господар. Тут без мобільного - нікуди. В цьому випадку самий простенький телефон - найкращий вибір. Звісно, якщо купити телефон з іграми, інтернетом, плеєром і т.д., то треба мати неабияку силу волі, щоб не бавитись ним. Це свого роду самообман - даємо дитині цяцьку і кажемо: "Але ж дивись мені, не бався!" :36_3_16: А щодо поповнення рахунку дитині - не бачу тут особливих проблем. На сьогоднішній день є гарні тарифи, і для того щоб дитина могла зателефонувати до батьків їй достатньо мати на рахунку 1 грн на день, а може і менше.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Miro 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2008 - 08:44

Перегляд повідомленняParybok (23.10.2008, 0:38) писав:

Поділюся своїми враженнями. Я схиляюся до думки, що телефон дітям до років 15 не потрібний вгзалі. І навіть пісья цього також. Я живу в США вже 11 років, але телефон купив собі лише рік тому. І не тому, що не міг позволити, а тому, що вмів обходитися без нього.
Щодо наших укр. дітей, то це взагалі смішно. І винні в цьому перш за все самі батьки. Я як приїзджаю додому, то очі вилязать на чоло, коли бачу як діти і в якому віці ними костуються. І що саме головне - культура спілкування - такого поняття не існує взагалі. І мені це дуже дивно.
Є в мене родичі на Україні (багато таких) - сім'я з 4 чоловік - ніхто не працює, зате мають 6 телефонів, активних. Ви мені вибачте, але мені це просто смішно.
В США проблема з телефонами вирішується дуже просто: батьки їх не купляють. Дитина може грошики саме призбирати і купити собі, але оплачувати розваги (бо це не є необхідність) діти будуть самі. В мене є дуже багато знайомих в яких діти лише в 17 років купують собі мобілку... і самі оплачують ромови
І ще одне... в школах, в театрах і так далі стоять глушники, які просто глушать сигнал, і Ваша мобілка стає лише забавкою.
А те, що рибиться в нас на Україні, то це просто встид і відсутність будь яких людських цінностей. І винні в цьому лише ми самі і батьки дітей в першу чергу.

Шануймося, бо ми того варті.

Але ж ми не американці, вже у нас менталітет такий, і не потрібно говорити, що у них так добре, а у нас погано...кожному своє. Але я згідна з думкою, що в досить юному віці мобільник не потрібен, і якщо купувати його дитині, то у випадку справжньої необхідності, а не як забавку
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мартин 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2008 - 09:30

У моєї Настуні мобільний з 12 років. Необхідність його у старшокласниці, IMHO, для мене/для неї - 60/40

Siemens C35 -> SonyEricsson K300i -> SonyEricsson Z530i -> Nokia 5610 Express Music

P.S. Телефонів я їй не купував :)
Перший старенький сіменс перейшов їй "у спадок", коли я купив дружині новий. Решта вона умудрялась видурювати у хресного :)
Саме "видурювати", бо на мою думку Nokia 5610 EM за 400$ (на той час) - це забаганка, а не необхідність...
My Signature
Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)
There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. (Albert Einstein)
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів