Проблеми з письмом у Лівші
Відправлено 15 жовтень 2008 - 11:16
Может, кто знает методы обучения письму, либо спец прописи для левшей?
Відправлено 15 жовтень 2008 - 11:42
Jazzy (15.10.2008, 12:16) писав:
Может, кто знает методы обучения письму, либо спец прописи для левшей?
В нас самих таких проблем нема,але в класі моєї доньки 7 шульг (лівшей). Моя доня три роки сиділа за однією партою з хлопчиком, що писав лівою рукою-вона справа,а він зліва (щоб ліктями не штовхались),. Так от в нього почерк був кращий,ніж в моєї...
Не хвилюйтесь,все ваша дитина встигатиме- прийде час.
Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:06
Тетянка (15.10.2008, 12:42) писав:
Не хвилюйтесь,все ваша дитина встигатиме- прийде час.
буду надеяться, но в данный момент я волнуюсь за него. Причём с цифрами у нас проблем нет, а вот с буквами плохо, переходы от букв к букве не получаются и наклон просто аховый. (
P.S. у сына в классе 6 "леворуких" малышей. )
Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:21
Скачати тут

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:28
Відправлено 01 грудень 2008 - 12:16
Я лівша і коли я прийшла до школи, то мене вчителька (яка бачила війну) почала мене перевчати, коли я писала лівою рукою то вона била по руках укаскою, щоб я писала правою( я звісно і-за цього стала відставати, почала боятись та і соромно було що я не така як всі) отже в мене з*явилися комплекси.Тому коли діти брали олівця чи ложку в ліву руку, я просто перекладала до правої,якщо хтось тут же перекладав до лівої я вже не чипала, а зараз вони вже підросли і всі пишуть правою.
А ще цікаво дійсно це, що передаеться по спадковості? В мене наприклад мамина старша сестра була лівшою.
То на вашу думку чи потрібно перевчати дитину для зручності ... , чи що більшисть в житті це правші?
Відправлено 01 грудень 2008 - 12:25
ирис (1.12.2008, 12:16) писав:
Я лівша і коли я прийшла до школи, то мене вчителька (яка бачила війну) почала мене перевчати, коли я писала лівою рукою то вона била по руках укаскою, щоб я писала правою( я звісно і-за цього стала відставати, почала боятись та і соромно було що я не така як всі) отже в мене з*явилися комплекси.Тому коли діти брали олівця чи ложку в ліву руку, я просто перекладала до правої,якщо хтось тут же перекладав до лівої я вже не чипала, а зараз вони вже підросли і всі пишуть правою.
А ще цікаво дійсно це, що передаеться по спадковості? В мене наприклад мамина старша сестра була лівшою.
То на вашу думку чи потрібно перевчати дитину для зручності ... , чи що більшисть в житті це правші?
Психологи не рекомендують перевчати дитину, бо у шульги мозок працює інакше.
Мене не перевчили, хоча в садку намагались, але батьки заборонили мене чипати. В школі крім мене ще було двоє хлопців в моєму классі, які писали лівою. Проблем не було.
По спадковості передається через покоління.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 01 грудень 2008 - 12:42
Які успіхи ще будуть в синочка--не знаю, бо, схоже, він теж лівша. А заставити хлопчика каліграфії певно важко. тут справа в усидчивості.
Добре, що тепер в школі не перевчають; скільки це згаяного часу і яка травма для дитини (знаю з маминих розповідей).
Любила спостерігати за своїми студентами-шульгами. Висновки для себе зробила такі -- діти творчі, нестандартно розв"язують задачі, сміливо захищають свої думки
Відправлено 01 грудень 2008 - 18:41
Відправлено 02 квітень 2009 - 09:11
Бачила у великих книжкових магазинах, крамницях "Освітатехпостач"
Відправлено 11 липень 2010 - 13:30
Відправлено 14 липень 2010 - 11:46
У моїх знайомих хлопчик скритий лівша, він все робить лівою стороною т.б. м"яча б"є лівою ногою, прикладає скельце до лівого ока, коли вчився читати починав з правої сторони називати букви, а от пише правою(його так мати навчила) і як результат - жахливий почерк, закінчив 3-й клас, а пише гірше ніж діти, які вчаться у 1-му.

Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.
В. А. Сухомлинський.
Відправлено 02 грудень 2010 - 11:56
Відправлено 20 січень 2011 - 12:12
Відправлено 09 лютий 2011 - 13:01
Відправлено 19 березень 2011 - 13:10
tatka 29. (9.2.2011, 13:01) писав:
У мене першокласниця - і теж лівша. Проблеми з письмом були жахливі. Писали у вересні з плачами, а я з нервами. Але ми не перевчали. І я вважаю, що добре зробили. Заохочуйте щоб вдома у чорновичку писав. Я за сторінку писання клеїла у чорновик наклейку. Разом з дитиною ходили у магазин, вибирали блок наклейок, які дитині подобались. Спочатку каракульки виходили (ну зрештою як і у всіх) а після тренувань все краще. Зараз вона отримує в школі за письмо "Гарно" - це щось подібне до 5 чи 5-. Зараз дитина знає що вміє писати гарно, я підбадьорюю як можу і вона старається. Але щоб сказати що писати любить, то такого немає. Просто треба знайти пряник, яким дитину заохотити.
Користувач подумав і додав через 28 хв.:
Можна використати щось з того чим дитина цікавиться. Наприклад у школі хлопчики люблять бавитися катками черепашок-ніндзя чи спайдермена. Ну то купувати ті картки і видавати по одній за кожну сторінку в чернетці. А переучування не вихід. Дитина ще не раз зіткнеться з ситуаціями де все зроблено для правші. І підсвідомо переучені діти спочатку лівою пробують зробити. Я навпаки, говорю дитині, що це чудово, що моя дівчинка лівша, бо це обдаровані діти.
Відправлено 19 березень 2011 - 16:57
Дуже розумний, грамотний, творчий, начитаний парубок. То ж яка різниця, чи красиво він пише? Все можна надрукувати. Хоча в свій час також мучився з письмом, я наполягала на чорновиках і прописах, насадках на ручку. Він стомлювався, і в чистовику писав ще гірше. Не мучте дитину!
Відправлено 20 березень 2011 - 13:46
Відправлено 20 березень 2011 - 14:00
Правда завжди щось малювала в чорновичку, а до школи писала задом наперед)))
Взагалі десь читала, що у лівші уклін літер може змінюватися від типу ручки, тому треба підбирати якісну ручку, яка "швидко пише" і ні в якому разі не розмазується, чорнильна з пером - табу!

Допомога