Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Проблеми з письмом у Лівші - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Проблеми з письмом у Лівші Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Jazzy 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 15 жовтень 2008 - 11:16

Ребёнок пошёл в первый класс, проблем с предметами нет, всё понимает и даже получает похвалы от учителя. Но вот с письмом у нас есть проблемы, ребёнок левша, а все прописи, которые выдаются в школе, они содержат стрелки для направления движения при написании букв, да и просто проблемы с тем, что соседи пишут совсем по-другому. Ребёнок путается, не успевать и практически перестаёт стараться писать.
Может, кто знает методы обучения письму, либо спец прописи для левшей?
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 жовтень 2008 - 11:42

Перегляд повідомленняJazzy (15.10.2008, 12:16) писав:

Ребёнок пошёл в первый класс, проблем с предметами нет, всё понимает и даже получает похвалы от учителя. Но вот с письмом у нас есть проблемы, ребёнок левша, а все прописи, которые выдаются в школе, они содержат стрелки для направления движения при написании букв, да и просто проблемы с тем, что соседи пишут совсем по-другому. Ребёнок путается, не успевать и практически перестаёт стараться писать.
Может, кто знает методы обучения письму, либо спец прописи для левшей?

В нас самих таких проблем нема,але в класі моєї доньки 7 шульг (лівшей). Моя доня три роки сиділа за однією партою з хлопчиком, що писав лівою рукою-вона справа,а він зліва (щоб ліктями не штовхались),. Так от в нього почерк був кращий,ніж в моєї...
Не хвилюйтесь,все ваша дитина встигатиме- прийде час.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:06

Перегляд повідомленняТетянка (15.10.2008, 12:42) писав:

В нас самих таких проблем нема,але в класі моєї доньки 7 шульг (лівшей). Моя доня три роки сиділа за однією партою з хлопчиком, що писав лівою рукою-вона справа,а він зліва (щоб ліктями не штовхались),. Так от в нього почерк був кращий,ніж в моєї...
Не хвилюйтесь,все ваша дитина встигатиме- прийде час.

буду надеяться, но в данный момент я волнуюсь за него. Причём с цифрами у нас проблем нет, а вот с буквами плохо, переходы от букв к букве не получаются и наклон просто аховый. (

P.S. у сына в классе 6 "леворуких" малышей. )
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:21

Я сама лівша. Погоджуюсь з Тетянкою, щодо сидіння щоб не зіштовхуватись ліктями. Це вчителька має розсадити так. Ось пропісь для шульги. Але російський варіант. Але майже всі літери співпадають.

Скачати тут
Прихований текст

My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   manana 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 жовтень 2008 - 12:28

Я теж лівша.Проблем з письмом не було, почерк непоганий. Але все те що писала трохи затирала тією ж лівою рукою і написане було трошки розмазане чорнилом. Зараз все нормально
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 13:36

Перегляд повідомленняКапітошка (15.10.2008, 13:21) писав:

Я сама лівша. Погоджуюсь з Тетянкою, щодо сидіння щоб не зіштовхуватись ліктями. Це вчителька має розсадити так. Ось пропісь для шульги. Але російський варіант. Але майже всі літери співпадають.

огромное спасибо... не думал, что так скоро дождусь помощи
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 грудень 2008 - 12:16

А взагалі чи потрібно звертати увагу на те якою рукою пише дитина?
Я лівша і коли я прийшла до школи, то мене вчителька (яка бачила війну) почала мене перевчати, коли я писала лівою рукою то вона била по руках укаскою, щоб я писала правою( я звісно і-за цього стала відставати, почала боятись та і соромно було що я не така як всі) отже в мене з*явилися комплекси.Тому коли діти брали олівця чи ложку в ліву руку, я просто перекладала до правої,якщо хтось тут же перекладав до лівої я вже не чипала, а зараз вони вже підросли і всі пишуть правою.

А ще цікаво дійсно це, що передаеться по спадковості? В мене наприклад мамина старша сестра була лівшою.
То на вашу думку чи потрібно перевчати дитину для зручності ... , чи що більшисть в житті це правші?
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 01 грудень 2008 - 12:25

Перегляд повідомленняирис (1.12.2008, 12:16) писав:

А взагалі чи потрібно звертати увагу на те якою рукою пише дитина?
Я лівша і коли я прийшла до школи, то мене вчителька (яка бачила війну) почала мене перевчати, коли я писала лівою рукою то вона била по руках укаскою, щоб я писала правою( я звісно і-за цього стала відставати, почала боятись та і соромно було що я не така як всі) отже в мене з*явилися комплекси.Тому коли діти брали олівця чи ложку в ліву руку, я просто перекладала до правої,якщо хтось тут же перекладав до лівої я вже не чипала, а зараз вони вже підросли і всі пишуть правою.

А ще цікаво дійсно це, що передаеться по спадковості? В мене наприклад мамина старша сестра була лівшою.
То на вашу думку чи потрібно перевчати дитину для зручності ... , чи що більшисть в житті це правші?

Психологи не рекомендують перевчати дитину, бо у шульги мозок працює інакше.
Мене не перевчили, хоча в садку намагались, але батьки заборонили мене чипати. В школі крім мене ще було двоє хлопців в моєму классі, які писали лівою. Проблем не було.
По спадковості передається через покоління.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2008 - 12:42

Моя донечка теж пише лівою і досить непогано як для першокласниці. Хоча часу присвячуємо багато для письма, пишемо диктанти. Дійсно, починає кожну букву по-своєму, але результат задовільний.
Які успіхи ще будуть в синочка--не знаю, бо, схоже, він теж лівша. А заставити хлопчика каліграфії певно важко. тут справа в усидчивості.
Добре, що тепер в школі не перевчають; скільки це згаяного часу і яка травма для дитини (знаю з маминих розповідей).

Любила спостерігати за своїми студентами-шульгами. Висновки для себе зробила такі -- діти творчі, нестандартно розв"язують задачі, сміливо захищають свої думки :smile: . Ну а почерк нам був ні до чого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   наденька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2008 - 18:41

я вже бачила у продажу українські прописи для тих хто пише лівою..на жаль не згадаю де саме..це було для мене не актуально, просто помітила...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 квітень 2009 - 09:11

Прописи для лівшей є у видавництва "Ранок" Харків, у них є інтернет-магазин ranok.com.ua але там не весь асортимент.
Бачила у великих книжкових магазинах, крамницях "Освітатехпостач"
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   yanka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 13:30

моя старша лівша,але все добре,почерк акуратний,раніше купували ручки спеціальні,правда трохи дорого, так що не переживайте,тим більше що лівші дуже обдаровані діти.....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   fotinia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 11:46

Я сама лівша і старша дитина теж. Я до цього ставлюсь нормально. Дитина, правда починає читати з правого боку :drinks:
У моїх знайомих хлопчик скритий лівша, він все робить лівою стороною т.б. м"яча б"є лівою ногою, прикладає скельце до лівого ока, коли вчився читати починав з правої сторони називати букви, а от пише правою(його так мати навчила) і як результат - жахливий почерк, закінчив 3-й клас, а пише гірше ніж діти, які вчаться у 1-му.
My Signature
Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.

В. А. Сухомлинський.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 грудень 2010 - 11:56

купила для доні спеціальну ручку, але вона відмовилася нею писати. каже, що не зщручно. Дуже допомогла насадка на ручку. взяли кілька штук , щоб і на ручку і на олівець. дуже зручно і почерк відразу став краще
Прихований текст

My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MELITINA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 січень 2011 - 12:12

Я теж лівша.Маю досить не поганий почерк.І ніколи навіть не замислювалась у школі що щось не так.Тоді не було ні прописів ні насадок ніяких,та й не сильно вчителя розсаджували,щоб було зручно.Взагалі не вважаю це проблемою.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tatka 29. 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2011 - 13:01

Мій першокласник теж лівша,і нам дуже важко дається прописи.Я вже думаю можливо треба було його переучити на праву руку.Мої знайомі так зробили і кажуть,що все добре.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksana143 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 13:10

Перегляд повідомленняtatka 29. (9.2.2011, 13:01) писав:

Мій першокласник теж лівша,і нам дуже важко дається прописи.Я вже думаю можливо треба було його переучити на праву руку.Мої знайомі так зробили і кажуть,що все добре.

У мене першокласниця - і теж лівша. Проблеми з письмом були жахливі. Писали у вересні з плачами, а я з нервами. Але ми не перевчали. І я вважаю, що добре зробили. Заохочуйте щоб вдома у чорновичку писав. Я за сторінку писання клеїла у чорновик наклейку. Разом з дитиною ходили у магазин, вибирали блок наклейок, які дитині подобались. Спочатку каракульки виходили (ну зрештою як і у всіх) а після тренувань все краще. Зараз вона отримує в школі за письмо "Гарно" - це щось подібне до 5 чи 5-. Зараз дитина знає що вміє писати гарно, я підбадьорюю як можу і вона старається. Але щоб сказати що писати любить, то такого немає. Просто треба знайти пряник, яким дитину заохотити.

Користувач подумав і додав через 28 хв.:
Можна використати щось з того чим дитина цікавиться. Наприклад у школі хлопчики люблять бавитися катками черепашок-ніндзя чи спайдермена. Ну то купувати ті картки і видавати по одній за кожну сторінку в чернетці. А переучування не вихід. Дитина ще не раз зіткнеться з ситуаціями де все зроблено для правші. І підсвідомо переучені діти спочатку лівою пробують зробити. Я навпаки, говорю дитині, що це чудово, що моя дівчинка лівша, бо це обдаровані діти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вікторівна 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 16:57

Мій лівша уже в 10 класі. Почерк жахливий, прочитати неможливо, але вчителька з мови давно перестала з цим боротись, каже - головне, що грамотно. З 4 класу відвідував художню школу, тож тепер на тестах і контрольних просто "вимальовує" букви, щоб не було проблем. Найгірша ситуація - з ножицями. Здається, акуратно вирізати він так і не навчився.
Дуже розумний, грамотний, творчий, начитаний парубок. То ж яка різниця, чи красиво він пише? Все можна надрукувати. Хоча в свій час також мучився з письмом, я наполягала на чорновиках і прописах, насадках на ручку. Він стомлювався, і в чистовику писав ще гірше. Не мучте дитину! :15_5_12:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksana143 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2011 - 13:46

У старшій школі, як і в подальшому житті, почерк і каліграфія не є дуже важливими. А от у початкових класах це може бути проблемою. Бо ж у 1-му класі каліграфію окремо оцінюють, а у 2-му за каракульки можуть знижувати оцінку диктантів навіть якщо вони без помилок. Це в свою чергу може відбити охоту вчитися у школі. Звичайно це залежить і від вчителя. Але ж не всім щастить.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oks@n@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2011 - 14:00

Я теж лівша - почерк можна назвати ідеальним))) Завжди в школі писала плакати, заповнювала свідоцтва усім в автошколі, писала журнали.
Правда завжди щось малювала в чорновичку, а до школи писала задом наперед)))
Взагалі десь читала, що у лівші уклін літер може змінюватися від типу ручки, тому треба підбирати якісну ручку, яка "швидко пише" і ні в якому разі не розмазується, чорнильна з пером - табу!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн