Хрещення традиції
Відправлено 21 серпень 2007 - 07:12
Відправлено 21 серпень 2007 - 10:01
Хрещений батько дарував цепочку, хрещена - хрестик. Обов'язково треба придбати крижму - гарну білу пелюшу чи рушник. А за традицією має Хрещений - хрестик, а хрещена сорочечку і крижму. Ще знаю, що є традиція щоб Хрещений оплачував це дійство. Ми самі оплачували.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 21 серпень 2007 - 10:20

В принципі продаються відразу хрестильні набори, це я все окремо купляла.

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:13
гарне фото
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:15

Відправлено 21 серпень 2007 - 13:20
Яблучко (21.8.2007, 14:17) писав:
А про ім'я для Хрещення подумали, бо здається як раз вашого варіанту в святках немає. Нашого не було і нам дали день іменин на день всіх святих, майже Хелоуін. :)

Відправлено 21 серпень 2007 - 13:22
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:25
Яблучко (21.8.2007, 14:22) писав:
Там по календарю таке можуть знайти... Запропонують напевно щось близьке по звучанню. Наш варіант просто був в греко-католиків, тому його лишили, а ось день іменин дали "День всіх святих".

Відправлено 21 серпень 2007 - 13:27

Відправлено 21 серпень 2007 - 13:34
Відправлено 21 серпень 2007 - 15:41
Відправлено 22 серпень 2007 - 03:14
Яблучко (21.8.2007, 13:34) писав:
ось знайшов трохи про обряд хрещення
http://www.ugcc.org....l/article;2013/
http://www.ugcc.org....al/article;925/
якщо цікаво
Відправлено 03 вересень 2007 - 07:05
Відправлено 13 квітень 2008 - 11:01
Яблучко (21.8.2007, 14:34) писав:
Я перепрошою, а хіба імя Марина нема у церковному календарі.
Ось якраз дивлюся, що 30 березня мучениці Марини і 28 грудня.
Ми свою Маринку так і хрестили.
Відправлено 13 квітень 2008 - 19:03
Відправлено 14 квітень 2008 - 12:59
Цитата
Тут дещо складніше пояснення, ніж конфесійна приналежність. В православ"ї, точніше, у православному переданні (інакше кажучи, церковних звичаях) було засвоєно дещо із звичаїв єврейського народу. Один із цих звичаїв - це те, що жінкам не можна заходити в храм впродовж 40 днів після народження дитини, після завершення цього терміну над нею звершується чин воцерковлення (священник проказує молитву та, підвівши до олтаря, дає жінці поцілувати хрест). Очевидно, можна було б сперечатися щодо цього звичаю, але його освятив Сам Господь у святі Стрітення (яке насправді є ні чим іншим, як пам"яттю про звершення чину входу до Храму Богородиці на 40 день після народження Ісуса Христа). Ісусові Христові та його Матері зовсім не обов"язково було проходити цей чин, але Вони смиренно здійснили його. Таким чином, для сучасних православних 40-денне невідвідування храму після пологів - це не так виконання конкретного звичаю, як знак смирення перед звичаєм Церкви (все-таки в монастир не ходять зі своїм уставом).
Ми постаралися охрестити нашу дитину якомога раніше - щоб якомога раніше вона отримала захист Хреста Святого, відповідно, до того, як минув 40-денний термін. В цьому є рація: зовсім маленька дитина ще без проблем дає взяти себе на руки восприємникам (кумам) і багато спить, тому таїнство було звершено спокійно, без криків і метушні - дитина спала собі:)
Звичай, коли матір не допускають на таїнство хрещення навіть тоді, коли вже 40 днів минуло, не є правильним. Практика показує, що участь в таїнстві для дитини у віці, приміром, 6 місяців - дуже великий стрес, донька мого двоюрідного брата кричала майже весь час, поки воно звершувалося. Певно, що ніщо не заважає перше звершити над матір"ю чин воцерковлення і потім уже звершувати таїнство хрещення вже з її участю.
Відправлено 14 квітень 2008 - 13:11
Sonya (13.4.2008, 20:03) писав:
Може, але виглядуючи з-за дверей. Тобто не поряд з усіма, а десь далеко сховавшись.

Допомога