Пологи Разом З Чоловіком "За" чи "Проти" Опитування
Відправлено 16 червень 2007 - 15:36

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 19 червень 2007 - 17:33
Відправлено 15 липень 2007 - 17:23
Відправлено 18 серпень 2007 - 10:34
Настёна (15.7.2007, 19:23) писав:
поначалу хотела, но потом в процессе. даже врачей из родзала выгоняла - мне одной было легче, попросила даже чтобы свет выключили. Вот так, думаю не до него бы было там.
Відправлено 20 серпень 2007 - 21:47
Ми з чоловіком відразу знали, що будемо народжувати разом!
Минала наша вагітність,
Зіткнувшись із неготовністю наших пологових будинків до спільних пологів, було вирішено що народжуватимемо або на Батальній, або у Мед-інституті.
Дитинка в нас "поспішила" майже на місяць швидше. Ми попали на Мечнікова, а там як відомо до цієї "новинки" ставляться не дуже прихильно. Що я тільки не вислухала - і "нащо тобі того чоловіка", і "потім ти не будеш приваблива йому як жінка" і т. д... Попри їхні силенні аргументи, я наполягала на своєму, а як ні, то забирала документи, і ми хотіли їхали в інший пологовий будинок. Відпускати нас лікар поболась, оскільки почалась вже родова діяльність, подзвонивши до головного - питання було вирішене. Чолокік повинен був лише мати спеціальний одяг. Умови на Мечнікова зовсім не для "партнерський пологів", поселили нас в окремому родзалі (там один чергує, а інший на санації),принесли кушетку, створили так бо мовити "належні умови".
Звичайно в той момент все виглядало страшно, некомфортно і взагалі я зовсім не так уявляла свої перші пологи. Але поруч була рідна мені людина, і його перебування зі мною створювало почуття безпеки, почутття того, що буде все гаразд!
А що кумедно, що весь цей день персонал навколо, розповідав про різні "страшні" історії, що чекає мого чоловіка, що він не знає на що погодився. А на другий день, спростували свої попередження тим, що ми обоє за фахом психологи, і це нібито врятувало його. :D
Я дуже вдячна, що він був з нами, я щаслива що народження нашого ангелятка ми пережили разом. На мою думку, це зміцнює сім'ю, закладає основу міцного зв'язку батька і дітей. Чоловіку цей досвід, на мою думку, теж є корисний для входження в нову роль, для усвідомлення своєї відповідальності перед своєю сім'єю.
Звичайно, що умови в наших пологових будинках не сприяють до цього, але найперше потрібне бажання обох бути разом. Все залежить від стосунків в сім'ї.І не потрібно змушувати когось до цього.
І зараз вже питання не виникає чи будемо ми вдруге разом на "партнерських пологах".
Дякую, що прочитали таку довгу розповідь.
Відправлено 21 серпень 2007 - 09:41

Відправлено 21 серпень 2007 - 12:48
Luna (21.8.2007, 10:41) писав:
Переконайте його в тому, що його присутність та підтримка для вас є найбажанішою та найнеобхіднішою. Що ви б не хотіли у такий важливий для вашої сім'ї момент перебувати із чужими для вас людьми. А найчастіше так є, що персонал виконує свої обов'язки просто "механічно", без жодних переймань, це ж просто для них щоденна робота.
А ще часто чоловіки бояться йти до пологової зали, через брак інформації. Вони уявляють про пологи небувалі страхіття. Разом перегляньте певні матеріали чи програми, можна відвідати передпологові курси, щоб більш проінформувати чоловіка і тим самим запевнити, що він "мужньо" все витримає.
Бажаю вам гарних спільних пологів! ;)
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:00
Luna, мій чоловік теж не дуже прагнув бути зі мною під час пологів, але його думка різко помінялась на протилежну після перегляду по 5му каналу передачі про пологи. Здається вона називається "Народжувати в любові". Ось тоді він аж загорівся. Але вже пізно було, бо я через тиждень народила. А ось наступного разу ми разом підемо. Але звичайно все залежить від людини... Бажаю успіху в переконанні чоловіка!

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:09
Цитата
Власне ще про програми: недавно по СТВ була така жахлива програма про пологові будинки, про трагічні випадки, які там ставались (з недбальства лікарів).
І мені здається, що присутність чоловіка теж оберігає жінку від грубого халатного ставлення. Все-ж-таки чоловік поряд більш критичніше оцінить ситуацію та поведінку лікарів, що заставить лікаря бути більш зосередженим.
Наші чоловіки на пологах свого роду - наші обереги!
Відправлено 21 серпень 2007 - 13:28
Відправлено 23 серпень 2007 - 13:17
Проте якщо не хоче чи боїться - то краще нехай вдома сидить - підлоги миє і готує передачі в пологбудинок.
Чув історії про непритомність чоловіків, шок, не бажання інтиму згодом тощо. Але це все чув від тих, хто не був :)
Серед моїх друзів, що були разом з мамами на першому дні народження своїх ангелят - жодного випадку "чогось не так". А відчуття невимовні. Це одна з небьагатьох річ, про яку я можу згадати з гордістю. Це ж найважливіший момент Вашої дитини і Вас, то де вам бути???
p.s. На голосування я про інше - бо воно якесь дуже жіноче :P
Відправлено 03 вересень 2007 - 11:23
так, Сонце вірно каже про обереги, але якщо чоловік з якихось причин не хоче, а Ви, Luna, нічого не зрозумівши, одразу "вважатиму справжньою зрадою"...
ультиматуми це не найкращий шлях... тим більш у родині
доречі
а якщо чоловік захоче у родзал? це теж зрада?
Яблучко права - якщо людина не готова або вагається... краще цього не робити
ні то ні
а справжній він чи ні... то є ваша, родинна справа
взагалі можна спочатку разом піти на курси, а вже потім прийняти рішення
Відправлено 07 вересень 2007 - 12:50
владиславко (3.9.2007, 12:23) писав:
ультиматуми це не найкращий шлях... тим більш у родині
доречі
а якщо чоловік захоче у родзал? це теж зрада?
Яблучко права - якщо людина не готова або вагається... краще цього не робити
ні то ні
а справжній він чи ні... то є ваша, родинна справа
взагалі можна спочатку разом піти на курси, а вже потім прийняти рішення
Згоден. Примусом тут нічого хорошого не доб'єшся...
Крім скандалів... А вони для вагітних дуже небажані....
Людина має бути готовою до цього кроку. Розуміти на що вона йде... Щоб потім лікарям не прийшлось обробляти чоловіка нашатирем.
Щодо мене...
Перед пологами моя дружина мала бажання, щоб я був разом з неї в цю щасливу мить.
Я скоріш був проти ніж за це. Але в пологовому будинку, де ми народжували, партнерські пологи було не так просто організувати, тому ми вирішили відмовитись від цієї ідеї.
Після пологів дружна сказала, що добре, що мене там не було(пологи були не з простих)...

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Тарас Шевченко
Відправлено 07 вересень 2007 - 14:56
владиславко
та де ви тут ультиматум та примус побачили?
"маю надію переконати його до пологів" - це схоже на ультиматум?
я ж не кажу, що як перейми почнуться то "або ти зі мною, або йди геть" - намагаюся донести, переконати, вмовляю ходити зі мною на курси, всіляким чином намагаюся схилити його до рішення на користь мене...
а зрада, то є зрада, хоч погляди на неї можуть бути в кожного різні, та й вбачає в цьому кожен щось своє - якщо ви застанете свою половину в ліжку з іншим, я думаю хто б і скільки вас не переконував, що ви отак не розібравшись одразу "зрада" - ви своєї думки не змінете... тож це лише мій погляд на життя вцілому і на пологи зокрема, я його висловила, але нікому не нав*язую і пологи сумісні чи окремі не пропагую... це просто моє ставлення до питання.

Відправлено 08 вересень 2007 - 20:49
Я хвилювався з приводу свого перебування у родзалі, але коли увійшов туди і розпочалися пологи, то "робота" знайшлася і для мене. Я допомагав дружині тримати голову коли вона тужилась. Де й ділось те хвилювання. До речі, я встиг ввесь процес записати ще й на відеокамеру.
Зате, не кожен зрозуміє той стан батька, коли він бачить появу на світ своєї дитини. Коли роздивляється на грудях своєї дружини людинку, якої ще кілька хвилин тому не було у родзалі. Коли згодом особисто перерізаєш пуповинку, а потім сам одягаєш свою кровинку у перший одяг. Про це можна бул б говорити і писати дуже довго.
Народжуйте дітей разом, однозначно. І Ви переживати нові, раніше не знайомі почуття.
Відправлено 10 вересень 2007 - 08:29
не збираюсь я з Вами на 30му тижні сперечатися ;)
просто... от наприклад: окрошку не їм взагалі, але якщо дружина раптом скаже "Їж, інакще..." то, звичайно, з'їм, але, як в анекдоті, осад залишиться...
просто перед очима приклади знайомих. є вдалі, є не дуже...
як на мене, то булоб добре чоловіка запросити на одноденні курси, що провадяться у міський водолікарні - мабуть і Вам цікаво буде, і чоловікові не дуже обтяжливо
перша частина до пологів та пологі, а друга - купання, годування тощо
невеликі групи - до 6и пар
нам з дружиною сподобалося
всього Вам, Luna, найкращого! все буде добре!
Відправлено 10 вересень 2007 - 13:27

Відправлено 11 вересень 2007 - 07:50
владиславко (10.9.2007, 9:29) писав:
не збираюсь я з Вами на 30му тижні сперечатися ;)
9 надзвичайних місяців коли чоловіки ТАКІ слухняні :D жіноча мрія :D
Капітошка (10.9.2007, 14:27) писав:
зупинилися на ЗД, але домовлятися ще не ходили, подивимося що буде там може доведеться і далі шукати... втім відгуки непогані, персонал чуйний, з чоловіком можна, реанімація є, по грошах стандартно, до того ж в нас там є добрі знайомі добрих знайомих, єдиний недолік (чи навпаки) після плогів вже нікого не пускають до виписки ні маму ні чоловіка, хоча в нашій країні кожне "неможна" то цілком конкретна сумма грошей і більш нічого...
що скажете стосовно вибору?

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках