Якою стала ваша сім`я після народження дитини.
Відправлено 10 жовтень 2008 - 08:07
Відправлено 10 жовтень 2008 - 08:19
Те, що ти описуєш, схоже на кризу сімейного життя. Як правило, перша така криза виникає після народження дитини. Міняється весь сімейний уклад, і часто як чоловік, так і жінка не готові до цього.
Практичні поради дати не можу. Нас ця криза, як багато інших, обминула. Але, можливо, у інших форумчан було щось подібне.
Відправлено 10 жовтень 2008 - 08:30
Відправлено 10 жовтень 2008 - 09:58
mamiks, ви не розтроюйтесь, можливо дитинка ще трошечки підросте, і у чоловіка появляться з нею спільні інтереси, от тоді все налагодиться!!! Все буде ОК, не опускайте рук!
Відправлено 10 жовтень 2008 - 10:04

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 10 жовтень 2008 - 10:38
Поки мова йшла лише про взаєморозуміння стосовно побуту та догляду за дитиною, то ці нові "проблеми" дость швидко подолалися спільно... а от, коли дитина почала підростати.... то тут і виявилося, що в багатьох питаннях стосовно виховання дитини ми розходимося в думках :(
І інколи розбіжності ну дуже великі, особливо що стосується поведінки дитини, наказувати чи ні, і як, що означає така або інша поведінка, як реагувати і т.д. А також як реагувати на вплив (на нашу думку часто негативний) на виховання дитини бабусь та дідусів, а також їх спроб засуджувати нас постійно в обраній намі манері поведінки з дитиною, і при цьому зберегти зі "старими" добрі стосунки?
І от тут дуже часто жоден з нас не хоче поступатися .. не через упертість, а через 100% впевненість у своїй правоті... особливо це стосується мого чоловіка.. і ось тут у нас інколи доходить до таааааких свар...
Відправлено 10 жовтень 2008 - 11:54
Відправлено 10 жовтень 2008 - 12:13
Щодо виховання дітей то в нас часто погляди розходяться, але ні я, ні він не скаже про це ні слова поки ми не залишимось на самоті. З часом ми навчились не просто слухати, а й чути один одного і виробляти спільну лінію виховання, якої дотримуємося.
Сім"я-це постійна робота обох, тільки тоді сім"я буде міцною
Відправлено 10 жовтень 2008 - 12:17
Відправлено 10 жовтень 2008 - 16:31
Кажучи про нас, то дитина у нас зявилася через 4 міс після одруження. І тому я й не уявляю, як це, без дитини. А от моя кума, яка прожила з чоловіком рік без дитини, так звикла до до того, що вони лише вдвох, що коли народився синочок, то у них також була сімейна криза. Вона каже, що у них змінилися стосунки не у кращу сторону. Тут можна зрозуміти, адже тоді, до народження дитини, вони жили для себе, а тепер треба думати й за дитину.
Під час сімейної кризи треба набратися терпіння, і поговорити з чоловіком. Обміркувати все, зважити, розділити домашню роботу і догляд за дитиною на двох. А головне не замикатися у собі, не падати у відчай.
Щасти вам!
Відправлено 10 жовтень 2008 - 20:59
Живемо ми у гуртожитку аспірантському і тут теж можна надивитися всякого. Як тільки зявляється малюк у чоловіка відразу зявляється купа роботи, його постійно немає вдома - жаліються усі мої сусідки.
з іншого боку нема чого жалітися. чоловіки вони ж теж люди. Ну що він зможе вам допомогти? ви ж їх не підпускаєте до СВОЄЇ дитини. тим більше вони прекрасно розуміють,що тепер все фінансове благополуччя та матеріальний стан родини залежить від них. Так що краще нехай вони седять біля Своїх дружин склавши руки і вірно дивляться вам у вічі?
чесно кажучи навіть не знаю, що відповісти самій собі.
Відправлено 10 жовтень 2008 - 21:19
Mulashka (10.10.2008, 21:59) писав:
Живемо ми у гуртожитку аспірантському і тут теж можна надивитися всякого. Як тільки зявляється малюк у чоловіка відразу зявляється купа роботи, його постійно немає вдома - жаліються усі мої сусідки.
з іншого боку нема чого жалітися. чоловіки вони ж теж люди. Ну що він зможе вам допомогти? ви ж їх не підпускаєте до СВОЄЇ дитини. тим більше вони прекрасно розуміють,що тепер все фінансове благополуччя та матеріальний стан родини залежить від них. Так що краще нехай вони седять біля Своїх дружин склавши руки і вірно дивляться вам у вічі?
А я думаю, є чоловіки, які просто собі галочку за сина хочуть поставити. Тобто посадив дерево, "народив" сина і життєвий план виконав. Основна мета - мати наслідника. А вже все інше його не цікавить, і як він думає, не повинно цікавити.
І невже всі чоловіки однозначно після народження дитини шукають ще одну роботу, що у них одразу так катастрофічно мало вільного часу? Ніколи в житті не повірю в це. Якщо до народження дитини чоловік зазвичай приходив додому о 7 вечора, а після народження - значно пізніше, то може тут варто подумати, чого йому на тій роботі як медом помащено?
Якщо сім"ї вистачає зарплати чоловіка, то не бачу потреби в тому, щоб він намагався заробити всі гроші світу, і працював на двох роботах. Ато може чоловік такою своєю зайнятістю приховую небажання бути вдома?
Може у мене якісь не такі знайомі, але я не знаю жодної мами, яка б не допускала чоловіка до дитини... а якраз навпаки, не раз ставала свідком того, як жінка просила чоловіка наприклад поколисати дитину чи піти з нею погуляти.
Відправлено 10 жовтень 2008 - 22:11
Вишенька (10.10.2008, 22:19) писав:
І невже всі чоловіки однозначно після народження дитини шукають ще одну роботу, що у них одразу так катастрофічно мало вільного часу? Ніколи в житті не повірю в це. Якщо до народження дитини чоловік зазвичай приходив додому о 7 вечора, а після народження - значно пізніше, то може тут варто подумати, чого йому на тій роботі як медом помащено?
Якщо сім"ї вистачає зарплати чоловіка, то не бачу потреби в тому, щоб він намагався заробити всі гроші світу, і працював на двох роботах. Ато може чоловік такою своєю зайнятістю приховую небажання бути вдома?
Може у мене якісь не такі знайомі, але я не знаю жодної мами, яка б не допускала чоловіка до дитини... а якраз навпаки, не раз ставала свідком того, як жінка просила чоловіка наприклад поколисати дитину чи піти з нею погуляти.
СЛАВА БОГУ, ЩО НЕ ВСЕ ТАК ПОГАНО, А ТО Я ЗІ СТРАХОМ ДУМАЮ ПРО НАШЕ СІМЕЙНЕ ЖИТТЯ ПІСЛЯ НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ. НЕВЖЕ ВСЕ МАЄ БУТИ ПО ШАБЛОНУ. НАПЕВНО НІ. КОЖЕН ТВОРИТЬ СВІЙ СВІТ САМОСТІЙНО. ЯКИМ СОБІ ЙОГО ЗРОБИШ В ТАКОМУ І БУДЕШ ЖИТИ.
ДЯКУЮ ЗА ПІДТРИМКУ
Відправлено 11 жовтень 2008 - 16:50
Mulashka (10.10.2008, 21:59) писав:
А може, чоловік боїться, що дитина займатиме всю увагу мами і він уже не такий потрібний, як раніше? Хто знає цих чоловіків, що у них в голові?
Відправлено 11 жовтень 2008 - 16:58
Відправлено 11 жовтень 2008 - 17:02
Mulashka (10.10.2008, 14:59) писав:
1. сусідки швидш за все гризуть своїх чоловіків, щоб вони пошвидше захищалися, бо дитина, треба гроші й далі за списком. можливо чоловіки дійсно більше часу приділяють науці й роботі.
2. чоловік може допомогти, якщо його попросити. мій чоловік працює з дитиною на руках. бо я його прошу. якщо думати, що чоловік повинен читати думки або критикувати його дії з дитинкою, то не варто потім ображатися, що він не допомагає.
3. депресія часто буває пов"язна з гормональними змінами і тут нічого не вдієш.
Відправлено 15 листопад 2008 - 19:44
Відправлено 15 листопад 2008 - 23:07

Допомога

-