Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Я не бажаю (чи бажаю) мати другу ( третю...) дитину - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Я не бажаю (чи бажаю) мати другу ( третю...) дитину Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:01

Подібну тему я знайшла на одному з форумів. Там вона викликала досить гостру дискусію.Пропоную і тут мамусям та татусям висловити свою думку з приводу свого особистого бажання чи не бажання мати другу, третю,.... дитинку.
Почну з себе-я мама поки що однієї дитинки.Хотіла б мати і другу.Але свідомо на це наважитися мені тяжко, оскільки якщо народжувати, то треба вже . А вже,через цілу низку факторів і обставин , не можу собі дозволити.Звичайно, якби я дізналася, що "неплановано" стану мамою вдруге- питань не стояло б, а от свідомо спланувати...
А ви як?
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Улянка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:09

Дискусії точаться навколо проблеми -я не хочу мати другої дитини, бо це буде пригнічувати, не розвивати, травмувати мою старшу дитину; а другим аргументом є така фраза - я не хочу другої дитини, бо не зможу так любити її, як всого первістка...
Як на мене - це бздури...Мама просто не є ГОТОВОЮ до другої вагітності, другого "дурдому", як вона пише, або воно їй зараз не потрібно - мама хоче відпочити, поніжитись в ліжечку, виспатись, привести себе в порядок, вийти на роботу, ходити з коліжанками на каву..одним словом мама стала лінивою, тому ДРУГІЙ дитинці - зазь!
Це я коротко підсумовою дискусію на одному з форумів.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:11

Перегляд повідомленняюля77 (9.10.2008, 16:01) писав:

Подібну тему я знайшла на одному з форумів. Там вона викликала досить гостру дискусію.Пропоную і тут мамусям та татусям висловити свою думку з приводу свого особистого бажання чи не бажання мати другу, третю,.... дитинку.
Почну з себе-я мама поки що однієї дитинки.Хотіла б мати і другу.Але свідомо на це наважитися мені тяжко, оскільки якщо народжувати, то треба вже . А вже,через цілу низку факторів і обставин , не можу собі дозволити.Звичайно, якби я дізналася, що "неплановано" стану мамою вдруге- питань не стояло б, а от свідомо спланувати...
А ви як?

Я не планую більше мати дітей, чоловік проти, хоче ще одну дитину і то бажано хлопчика, хоча доню обожнює. Ніколи звичайно я не зарікаюсь, як завагітнію, то будемо мати ще одне дитя. На даному етапі - категорично НІ.
Мені подобається фраза " Маленькі діти - маленькі клопоти, великі діти - великі"!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:13

Перегляд повідомленняMoon (9.10.2008, 16:11) писав:

Я не планую більше мати дітей, чоловік проти, хоче ще одну дитину і то бажано хлопчика, хоча доню обожнює. Ніколи звичайно я не зарікаюсь, як завагітнію, то будемо мати ще одне дитя. На даному етапі - категорично НІ.
Мені подобається фраза " Маленькі діти - маленькі клопоти, великі діти - великі"!

Я після народження Любчика була твердо переконана, що друга дитинка до мене прийде після захисту дисертації(років через 4), але минуло Любчику 1,2 і я зрозуміла, як я хочу другу дитинку...Але цю "справу" ми відклали на довгих 11 місяців..як це важко було себе стримувати...але сталося, так як і запланували..і зараз нашому меншому ангелику 11 тижнів і я НІКОЛИ не шкодуватиму, що знову пройду через памперси, температури, істерики, розтяжки, 25 зайвих кілограмів, бо в мене стане на одну рідну людину більше...
  • 7
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:22

Завжди хотіла мати як мінімумдвох дітей. Неправда, що старшу дитину в чомусь "ущемляють". Я сама старша дитина, і відчувала завжди любов батьків (особливо папи, я ж папина доця). І моєї любові вистачає на двох. Звичайно, важко. Але зате скільки позитивних емоцій!
А третю дитину хочу. Бо хочеться народити дівчинку. Через деякі проблеми завагітніти зараз було б невчасно (треба купити більшу квартиру, вийти на роботу, заробити трішки грошей). Але відкладати це діло надовго теж небажано (через мій вік).
Чоловік поки до третьої дитини не готовий, але якщо завагітнію, трагедії для нього в цьому не буде.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:22

Я завжди була твердо переконана що матиму більше ніж одну дитину, з максимумом не визначалась. З чоловіком віришили зупинитись на трьох, будемо старатись щоб число три стало остаточним.
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:41

Перегляд повідомленняУлянка (9.10.2008, 16:09) писав:

Мама просто не є ГОТОВОЮ до другої вагітності, другого "дурдому", як вона пише, або воно їй зараз не потрібно - мама хоче відпочити, поніжитись в ліжечку, виспатись, привести себе в порядок, вийти на роботу, ходити з коліжанками на каву..одним словом мама стала лінивою, тому ДРУГІЙ дитинці - зазь!

Ну, я би не говорила, що мама стала лінивою, а швидше мама ще хоче бути жінкою.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:42

Я через 2 дні після пологів сказала чоловікові, що хочу ще народити дитинку. А плануємо взагалі-то трьох.
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:52

Я всегда хотела двоих, правда не так скоро, как получилось. Сначала была просто в панике, хотя мыслей о прерывании беременности не возникало. Правда неистово хотела дочку, но не сраслось. На третьего ребенка врядли сознательно пойду. Во второй беременности меня не пугало как писали выше,что меня не хватит так любить второго как первого, а пугало то, что я не справлюсь с двумя(и пугает по сей день т.к. с утра до ночи буду и ними сама), что придется старшему не додать молока (хотя по сей день на ГВ, но боюсь потом будет истерика,когда увидит,что другой сосет), что будет ревновать и первое время обижаться на маму и сейчас очень боюсь как он перенесет разлуку на время роддома.
А как только родила сына муж тут же спросил готова ли еще и сразу ответила "да".
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:55

Перегляд повідомленняВишенька (9.10.2008, 16:41) писав:

+1! и кроме этого полноценным членом общества,а не только мамой и домохозяйкой.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 16:04

У нас у сімї зараз це питання є актуальне, Ми все думаємо-думаємо....
Я взагалі то хочу ще дитинку, третю і хочу третю дівчинку, бо вважаю себе мамою дівчаток. Хоча звичайно і з хлопчиком знаю як поводитися, але просто привикла до донечок.
Чоловік також хоче третю дитину, впевнений що буде хлопчик. Ми й імя вже йому маємо - Андрійко... Аж смішно, але як говоримо про можливу дитину, то відразу Андрійко.
Чесно кажучи мене не завагітніти стримує лише одне, це страх пологів. От як подумаю, то аж мороз по шкірі... тільки б все було б добре з дитинкою... Я готова до тих памперсів і не доспаних ночей і вважаю, що ми зможемо забезпечити всіх трьох...
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 18:11

Ми б і хотіли ще дітей але нам требя цю малечу поставити на ноги, тому думаємо ппро реальні можливості. Нам зараз по 35 поків, дитині 2 роки. Потрібно думати ще й про те скільки нам буде років, коли вона виросте та піде навчатися. нам потрібно їй дати освіту. Тому на заваді - вік. Звісно народити можна в 40 та більше, а чим я допоможу дитині коли вона виросте? І в чоловіка від першого шлюбу є дитина - 9 років :) Тому поки що ми обоє вважаємо, що на цьому зупинимося. Але якщо трапиться незаплановане, то буду народжувати :)
My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маша 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 жовтень 2008 - 18:34

Завжди мріяла про трьох діток, але дивлячись на життєву ситуацію, то напевне наважимось тільки на друге. Дуже хочеться мати ще дівчинку і над цим питанням думаємо занятись десь через пів року.
Страшно, що старше дитятко буде ревнувати, страшно пережити ще раз вагітність, коли постійно думаєш чи все нормально, але думаю, що це цього варте.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 жовтень 2008 - 19:08

на тому форумі тема називається досить різко, можливо тому й дискусія вийшла. а у нас більше тема-звіт :)

я як всі :) звітую.
зараз я не готова і відповідно не хочу другої дитинки. чоловік постійно мені гудить про трьох діточок. най там, гудіти ніхто не забороняє :)
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 19:53

Перегляд повідомленняВишенька (9.10.2008, 16:41) писав:

Перегляд повідомленняСеструлька (9.10.2008, 16:55) писав:

+1! и кроме этого полноценным членом общества,а не только мамой и домохозяйкой.

А мама з двома чи більше дітьми не жінка, чи не член суспільства?????...дивно, але думаю, що саме материнство на 100% дає жінці відчуття своєї ЖІНОЧНОСТІ...я не думаю, що з двома чи більше дітьми не можна працювати, гарно виглядати, ходити з коліжанками на каву і т.д. ....чи вважаєте ви, що 72 % українок, які мають 2 і більше дітей не є ЖІНКАМИ :yahoo: :blush: :yahoo: :blush:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 жовтень 2008 - 20:05

Перегляд повідомленняУлянка (9.10.2008, 13:53) писав:

72 % українок, які мають 2 і більше дітей

Ви нічого не наплутали? У нас дійсно такі показники?
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 20:20

Серед тих, хто взагалі дітей МАЄ 72 % мають 2 і більше дітей...інформація з програми 100% УКРАЇНА..вибірки я не знаю...

А от з власного досвіду - усі наші знайомі мають по 1 дитині і не хочуть більше дітей, яким уже по 5-6 років, хоча одружувадися ми в один рік усі, правда, ми з синочком почекали ..відгуляи ще трохи "кавалєрського" життя і через 4 роки шлюбу народився Любчик, а вони тих "кавалєрських" років не мали, бо зразу за 9 місяців мали по лялі..а тепер, коли діти уже самостійні, вони повертатися у те "болото" не хочуть..тому їхній вибір - 1 дитина...

на майданчику, де я гуляю з Любчиком 80% мам мають уже по 2 дітей, причому переважна частина має дітей з різницею 1,5-2 рочки...Все ж народжують українки...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   бузок 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 20:49

важлива темка. Я особисто дуже хочу ще дитинку(бажано дівчинку), тобто я думаю що захочу років ...через 5. Зараз свідомо не зважилась би нізащо. Дуже боюсь вагітності і ,особливо, пологів. Перші були важкі.Недоспані ночі. коліки, зубчики мене не лякають, бо й у всьому тому є своя радість. Чоловік з того приводу відмовчується, хоча , напевно, думає як я.Та й з карєрою питання в мене ще не однозначне, зараз часу втрачати не можна. А взагалі, я захоплююся такими мамочками і поважаю їх , які свідомо зважуються на різницю 1,5-2р. між дітьми. дитячий сміх сторицею віддячить за всі труднощі
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2008 - 21:58

Перегляд повідомленняУлянка (9.10.2008, 20:53) писав:

А мама з двома чи більше дітьми не жінка, чи не член суспільства?????...дивно, але думаю, що саме материнство на 100% дає жінці відчуття своєї ЖІНОЧНОСТІ...я не думаю, що з двома чи більше дітьми не можна працювати, гарно виглядати, ходити з коліжанками на каву і т.д. ....чи вважаєте ви, що 72 % українок, які мають 2 і більше дітей не є ЖІНКАМИ :yahoo: :blush: :yahoo: :blush:

Ну, якби жінки відчували таку 100% жіночність (великими буквами), то на цьому форумі не виникло б теми про деградацію під час декрету.
А Ви вважаєте, що маючи двох чи більше маленьких дітей, можливо усе успішно поєднати (і материнство, і коліжанок, і роботу, і домашній затишок, і про себе кохану не забути)? Тоді відкрийте секрет, бо у мене навіть з однією дитиною так точно не вийде :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 жовтень 2008 - 07:53

Перегляд повідомленняВишенька (9.10.2008, 22:58) писав:

Ну, якби жінки відчували таку 100% жіночність (великими буквами), то на цьому форумі не виникло б теми про деградацію під час декрету.
А Ви вважаєте, що маючи двох чи більше маленьких дітей, можливо усе успішно поєднати (і материнство, і коліжанок, і роботу, і домашній затишок, і про себе кохану не забути)? Тоді відкрийте секрет, бо у мене навіть з однією дитиною так точно не вийде :)

Дуже важко. Але все можливо, якщо є бажання. З коліжанками, правда, проблеми, бо хоч у більшості у них дітей немає, таке враження, наче вони зайняті вдвічі більше за мене.
Одна працює до 9 вечора, інша дописує дисертацію, третя теж сидить на роботі з ранку до ночі, бо боїться проблем з керівництвом. А у мене час є, і витягаю їх на зустрічі, зізвонюю їх саме я (хоч і маю двох дітей). Правда, я зараз не на роботі, але кожна жінка прекрасно розуміє, що значить сидіти вдома з дитиною, і при цьому займаючись і старшим сином.
Тому Вишенька, поєднати вийде і в тебе, і з однією дитиною, і з двома. Було б бажання.

Додам ще. 100% жіночність я стала відчувати саме пісял народження другого сина. І мені подобається мій вигляд, моя фігура, моє ставлення до життя і до інших людей.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему