Я не бажаю (чи бажаю) мати другу ( третю...) дитину
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:01
Почну з себе-я мама поки що однієї дитинки.Хотіла б мати і другу.Але свідомо на це наважитися мені тяжко, оскільки якщо народжувати, то треба вже . А вже,через цілу низку факторів і обставин , не можу собі дозволити.Звичайно, якби я дізналася, що "неплановано" стану мамою вдруге- питань не стояло б, а от свідомо спланувати...
А ви як?

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:09
Як на мене - це бздури...Мама просто не є ГОТОВОЮ до другої вагітності, другого "дурдому", як вона пише, або воно їй зараз не потрібно - мама хоче відпочити, поніжитись в ліжечку, виспатись, привести себе в порядок, вийти на роботу, ходити з коліжанками на каву..одним словом мама стала лінивою, тому ДРУГІЙ дитинці - зазь!
Це я коротко підсумовою дискусію на одному з форумів.
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:11
юля77 (9.10.2008, 16:01) писав:
Почну з себе-я мама поки що однієї дитинки.Хотіла б мати і другу.Але свідомо на це наважитися мені тяжко, оскільки якщо народжувати, то треба вже . А вже,через цілу низку факторів і обставин , не можу собі дозволити.Звичайно, якби я дізналася, що "неплановано" стану мамою вдруге- питань не стояло б, а от свідомо спланувати...
А ви як?
Я не планую більше мати дітей, чоловік проти, хоче ще одну дитину і то бажано хлопчика, хоча доню обожнює. Ніколи звичайно я не зарікаюсь, як завагітнію, то будемо мати ще одне дитя. На даному етапі - категорично НІ.
Мені подобається фраза " Маленькі діти - маленькі клопоти, великі діти - великі"!
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:13
Moon (9.10.2008, 16:11) писав:
Мені подобається фраза " Маленькі діти - маленькі клопоти, великі діти - великі"!
Я після народження Любчика була твердо переконана, що друга дитинка до мене прийде після захисту дисертації(років через 4), але минуло Любчику 1,2 і я зрозуміла, як я хочу другу дитинку...Але цю "справу" ми відклали на довгих 11 місяців..як це важко було себе стримувати...але сталося, так як і запланували..і зараз нашому меншому ангелику 11 тижнів і я НІКОЛИ не шкодуватиму, що знову пройду через памперси, температури, істерики, розтяжки, 25 зайвих кілограмів, бо в мене стане на одну рідну людину більше...
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:22
А третю дитину хочу. Бо хочеться народити дівчинку. Через деякі проблеми завагітніти зараз було б невчасно (треба купити більшу квартиру, вийти на роботу, заробити трішки грошей). Але відкладати це діло надовго теж небажано (через мій вік).
Чоловік поки до третьої дитини не готовий, але якщо завагітнію, трагедії для нього в цьому не буде.
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:22
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:41
Улянка (9.10.2008, 16:09) писав:
Ну, я би не говорила, що мама стала лінивою, а швидше мама ще хоче бути жінкою.
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:42
Відправлено 09 жовтень 2008 - 15:52
А как только родила сына муж тут же спросил готова ли еще и сразу ответила "да".
Відправлено 09 жовтень 2008 - 16:04
Я взагалі то хочу ще дитинку, третю і хочу третю дівчинку, бо вважаю себе мамою дівчаток. Хоча звичайно і з хлопчиком знаю як поводитися, але просто привикла до донечок.
Чоловік також хоче третю дитину, впевнений що буде хлопчик. Ми й імя вже йому маємо - Андрійко... Аж смішно, але як говоримо про можливу дитину, то відразу Андрійко.
Чесно кажучи мене не завагітніти стримує лише одне, це страх пологів. От як подумаю, то аж мороз по шкірі... тільки б все було б добре з дитинкою... Я готова до тих памперсів і не доспаних ночей і вважаю, що ми зможемо забезпечити всіх трьох...
Відправлено 09 жовтень 2008 - 18:11

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 09 жовтень 2008 - 18:34
Страшно, що старше дитятко буде ревнувати, страшно пережити ще раз вагітність, коли постійно думаєш чи все нормально, але думаю, що це цього варте.
Відправлено 09 жовтень 2008 - 19:08
я як всі :) звітую.
зараз я не готова і відповідно не хочу другої дитинки. чоловік постійно мені гудить про трьох діточок. най там, гудіти ніхто не забороняє :)
Відправлено 09 жовтень 2008 - 19:53
Вишенька (9.10.2008, 16:41) писав:
Сеструлька (9.10.2008, 16:55) писав:
А мама з двома чи більше дітьми не жінка, чи не член суспільства?????...дивно, але думаю, що саме материнство на 100% дає жінці відчуття своєї ЖІНОЧНОСТІ...я не думаю, що з двома чи більше дітьми не можна працювати, гарно виглядати, ходити з коліжанками на каву і т.д. ....чи вважаєте ви, що 72 % українок, які мають 2 і більше дітей не є ЖІНКАМИ
Відправлено 09 жовтень 2008 - 20:20
А от з власного досвіду - усі наші знайомі мають по 1 дитині і не хочуть більше дітей, яким уже по 5-6 років, хоча одружувадися ми в один рік усі, правда, ми з синочком почекали ..відгуляи ще трохи "кавалєрського" життя і через 4 роки шлюбу народився Любчик, а вони тих "кавалєрських" років не мали, бо зразу за 9 місяців мали по лялі..а тепер, коли діти уже самостійні, вони повертатися у те "болото" не хочуть..тому їхній вибір - 1 дитина...
на майданчику, де я гуляю з Любчиком 80% мам мають уже по 2 дітей, причому переважна частина має дітей з різницею 1,5-2 рочки...Все ж народжують українки...
Відправлено 09 жовтень 2008 - 20:49
Відправлено 09 жовтень 2008 - 21:58
Улянка (9.10.2008, 20:53) писав:
Ну, якби жінки відчували таку 100% жіночність (великими буквами), то на цьому форумі не виникло б теми про деградацію під час декрету.
А Ви вважаєте, що маючи двох чи більше маленьких дітей, можливо усе успішно поєднати (і материнство, і коліжанок, і роботу, і домашній затишок, і про себе кохану не забути)? Тоді відкрийте секрет, бо у мене навіть з однією дитиною так точно не вийде :)
Відправлено 10 жовтень 2008 - 07:53
Вишенька (9.10.2008, 22:58) писав:
А Ви вважаєте, що маючи двох чи більше маленьких дітей, можливо усе успішно поєднати (і материнство, і коліжанок, і роботу, і домашній затишок, і про себе кохану не забути)? Тоді відкрийте секрет, бо у мене навіть з однією дитиною так точно не вийде :)
Дуже важко. Але все можливо, якщо є бажання. З коліжанками, правда, проблеми, бо хоч у більшості у них дітей немає, таке враження, наче вони зайняті вдвічі більше за мене.
Одна працює до 9 вечора, інша дописує дисертацію, третя теж сидить на роботі з ранку до ночі, бо боїться проблем з керівництвом. А у мене час є, і витягаю їх на зустрічі, зізвонюю їх саме я (хоч і маю двох дітей). Правда, я зараз не на роботі, але кожна жінка прекрасно розуміє, що значить сидіти вдома з дитиною, і при цьому займаючись і старшим сином.
Тому Вишенька, поєднати вийде і в тебе, і з однією дитиною, і з двома. Було б бажання.
Додам ще. 100% жіночність я стала відчувати саме пісял народження другого сина. І мені подобається мій вигляд, моя фігура, моє ставлення до життя і до інших людей.

Допомога

-