Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Вихід з декретної відпустки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Вихід з декретної відпустки Йдемо працювати Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 17 серпень 2007 - 16:07

Незабаром я повернусь до роботи і, в зв'язку з цим, у мене виникають певні побоювання і проблеми.
  • Переживаю як буде малий без мене.
  • Я боюсь їздити на громадському транспорті, особливо боюсь їхати через Московський міст.
  • Проблема гардеробу. Не головне, але... Дивлюсь як одягнуті дівчата мого віку і розумію, що неприпустимо відстала від життя.
  • Проблема спілкування з живими людьми. Останні два роки я практично спілкувалась лише віртуально.
От такі ось труднощі. Може хтось підкаже щляхи подолання? Як Ви повертались до роботи?
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 серпень 2007 - 17:06

Перегляд повідомленняКапітошка (17.8.2007, 17:07) писав:

Незабаром я повернусь до роботи і в зв'язку з цим у мене виникають певні побоювання і проблеми.
  • Переживаю як буде малий без мене.
  • Я боюсь їздити на громадянському транспорті, особливо боюсь їхати через Московський міст.
  • Проблема гардеробу. Не головне, але... Дивлюсь як одягнуті дівчата мого віку і розумію, що неприпустимо відстала від життя.
  • Проблема спілкування з живими людьми. Останні два роки я практично спілкувалась лише віртуально.
От такі ось труднощи. Може хтось підкаже щляхи подолання? Як Ви повертались до роботи?

Я зараз працюю вдома та іноді виїзжаю на зустрічі. У мене скоріше не проблеми а приємні клопоти.
Дитину лишаю з сестрою. Якщо хтось з рідних може побути з дитиною, то поступово думаю переживання зникнуть, я радше скучаю ніж переживаю. Я змирилась з тим що за усім встигнути не зможу.
Проблема гардеробу є але це приємно його обновити думаю :)
На транспорті їздити я люблю, почуваю себе серед людей. Можна їздити не на маршрутках а на тролейбусі, повільно але безпечно більш менш.
Спробуй поспілкуватися з незнайомими людьми, запитати як кудись пройти, поспілкуватись з продавцем щодо покупки, поступово бар'єр зникне, а словарний запас -читай вголос
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 17 серпень 2007 - 17:30

Яблучко, з продавцями я й так спілкуюсь... Кожен день майже. Справа в іншому. Вчора, наприклад зустрічалась з друзями, вони говорять про нові вистави Богомазова, а я можу тільки очима кліпати. І одяг купити не проблема, а проблема саме у виборі, бо, якщо чесно, мені в більшості не подобається, що я бачу на дівчатах. Тому, скоріш за все, повернусь до своєї улюбленої класично-готичної суміші. :) З транспортом я проблему напевно вирішу, коли просто звинку на ньому їздити. А поки що дуже боюсь. А взагалі якісь в мене психологичні проблеми. Я досить незатишно почуваюсь у місті зараз. Все якесь чуже, інше.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2007 - 20:31

Перегляд повідомленняКапітошка (17.8.2007, 18:30) писав:

Яблучко, з продавцями я й так спілкуюсь... Кожен день майже. Справа в іншому. Вчора, наприклад зустрічалась з друзями, вони говорять про нові вистави Богомазова, а я можу тільки глазами клипати. І одяг купити не проблема, а проблема саме у виборі, бо якщо чесно, мені в більшості не подобається, що я бачу на дівчатах. Тому скоріш за все повернусь до своєї улюленої класично-готичної суміші. :) З транспортом я проблему напевно вирішу, коли просто звинку на ньому їздити. А поки що дуже боюсь. А взагалі якісь в мене психологичні проблеми. Я досить незатишно почуваюсь у місті зараз. Все якесь чуже, інше.

що я можу сказати, поки цей перехідний період не пройде, нічим не зарадиш. і справа ні в тому про що говорять друзі а в тому що идиш у 4 стінах. як тільки з них виберешся так і теми для розмов зявляться самі собою, будеш впевнено себе відчувати. а поки що це захисна реакція морально
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 жовтень 2007 - 15:50

Насправді такі переживання мають буже багато мам. Але швидкість виходу із таких відчуттів залежить від особи і оточуючих осіб. Особисто в мене саме таких страхів немає але є свої. Я дуже привязана до дитини і не хочу нікуди їхати без неї (звичайно вийти в магазин а дитина вдома не рахується).
Мені дуже шкода коли я їду і залишаю Максима на більше як годину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2007 - 21:10

Мене теж переслідує страх повернення на роботу.
Коли лиш ішла в декрет було важко просидіти дома цілий день,вязання і вишивання не допомогало.А тепер життя поміняло русло повністю,інші проблеми ,переживання.Але люди до всього привикають.Головне не опускати голову.

А проблема гардеробу в мене також була.До вагіності я важила 49кг при рості 71см.(дуже мало,правда?)Перед родами важила 89кг.Отже поправилась на 40 кг.Спочатку нічого бо були інші проблеми , а потім я зрозуміла що це біда, і те що кажуть що потім схуднеш це близько неправда.Особливо коли треба десь вийти в люди,вдіти немае що а піду щось купляти встидно дивитись в зеркало.
Отже прийшлось брати себе в руки.Схудла до 65кг.і цим горджуся!Розповідати як я цього добилась це вже інша тема.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Варвара 24 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 січень 2008 - 19:58

Я теж весною збираюсь на роботу. яку ще треба знайти, бо повертатися туди, де я була - ні за які кошти. Також проблема гардеробу по життю йде зі мною. Зараз такі періоди, що або не хочеться нічого, або хачеться купити все гарне.
Сама велика проблема - це співбесіда. Щоб там не впасти лицем в калюжу. Зараз багато хамів - стресостійкість хоч позичай десь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2008 - 08:26

Я ще не народила, а вже все це відчуваю, переживаю як знайду роботу, звільнилася з останньої незадовго до вагітності, може, це на краще, а, може, і ні. Стосовно гардеробу, то для вагітних одні мішки продають, і якщо є щось таке більш-менш підходяще, то на мої груди не налазять, я вже мовчу про те, що ціни на такий одяг кусають, а якість далеко не найкраща, здається, навіть китайський одяг кращої якості, куртку потягла у чоловіка, вона в нього двокольорова і широка, і я себе просто медведем почуваю. Зараз доводиться частіше відвідувати лікаря, дивитись дитячі речі і відкладати щоб після народження їх купити, і проблема громадського транспорту - то жах, в маршрутці мені постійно здається, що мені не стане повітря, що втрачу свідомість, а метро - то суцільний жах, я боюсь ним їздити, але треба, після кожної такої поїздки я відходжу десь дні два-три, вже мовчу про страхи в лікарнях, а загалом подивишся на дівчат-одноліток, і просто якось незатишно робиться, і почуваю себе якось не так, не скажу що так вже подобається те, що на них, та невже у вагітність жінка повинна перетворюватись на опудало в мішку? Крім того повністю оновити гардероб нема сенсу, викидати на вітер тисячу-другу зараз мені не хочеться, крім того, що мені вибір абсолютно не подобається, і краще щось дитині купити, маю таку проблему, що можу кому завгодно що завгодно купити, а от для себе якось ні, не те щоб шкода, але не можу нічого знайти... Але всі ці питання - то не саме головне, боюсь чи стану хорошою мамою...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2008 - 08:35

Перегляд повідомленняВарвара 24 (13.1.2008, 19:58) писав:

Сама велика проблема - це співбесіда. Щоб там не впасти лицем в калюжу. Зараз багато хамів - стресостійкість хоч позичай десь.

Знаєш старий анекдот "Просміхайтесь, шеф любить ідіотів", як не парадоксально, але це дійсно так, от з серйозним обличчям приходиш, починаєш так серйозно відповідатит на питання, а роботу цю і не отримуєш. А от відкрито посміхатись, трохи жартувати - і все, тобі телефонують, запрошують, але ж це не так завжди і просто, і не для всіх, тут як вгадаєш, хтось хоче щоб співробітник був серйозний, хтось- щоб відкритий і з вічною посмішкою на все обличчя, це як пощастить. А стосовно хамів, то скрути тихцем дулю в кармані - як правило, легше стає, а до їхнього рівня опускатися не варто, а так інколи хочеться заїхати по нахабній пиці... а загалом це все проблема поганого виховання, бо якщо в родинах у цих хамів так було, то вони це за норму приймають, але змовчувати також не варто, треба з них постібатися так інтелігентно... бо такі роботодавці приймуть на роботу зовсім вже нездар, щоб почуватись розумними, а так хоч душу відведеш... і не всі такі, рано чи пізно щось собі знайдеш
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Annette 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2008 - 10:14

Дівчата, як я хвилювала в прошлому році, бо хотіла вийти на роботу влітку. Малюка ввідали до садика і перший місяць він ходив туди добре, і не хворів і з радістю (поплаче трохи. а потім грається, і діточок багато). А через декілька тижнів я дізналася, що знову вагітна. Про аборт ми навіть не думали. І я так вже настроїлася. як то кажіть. на те, що буду вдома, що коли втратила дитину, не уявляла собі, як я буду працювати. підтримки від родичів (бабусей-дідусей) ніякої. То ж і вирішили, що я не зможу повноцінно їздити на роботу до Києва (ми живемо у передмісті) і за дитиною слідкувати (коли він день-два ходить до садочка. а потім днів 10-14 хворіє). І я залишилася вдома. І, чесно кажучи. не хочу повертатися на роботу. а зараз це більше, ніж раніше, хочу ще одну дитинку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 16:37

Annette, співчуваю Вам! Але бабуся, коли в мене були проблеми на 8 місяці вагітності, сказала, що там якось регулюється, яку дитину народити і від якого чоловіка. Але це так боляче, моя мама втратила дитину після мене, а через 6 років захотіла і народила мені сестру. Все буде добре, тим більше підтримка у Вас є - це синочок!

Цитата

Знаєш старий анекдот "Просміхайтесь, шеф любить ідіотів", як не парадоксально, але це дійсно так, от з серйозним обличчям приходиш, починаєш так серйозно відповідатит на питання, а роботу цю і не отримуєш.

Воно то й так, але трохи інша проблема - занижена самооцінка. Я до цього була не дуже без комплексів, а після декрету взагалі якось і дикувата стала :36_1_39: . Я знаю, що прийдеться перебороти всі свої страхи, вони й переборяться за кілька співбесід, але в душі аж моторошно зараз.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 16:51

Як я вас розумію :D
Проблема - не те слово, я вийшла на роботу після 6 років декрету, думала-думала і все ж на старе місце, в рідну школу :)
Але все ТАК змінилося, головне я змінилася, ні я не бачила вистав Богомазова (Капітошко спасибі, піду в Гуглі пошукаю, хто це :36_1_39: ).
Я зовсім інша, як була 6років тому і для мене теж проблема громадський транспорт, ну звикла вже щоб мене на машині возили :)
Раніше думала, що коли дитині три роки мама може присвятити себе кар'єрі, але старшому 6, малій - 3, а я зовсім не готова працювати з 9 до 18 щодня, точніше я спробувала, але нікому від цього добре не було.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 16:57

я зараз також стою перед питанням виходу на роботу. мені якщо чесно страшнувато, без роботи я не можу, але і працювати весь день не хочеться,звикла я вже до вільного графіку. Та і громадський транспорт та ж проблема, яу у Вікторії, звикла щоб мене возили :D
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 17:46

Яблучко, терміново потрібно власне авто :36_1_39:
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 17:50

Навіть, проблема не в транспорті, а в часі -хто буде доглядати малого, коли він захворіє. А які лікарняні дають я вже знаю - тиждень. добре якщо я його подлікую, не кажу вилікую. Він піде до садичка ще долічений й знов захворіє. На роботі будуть дзвонити, щоб я їхала до них (скільки раз таке було, як я була на лікарняних). Тому знаєте, і нашли так увідмазку - ось коли б хто з бабусей більше допомагав. Так вже склалося у кількох моїх знайомих - їм мами допомогали 9причому реально майже не весь день з малими сиділи), так і мамі можна на роботу. Є деякі хвилювання, та вже ж наша мама- то бабуся для малюка, її і довіри більше ніж няні. А няні доречі зараз теж недешеві.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 18:09

Перегляд повідомленняAnnette (15.1.2008, 17:50) писав:

Навіть, проблема не в транспорті, а в часі -хто буде доглядати малого, коли він захворіє. А які лікарняні дають я вже знаю - тиждень. добре якщо я його подлікую, не кажу вилікую. Він піде до садичка ще долічений й знов захворіє. На роботі будуть дзвонити, щоб я їхала до них (скільки раз таке було, як я була на лікарняних). Тому знаєте, і нашли так увідмазку - ось коли б хто з бабусей більше допомагав. Так вже склалося у кількох моїх знайомих - їм мами допомогали 9причому реально майже не весь день з малими сиділи), так і мамі можна на роботу. Є деякі хвилювання, та вже ж наша мама- то бабуся для малюка, її і довіри більше ніж няні. А няні доречі зараз теж недешеві.

В мене надія лише на бабусю, або буду відмовлятися від роботи взагалі. У садочок вже щось я перехотіла малу віддавати, жаль мені її. А няню страшнувато якось, чужа людина всежтаки.
Вікторія, авто хочу, та для початку треба хоч на курси піти. Бо так трохи керувати вмію, але прав немає. Та і з нашими київськими пробками швидше на метро.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2008 - 22:30

Щодо транспорту я з вами згодна-це жах. Я їжджу інколи від "Мінська" до "Либідська". Як мене це втомлює, та й нудно там.(їжджу не в час пік), а я ж так їздила 7 років. А я, до речі, теж працювала в школі. Ото було класно, хоч і примусово можна сказати(вчилась на державному в ін"язі і треба було відпрацювати 3 роки. а вийшов 1-завагітніла). А класно тим, що це недалеко від дому, пройдешся зранку, аж приємно. А повертатися туди не буду. По-перше-фінансове питання, по-друге - дуже там нечемно наша інтелігенція зі мною поводилася (відносини-нормальні, але я там секретарем ще була, то перед відходом у декрет побачила, що записували мені 1-2 год, а я працювала 4-6. Друкуй їм все, друкуй, а платити дзюськи.Їздять на молодих як хочуть).
А щодо лікарняних, то на фірмах навіть і слухати не хочуть. Треба, щоб дитина адаптувалась у садку, а потім роботу шукати. Але ми будем почасову нянечку шукати, щоб сиділа, коли болітиме(це поки так плануємо), бо одна бабуся далеко працює, а інша з нами і теж працює. Вона й каже, що може пару разів відпроситься, але побачимо, бо в неї також робота серйозна.
Я дуже боюсь, що якщо я посиджу ще, а стажу за плечима аж 1 рік і декрет, то вже тоді мене нікуди на нормальну роботу не візьме. Геть отупію і буду так в депресіях валятись вдома. Вже потроху починається, дуже знервована стала.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 11:08

Перегляд повідомленняВарвара 24 (15.1.2008, 22:30) писав:

Я дуже боюсь, що якщо я посиджу ще, а стажу за плечима аж 1 рік і декрет, то вже тоді мене нікуди на нормальну роботу не візьме. Геть отупію і буду так в депресіях валятись вдома. Вже потроху починається, дуже знервована стала.

Та не переживай ти так, в деяких і такого нема (у мене, наприклад, я за трудовою книжкою три місяці пропрацювала, неофіційно працювала багато, коли вчилась і пізніше також). Ти собі знайди роботу фрілансера, перекладача, наприклад, так щоб нікуди не їздити, роботу отримуватимеш на пошту електронну, а гроші на вебмані або укрмані, а звідти на будь-яку кредитку, або статті на зомовлення пиши, тоді і не будеш відчувати всього цього, і практику не втратиш. І на нормальну роботу тебе візьмуть, бо вже дитина є, значить, в декрет найближчим часом не підеш, багато де на хорошу роботу я не влаштувалась тільки того, що мені не було 26 і не було дитини, а дівчинкою на побігеньках працювати не хотілось, крім того, залучи малу до цього, і вона буде потроху оволодівати англійською, ти ж в інязі вчилась, наскільки я зрозуміла.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 16:49

Малечу трохи вчу англійської. А щодо перекладів, то скільки не шукаю, все якийсь лохотрон. А в деяких треба кудись їздити, то в нотаріус, то ще кудись, а в мене з малою ніхто не посидить. Та спеціальність троши не така як усі хочуть. Я філолог, а не перекладач.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 17:07

Не хвилюйся, та не двай собі зачахнути.
Ми з кумою такі плани будували, як ми будемо підтримувати свій рівень знань і якими славними спеціалістами залишимося після декрету. І що. З малими дітьми саме все так і склалося :D Кума взагалі все забросила. Ми - юристи. А я два роки тому стала модератором на одному форумі, відповідаю на запитання. Це, наче відпочинок, то зате лажу по інету і знаю, де що шукати. А це немало, бо законодавство змінюється. крім того. я знайшла багато цікавого. З історіі, наприклад, чи про народні традиції. Все, чого раніше не знала, або недовчила - читаю зараз із задоволення. На жаль, хотіла б вивчати ще одну іноземну мову- але не має фінансових можливостей. Поки вивчаю английську з синочкою, потрошку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему