Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: декретні виплати і таке інше - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 39 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

декретні виплати і таке інше все що стосується грошовихвиплат, коли животик росте Оцінка: -----

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 02 жовтень 2008 - 09:10

не бачу такої теми, а питання актуальне.
знаю що необхідно пропрацювати рівно 6 міс на роботі, щоб отримувати ці виплати.
а яка сума щомісячних декретних? і ще цікавиться, якщо жінка Приватний Підприємець, чи існує щось таке для ПП??
Як було це у вас? невже треба працювати тільки на ДЕРЖАВІНЙ роботі, щоб отримати декретні???

спасибі всім за відповіді.)
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 09:24

Тема про декретні виплати у нас уже є. Правда, не знаю, чи знайдеш ти там відповіді на свої питання. Спробую відповісти те, що знаю сама.
1. Працювати 6 місяців не потрібно. Ти можеш іти в декрет хоч на другий день після початку роботи. Мало того, ти ще й можеш приєднати щорічну відпустку до декретної, і знову тобі для цього працювати 6 місяців не потрібно.
2. Право на відпустку ти маєш, якщо десь офіційно працюєш, тобто уклала трудовий договір і є запис у трудоввій книжці (хоча роботодавці цим часто зловживають, і не дають її).
3. Сума виплат залежить від твоєї заробітної платні.
А от якщи ти приватний підприємець, я не знаю, тут мені підсказати нічого.

Ще моя порада, подивися створену тему про декретні виплати. Може, знайдеш щось і для себе.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 жовтень 2008 - 09:39

Тема існує тут
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 10:32

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (2.10.2008, 10:24) писав:

Тема про декретні виплати у нас уже є. Правда, не знаю, чи знайдеш ти там відповіді на свої питання. Спробую відповісти те, що знаю сама.
1. Працювати 6 місяців не потрібно. Ти можеш іти в декрет хоч на другий день після початку роботи. Мало того, ти ще й можеш приєднати щорічну відпустку до декретної, і знову тобі для цього працювати 6 місяців не потрібно.
2. Право на відпустку ти маєш, якщо десь офіційно працюєш, тобто уклала трудовий договір і є запис у трудоввій книжці (хоча роботодавці цим часто зловживають, і не дають її).
3. Сума виплат залежить від твоєї заробітної платні.
А от якщи ти приватний підприємець, я не знаю, тут мені підсказати нічого.

Ще моя порада, подивися створену тему про декретні виплати. Може, знайдеш щось і для себе.

приватний підприємець має право на усі виплати, якщо він зареєстрований у фонді та платить обов язкові внески
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 12:42

тему конечно почитай, на которую ссылку дали. Но я на сколько знаю сейчас тарифный отпуск можно брать через 3 месяца, т.е. можно пойти в него, а оттуда в декретный(больничный по беременности и родам) . Сумма начисляется исходя из вашей зарплаты, насчитывается по-среднему, но по крайней мере на моей работе гораздо выгоднее проработать месяца 3 до того. как уходить, так считают и премии и ночные и праздники, а так просто из расчета среднего оклада. когда высчитывают сумму считают не за все дни больничного(календарные), а только рабочие дни(без выходных и праздников).
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 13:39

юля77, тобто держава виплачує 12 400 всім жінкам (працюючим, непрацюючим, ПП) а от мене цікавить щомісячна допомога. Коли оформлений на роботі тобі платять 5 неоподаткованих мінімумів відразу і щомісяця, залежно від твоєї ЗП. а коли ти ПП то чи одержуєш ці кошти ти від держави, якщо сплачуєш вчасно всі податки і т. д. ...
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 13:53

vitalina, вы сначала различайте понятия: 12,5 тысяч - это единоразовая помощь, декретными называют больничный по беременности и родам, который дают в 30 недель в ЖК, а ежемесячные выплаты - это пособие по уходу за ребенком до 3х лет. с чего вы взяли какие-то "5 неоподаткованих мінімумів відразу і щомісяця"???
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 14:07

Допомога по вагітності та пологах застрахованій особі виплачується за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів. Жінкам, віднесеним до 1–4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога по вагітності та пологах виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки (90 – до пологів та 90 – після пологів). Розмір зазначеної допомоги обчислюється сумарно та надається застрахованій особі в повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки, фактично використаних до пологів (ст. 38 о Закону).
Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі в розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу (ст. 39 Закону).
Відповідно до ст. 40 Закону при народженні дитини застрахованій особі (одному з батьків дитини, усиновителю чи опікуну) надається одноразова допомога.
Допомога при народженні дитини надається в сумі, кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини. Виплата допомоги здійснюється одноразово в дев’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта – протягом наступних 12 місяців (ст. 41).
Відповідно до порядку призначення і виплати допомоги при народженні дитини особам, застрахованим у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2005 p. № 315 для призначення допомоги комісії (уповноваженому) із соціального страхування подаються такі документи:
1) заява про призначення допомоги;
2) копія свідоцтва про народження дитини;
3) довідка про народження дитини, видана державним органом реєстрації актів цивільного стану;
4) довідка органу державної податкової служби про сплату єдиного податку – для фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності;
5) копія рішення суду про усиновлення чи рішення відповідних органів про встановлення опіки – для усиновителів та опікунів.
Одноразова виплата частини суми допомоги здійснюється протягом наступного робочого дня після подання заяви про призначення допомоги. Решта суми допомоги виплачується в день, встановлений для виплати допомоги за доглядом за дитиною до досягнення нею трирічного віку, протягом 12 місяців після місяця народження дитини.
Згідно п. 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата (доход), є період роботи з останнього основного місця роботи перед настанням страхового випадку, протягом якого застрахована особа працювала і сплачувала страхові внески чи за нього виплачувалися страхові внески. Він дорівнює 6 календарним місяцям.
Якщо застрахована особа проробила менш ніж 6 календарних місяців, то числення середньої заробітної плати провадиться виходячи з фактично відпрацьованого часу. Якщо за розрахунковий період застрахована особа не мала заробітку - виходячи з тарифної ставки (місячного окладу).
Загальна сума допомоги по вагітності та пологах визначається множенням середньоденної заробітної плати на кількість робочих днів згідно з графіком роботи підприємства, що припадають на період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.
якщо застрахована особа в період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами працювала і отримувала заробітну плату, то допомога по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за дні, за які їй виплачена заробітна плата, не надається.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:15

А правда ли то, что отменили выплату 12500 грн, и даже 8000 скоро не будет?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:19

ого! не лякайте так!
хтось ще чув таке?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:46

Такі чутки ходять від часу коли виплати тільки призначили! Не думаю що варта сприймати їх серйозно..
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:46

юля77, дякую!
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 жовтень 2008 - 20:04

Такого не буде, заспокойтесь дівки! :D Наступний рік вибори президента, то може вам і ще більше дадуть. А може що нове пообіцяють і нічого не дадуть :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 жовтень 2008 - 06:48

Ну япросто слышала что те кто родил в конце сентября уже 8500 получат, а не 12500!Буду надеятся что это слухи, но... :36_3_16:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 жовтень 2008 - 08:30

Юся, не может быть этого, в законе ж стоит сумма помощи на 2008, все в суд пойдут если кого-то так кинут.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 січень 2009 - 19:27

Дівчата, а у мене виникло таке питання. Я студентка стаціонарниця(тобто досі ніде не працювала),ще й навчаюсь за контрактом і степендії не отримую. Якщо знаєте підкажіть які виплати я може отримати і в якому розмірі.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 09:57

Підкажіть мені будь ласка. Я вагітна, на 19 тижні. Так вийшло, що перед самою вагітністю я звільнилась з попередньої роботи, а на нову влаштуватись не встигла, тому що завагітніла. На облік в центр зайнятості я встати не можу так як увели цей немудрий закон про селянські господарства і ввели довідку яку не можливо ніде взяти. А вчора моя подруга бухгалтер, порадила мені влаштуватися на роботу до мого ж чоловіка (він приватний підприємець) відпрацювати у нього до декрету і таким чином отримати декретні (досить непогані якщо сплачувати податки за цей період). Скажіть будь-ласка чи не буде порушенням законодавства робота у власного чоловіка і на такий короткий термін? І чи дійсно зараз для отримання лікарняного не потрібно, щоб було відпрацьовано повних 6 місяців? якщо це так то підкажіть як правильно це зробити, щоб потім не було проблем.
Заздалегідь вдячна., Лєна
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 10:14

Перегляд повідомленняelena0709 (4.3.2009, 9:57) писав:

Підкажіть мені будь ласка. Я вагітна, на 19 тижні. Так вийшло, що перед самою вагітністю я звільнилась з попередньої роботи, а на нову влаштуватись не встигла, тому що завагітніла. На облік в центр зайнятості я встати не можу так як увели цей немудрий закон про селянські господарства і ввели довідку яку не можливо ніде взяти. А вчора моя подруга бухгалтер, порадила мені влаштуватися на роботу до мого ж чоловіка (він приватний підприємець) відпрацювати у нього до декрету і таким чином отримати декретні (досить непогані якщо сплачувати податки за цей період). Скажіть будь-ласка чи не буде порушенням законодавства робота у власного чоловіка і на такий короткий термін? І чи дійсно зараз для отримання лікарняного не потрібно, щоб було відпрацьовано повних 6 місяців? якщо це так то підкажіть як правильно це зробити, щоб потім не було проблем.
Заздалегідь вдячна., Лєна

на облік можна стати, в мене була така сама ситуація, і ніяких додаткових довідок не вимагали, на облік стала в лютому цього року
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2009 - 20:29

Дівчата, допоможіть, хто знає підкажіть :girl_angel:
Мені через місяць йти у декретну відпустку, а на роботі така складна ситуація склалась.
Наша організація вже другий місяць як перейшла на скорочений триденний робочий тиждень, і ще не відомо як буде працювати з травня - один день в тиждень чи взагалі усіх відправить за свій рахунок...
Наша кадровичка сьогодні мені так прозоро натякнула, що невідомо ще скільки я тих декретних отримаю.. :dance2:
Я десь читала, що зі 126 календарних днів декретних оплачують тільки робочі дні. А якщо ми зараз працюємо по скороченому графіку, то невже мені будуть оплачувати тільки ці 3 робочих дня? І коли я маю право отримати свої декретні?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2009 - 20:40

Перегляд повідомленняANATA (31.3.2009, 21:29) писав:

Дівчата, допоможіть, хто знає підкажіть :girl_angel:
Мені через місяць йти у декретну відпустку, а на роботі така складна ситуація склалась.
Наша організація вже другий місяць як перейшла на скорочений триденний робочий тиждень, і ще не відомо як буде працювати з травня - один день в тиждень чи взагалі усіх відправить за свій рахунок...
Наша кадровичка сьогодні мені так прозоро натякнула, що невідомо ще скільки я тих декретних отримаю.. :dance2:
Я десь читала, що зі 126 календарних днів декретних оплачують тільки робочі дні. А якщо ми зараз працюємо по скороченому графіку, то невже мені будуть оплачувати тільки ці 3 робочих дня? І коли я маю право отримати свої декретні?

От і в мене таке саме на жаль вийшло - нарахували суму за робочі дні (з 126 днів), але потім виявилося, що наше підприємство працює по скороченому робочому графіку - кожен місяць приходила вказівка (я на підприємстві від залізниці працювала до декрету) і кадровичка мусіла скласти відповідний наказ, де всі попереджаються за 2 місяці про ці скорочені робочі тижні у певні місяці. Тобто я вийшла в декрет в кінці грудня і за січень і лютий мені не оплатили тих днів, в які підприємство не працювало (а правельніше мені прийшлося повернути ті гроші на піприємство, бо мені вже їх виплатили).
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 39 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему