декретні виплати і таке інше все що стосується грошовихвиплат, коли животик росте
Відправлено 02 жовтень 2008 - 09:10
знаю що необхідно пропрацювати рівно 6 міс на роботі, щоб отримувати ці виплати.
а яка сума щомісячних декретних? і ще цікавиться, якщо жінка Приватний Підприємець, чи існує щось таке для ПП??
Як було це у вас? невже треба працювати тільки на ДЕРЖАВІНЙ роботі, щоб отримати декретні???
спасибі всім за відповіді.)

я вірю в дива
Відправлено 02 жовтень 2008 - 09:24
1. Працювати 6 місяців не потрібно. Ти можеш іти в декрет хоч на другий день після початку роботи. Мало того, ти ще й можеш приєднати щорічну відпустку до декретної, і знову тобі для цього працювати 6 місяців не потрібно.
2. Право на відпустку ти маєш, якщо десь офіційно працюєш, тобто уклала трудовий договір і є запис у трудоввій книжці (хоча роботодавці цим часто зловживають, і не дають її).
3. Сума виплат залежить від твоєї заробітної платні.
А от якщи ти приватний підприємець, я не знаю, тут мені підсказати нічого.
Ще моя порада, подивися створену тему про декретні виплати. Може, знайдеш щось і для себе.
Відправлено 02 жовтень 2008 - 10:32
мамаПашіЖені (2.10.2008, 10:24) писав:
1. Працювати 6 місяців не потрібно. Ти можеш іти в декрет хоч на другий день після початку роботи. Мало того, ти ще й можеш приєднати щорічну відпустку до декретної, і знову тобі для цього працювати 6 місяців не потрібно.
2. Право на відпустку ти маєш, якщо десь офіційно працюєш, тобто уклала трудовий договір і є запис у трудоввій книжці (хоча роботодавці цим часто зловживають, і не дають її).
3. Сума виплат залежить від твоєї заробітної платні.
А от якщи ти приватний підприємець, я не знаю, тут мені підсказати нічого.
Ще моя порада, подивися створену тему про декретні виплати. Може, знайдеш щось і для себе.
приватний підприємець має право на усі виплати, якщо він зареєстрований у фонді та платить обов язкові внески

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 02 жовтень 2008 - 12:42
Відправлено 02 жовтень 2008 - 13:39

я вірю в дива
Відправлено 02 жовтень 2008 - 13:53
Відправлено 02 жовтень 2008 - 14:07
Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі в розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу (ст. 39 Закону).
Відповідно до ст. 40 Закону при народженні дитини застрахованій особі (одному з батьків дитини, усиновителю чи опікуну) надається одноразова допомога.
Допомога при народженні дитини надається в сумі, кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини. Виплата допомоги здійснюється одноразово в дев’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта – протягом наступних 12 місяців (ст. 41).
Відповідно до порядку призначення і виплати допомоги при народженні дитини особам, застрахованим у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2005 p. № 315 для призначення допомоги комісії (уповноваженому) із соціального страхування подаються такі документи:
1) заява про призначення допомоги;
2) копія свідоцтва про народження дитини;
3) довідка про народження дитини, видана державним органом реєстрації актів цивільного стану;
4) довідка органу державної податкової служби про сплату єдиного податку – для фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності;
5) копія рішення суду про усиновлення чи рішення відповідних органів про встановлення опіки – для усиновителів та опікунів.
Одноразова виплата частини суми допомоги здійснюється протягом наступного робочого дня після подання заяви про призначення допомоги. Решта суми допомоги виплачується в день, встановлений для виплати допомоги за доглядом за дитиною до досягнення нею трирічного віку, протягом 12 місяців після місяця народження дитини.
Згідно п. 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата (доход), є період роботи з останнього основного місця роботи перед настанням страхового випадку, протягом якого застрахована особа працювала і сплачувала страхові внески чи за нього виплачувалися страхові внески. Він дорівнює 6 календарним місяцям.
Якщо застрахована особа проробила менш ніж 6 календарних місяців, то числення середньої заробітної плати провадиться виходячи з фактично відпрацьованого часу. Якщо за розрахунковий період застрахована особа не мала заробітку - виходячи з тарифної ставки (місячного окладу).
Загальна сума допомоги по вагітності та пологах визначається множенням середньоденної заробітної плати на кількість робочих днів згідно з графіком роботи підприємства, що припадають на період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.
якщо застрахована особа в період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами працювала і отримувала заробітну плату, то допомога по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за дні, за які їй виплачена заробітна плата, не надається.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:15
Відправлено 02 жовтень 2008 - 19:46
Відправлено 02 жовтень 2008 - 20:04
Відправлено 03 жовтень 2008 - 06:48
Відправлено 03 жовтень 2008 - 08:30
Відправлено 20 січень 2009 - 19:27

Відправлено 04 березень 2009 - 09:57
Заздалегідь вдячна., Лєна
Відправлено 04 березень 2009 - 10:14
elena0709 (4.3.2009, 9:57) писав:
Заздалегідь вдячна., Лєна
на облік можна стати, в мене була така сама ситуація, і ніяких додаткових довідок не вимагали, на облік стала в лютому цього року
Відправлено 31 березень 2009 - 20:29
Мені через місяць йти у декретну відпустку, а на роботі така складна ситуація склалась.
Наша організація вже другий місяць як перейшла на скорочений триденний робочий тиждень, і ще не відомо як буде працювати з травня - один день в тиждень чи взагалі усіх відправить за свій рахунок...
Наша кадровичка сьогодні мені так прозоро натякнула, що невідомо ще скільки я тих декретних отримаю..
Я десь читала, що зі 126 календарних днів декретних оплачують тільки робочі дні. А якщо ми зараз працюємо по скороченому графіку, то невже мені будуть оплачувати тільки ці 3 робочих дня? І коли я маю право отримати свої декретні?
Відправлено 31 березень 2009 - 20:40
ANATA (31.3.2009, 21:29) писав:
Мені через місяць йти у декретну відпустку, а на роботі така складна ситуація склалась.
Наша організація вже другий місяць як перейшла на скорочений триденний робочий тиждень, і ще не відомо як буде працювати з травня - один день в тиждень чи взагалі усіх відправить за свій рахунок...
Наша кадровичка сьогодні мені так прозоро натякнула, що невідомо ще скільки я тих декретних отримаю..
Я десь читала, що зі 126 календарних днів декретних оплачують тільки робочі дні. А якщо ми зараз працюємо по скороченому графіку, то невже мені будуть оплачувати тільки ці 3 робочих дня? І коли я маю право отримати свої декретні?
От і в мене таке саме на жаль вийшло - нарахували суму за робочі дні (з 126 днів), але потім виявилося, що наше підприємство працює по скороченому робочому графіку - кожен місяць приходила вказівка (я на підприємстві від залізниці працювала до декрету) і кадровичка мусіла скласти відповідний наказ, де всі попереджаються за 2 місяці про ці скорочені робочі тижні у певні місяці. Тобто я вийшла в декрет в кінці грудня і за січень і лютий мені не оплатили тих днів, в які підприємство не працювало (а правельніше мені прийшлося повернути ті гроші на піприємство, бо мені вже їх виплатили).

Допомога

- 

[/url]