Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Спить дитина на руках - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Спить дитина на руках чому ми не бачимо цього... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ляля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 вересень 2008 - 21:57

Автор статьи:
Анатолий Шарий

В переходе возле станции метро сидит женщина неопределенного возраста. Ей можно дать с ходу и тридцать, и двадцать три, и сорок два. Волосы у женщины спутаны и грязны, голова опущена в скорби. Перед женщиной на заплеванном полу перехода лежит кулек. В кулек сердобольные граждане бросают деньги. И не бросали бы, да на руках женщина держит весомый «аргумент» в пользу того, что ей деньги просто необходимы. На руках у женщины спит ребенок лет двух. Он в грязной шапочке, бывшей когда-то белой, в спортивном костюмчике. Переход – место достаточно оживленное. И течет нескончаемым потоком людская толпа, и звенит мелочь в кульке, и шуршат купюры.

Я ходил мимо женщины около месяца. Я догадывался, кому уходят деньги, жертвуемые многочисленными прохожими. Уж сколько говорено, сколько написано, но народ наш такой – жалостливый. Жалостливый, до слез. Готов народ наш отдать последнюю рубашку свою, последние копейки из кармана вытряхнуть. Подал такому «несчастному» – и чувствуешь, что у тебя все еще не так плохо. Помог, вроде бы как. Хорошее дело сделал…

Я ходил мимо попрошайки месяц. Не подавал, так как не хотел, чтобы на мои деньги какой-нибудь негодяй купил себе кирпича одну штуку, да вставил в стену нового дома-дворца своего. Пускай будет дыра у него в стене, у негодяя этого. Не будет кирпича от меня. Но, судя по тому, как попрошайке подавали, хозяин ее имел уже несколько домов-дворцов.

Ну и попрошайке что-то перепадает, конечно. Бутылка водки на вечер, да шаурма. Хозяева таких «точек» попрошайничества имеют немало, но отличаются жадностью. И жестокостью. На том и держится их супердоходный бизнес. На деньгах да на страхе. Никто из опускающих монетку в кулечек не знает, что «встать» на место возле Владимирского собора невозможно, а хождение по вагонам метро с уныло-тягучим «простите, что я до вас обращаюся» стоит от 20 долларов в день. Или – знает? В таком случае – знает, но подает?

Никто из добряков, жертвующих «мадонне с младенцем», не задумывается над еще одним вопросом. Над одним несоответствием, буквально бросающимся в глаза. Спустя месяц хождения мимо попрошайки меня вдруг как током ударило, и я, остановившись в многолюдном переходе, уставился на малыша, одетого в неизменно-грязный спортивный костюмчик. Я понял, что именно казалось мне «неправильным», если можно назвать «правильным» уже само нахождение ребенка в грязном подземном переходе с утра до вечера. Ребенок спал. Ни всхлипа, ни вскрика. Спал, уткнувшись личиком в колено той, кто представлялась его мамой. Попрошайка подняла на меня глаза. Наши взгляды встретились. Бьюсь об заклад, она поняла то, что понял я…

У кого из вас, уважаемые читатели, есть дети? Вспомните, как часто они спали в возрасте 1-2-3-х лет? Час, два, максимум три (не подряд) дневного сна, и снова – движение. За весь месяц каждодневного моего хождения по переходу я НИ РАЗУ не видел ребенка бодрствующим! Я смотрел на маленького человечка, уткнувшегося в колено «мамы», и страшное мое подозрение постепенно формировалось в твердую уверенность.
– Почему он спит все время? – спросил я, уставившись на ребенка.
Попрошайка сделала вид, что не расслышала. Она опустила глаза и закуталась в воротник потертой куртки. Я повторил вопрос. Женщина вновь подняла глаза. Она посмотрела куда-то за мою спину. Во взгляде ее явственно читалось усталое раздражение вперемешку с полнейшей отрешенностью. Я впервые видел подобный взгляд. Взгляд существа с другой планеты.
- Пошел на… – произнесла она одними губами.
– Почему он спит?! – я почти кричал…

Сзади кто-то положил руку мне на плечо. Я оглянулся. Мужчина с типичным лицом рабочего с близлежащего завода неодобрительно хмурил седые брови:
– Ты чего к ней пристал? Видишь – и так жизнь у нее… Эх… На вот, дочка, – мужик вытряхнул из своей огромной пятерни монетки.
Попрошайка перекрестилась, изобразив на лице смирение и вселенскую скорбь. Мужик убрал ручищу с моего плеча, побрел к выходу из перехода. Дома он расскажет, как защитил угнетенную, несчастную, обездоленную женщину от негодяя в дорогой дубленке.

Милиционер, подошедший ко мне в переходе на следующий день, выразился почти так же, как и его «подопечная» попрошайка. И на свой вопрос я получил исчерпывающее:
– Пошел в…
А ребенок спал…

Я позвонил знакомому. Это веселый и смешливый человек с глазами-маслинами. Он с горем пополам окончил три класса, и читает с трудом. Полное отсутствие образования не мешает ему передвигаться по улицам города на очень дорогих иномарках и жить в домике с бесчисленным количеством окон, башенок и балкончиков. Знакомый был весьма удивлен моей уверенностью в том, что весь без исключения подобный бизнес контролируют представители его национальности. Я узнал, что в Киеве попрошаек «держат» и молдаване, и украинцы. Причем, первые специализируются, в основном, на «инвалидах войны». Мы часто видим их на переходах и светофорах, снующими буквально под колесами машин. Мнимые афганцы «работают» также и в метрополитене.

Всевозможными «больными», хромыми и «приехавшими делать операцию» заведуют с равным успехом как украинцы, так и цыгане. Бизнес этот, несмотря на кажущуюся стихийность, четко организован. Курируется попрошайничество организованными преступными группировками, и деньги, брошенные полунищими прохожими в кулечек «обездоленного инвалида», уходят «наверх». Причем, настолько «наверх», что, узнай об этом сердобольный прохожий, он потерял бы сознание от удивления. Детей берут в «аренду» у семей алкоголиков, или попросту воруют. Но это все, что говорится, цветочки.
Мне нужно было получить ответ на вопрос – почему спит ребенок? И я его получил. Причем, мой знакомый цыган произнес фразу, повергнувшую меня в шок, вполне обыденно, спокойным голосом. Как о погоде сказал:
– Или под героином, или под водкой…
Я остолбенел. «Кто под героином? Кто – под водкой?!»
– Ребенок. Чтобы не кричал, не мешал. Ей с ним целый день сидеть, представляешь, как он надоесть может?

Для того чтобы ребенок спал весь день, его накачивают водкой. Или – наркотиками. Разумеется, что детский организм не способен справляться с таким шоком. И дети часто умирают. Самое страшное – иногда умирают днем, среди «рабочего дня». И мнимая мать должна досидеть с мертвым ребенком на руках до вечера. Таковы правила. И идут мимо прохожие, и бросают мелочь в кулек, и считают, что поступают благородно. Помогают «матери-одиночке»…

… На следующий день я стоял в переходе возле станции метро Л. Милиционера, ответившего мне вчера ругательством, не было видно. Я запасся журналистским удостоверением, и был готов к серьезному разговору. Но разговора не получилось. А получилось следующее…
У женщины на руках лежал ДРУГОЙ ребенок. Мои вопросы попрошайка попросту игнорировала с отрешенным лицом. Меня интересовали документы на ребенка, и, самое главное – где вчерашний малыш?

Попрошайка вопросы игнорировала, зато их не игнорировали торговки, стоявшие рядом. От женщины, торгующей трусиками, я узнал, что мне следует, мягко говоря, удалиться из перехода. К возгласам торговки подключились ее негодующие соседки по ремеслу. Следом за ними – прохожие преклонных лет. В общем, я был с позором выдворен из перехода. Оставалось одно – звонить 02 или искать милицейский патруль. Но милиция нашла меня сама. Сержант, любитель посылать в…, подошел ко мне и спросил документы. Я документы предоставил, и высказал свое мнение по поводу нахождения женщины с ребенком в переходе. Сержант со мною согласился, и… отправился звонить кому-то. Я стоял перед переходом, с полным ощущением того, что пытаюсь бороться с ветряными мельницами. Спустя несколько минут в переходе не было уже ни торговок, ни попрошайки со спящим ребенком…

Когда вы видите в метро ли, на улице ли женщин с детьми, просящих милостыню, задумайтесь, прежде чем ваша рука полезет за деньгами. Подумайте о том, что не будь вашего и сотен тысяч подаяний, и бизнес этот умер бы. Умер бы бизнес, а не дети, накачанные водкой или наркотиками. Не смотрите на спящего ребенка с умилением. Смотрите с ужасом. Ибо вы, прочитавшие эту статью, знаете теперь – почему спит ребенок…

Що ви про все це думаєте?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 вересень 2008 - 22:04

так, вони дають снодійні, заспокійливі, алкоголь. щоб дитя не заважало працювати. а ще у них поставлений голос.
міліцію викликати. якщо просять діти я пропоную їм піти зі мною у притулок - втікали :)
дивно чому міліція не реагує.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MAVchik 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 25 вересень 2008 - 22:14

Перегляд повідомленняЛяля (25.9.2008, 22:57) писав:

Автор статьи:
Анатолий Шарий
Що ви про все це думаєте?

я вже зістрічала цю публікацію. можу сказати, що випадки такого бізнесу не поодинокі. Я за фахом соціальний педагог, і таких сімей які віддають дітей до такого"бізнесу" багато. А пораджу не подавати таким клієнтам. Якщо хтось скаже, "може в неї дійсно важка ситуація?". пропоную легкий метод перевірки, дайте її телефон соціальної служби, вони мають цілі центри для допомоги матерям які опинилися в скруті. і подивіться, чи скористається вона такою допомогою. якщо дійсно хочете допомогти зверніться до відповідних організацій, станьте донором крові, це буде набагато корисніше і ви знатимете кому конкретно ви допомагаєте.
My Signature
"На вкус и цвет все фламастеры разные!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2008 - 22:16

Подходит к моему мужу на работ сотрудик недавно(у него внук примерно возраста нашего сына)и говорит"мне такой совет дали хороший, помогает отлично, хочу поделиться. Надо дать ребенку 1/4 таблетки димедрола и он так спит хорошо, не мешает..."муж мой в шоке был, сказал,что мы и так справляемся:)
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2008 - 22:57

кажуть,що в америці дійсно дітиськам серйозні заспокіливі виписують тільки тому, що батьки просять.

а у нас, знаю, що ще досі мак розжований дають смоктати. що тут говорити :(
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 вересень 2008 - 23:37

А тут і думати нічого - добре розкручений бізнес і ті замурзані діточки лиш гвинтики в ньому, хоч і малесенькі та дуже важливі, бо саме на них "купляються" добрі тьоті і дяді. Дітки глибоко скалічені ще з грудного віку.
На початку 90-х повально ходили по квартирах так звані "погорільці" і їм подібні. І мою оселю вони не оминули, просили грошей, бо страшно голодні і обдерті. Я запропонувала їм половинку хліба- вони відмовились, бо хліб буцім-то їм вже хтось дав, їм би щось до хліба. Взяли баночку з домашнім консервуванням так ніби зробили мені велику послугу. І знову ж таки почали клянчити "пару копійок" на одяг, бо холоди не за горами. Я запропонувала свій одяг, в якому вже не ходжу. Вони нехотячи покрутили речі в руках і сказали: "Таке ..мно запихни собі в .опу" і сміючись пішли.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 вересень 2008 - 08:34

Нещодавно була програма про це (з циклу "Речовий доказ"). Так там правильно сказали,що зупинити таке можуть тільки люди,коли ПЕРЕСТАНУТЬ подавати милостиню. А ще там розказували,чому не можна притянути до відповідальності таких мамаш. Виявляється,що треба заключення психіатра,що дитині це надає психологічної травми.А що можна взяти з немовляти?
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 вересень 2008 - 08:59

Перегляд повідомленняТетянка (26.9.2008, 9:34) писав:

Нещодавно була програма про це (з циклу "Речовий доказ"). Так там правильно сказали,що зупинити таке можуть тільки люди,коли ПЕРЕСТАНУТЬ подавати милостиню. А ще там розказували,чому не можна притянути до відповідальності таких мамаш. Виявляється,що треба заключення психіатра,що дитині це надає психологічної травми.А що можна взяти з немовляти?

А я еще видела подобную передачу, там рассказывали.что это вообще не мамаши, просто тетки и утром перед выходом "на работу"им выдают детей, кому какой достанется(просто как подсобный материал), а вечером его надо сдать. Если что-то с ним случится, то она столько денег будет должна....
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvito4ka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 18:37

Жах!я в шоці..
My Signature
Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 18:44

я повністю погоджуюсь із Тетянкою, милостиня - то не благодійність, то потурання злочинності, всі ці міські жебраки - це просто банда шарлатанів, добре організована злочинна організація, звісно потрапляють туди і невинні люди, але своїми милостиннями ми допомагаємо, не тим бідним людям, а їх "баронам". до речі, коли при церкві циганам,-жебракам, замість милостині запропонували їм гроші заробити, поприбирати територію, то вони відмовились...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анета 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 19:24

Це просто жах. А я знаю такий випадок, що сім"я наркоманів свою малечу поїли відваром маку, від чого ця дитина також постійно спала. І запізно їх позбавили батьківських прав, бо здоров"ю дитині вони зашкодили, і дитина залишилася інвалідом на все життя.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   таня23 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 20:29

Я завжди стараюся дати якусь копійчину попрошайкам,бо серед сотні шахраїв найдеться десяток-другий таких ,яким ці гроші потрібні і що не давати нікому?В Біблії сказано давати бідним, а не вираховувати хто з них хворий , а хто шахрай.Зараз такий час ,що хто завгодно може опинитися з прстягнутою рукою.Бог є на світі і ті гроші,що зібрані злочинним попрошайництвом , для бізнесу і розкоші ,рано чи пізно вилізуть тим нікчемам боком.Можливо через таких людей як я і розвивається той бізнес,але я не можу пройти мимо дитини,нехай їй перепаде десята доля заробітку ,але ж це вже щось, а інакше вона просто помре.Всі колись за все будуть відповідати і дійде черга і до тих,яким піднялася рука дати дитині горілку чи наркотики,чи ще гірше навмисно зробити її калікою,щоб більше кидали.
Але я завжди кажу ,що краще сто разів дати,ніж один раз попросити.
My Signature
Зображення
сьогодні ми кохаємо один одного більше ніж учора, але менше ніж кохатимемо завтра...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelsominka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 20:29

Колись теж жаліла таких людей . Не задамувалася особливо , чи це потреба , чи бізнес. Чула також і за цілі угрупування , які на таких жебраках гроші шалені заробляють , але чомусь важко було повірити , що на такому можуть бізнес крутити . А от коли вже моя подруга ( навчалася в медичному ) розказала , як вони тих дітей накачують , от тоді і звернула увагу , що дійсно , діти сплять безпробудно . Жахливо просто , що таких невинних маленьких ангелочків , просто використовують , як якийсь непотріб . Душа просто болить
My Signature
Зображення

Зображення
---------------------------------------------------------------------------
Все, что вы можете сделать для своих детей, это воспитать их;
но нельзя прожить за них жизнь.
Элизабет Тейлор.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2009 - 13:37

на маршруті нашого трамваю ходив юнак із гармошкою. Ми з малою завжди йому щось давали.
А недавно зустріли його знову в трамваї. Уже не попрошайкою а кондуктором.
Мені чомусь стало дуже радісно на душі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2009 - 15:21

Ця стаття дійсно говорить про страшну реальність... рідко коли "попрошайки" просяь для себе...
особисто я бачила таке:
було то років 7 назад... і мене це вбило! 6 ранку...центр міста (хто не з Луцька... вкажу, що у центрі міста є Собор..біля якого завжди повно жебраків..хворих..знедолених людей...) Під самісінький Собор під"їхала дорога іномарка... вся така крута..з чорним затемненим склом... з іномарки виліз..як би то сказати..такий собі пельмень розміру слона..і винув із заднього сидіння пошарпану бабусю... всадим під собором з якоюсь картонною коробкою і поїхав... ось така заробітчанка!!!!

вже в іншому районі міста...як ходила в художню школу...то постійно бачила малих циганчат... таких обірданих..нещасних... (мені тоді років 11-12 було)..і циганчата мого віку були... я дивилась на це страшно..постійно уявляла, як би було, якби я опинилась на їх місці... в художку я йшла на 15 годин... уроки там закінчувались десь в 19... зазвичай мене забирав тато на машині..а як в нього не виходило..то забирала мама моєї подрги...(приходила за дочкою і забирала... і ми разом ішли пішки додому)..і оце одного разу тьоті Тані (мама моєї подруги Іри) траба було ще в магазин..в супермаркет..ясна річ, що і ми з ІРою теж пішли.. і кого я зустріла в супермаркеті? Двох циганчат! Тільки вже з мамою! Вони ходили з возиком, де були гарно складені кілька палок ковбаси... червона ікра... горілка... і т.д. гарно значить дітки підзаробили... буде вечеря... я дивилась не це як баран на нові ворота! і ніяк не могла зрозуміти..чому вони, якщо купують собі стільки всього..сидять і просять гроші...

ось так... страшно....
колись ще передача була по ОРТ..і по СТБ про те..який це крутий бінес - жебракування....
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дашка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2009 - 15:37

Я ніколи не даю попрошайкам гроші,тільки якщо є діти,і поблизу магазин,то йду і купляю якесь печево,чи банан......і даю тій дитинці.Я впевнена,що серед тих всіх попрошайок не знайдеться ні одна людина,в якої дійсно скрута,і вона пішла просити.Це є бізнес,і всі місця там забиті,а ви попробуйте зараз піти і встати десь з простягнутою рукою,та вас за 5 хв. виженуть,ще й так наїдуть,що тікати будете,або в кращому випадку заставлять платити якісь проценти.Це все шахрайство,ще й з єксплуатацією неповнолітніх дітей,і воно повинно каратись законом,а яка може бути мова про закон,якщо наша добра міліція має з того бізнесу свій процент.І взагалі,якщо людині потрібна допомога,вона може звернутись в якусь організацію,де їй і допоможуть.Наприклад в мому дворі є карітас,то туди бідні люди толпами ходять,їх там годують,ще й торби з їжою до дому дають,одягом забезпечують,діток памперсами,сумішами,йди і бери!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2009 - 15:47

І я принципово не подаю ніякої милостині.
Вважаю, що цим самим мотивую злочинців використовувати дітей.
Колись йшла з супермаркету через парк, і хлопчина років 5-6 почав просити гроші, бо хоче їсти. Я запропонувала йому свіжу булочку - якраз купила ще теплі, свіженькі. А він почав втікати. Хотів би їсти - втікав би?
Потім почала спостерігати: він почав в інших просити, а неподалік побачила "колегу" - хлопця років 17-18, який тримався осторонь і контролював малого. З того всього я присіла на лавку, щоб поспостерігати. Малий просив, але коли пропонували щось крім грошей - втікав. А старший ходив кругами, та тримався осторонь. Потім вони помітили мене і пішли.
Таке зло взяло. Або справді бізнес, або нарколига малого використовував, тому не хочу мати хоч якесь відношення до цього зла.
Дехто каже, що то не його справа - його спарва - то зробити добро і дати гроші, а як ними розпорядяться - то не його справа. Але як на мене, це просто самообман.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 вересень 2009 - 16:03

недавно з чоловіком на Закарпатті були. Біля кіоску підходить до нас мале циганча і ну просити: "Тьотя, дай, тьотя дай!" Так надоїв, що я вирішила дати пару копійок, які в кишені були, аби відчепився. Так за 5 хвилин на вокзалі те ж саме мале підходить знову до нас і давай тої самої: "Тьотя, дай...." Коли ми стали пояснювати, що щойно дали йому копійки, той наче не розумів нашої мови, а все скиглив "Тьотя, дай.....!" Чоловік вже досить злосно відігнав його. Так малий пішов на лавку до сестрички,яка якраз обід з торби витягувала: борщик в слоїку, булочки, ковбаску... І було тих наїдків стільки, що певне на всю сімю їхню немаленьку вистачило.

А ще подруга розповідала. Не про дітей, але про попрошайок також.
Якогось дня до них на подвіря зайшов чоловік років 35-40 і став просити, мовляв гроші потрібні... на що вже не памятаю. Батько подруги запропонував йому підзаробити, мовляв чоловік молодий, не хворий з виду. От, каже, нині родиною копати картоплю йдемо. Ходи з нами, допоможеш, а я тобі заплачу і пообідаєш в нас добре. На що у відповідь отримав "Я шо, на дурного подібний?!" Отак попрошай пішов далі. Він же не дурний справжньою працею заробляти!!!
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2009 - 16:13

martynka, ото дійно..дурний, аби чесно заробляти...
одразу згадала схожу історію.. до моєї бабусі якось подзвонили в двері - жінка з дитинкою на руках рочків трьох..і ну просити гроші... на їжу..на одяг малечі... поривалась зайти..але бабуся не пустила...сказала почекати за дверима...
спакувала в кульок хліб..печиво якесь..банку варення (бо постійно робить консервації...) і лашки всякі дитячі... шкода було викидати, як я виросла... то якраз речі на 3-4 роки були... от бабуся цей пакет і віддала жінці...і швидко закрила двері...
а десь через годину виходить бабуся на двір..кудись їй там треба було.. а той пакет валяється прямо перед під"їзом..всі речі розкидані...хліб валяється...
отак вони їсти і одягатись хотіли..
їм нічого крім грошей не треба було...
але дійсно..то не кожен раз..просто на такі випадки ми частіше звертаємо увагу... а бувають же дійсно злидні в людини...
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Флокса 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 жовтень 2009 - 12:37

У мене лише раз виникла ситуація, коли я повірила жебракам, що моя "копійка" їм чимось допоможе.
Йшла я собі вулицею, погляд мій зупинився на жінці (нормально вдягнутою), яка сиділа на бордюрі з протягнутою рукою. У неї сльози текли рікою (таке зіграть навіть актори не зможуть), плакала вона навзрид. Я спитала: "Що сталось?", а вона від сліз і розпачу не могла і слова мовить. Впевнена, що так "зіграть на публіку" неможливо. Я їй повірила. Єдиний раз за все життя.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів