Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чахохбілі з курки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чахохбілі з курки Грузинська страва Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 13 серпень 2007 - 12:03

Зображення
  • 1 курка (1-1,2 кг)
  • 100 г вершкового масла для смаження
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки томатної пасти або 3 свіжих помідора
  • 1 ч. ложка яблучного оцту
  • 100 мл вина
  • 1 ч. ложка цукру
  • сіль, перець, спеції
1. Цибулю очистити, обмити, дрібно нарізати. Покласти на пательню з розігрітим жиром і на помірному вогні пасерувати до розм'якшення.
2. Випатрану, зачищену, обпалену і обмиту курку нарубати шматочками 40-45 г, посолити, покласти в казанок з розігрітим жиром і, зрідка помішуючи, обсмажити до утворення рум'яної скориночки.
3. Після цього влити бульйон або воду, оцет, трохи розведенну водою томатну пасту або протерті на терці помідори і вино. Додати сіль, цукор, цибулю, перець чорний мелений і лавровий лист. Казанок накрити кришкою, і при слабкому кипінні тушити до готовності 30-35 хвилин (можна поставити в духову шафу).
4. При подачі на стіл на тарілки покласти чахохбілі, гарнірувати відварним рисом, полити його розігрітим вершковим маслом і посипати дрібно порубаною петрушкою, кропом, кінзою.
My Signature
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 лютий 2008 - 17:55

Капітошка, а яке сюди вино найкраще пасуватиме? Біле чи червоне? Сухе напевно. По опису має бути щось дуже смачненьке.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 16 лютий 2008 - 18:28

Sophy (16.2.2008, 17:55) писав:

Капітошка, а яке сюди вино найкраще пасуватиме? Біле чи червоне? Сухе напевно. По опису має бути щось дуже смачненьке.

Найкраще біле сухе.
Але це ж хто яке любить. :blush:
My Signature
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 лютий 2008 - 16:34

Приготувала я вчора ці чахохбілі. Просто супер!!!!!!!!!! Така ням-нямочка получилась. Всім раджу. Усім дома сподобалось. Дякую за хороший рецепт!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квітка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 14:27

Дуже люблю чохохбілі!!! :36_11_6:
Читала різні рецепти цого приготування. Люблю, крім томатів ще додати свіжого перцю, тоді дуже гарно пахне.
А щодо вина, то в мене в рецепті було зазначено, що потрібно додавати червоне (хоч я впевнена, що з білим теж смачно). Просто тоді саме м’яско получається з симпатичним рожевим відтінком.

А сьогодні я готувала курочку з яблуками по рецепту свекрухи. Дуже смачно! Готується дуже схоже на чохохбілі. Курочку маринуємо в спеціях кілька годин, обсмажуємо до золотистої шкірочки, додаємо нарізану півкільцями цибульку, тушкуємо, додаємо яблука кусочками та червоне вино, робимо маленький газ, накриваємо кришкою і готуємо ще 30 хв. Смачного!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн