Втрачене кохання
Відправлено 25 вересень 2008 - 10:55
Сьогодні прокинулась серед ночі від сну, який мене вже дуже довго бентежить...
Колись ще за студеннтських часів в мене був один друг, з яким у нас були такі хороші дружні стосунки, яких я не мала з жодною дівчиною. Він мене розумів краще за мене саму, тільки йому я могла довіряти на всі 100. Звичайно, і симпатія між нами була.
Одного разу, він подзвонив мені, будучи напідпитку, і сказав, що любить, що не може без мене і знає, що я також не байдужа до нього. Я це сприйняла не дуже серйозно, адже він був п*яний. На наступний день він запросив мене на побачення, але я йому відмовила. Ні, не тому, що він мені не подобався (дуже навіть подобався), а тому що боялася втратити нашу дружбу. Думала, дружба існує вічно, а от після розриву закоханих - вони більше не спілкуються одне з одним, і навіть ненавидять....
Ми і далі продоівжували дружити, кожен день бачилися, допомагали одне одному у всьому, багато разів він проводжав мене додому. Ми і далі підтримуємо стосунки, але вже не так,я к раніше, все-таки в мене сім*я...
Сниться він мені дуже часто... У снах наша дружба переростає в любов...
Сьогодні вночі я подумала, можливо, якщо тоді я б пішла на побачення з ним, моє життя склалося б інакше? Чи від долі не втечеш?
Порадьте щось.
Р.S. Зараз я люблю тільки свого чоловіка.
Відправлено 25 вересень 2008 - 11:02
Тобі би порадила, просто не задумуватись як би могло скластися твоє життя, нехай це буде маленькою таємницею твоєї душі. У кожного з нас думаю існують такі таємниці:)
Головне, що ти зараз маєш коханого чоловіка, а що б могло бути - то вже з іншого життя ;)
Відправлено 25 вересень 2008 - 11:07
Хто знає, якби ти пішла на те побачення, чим би це все скінчилося? Можливо, ні кохання б ти не отримала і дружбу втратила.
Не сумуй, а радій тому, що маєш. А світлі спогади назавжди залишаться з тобою, як промінчик світла і радості, як твоя невеличка таємниця, тільки твоя.
Відправлено 25 вересень 2008 - 11:21
А ось і віршик в тему:
Любовь и дружбу различают,
Но как же различить хотят?
Их приобресть равно желают,
Лишь нам скрывать одну велят.
Пустая мысль! Обман напрасный!
Бывает дружба нежной, страстной,
Стесняет сердце, движет кровь,
И хоть таит свой огнь опасный,
Но с девушкой она прекрасной
Всегда похожа на любовь.
1819
Автор:
Баратынский Евгений Абрамович
А у снах приходять нереалізовані бажання,бо навіть собі інколи важко в чомусь такому признатися. А те ,що ти любиш свого чоловіка...Повтори ще раз сто собі це,бо ,кажуть,що якщо когось сто раз назвати поросям,то на сто перший він захрюкає.Надіюсь,моя думка правильно зрозуміється
Відправлено 25 вересень 2008 - 11:31
Відправлено 25 вересень 2008 - 11:33
В любом случае я ни секунды не пожалела,что вышла замуж именно за своего мужа, он у меня лучший и это судьба!
Відправлено 25 вересень 2008 - 12:01
Тетянка, Я справді люблю свого чоловіка, даремно ти іронізуєш. Ну а те, що мої сни- це нереалізовані бажання - повністю згідна!
Сеструлька, ти мене переконала, що дійсно не варто було переходити ту межу між дружбою і коханням![b]
Відправлено 25 вересень 2008 - 12:05
Але чоловіка свого кохаю дуже, навіть повторювати сто разів не треба=) Так що навіть уві сні не думаю ні про що шкодувати - чого від щирого серця бажаю і тобі!!
Відправлено 25 вересень 2008 - 20:10

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 25 вересень 2008 - 20:36
Antic (25.9.2008, 3:55) писав:
Я відповім лише на запитання (без власних прикладів).
Кожна людина має свою долю і вона єдина і неповторна. Бог усіх створив нас унікальними і дав нам волю, тобто ми можемо самі вибирати свій шлях (думати, приймати рішення...), але щоб ми не робили, все є в божих руках і така є божа воля.
Життя складна штука, але ми є саме там, де ми повинні бути саме зараз; і маємо те, що нам саме треба; і любимо ми того, кого потрібно любити. Інколи ми думаємо, що могли б щось змінити в минулому, але без цього не було б теперішнього....
Любімося, бо ми того варті
Відправлено 25 вересень 2008 - 23:20
Емма (25.9.2008, 22:10) писав:
і вмене такі "якщо б" бувають і в снах теж, часом це робиться нестерпним, але мабуть свідомість прокручує різні варіанти, тому і сниться таке, але життя йде далі, розбиту порцеляну можна склеїти, але вигляду ніякого вона не матиме, тому мабуть треба власне щодня пам"тати про те "дуже мало" до щастя, а спогади? думаю, дуже добре, що вони приємні.
Відправлено 26 вересень 2008 - 08:12
Antic (25.9.2008, 13:01) писав:
Тетянка, Я справді люблю свого чоловіка, даремно ти іронізуєш. Ну а те, що мої сни- це нереалізовані бажання - повністю згідна!
Дозволь мені все ж сумніватися, я ж не стверджую нічого...
«Любовь слепа, дружба закрывает глаза». (Бисмарк)( незовсім зрозуміла,але це по темі точно ;) )
«Любовь – лакомство сердца, дружба – ежедневный хлеб». (В. Шербулье)
Відправлено 26 вересень 2008 - 08:37
Спогади ... спогади гріють серце ... і сниться мені часто, але це моя маленька таємниця.
У мене хороший чоловік і іншого собі не бажаю.
Відправлено 09 жовтень 2009 - 10:45
Відправлено 12 листопад 2009 - 10:02
Відправлено 12 листопад 2009 - 10:20
Любов, закоханість - це коли дві люди самі є предметом один для одного, коли цікава сама ця людина. Завжди є небезпека, що дружба переросте в щось більше, більш особисте, глибше, більш направлене один на одного. Тому якщо дружать хлопець і дівчина, то це дуже навіть добре і всіляко вітається. У дружбі людина проявляє себе, ми можемо яскравіше побачити іншого в справі. Говорять: «Візьми його з собою в розвідку і зрозумієш, хто він такий». Глибока дружба або поверхнева у будь-якому випадку розкриває характер людини. Якщо, наприклад, студенти разом відновлюють храм, разом ходять в похід або разом дітям допомагають, а потім раптом закохуються, то ця любов має всі шанси закінчитися хорошим шлюбом, тому що вони і до закоханості взнали один одного.
Якщо ж починається дружба між одруженим чоловіком і заміжньою жінкою, коли людина вже зв'язана шлюбними узами і зобов'язаннями, то все це може легко і непомітно перерости в недопустимі стосунки. Причому тим непомітніше, чим чистіше і вище людина. Люди взагалі і чоловіки зокрема по своєму устрою часто схильні до пристрастей, і, дивлячись на красиву жінку або дівчину, чоловік зазвичай починає переживати відповідні почуття. Йому з самим собою все ясно, що у нього до неї.
Якщо ж людина звиклася з блудними пристрастями боротися і робить це успішно (до чого нас закликає християнство), якщо вона думає про високе, а з жінкою у нього виникає дружба на предмет, наприклад, спільного читання акафістів, то він дуже легко може пропустити момент, коли дружба переростає вже в щось глибше і серйозніше. Тобто переростає вже в ту любов або закоханість, яка для нього недопустима. Закоханість володіє такою властивістю, що, пройдучи якийсь рубіж, з нею дуже складно боротися. Якщо людина по-справжньому закохалася, то їй дуже складно зупинитися, коли відчуття захопила всю його істоту.
Закоханість - це одне з найсильніших і гостріших відчуттів, які людина може переживати. І тим гостріше і неочікуваніше воно звалюється на неї, якщо вона звиклася мислити піднесено, якщо вона ні про що таке особливоме не передбачала. Ми складаємося з душі і тіла, і наша душа може прогавити момент виникнення схильності до іншої людини, тоді як тіло поки що мовчить. І коли воно раптом прокинеться, душа вже буде не в силах відобразити цей натиск, тому що вона вже давно здалася. Це треба знати. Цьому треба в школі учити. На жаль, багато людей вважають, що така дружба можлива. Дуже багато.
Часто одруженим чоловікам, що представляють інтерес для протилежної статі, жінки пропонують дружбу. Я неодноразово з цим стикалася. Причому жінки розуміють, що чоловік не збирається залишати свою сім'ю.Доводиться чути таке: «Ну, я ж хотіла бути йому помічницею, я ж хотіла бути йому ангелом охоронцем. Дружина - це дружина, у неї свої функції, свої обов'язки, але ж потрібно, щоб про нього поклопоталися. Про сім'ю він сам піклується, а я хотіла б піклуватися про нього. Щоб хтось розділяв його інтереси. Хтось його надихав».
Будь-який чоловік (і, відповідно, жінка) повинен дуже уважно відноситися до того, коли яка б то не було жінка раптом виходить із загального ряду інших жінок: як друг або як колега по роботі, що теж є різновидом дружби. Ознака, коли грань між дружбою і недружбою може бути перейдена, - це коли людина починає займати у вашому житті якесь особливе місце. Свою залежність від людини можна перевірити.
Навіщо, наприклад, нам потрібні пости? Зрозуміти, наскільки ми залежні. Можна споживати м'ясо? Можна. Чому ж ми його не їмо в піст? Зокрема, щоб зрозуміти, наскільки ми від цього залежні. І від цієї залежності позбавитися. Так і в особистих стосунках: залежність легко перевірити, збільшуючи дистанцію. Якщо, розлучившись на тиждень, я відчуваю, що я жити без неї не можу, і якщо при цьому я одружений, то, значить, треба ситуацію терміново виправляти, у тому числі і повністю припиняючи стосунки

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
Відправлено 12 листопад 2009 - 10:34
Відправлено 12 листопад 2009 - 10:41
Відправлено 12 листопад 2009 - 10:55
Повідомлення відредаговано Svetko: 12 листопад 2009 - 10:58

Допомога

-