Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Анкета: Що ви робили коли завагітніли? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Анкета: Що ви робили коли завагітніли? Коли довірили свою вагітність медицині? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Рибуська 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 вересень 2008 - 21:38

По бажанню: імя/вік/місто

1 Який на даний момент термін в акушерських тижнях (від дати останніх місячних)? Якщо роди вже відбулись - вік малюка.

2 Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)?

3 Які думки, емоції прийшли після такої новини? Реакція батька дитини.

4 Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?

5 Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала?

6 Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?
Як пройшов перший візит?
Які поради дав лікар (які вітаміни/препарати назначив)?
На які аналізи направив?
Коли сказав прийти наступного разу?

7 Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?
Як відбулось це УЗД?

8 На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.

9 Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.

10 Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало?

Питань дуже багато, тому, якщо можна, напишіть від себе ще якісь поради тим, хто щойно дізнався про вагітність і не знає що робити далі. На цю тему є багато статей, але власний досвід кожної з вас допоможе "новеньким :blum1: " краще підготуватись до такого важливого періоду, і збереже від лишніх тривог і помилок.
Дякую за відповіді. :)
Довіряю себе і всіх вагітних Богу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 вересень 2008 - 22:54

ого! так ретельно продумані запитання. можна результати обробити і статтю написати за авторством *форумчани малечі* :)
гра з вогнем/Тернопіль
1.пологи відбулися, вік дитини 5.5 місяців
2.був безхозний тест, валявся собі-око муляв, от і використали за кілька днів до очікуваних місячних.
3.пропускаю :) попсую статистику :)
4.забудькуватість, котра заважала роботі десь з 17 тижня. чутливість підвищена синзетивність у другому-третьому триместрі. дуже швидка іррадіація збудження у третьому треместрі. відчуття дитини з"явилося вже в останньому триместрі, а перед пологами зникло.
5.і думки не було про щось погане, поки на мамські форуми не пішла :)
6.12-14 тижнів перший візит до державного лікаря.
Як пройшов перший візит?
підтвердили вагітність, дали заповнювати анкети, виписали фолієву кислоту. всьо.
баклажани не їсти, фолієву кислоту пити.
На які аналізи направив?
стандартні. аналіз сечі, загальний аналіз крові, біохімія, торч,снід, реакцію вассермана, узд - одним словом як у всіх.
наступного дня аналізи та узд, через два тижні плановий візит.
7.лікарка виписала направлення, я й пішла. поклали на кушетки, пововтузяли штучкою, розказали що активний, все що треба є, всім чим треба рухає :) дали подивитися на екран.
8.12-14 тижнів. дільничий лікар. знайшли. враження позитивні.
9.ні, з середини другого триместра вела вагітність у приватного лікаря у зв"язку з переїздом.
10.вагітні дуже навіювані, тому якщо відзначаєте у себе таку рису менше слухати сторонніх, довіряти лікарю і свому серцю.
налаштовуватися лише не позитивне і не вигадувати зайвих обмежень як то строга дієта/їсти за двох, уникання зайвої активності/вилежування в ліжку і т.д.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 вересень 2008 - 10:10

1 Який на даний момент термін в акушерських тижнях (від дати останніх місячних)? Якщо роди вже відбулись - вік малюка. Старшому 9, молодшому 2 роки.

2 Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)? Була затримка, купила таест на вагітність - результат позитивний.

3 Які думки, емоції прийшли після такої новини? Реакція батька дитини. Були раді обоє.

4 Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)? Відчуття виникло одразу ж. Особливих пристрастей чи відраз не було.

5 Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала? Так.

6 Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?
Як пройшов перший візит?
На які аналізи направив?
Коли сказав прийти наступного разу? Першу вагітність пішла до лікаря, як тільки дізналася. Сказали прийти через місяць і ставати на облік. Лікарка державна, але хороша. Вітаміни зразу не призначали, аналізи звичайні.
Другий раз пішла на облік у тижднів 11-12. В районну консультацію. Поставили зразу ж, знову ж призначили стандартні аналізи.
До приватних лікарів не зверталася, але підстраховувалася маминою знайомою лікаркою.

Як відбулось це УЗД? Перший раз для підтвердження вагітності і чи не є позаматкова. Все було добре.

8 На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК. Перший раз 8 неділь, другий - 12. Лікар дільничний. Враження хороші.

9 Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси. Ні.

10 Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало? Скоріше допомагала. Лишніх ліків не виписували, на УЗІ не ганяли без підстави, нічим поганим не лякали, а на запитання давали чітку відповідь. Мені з цим повезло.

Питань дуже багато, тому, якщо можна, напишіть від себе ще якісь поради тим, хто щойно дізнався про вагітність і не знає що робити далі. На цю тему є багато статей, але власний досвід кожної з вас допоможе "новеньким " краще підготуватись до такого важливого періоду, і збереже від лишніх тривог і помилок.
Дякую за відповіді.

Мої поради. Стати на облік, якщо лікар не підходить, навіть просто не подобається, поміняти. Коли кажуть щось не дуже хороше про здоров"я мами чи дитини, зразу не опусткати руки, а порадитися з іншими лікарями.
Обов"язково виконувати поради лікарів, а якщо виникають сумніви, порадитися з іншими.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dalla 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2008 - 10:39

Таня/20/Рівне

1 Який на даний момент термін в акушерських тижнях (від дати останніх місячних)? Якщо роди вже відбулись - вік малюка.
Вагітність триває 15 тижнів

2 Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)?
Я відчула, що вагітна коли була вже на 2-3 тижні. Чоловік ще на першому сказав що я мабуть вагітна. А тест показав на 5, до того була лише 1 полосочка.

Я була надзвичайно щаслива, тому дуже давно цього хотіла. :cray: Батько дитини спочатку був у шоці, коли я сказала що дійсно вагітна :blink: (але ще було не довго, бо дитину ми вже планували), а потім радів разом зі мною. :36_3_16:

4 Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?
Я при перших вже здогадках не могла натішитись, (на той час поки це були лише надії) що в мене буде дитинка. А відчувати дитинку почала на тижні десь 11. :cray: А вазагалі це таке відчуття щастя, що його не опишеш словами.

5 Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала?
Впевненості не було, лише надії на те, що все буде добре. Адже вагітність перша і все відбувається з організмом вперше і невідоме. Впевненість, що все йде добре настала на першому узд.

Як пройшов перший візит?

Пішла в ЖК для того, щоб підтвердити, це вже був 5 тиждень. Лікарь державний, а вибирала за порадами куми, вона в мене акушер і всіх їх знає.
Візит пройшов радісно. Дивним було лише те, коли відразу запитали чи буду народжувати. Я із здивуванням сказа "звичайно"!!!! Спочатку лікарка якось дивно дивилась на мене (ну молода, незаміжня і вагітна), а коли я сказала, що обов’язково буду народжувати, то аж подобрішала в очах і мало пилинки з мене не здувала.
Взагалі, як вагітність підтвердилась я була на 7 небі від щастя.

На які аналізи направив?

Сказали прийти на наступний тиждень, щоб ставати на облік і дали направлення на звичні аналізи як і всім.
Після того як здала аналізи, прийшла через 2 тижні (так як і сказали), всі дані перенесли до картки і приписали лише фолієву кислоту (2 таб. 2 рази в день).

Як відбулось це УЗД?

Мене направили на 12 тижні. Робила в обласному діагностичному центрі. Поводили по животі, сказали, що все добре, серденько б’ється і показали маленьке на моніторі.

8 На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.
На 6 тижні. Лікаря вибрала сама, вона мені дуже подобається, спільну мову знайшли одразу, дуже приємна і привітна молода жінка.

9 Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.
Не вела. Можна ті самі гроші дати державному лікарю, ефект той самий.

10 Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало?
Коли ходжу на прийом до свого лікаря, то мене все влаштовує. А так як вона зараз у відпустці, то мушу йти до іншої. Так от, єдине, що не подобається то це відношення до людей.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 вересень 2008 - 11:19

Оксана/ 24/ Львів

Вагітність 38 тижнів

Я відчула це буквально через тиждень-два після запліднення. Набухли груди. Тест зробила в перший день затримки.

Завагітніли ми лише з третьої спроби, дитинку старанно планували. Коли зробила тест і він виявився позитивним (чоловік вже пішов на роботу), я ревіла як дурна від щастя і не могла повірити, що все таки Бозя вирішила подарувати нам дитинку. Чоловік теж був щасливий.Цілий вечір ходив і казав - то капець, невже то таки сталось!

Та майже нічого нового. Періодами в мене мінялись пристрасті до їжі (з різницею в місяць) - то постійно хотілось сиру домашнього, потім винограду, потім персики, грушки, згущене молоко. Після першого УЗД на 10тижні, коли побачила свою мацьопу на екрані.

Я була впевнена, бо ретельно роками до цього готувалась.

Як пройшов перший візит?
На 6 тижні я вже ставала на облік, в ЖК за місцем проживання. Перед вагітністю ходила декілька разів до неї, щоб вона дала скерування на різні аналізи для впевненості, що в мене все ОК.

Що істи/пити, як себе поводити в певних ситуаціях.
На які аналізи направив?
На всі необхідні.
Через 2 тижні

Як відбулось це УЗД?
На 10 тижні, кума порадила лікаря на Мечнікова.
Супер. Ми були в захопленні, особливо від першої фотки.

Вже написала. Враження хороші.

Ні.

Заспокоєнням нервів, що з дитинкою все добре, що немає вад розвитку. Найбільш несподобалось ходити здавати аналізи, але проти того не попреш, а ще довжелезні черги.
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Krizia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2008 - 12:01

Krizia/27/Львів

38 тижнів...

майже відразу,бо почали боліти груди і дивно реагувала на запахи,після затримки зробила тест-позитивний

РАДІСТЬ НЕЙМОВІРНА :cray: татко не міг довго повірити,розглядав тест і вичитував інсрукцію....

на початку негативна реакція на всі запахи,токсикозу взагалі не було,почувала себе добре,лише в третьому симестрі пузіко трохи заважко стало носити :D ;коли відчула перші рухи....
були звісно переживання на початку та й досі є :D ,але трохи заспокоююсь після УЗД,коли кажуть все ОК
у 18 тижнів,відразу встала там на облік,лікаря вибирала за порадою добрих знайомих лікарів,лікар призначив стандартні для вагітних вітаміни-їх не приймала,і йодомарин-приймала.
Як відбулось це УЗД?
коли встала на облік,відразу зробили УЗД,сказали стать, мало не плакала,бо чомусь думала,що дівчинка :36_3_16: ,а сказали, що хлопчик,але тепер страшенно тішусь і чекаю, ну хіба можна перебирати дітками...треба хіба дякувати Богу за такий Дар
спогад про ЖК-черги,обмірювання, обважування і аналізи, бо треба.
Ні
якби там не було, але медицина все-таки більше допомагала, аніж шкодила.Хоча особисто я намагаюсь до мінімуму зводити контакти з лікарями, слава Богу здоров'я дозволяє... :D
Удачі і міцного здоров'я всім чекаючим мамусям!Головне вірити, що ВСЕ буде добре :cray: :blink:
My Signature
Зображення Зображення

Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 14 жовтень 2008 - 10:44

Катя/23/Львів

27 тижнів

[/u][/b]коли зробила тест. хоча вагітність планована-але я не очікувала що буду вагітною на той момент.
щастя, трохи похвилювалася, повірила що це правда тільки після узд. тато також щасливий.
ще до того як дізналася про вагітність перестала пити алкоголь-не хотілося. а потім не могла істи курку-навіть запах не переносила. взагалі перші 3 місяці відчуття ніби після отруєння: не могла нічого їсти. їла щось прісне. молочні продукти не могла істи. ще люила апельсини. рятували від неприємного відчуття. не тошнило, не рвало жодного разу.
завжди знала що у мене все добре. не було показів до того що щось не так.
державного, за місцем прописки-проживання.[b][u]
Як пройшов перший візит?не дуже. розказала мені що я дуже хвора (вегетосудинна дистонія, дизбактеріоз, стадія перед ерозією шийки матки....). після того натякнула меніи що наступні візити треба буде платити...
Які поради дав лікар (які вітаміни/препарати назначив)?сказала (не оглянувши навіть) що після 15 тижня буду приймати свічки від дизбактеріозу-виявилися свічки антибіотиками-я їх не приймала.
На які аналізи направив?аналізи стандартні.
Коли сказав прийти наступного разу?наступного разу не сказала коли приходити. я прийшла десь через місяць.

7 Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?робила в себе на роботі "Мед центр "життя" у шпиталі шептицького.
Як відбулось це УЗД?лікар яки робив мій колега. Стеців Т.Р. Гарно все показав, розказав, розпитав. зробили вото і відео.

прийшла в ЖК на 8 тижні. до дільничого. наша спільна мова: я мовчу вона розповідає мені всяку єрунду. а я потім сама фільтрую що мені треба а чого не треба. вирішила потім вже до іншого лікаря не йти бо невідомо до кого ще попаду...враження-негативні.

ні. але коли моя поїхала на курси попала до лікарки у сусідньому кабінеті. різниця суттєва. професійність відразу видно...виявилося що мені навіть ермін замалий поставили...

якби я слухала всього що каже лікарка то думаю що могла б і зашкодити. допомоги ніякої...в мед закладі все ніби в порядку. найважче було змиритись ходити до моєї лікарки від якої користі жодної. але мусиш бо мусиш...

В мене напевно дуже негативні відповіді. але на справді мені дуже повезло що вагітність в мене без ускладнень. надіюся так і дохожу. так що незважаючи ні на що я дуже щаслива майбутня мама.

Зображення

Зображення

Зображення
  • Back To Top

Користувач у мережі   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2008 - 11:19

Перегляд повідомленняKaterinka (14.10.2008, 11:44) писав:

Катя/23/Львів

[/b][u]ще до того як дізналася про вагітність перестала пити алкоголь-не хотілося. а потім не могла істи курку-навіть запах не переносила. .

Я коли завагітніла другий раз, взагалі не переносила запах курятини, ні сирої, ні готової. Вона мені пір"ям воняла, хоч що кажи. І досі не завжди мені цей запах приємний. А ще сирі яйця теж так пахли погано, просто жах!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2008 - 12:03

Перегляд повідомленняРибуська (24.9.2008, 22:38) писав:

По бажанню: імя/вік/місто
Юля, 31,м.Львів
народила 4,5 р. тому
дізналася в перші дні затримки,звичайний тест.хоча відчуття, що вагітна з явилися ще до затримки ( просто якось на підсвідомості)
хоча малюк планований- у мене першим відчуттям була... розгубленість,яка змінилася радістю.Татко зрадів , мабуть,більше за мене.4 Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?
Відчувати , що у мені вже хтось живе, з явилося десь за...тиждень після зачаття.Ми поверталися з моря, і в дорозі якимось восьмим відчуттям відчула, що стану мамою.Пристрастей особливих не було,хоча на всю вагітність мене "відвернуло" від усіляких некорисних продуктів.І це без усякого токсикозу-просто не хотілось і все.
так.така впевненість була аж допоки не потрапила до певного лікаря, яка старалася усіма способами "переконати" у зворотньому.І потім знову зя вилася, коли знайшла "свого" лікаря.6
Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?прийшла в 6 тижнів в ЖК до лікаря, з яким підтримувала контакти і до вагітності (низький уклін Вам,Думінець І.О.),на жаль за кілька тижнів даний лікар звільнився, і мені довелося перейти до зав.ЖК,від якої у мене склалися абсолютно негативні враження.тому на терміні у 20 тижнів я перейшла в іншу ЖК і до ін. лікаря (Здравко Н.І.), якій теж безмежно вдячна за ведення вагітності.
Як пройшов перший візит?
позитивно.
Які поради дав лікар (які вітаміни/препарати назначив)? привітала мене з вагітністю.Порадила позитивно дивитись на життя та при будь- яких пританнях можу до неї звертатися.
На які аналізи направив?
ще ні на які, бо термін був лише 5-6 тижнів.
Коли сказав прийти наступного разу? за місяць.

7 Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД? в 14 тижнів. В діагностичному центрі.Як відбулось це УЗД? позититивні емоції.

8 На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? в 11 тижнів , і , на жаль, довелося стати на облік до іншого лікаря, ніж до якого звернулася вперше.Спільну мову не знайшла, тому перейшла до іншого ( про це все вже написано вище)
9 Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси. Ні. Але паралельно консультувалася із лікарем з пологового на Мечнікова.
коли знайшла "своїх" лікарів, то можу сказати , що більше допомогли.

Питань дуже багато, тому, якщо можна, напишіть від себе ще якісь поради тим, хто щойно дізнався про вагітність і не знає що робити далі. На цю тему є багато статей, але власний досвід кожної з вас допоможе "новеньким :smile: " краще підготуватись до такого важливого періоду, і збереже від лишніх тривог і помилок.
Усю інформацю, подану лікарями у ЖК не "брати до серця" і "фільтрувати".При сумнівах, радитися з іншими лікарями.І бажаю знайти "СВОГО"лікаря- тоді все пройде ОКДякую за відповіді. :)

My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Anutka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 14 жовтень 2008 - 13:20

Усім привіт, я тільки тиждень тому дізналася пр своє щастя, і відразу почала ритися в неті шукаючи різну корисну інформацію, добре що затрапила саме на цей сайт, дізналася багато цікавого :cray: Хочу усім подякувати за хороші поради і досвід :cray:
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 жовтень 2008 - 02:54

Цитата

А якщо не один малюк? :D Гаразд. Першому "малюкові" - 15 років, другому - 8 місяців.

Цитата

Першу вагітність "запідозрила" після затримки місячних. Звернулась в ЖК і "дуже мудрий" лікар сказав, що це своєрідна зміна циклу в зв"язку з тим, що я почала жити статевим життям :blush:. Прочекала ще місяць (постійні ниючі болі внизу живота наводили мене на думку, що ось-ось почнутся місячні), знову ЖК - діагноз "запалення придатка" :shout:.Ще місяць лікувань і знову та клята ЖК (ото зараз думаю, чого я тоді одразу тест не купила? Чи їх тоді не так легко було знайти? Не пам"ятаю...), та на щастя отой "мудрагель" пішов у відпустку і я звернулась до іншого - і НАРЕШТІ мені повідомили, що я ВАГІТНА! Доречі, термін вже був 13-14 тижнів.
Другу вагітність В перший же день затримки зробила тест: дві смужечки! Пішла на УЗД для підтвердження, та вони нічого не побачили і сказали,щоб я особливо не тішилась, бо 1 день затримки ще нічого не говорить. Але ж я ВІДЧУВАЛА!!!

Цитата

УРА! У мене буде дитинка!!!!!!Я стану мамою!!!!!! ( і в перший, і в другий раз). При першій вагітності чоловік ображався, що я воджу його за ніс з незрозумілої причини, не міг повірити в таку некомпетентність лікаря, бо йому бач давно не давали спокою мої груди, які не по днях, а по годинах збільшувались і гарнішали :D. Вдруге чоловік теж, так як і я, відчув присутність крихітки на перших днях, але мовчав - боявся врікти.

Цитата

Першого синочка відчула після того, як лікар підтвердив вагітність
Другого синульку відчула, коли запліднена яйцеклітина просувалась по трубі до матки. Комусь це видасться дивним, але тим не менше - саме так і було. Ну а далі, все що відбувалось зі мною - підтверджувало мою здогатку: лоскотання в сосках, легка нудота і шалений апетит.

Цитата

У перший раз - власне після підтвердження лікарем вагітності; а вдруге - впевненість була одразу, а сумніви з"явились згодом (з гіпертонусом матки).

Цитата

Як пройшов перший візит?
На які аналізи направив?

Звернулась до лікарів місцевої ЖК: (1) -в 14 тижнів і (2) - в 9 тижнів.
При 1-ій вагітності виявили анемію, виписали якісь самі звичайні радянські вітамінні препарати (нажаль зараз не пам"ятаю.Стандартно скерували на загальні аналізи сечі і крові.
При 2-ій вагітності в перший візит не прийняли, відправили додому, бо наче зарано прийшла :blush:. Далі стандартні сеча, кров з пальця... + дивувалися, що немає анемії :acute:

Цитата

В місцевій поліклініці.

Цитата

8 Враження від ЖК.

Жахливі!!!!!!Нестерпно довгі черги, нікому непотрібні візити -у випадку ускладнень все одно скеровують у лікарню. Висидіти чи вистояти дві години заради того, щоб поміряти тиск і зважитись - це божевілля.

Цитата

Ні.

Цитата

Найважче було висиджувати оті довжелезні черги і вислуховувати від лікарки сумніви щодо подальшого прогресування вагітності (детально вже описувала в темі про ЖК)+ такі ж самі черги в лабораторіях, де приймали аналізи, бувало вистоювала даремно - в них колбочки закінчувались. :rofl: :rofl: :prapor: Одного разу в мене закінчилось терпіння - пішла на прийом до головного, "випустила пар", а толку ніякого, кажуть "Воз и нынче там".
Реальна допомога була в лікарні, де лежала на підтримці.

Порада від себе: на облік в ЖК ставати в того лікаря, де під кабінетом немає черг, ходити до нього поменше, не сприймати всі його поради як закон, не вживати тих препаратів які він "вміло втюхує" Вам, а натомість побільше гуляти, читати, спати, кохатися... одним словом займатися тим, що приносить вам задоволення. І, найголовніше!!!!! - щодня говорити своєму пузожителю, що ви його ДУЖЕ-ДУЖЕ ЛЮБИТЕ !!!

My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   angelina 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 08:17

Оксана/22/Судова Вишня

40 тиждень

Вагітність була довгожданною,тому я дуже часто робила тести, не чекаючи на затримку місячних, один з яких, підтвердив наші сподівання :rofl: .

Думки були тільки позитивними :shout: , хоча довго не могла повірити! НАРЕШТІ ЗДІЙСНИЛАСЬ НАША МРІЯ!!!! Чоловік також не зміг повірити, оскільки перший тест я зробила на дуже ранньому терміні і друга полоска була ледь помітною! З цього дня до сьогодні ми готуємось до появи нашого первістка :blush:

В той же день,коли зробила тест. Я почала шукати інформацію в інтернеті як себе поводити,харчуватися під час вагітності. З"явилось відчуття відповідальності за нове життя!!

Ні, впевненість, що все йде добре зараз присутня частково,можливо це тому, що у моїх знайомих були викидні і не дуже приємні події пов"язані з вагітністю. Я боялась,що не зможу виносити цю дитину!

12 тижні звернулась до приватного лікаря. Мені знайшла його мама. Ми не вибирали, а відразу знали, що будемо у нього, бо це надійна людина :prapor: .

Як пройшов перший візит?
Я була дуже задоволена!!! Мені зробили перше УЗД і чітко пояснили як я маю харчуватися, поводитися, спати і багато ін.
Ніяких вітамінів і препаратів не назначав, оскільки він за все натуральне, а моя вагітність припала на весну,літо,осінь. В цей час всі вітаміни на городі. Порадив прогріватись на сонечку, їсти фрукти, овочі, молитися перед сном, сходити до сповіді.
На які аналізи направив?
Аналізи в нього я не здавала.
Коли сказав прийти наступного разу?[/i
Дзвонити,коли щось буде турбувати.

на 12 тижні на Мєчнікова.
Як відбулось це УЗД?
Не дуже добре,оскільки сказали, що плід низько і матка в тонусі.

на 14 тижні. В нас тільки один лікар. Враження жахливі. Всі важливі запитання були до приватного лікаря. В ЖК я стала на облік тільки заради обмінної карти.

Так! ЖК "-" приватний "+". В ЖК нічого корисного я не дізнавалась,бо коли мене щось боліло, вони говорили "така природа". А приватний лікар просто супер, він мені пояснював все детально що,як,коли робити.

Мені нічим не зашкодила, так як моя вагітність протікала без ускладнень і мені не доводилось лежати на підтримці, а чим допоможе ще побачу під час пологів,хоча настроєна на позитив, бо про мого лікаря дуже гарно відгукуються на цьому сайті :D

[i]Питань дуже багато, тому, якщо можна, напишіть від себе ще якісь поради тим, хто щойно дізнався про вагітність і не знає що робити далі. На цю тему є багато статей, але власний досвід кожної з вас допоможе "новеньким :acute: " краще підготуватись до такого важливого періоду, і збереже від лишніх тривог і помилок.

Дякую за відповіді. :)
[/quote]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Томашка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 09:41

Томашка, 24 роки, м. Вінниця
1 20 тижнів

2 Тест - 3 шт. (просто не могла повірити) Із симптомів: дуже паморочилась голова і підташнювало.

3 Я дійсно не могла повірити. Ці емоції не опишеш. Після першого тесту - радість, піднесення і одразу підозра на псевдовагітність, тому що смужка була ледь помітною і живіт болів як на місячні. І за всіма підрахунками ми "не встигли" на овуляцію. Через пару днів перевірила - підтвердилось, але емоції вже були не ті. Чоловік був дуже радий, але стриманий в емоціях.

4 На їжу мене пробило одразу, але хотілось чогось вареного, тушкованого, печеного, але НЕ копченого чи смаженого. Мені хотілось каш, картопляного пюре і помідор!!!

5 Я повірила, що все ОК тільки коли лікар подивився і сказав: "Вагітність в матці" - для мене це були чарівні слова - я їх ніколи не забуду.

6 Пішла на 9 день затримки до свого лікаря в жіночу консультацію при пологовому будинку.
Як пройшов перший візит? - Див. вище.
Призначили: Фолієва килслота, Прегнавіт, вітамін Е. Ніяких аналізів. Сказали прийти через місяць і стати на облік.

7 Стандартне УЗД при ЖК. Тоді воно ще було дуже маленьке - тому я нічого особливого і не очікувало. Головне сказали, що все ОК.

8 На другому місяці вагітності стала на облік. Лікар той, до якого ходила і раніше - не дільничний. Лікар та медсестра - супер, скрізь багато черг..

9 Ні

10 Я повністю довіряю свому лікарю і дуже слухняно виконую всі поради.
А от терапевт хотіла, щоб я пройшла УЗД щитовидки (у неї в приватному кабінеті). Я їй сказала, що в мене зі щитовидкою були проблеми, але ще в підлітковому віці, а зараз все нормально, вона мені не повірила. Я не пішла на УЗД, а пішла в міську лікарню до ендокринолога і та мені написала заключення, що все нормально, просто в мене така форма шиї.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2008 - 10:58

По бажанню: Moon/місто Луцьк

1. Який на даний момент термін в акушерських тижнях (від дати останніх місячних)? Якщо роди вже відбулись - вік малюка.
Донька Анна - два місяці

2. Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)?
В мене час від часу виникає хвороба цистит, от і в листопаді, сходивши з чоловіком на ринок, я відчула певний дискомфорт, ну думаю, на - цистит... зайшла в аптеку придбала антибіотик "Норфлоксацин", але закралось щось в думках, а мо і вагітна ... купила і тест...

3. Які думки, емоції прийшли після такої новини? Реакція батька дитини.
Спокійна реакція, ми не вірили... поки не зробили в різні дні, і в різний час ще два тести... Просто обійняв і сказав, я тебе люблю сильніше, бо вас вже двоє...

4. Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?
Мені здається, що по мені нічого не видно було, і колеги по роботі те саме сказали, тільки в одному... почала більше і тепліше одягатися.. це запримітили :sorry:

5. Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала?
Перший триместр був і в радощах, і в сльозах... Але була впевнена, що все у мене буде добре! Дякую величезне своїй мамі, вона мені була і мамою, і подругою, і фахівцем... вона як я народила сказала... в мене таке відчуття було, що то я була вагітна всі 39 тижнів...

6.Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?
Державна установа, Луцька жіноча консультація, Луцький пологовий будинок. Термін 11 - 12 тижнів

Як пройшов перший візит?
Прекрасно, в мене був чудовий настрій, все сказали добре, сльози радості були на очах.

Ніяких вітамінів не потрібно було пити, тільки призначив фолієву кислоту...

На які аналізи направив?
Загальний аналіз сечі, кров з вени, кров з пальчика, УЗО

Через місяць

7. Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?
На місці, в жіночій консультації
Як відбулось це УЗД?
В хвилюванні і в сльозах щастя.

8. На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.
В 11-12 тижнів, до дільничого лікаря, лікар хороший, моя сусідка по проживанню... Ніяких консультацій на дому, тільки там я була, а інколи по мобільному... Все йшло добре, аналізи всю вагітність були прекрасні...

9. Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.
Ні не вела, всі питання і консультації у свого дільничого лікаря.

10. Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало?
В мене вагітність проходила на нервах , тобто кожен похід в ЖК, особливо УЗО, коли казали, що тонус матки, є загроза викидня... передчасні пологи... і т.д., те що назначали, я ще радилась з мамою, а мама в своїх мед.фахівців... Але слава Богу, я стала мамою, я щаслива! :drinks:

Удачі Вам всім дівчата при виношуванні дитинки, бажаю Вам відчути, що таке Мама, ростіть свою кровиночку, і хороших, теплих, чуйних людей по життю! :sorry:
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2008 - 15:51

-моїй доні рік і 5 місяців
- зробила два тести,але першою думкою було,що це гормональні проблеми.
-я була на тисячному небі від щастя,мій Діма також.
- я відчула що ношу дитятко-зразу як дізналась. Я пам'ятаю,як мене тошнило на різкі косметичні запахи. Пристрасть було-їсти шоколад.
-я весь час знала,що все йде добре і так було. Наперед знала,що лікарі бувають різні і люблять пострашити, тому читала багато книжок і статей.

Як пройшов перший візит?
На які аналізи направив?
- я вперше пішла на узі до приватного лікаря.виписала мені фолієву к. а потім на облік стала в державну поліклініку. Десь на 12 тижні. аналізи стандартні.

Як відбулось це УЗД?
- я пішла перший раз на узд і взнала там що вагітна,було вже дитятко видно,9 тиждень
-на 12 тижні,питала знайомих про лікаря,не хотіла попасти до шарлатана.враження-нормальні
-ні,бо все йшло добре і не було потреби з кимось додатково консультуватись
-не хватало нормальних умов-все ще з рад. часів. хоча в приватних за гроші умови кращі.
від мене порада всім вагітним- при найменших болях звертатись до фахівця, не нервуватись, дотримуватись дієти-не їсти жирного,копченого і тому подібних непотрібних продуктів. займатись гімнастикою-не лінитись.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2008 - 16:23

Тетяна.25. Вінниця

1 Було 3 вагітності і 2 пологів в результаті яких народились 2 дівчинки. Старшій 4,9. Молодшій 2,7

2 Про вагітність дізналась на 6 тижні вагітності. Почався токсикоз, а швидко куплений тест все підтвердив

3 Яке щастя от би двійня була – це за першою, а за другою такеж тільки я боялась щоб не народився хлопчик. Смішно та я тоді думала, що я не можу бути мамою хлопчика я з такою відповідальністю не справлюсь… Чоловік був приголомшений обидва рази

4 З першою вагітністю, я взагалі носилась, як з улюбленою іграшкою. Мені часто снилась моя доня така ж якою вона є то про щось попереджала то просила. А що головне все було так як і у вісні. Навіть не знаю хто про кого турбувався більше. З другою вагітністю було навпаки, я немогла звикнути до тих відчуттів. До тогож перед тим як дізналась про вагітність мені приснилась моя Настьона яка стояла на дорозі і кликала мене мамо, мамо тепер ти не гратимешся зі мною, тепер я тобі не потрібна… Я дуже боялась цього, аж поки вона не почала чекати разом зі мною, вона розмовляла і дитя їй відповідало.
Як і багатьом мені воняла курятина і все м’ясо в районі
5 Так я знала, що все буде добре, а куди те дитя може зникнути, якщо вже поселилось і я його чекаю? Так я тоді думала! Я знала з моменту появи двух полосочок та тестовій смужці А інакшого я і не чекала і не боялась.

6 З першою пішла в 12 тижнів, а потім аж в 20 коли прийшли з поліклініки. А з другою тільки на 20 тижні і потім майже не ходила – не люблю лікарів і їхньої прискіпливості. Ходила в звичайну жіночу консультацію. Візит пройшов нормально з питанням де ви до цієї пори були, а якби викидень чи ще щось… На що відповідала, то скора б привезла раніше. Більше питань не було лікар призначив купу аналізів та магне B6 і я пішла до дому. Відверто зізнаюсь я не дуже спішила те все здавати, а тому лише через місяць потрапила на прийом. Де лікар мене повідомив, що мол як не странно та зі мною все гаразд і що відтепер я маю ходити кожних 2 тижні.
7 За першою на узі я була в 16 і 30 тижнів. А за другою чуть не кожен місяць з того моменту як дізналась що вагітна. Відчуття трепетливі й досі. Нічого нема чарівнішого за дитя в утробі матері!

8 Як я писала вище за першою в 12, а з другою в 20 тижнів до звичайного лікаря ніг еколога в консультації. Ну не зовсім та ми поважали друг друга тому не було спорів. ЖК така нічого тепер там відкрили школу материнства і басейн, тому вона чи не найкраща в місті.

9 Ні не вела, мені одного було забагато

10 Не можу сказати що мені допомогали, ну що за мене дивотик ніхто не носив, тай все не таке вже безкоштовне. А от нерви таки попсували. Думаю все має бути краще організоване і лікарі мають бути більш відповідальнішими до своїх обов’язків мене то дратувало коли тебе посилають з кабінету до кабінету бо хтось не знає відповіді на запитання. Вистачало всього окрім стільчиків в приймальні. Не припустимо лежати вагітним і тим в кого викидень чи хто робе аборт в однім приміщенні мають для цього бути інші заклади бо то страшно для майбутньої мами.
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2008 - 17:17

Світлана/26/Івано-Франківськ

Донечці 9 місяців

Дитину планували, старались, біля року нічого не виходило, тому підозр не було а почала підступати тривога. Одного разу - затримка, тест, УРА!!!

Була надзвичайно щаслива - нарешті!!!Зразу відчула якусь непонятну гордість, стала вся така важна... :smile: Чоловікова реакція була трохи дивна. Він сказав "ну дякувати Богу, вже легше" а що легше? Може те що здорові і змогли зачати дитину. :blush:

Ніяких незвичних відчуттів не було. Ну хіба що дуже хотілось сеску :blush: , бо чутливість підвищилась і це було неперевершено. Відчуття дитини в мене прийшло з першими рухами плоду, до того це було якось непонятно.

Я з самого початку настроїла себе, що у мене все буде добре і так тривало до самих пологів.

До лікаря звернулась в 13 тижднів, до державного, та він паралельно працював в приват.клініці, і ходила я до нього туди а не в ЖК
Як пройшов перший візит?
Прекрасно
Важкого не піднімати, не хвилюватись, вітаміни "Елевіт"
На які аналізи направив?
Кров, сеча, СНІД, сифіліс, ТОРЧ
Через 2 тиждні з аналізами

В приватну, там де прцювала моя лікарка
Як відбулось це УЗД?
Я була з чоловіком, дивились на екран :blush: на наше малятко

13 тижднів, лікаря вибрала сама, як писала вище в ЖК не ходила.

Зараз розумію, що могла не здавати так часто аналізи. Лікарка направляла, бо від того мала процент. А в основному всім була задоволена.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2008 - 18:32

Львів'янка/29/Львів

1. Старшому - 3,3; меншому - 1,6

2. Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)?

- зі старшим - після затримки, зробила тест - виявився позитивним;
- з меншим - догадувалася вже зразу після запліднення, бо дитина планувалася і навіть купувався тест на овуляцію (щоб не пропустити цей день), а тест на вагітність був позитивним вже на 14 день після запліднення;

3. Які думки, емоції прийшли після такої новини? Реакція батька дитини.

- зі старшим - здивувалися ми обоє, так як весь час вживали протизаплідні засоби і якось не вірилося, що таке можливо... :blush:
- з меншим - обоє дуже раділи, бо планували вже третій місяць і нарешті вийшло!
:blush:

4. Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?

Ніяких відраз не було - навпаки - їла все підряд, тому і поправилася до 98 кг. От хіба пристрасті:
- зі старшим: фрукти, морські делікатеси, лосось, шоколад...
- з меншим: БУЛОЧКИ!!!
До речі, синочки так і народилися, так і ростуть: старший - делікатний, менший - як та булочка...
А відчуття: та зразу в обох випадках;

5. Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала?

Тільки тоді, коли на УЗД сказали, що все ок. Тобто - до кожного УЗД десь якась невпевненість була, а після - зникала;

6. Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?

- зі старшим - хотіла йти зразу ж і зразу ж!!! І то - до будь-якого лікаря, бо ми жили за кордоном... (в Лондоні) і якраз це виявилось найбільшою проблемою, бо там вперше приймають вагітних аж на 16-му тижні, а до того обмежуються запитанням "чи тест позитивний? і коли був перший день останніх місячних?", рахують і записують вас на огляд на 16-й тиждень... А так як я боялася позаматкової вагітності, прийшлося йти до приватного лікаря, який і підтвердив, що плід в матці...
- з меншим, вже тут в Україні, на 8-му тижні пішла в державну поліклініку і не шкодую, бо лікар виявилася - просто супер!!!

Як пройшов перший візит?
На які аналізи направив?

Добре, правда подробиць не пам'ятаю...

7. Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?
Як відбулось це УЗД?

- зі старшим - вже писала вище, а з меншим пішла на 6-му тижні на Батальну, там була знайома лікар і відвела мене на УЗД. Крім "плід в матці, все добре" нічого особливого.

8. На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.

До дільничого, про решту - вже писала вище;

9. Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.

Ні. От хіба робила УЗД в приватній клініці. В приватній більш детально розповідають про кожен орган... а це для мене було дуже важливо!

10. Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало?

- медицина Англії: допомагала; не вистачало більш детальнішої інформації, найважче було змиритись з тим, що перший огляд і УЗД назначають на 16-му тижні; а приємно здивувало: мінімум аналізів - кров з пальця - НІ РАЗУ! (на відміну від України), з вени - двічі і абсолютно навідчутно, ну і сеча - щоразу при відвідуванні лікара видають спеціальну одноразову колбочку і роблять аналіз зразу на місці. А ще - там вагітних не оглядають на гінекологічному кріслі ні разу... та там і крісла такого нема... принаймні я ніколи не бачила нічого подібного ні в GP , ні в клініці... :smile:

- медицина України: також допомагала, але страшно вимучували і нервували численні аналізи :blush: Приємно здивувало... та ніби нічого... може хіба неочікувана для мене людяність деяких лікарів - чомусь я чекала гіршого... при тому, що принципово вирішила не платити нікому грошей...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kvitka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 17:03

По бажанню: Олександра/27/Львів

18 тижнів

Після затримки десь на 5-й день зробила тест. До того активно планували рік без жодних результатів. А на той місяць взагалі надій не було, гадала, що просто цикл збоїть.

Безмежна радість

Відчувати почала відразу і ні на секунду про це не забуваю досі. Десь на 5-6 тижні почався токсикоз, який майже минув тижні на 13-ому. Але в харчуванні досі залишились, не те щоб проблеми, але невластиві раніше звички:) Наприклад, я майже перестала їсти солодке, хоча раніше могла сама з"їсти плитку шоколаду. Або абсолютно не хочеться смаженого... Тягне скоріше на зупи та каші

Особливих острахів не було і немає. Можливо якісь епізодичні бзіки. Допомогла прочитана колись стаття лейтмотивом якої було - довіряйте своїй дитині. У неї з вами однакові прагнення.

десь на 8 тижні пішла в ЖК за місцем проживання. Але лікаря обирала за рекомендацією. Поки що не шкодую
Як пройшов перший візит?
Мене дуже акуратно подивились в кріслі, підтвердили вагітність, що розвивається. Дали направлення на усі аналізи + обхідний листок
Лікар призначив фолієву кислоту та йодомарин. Питала про віт.Е, але так як ніяких загроз у мене не було, то радила не приймати зайвого, враховуючи, що на той час мене підкошував токсикоз.
На які аналізи направив?
сеча і т.д. загальний крові, кров на цукор, стафілокок, резус, снід, сифіліс...
після того як підпишу листок та все здам:)

В Інтерсоно на 6 тижні
Як відбулось це УЗД?
Я відчула справжнє щастя, коли мені показали, як в дитинки б"ється серденько!

остаточно на облік в ЖК поставили десь на 12 тижні.

ні

Особливих нарікань на державну медицину в мене немає, і я не шкодую, що стала на облік в місцеву ЖК. Лікар уважний, не грузить і не лякає. Ще до вагітності вирішила для себе справно здавати всі необхідні аналізи, адже вони показують наскільки добре почувається дитина. Здавала обидва скрінінги. Раз на місяць занести в поліклініку баночку мені також неважко.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 01:34

Леся 31рік Київ

1рік 11місяців
Була недільна затримка, відчула сама, тест підтвердив,
Я зраділа, чоловік довго не міг прийти до тями( наче а звідки воно взялося) Спочатку не хотів, я поставила питання ребром Або ми народжуемо дитину в сім*ї, або я її народжую сама.
Токсікоз, пристрасть до всього помаранчевого, їла в необмежених кількостях персикі, апельсини ,сьомгу, з*явилась пристрасть до молока і творога до цього їла рідка.
Коли побачила дві смужкі на тесті.

Була впевнена що 90% з лялечкою все буде добре, виникали сумніви тільки тоді коли відвідувала ЖК
Як пройшов перший візит?
Прийшла на 6 тижні лікарь сказав що за рано здавати аналізи, тож мене це не влаштувало і я пішла в іншу поліклінеку заплатила внесок і стала там на облік у ЖК і від дому було ближче
Пити фоліеву кислоту, меньше їсти гострого, кинути палити
На які аналізи направив?, кров на цукор, на СНІД, сеча, стафілокок
Коли сказав прийти наступного разу? через тиждень коли будуть зроблені аналізи

7 Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?перше в 11-12неділь мені показали мою дитинку
Як відбулось це УЗД?

8 На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.yf 11тижні, вибрала сама лікаря, ми порозумілися, була задоволена

9 Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.Ні
10 Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз Майже нічим тільки тим що робилиУЗІ і здавала аналізи, за двома першими я ставала на облік ближче до 26 неділь і різниці не побачила тількі більше бігала
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів