По бажанню: Moon/місто Луцьк
1. Який на даний момент термін в акушерських тижнях (від дати останніх місячних)? Якщо роди вже відбулись - вік малюка.
Донька Анна - два місяці
2. Як і коли дізналися про вагітність (чи були якісь підозри-симптоми, чи була затримка, які тести чи інші методи виявили вагітність)?
В мене час від часу виникає хвороба цистит, от і в листопаді, сходивши з чоловіком на ринок, я відчула певний дискомфорт, ну думаю, на - цистит... зайшла в аптеку придбала антибіотик "Норфлоксацин", але закралось щось в думках, а мо і вагітна ... купила і тест...
3. Які думки, емоції прийшли після такої новини? Реакція батька дитини.
Спокійна реакція, ми не вірили... поки не зробили в різні дні, і в різний час ще два тести... Просто обійняв і сказав, я тебе люблю сильніше, бо вас вже двоє...
4. Які незвичні відчуття-пристрасті-відрази появлялися і на яких термінах? Коли почали відчувати що носите в лоні дитя (не признаки вагітності, а власне відчуття, що в мені є ще одне життя)?
Мені здається, що по мені нічого не видно було, і колеги по роботі те саме сказали, тільки в одному... почала більше і тепліше одягатися.. це запримітили
5. Чи була впевненість що все йде добре, до підтвердження лікарями вагітності? І коли така впевненість настала?
Перший триместр був і в радощах, і в сльозах... Але була впевнена, що все у мене буде добре! Дякую величезне своїй мамі, вона мені була і мамою, і подругою, і фахівцем... вона як я народила сказала... в мене таке відчуття було, що то я була вагітна всі 39 тижнів...
6.Коли (на якому терміні) вирішили йти до лікаря і як його вибирали (до державного чи до приватного)?
Державна установа, Луцька жіноча консультація, Луцький пологовий будинок. Термін 11 - 12 тижнів
Як пройшов перший візит?
Прекрасно, в мене був чудовий настрій, все сказали добре, сльози радості були на очах.
Які поради дав лікар (які вітаміни/препарати назначив)?
Ніяких вітамінів не потрібно було пити, тільки призначив фолієву кислоту...
На які аналізи направив?
Загальний аналіз сечі, кров з вени, кров з пальчика, УЗО
Коли сказав прийти наступного разу?
Через місяць
7. Коли і куди вирішили перший раз піти на УЗД?
На місці, в жіночій консультації
Як відбулось це УЗД?
В хвилюванні і в сльозах щастя.
8. На якому терміні стали на облік в ЖК? Чи потрапили до дільничного - чи вибирали самі лікаря? Чи знайшли спільну мову? Враження від ЖК.
В 11-12 тижнів, до дільничого лікаря, лікар хороший, моя сусідка по проживанню... Ніяких консультацій на дому, тільки там я була, а інколи по мобільному... Все йшло добре, аналізи всю вагітність були прекрасні...
9. Чи паралельно вели вагітність і у приватного лікаря? Якщо так, то опишіть плюси/мінуси.
Ні не вела, всі питання і консультації у свого дільничого лікаря.
10. Як на вашу думку: чим медицина допомагала, а чим навпаки зашкодила в період вагітності? Чого не вистачало в мед закладах? Що зараз би не робили, а що навпаки зробили би обов’язково? З чим найважче було змиритись, а що, навпаки, приємно здивувало?
В мене вагітність проходила на нервах , тобто кожен похід в ЖК, особливо УЗО, коли казали, що тонус матки, є загроза викидня... передчасні пологи... і т.д., те що назначали, я ще радилась з мамою, а мама в своїх мед.фахівців... Але слава Богу, я стала мамою, я щаслива!
Удачі Вам всім дівчата при виношуванні дитинки, бажаю Вам відчути, що таке Мама, ростіть свою кровиночку, і хороших, теплих, чуйних людей по життю!