Лактаційний криз Що робити якщо не вистачає молока
Відправлено 18 вересень 2008 - 12:55
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:08
Моєму хлопчику 2місяці і 10 днів і практично весь час мені доводиться його штучно підгодовувати, а я налаштована на грудне вигодовування хочаб рік, але боюся що в мене не вийде
[/quot
а чого так? нехвата молока? чи синок лінується сосать?
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:10
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:14
Найперше - це треба прикладати до грудей дитину по максимуму, майже цілий день, кожен раз як попросить, не рідше ніж 1,5-2 години. І хай смокче груди скільки хоче.
Я через це пройшла, витерпіла, бували дні, що навіть не встигала поїсти, і розчесатися, настільки моя доця мене не відпускала від себе. Але зато я добилася того що моя лактація налагодилась дуже добре (ттт) і молока вистачає моїй доці повністю.
Тепер я вдячна молочку, яке захищає мою крихітку від хворіб :) До прикладу - мій старшенький хворів, з температурою і кашлем, а мала тільки смаркати почала.
Короче, кицінька, , головне сильно хотіти і у вас все получиться!
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:14

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:22
У мене та ж ситуація, як у Натусiк. З рпершим сино вирішила, що молока мало. Начиталася, що дитина повинна їсти раз у три години, а він просив частіше. І почала підгодовувати. Буквально через місяць перейшли повністю на суміш. Зате другий раз уже була розумніша. Годувала кожну годину, не встигала нічого зробити. Відчувала спебе дійною коровою. Але все наладилося. І в місяців три Женя став їсти рідше, а потім і справді став їсти кожні три години.
кицінька, терпіння тобі. Годуй частіше, пий щось для лактації (ми вже десь ніби це обговорювали), і все з часом наладиться.
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:25
є ще cпеціальна система (sns від medela), котра дозволяє годувати сумішшю, але дитина при цьому немовби їсть груди. пошукайте, можливо вам допоможе.

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:47
перший тиждень по народженню мій малий практично "цілодобово висів на груді".Я не встигала не те що нормально поїсти, а й інколи вмитися та почистити зуби.Але завдяки цьому молоко почало нормально прибувати. і , взагалі, косультанти по ГВ зараз все частіше говорять про те , що твердження "у мене мало молока" спочатку формується у голові, а потім трансформується в реальність

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 18 вересень 2008 - 14:39
навіь якщо дитина цілими днями поки лактація не налаштується смоктатиме груди треба годувати і все! нічого страшного не станеться, якщо будете нечесані, малюк і так вас любить, а дитинка ж не важить 20 кг, можете з малюком на руках поїсти (сама так робила), головне і вночі годувати, а як спить міцно - будити і годувати! за груди не бійтеся, не зісмокче :). за 2 дні самі побачите зміни. і багато пити, майже постійно.
Відправлено 18 вересень 2008 - 15:32
Відправлено 01 грудень 2008 - 13:11
Відправлено 01 грудень 2008 - 14:00
В мене проходило через2-3 дні. В цей період старалася більше відпочивати, пила чай Хумана для лактації(трохи розведений з молоком), і часто-часто прикладала малу. Ми навіть в ці дні не гуляли, бо поки зберемся, вона знов їсти хоче.
Відправлено 01 грудень 2008 - 14:12
Відправлено 10 березень 2010 - 21:44
Відправлено 10 березень 2010 - 22:07
Котя (10.3.2010, 21:44) писав:
Думаю, що напевно то він - приблизно через 30 днів після пологів. Зараз головне запастися терпінням і продовжувати давати максимально часто груди - за 5-7 днів все має налагодитися. Щодо продуктів, то я пила узвар, м"ятний чай з молоком, горіхи (щоб те молочко, що є, було жирнішим). Можна пити Хіповський чай, а також "Чай доктора Селезнёва". Я пила ще таблеточки "Апілак" (вони на моточному молочці). Тримайтеся і УДАЧІ!!!!!
Відправлено 10 березень 2010 - 22:11
Котя (10.3.2010, 21:44) писав:
Так, думаю, що це криз. Але щоб знати як діяти далі, треба вияснити причину такого стану. Коротко опишу можливі причини, може в них побачите свою:
- неправильне прикладання до грудей, відсутність нічних годувань, великі інтервали між годуваннями, нетривалі годування використання дурників і пляшечок, допоювання дитини.
- щодо стану матері: фіз. втома, хвилювання, негативне ставлення до ГВ і дитини, приймання деяких ліків, гормональних контрацептивів, голодування(низькокалорійна дієта), хвороба, стрес, куріння.
Відправлено 10 березень 2010 - 22:19
Нас у школі народжувати вчили, що в лактаційні кризи, мама повиннна максимум часу бути з дитиною, хай буде не зварено, не прибрано в хаті, головне для вас зараз - боротьба за молочко, і НІЯКИХ СУМІШЕЙ!!!
До вищенаведених порад, додам - поробуйте попити чай з кропом і кміном, але зернятка не викидайте, а поїжте!!!Також добре голандський сир, обовязково зїдайте перше - можите готувати молочні супчики!Зі всім вищеперечисленим погоджуюся!!!Апілак - теж була пропила упаковку.
А я почала замічати, що мала полюбила більше одну цицю, відповідно там більше молока виробляється, а друга майже пуста. Я лівою кормлю 2 рази підряд, а на третій - правою
Що порадите???Може мені треба в іншу тему, то скиньте зсилку!!!
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
irk@shkirka, до цих причин я ще б додала, різкий ріст малюка. Просто на перших місяцях дитина особливо набирає у вазі, відповідно настає такий момент, що дитині не вистачає того молока що виробляє мама. І організмові матері потрібно час, щоб адаптуватися.
На фоні авітамінозу весняного, можна попити вітаміни. Я зараз пю "Дуовіт для жінок", протипоказань при лактації не має!!!
Відправлено 10 березень 2010 - 22:28
Відправлено 10 березень 2010 - 22:36
- повноцінний відпочинок (ніякої важкої роботи, прибирання, готування їжі). Спіть стільки, скільки дитина.
- душевна рівновага, ніяких хвилювань, сконцентруйте думки на дитині.
- тимчасово збільшіть частоту годувань до 10-12 на добу
- під час годування давайте дитині обидві груді, наступне годування починайте з тої, що давали останньою
- введіть нічні годування, якщо їх не було
- тісний контакт з дитиною, лежіть з нею в ліжку до 12 год на добу
- збалансований раціон харчування, до 2 л рідини на день, використовуйте лактогенні чаї
- потягуйте і покручуйте час від часу соски, легкий масаж грудей по колу, а потім від основи до соска
- помагає масаж спини і шиї (сидяче положення, ліктями спертися на стіл)
Якщо за 2-3 дні не поможе, то зціджуйте молоко з обох грудей після кожного годування. Можете ним догодовувати дитину, але не з пляшки, а з ложечки чи шприца.
Успіхів

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках

- 

_d_22_m_6_y_2009_c_5.gif)