Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Лактаційний криз - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Лактаційний криз Що робити якщо не вистачає молока Оцінка: -----

Користувач поза мережею   кицінька 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 вересень 2008 - 12:55

Моєму хлопчику 2місяці і 10 днів і практично весь час мені доводиться його штучно підгодовувати, а я налаштована на грудне вигодовування хочаб рік, але боюся що в мене не вийде
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:08

[quote name='кицінька' date='18.9.2008, 13:55' post='31008']
Моєму хлопчику 2місяці і 10 днів і практично весь час мені доводиться його штучно підгодовувати, а я налаштована на грудне вигодовування хочаб рік, але боюся що в мене не вийде
[/quot
а чого так? нехвата молока? чи синок лінується сосать?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:10

кицінька, если вы в течении 2х месяцев считаете,что у вас мало молока, то это никак не лактационный криз. Прочитайте внимательно тему "клуб ГВ-мам", там очень много на эту тему написано. И еще: 1)почему вы решили,что у вас мало молока?2)пока не прекратите докармливать смесью не наладите ГВ.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:14

кицінька, головне відкинути свій страх! І перестати підгодовувати. Для чого почали підгодовувати, хто порадив це робити?
Найперше - це треба прикладати до грудей дитину по максимуму, майже цілий день, кожен раз як попросить, не рідше ніж 1,5-2 години. І хай смокче груди скільки хоче.
Я через це пройшла, витерпіла, бували дні, що навіть не встигала поїсти, і розчесатися, настільки моя доця мене не відпускала від себе. Але зато я добилася того що моя лактація налагодилась дуже добре (ттт) і молока вистачає моїй доці повністю.
Тепер я вдячна молочку, яке захищає мою крихітку від хворіб :) До прикладу - мій старшенький хворів, з температурою і кашлем, а мала тільки смаркати почала.
Короче, кицінька, , головне сильно хотіти і у вас все получиться!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:14

Мен1 здаеться,що цю тему ми вже десь обговорювалли,передив1ться теми про ГВ.Я коли годувала старшу доньку , то у 3 м1сяц1 була криза 1 я почала п1дгодовувати з пляшечки 1 все -дитина перестала брати цицю, стала штучничком.Коли народила другу -вир1шила, що обов"язково буду годувати сама 1 на нашому форумм1 прочитала про те ,що бувае лактац1йна криза 1 це сталось з1 мною(молока стало дуже мало)Я 1ла гор1хи,пила гарячий чай з згущеним молоком,1ла халву.1 саме головне ПРИКЛАДАЛА МАЛУ ПОСТ!ЙНО ДО ГРУДЕЙ БЕЗ УСЯКОГО РЕЖИМУ ! вона гамала по1 год. без зупинку,так пройшло близько 1 тижня,а пот1м все наладилось.Бажаю вам терп1ння 1 якщо налаштувалися на ГВ то приклад1ть вс1х зусиль, бо для д1ток н1чого кращого немае за мамине молочко!!!!!Усп1х1в ВАМ!!!!
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:22

І я приєднуюся. Ні в якому разі не треба підгодовувати.
У мене та ж ситуація, як у Натусiк. З рпершим сино вирішила, що молока мало. Начиталася, що дитина повинна їсти раз у три години, а він просив частіше. І почала підгодовувати. Буквально через місяць перейшли повністю на суміш. Зате другий раз уже була розумніша. Годувала кожну годину, не встигала нічого зробити. Відчувала спебе дійною коровою. Але все наладилося. І в місяців три Женя став їсти рідше, а потім і справді став їсти кожні три години.
кицінька, терпіння тобі. Годуй частіше, пий щось для лактації (ми вже десь ніби це обговорювали), і все з часом наладиться.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:25

підтримую! прикладати дитинку щоразу як вона пікне, або зробить пошуковий рух, що разу коли хоче смоктати замість пустишки (якщо даєте пустишку). можливо саме вам підійде спільний сон і те, що називають гніздуванням (заритися з дитинкою в ліжко і цілй день там тулитися один до одної).
є ще cпеціальна система (sns від medela), котра дозволяє годувати сумішшю, але дитина при цьому немовби їсть груди. пошукайте, можливо вам допоможе.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:47

перший тиждень по народженню мій малий практично "цілодобово висів на груді".Я не встигала не те що нормально поїсти, а й інколи вмитися та почистити зуби.Але завдяки цьому молоко почало нормально прибувати. і , взагалі, косультанти по ГВ зараз все частіше говорять про те , що твердження "у мене мало молока" спочатку формується у голові, а потім трансформується в реальність

перший тиждень по народженню мій малий практично "цілодобово висів на груді".Я не встигала не те що нормально поїсти, а й інколи вмитися та почистити зуби.Але завдяки цьому молоко почало нормально прибувати. і , взагалі, косультанти по ГВ зараз все частіше говорять про те , що твердження "у мене мало молока" спочатку формується у голові, а потім трансформується в реальність
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 14:39

підтримую всіх, хто каже частіше прикладати до грудей, і згодна з гра з вогнем
навіь якщо дитина цілими днями поки лактація не налаштується смоктатиме груди треба годувати і все! нічого страшного не станеться, якщо будете нечесані, малюк і так вас любить, а дитинка ж не важить 20 кг, можете з малюком на руках поїсти (сама так робила), головне і вночі годувати, а як спить міцно - будити і годувати! за груди не бійтеся, не зісмокче :). за 2 дні самі побачите зміни. і багато пити, майже постійно.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   кицінька 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 вересень 2008 - 15:32

Дякую, дякую і ще раз дякую всім хто відгукнувся на мою проблему!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2008 - 13:11

Знайшла тему "пропало молоко". Але, вважаю, що молоко пропасти не може, а лактаційна криза звучить якось оптимістичніше. Багато говорили під час теми про ГВ, але така важлива тема заслуговує відокремлення, щоб можна було все перечитати і знайти відповіді для себе, а не вишукувати серед повідомлень. Я теж боюся лактаційної кризи в 6 міс. Просто страх маю, от думаю, може хоч пити давати, щоб якось легше було чи навпаки неварто нічого давати в цей період?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2008 - 14:00

В дитинки мозок не відокремлює, що попало в шлунок - молоко чи вода - в них є тільки відчуття наповнення. І якщо ви даватимете воду в період кризу, то дитинка буде на короткий період відчувати "ситість", бо шлунок буде наповнений водою. Я думаю, що при кризі краще не давати додатково нічого, а щоб дитина частіше висіла на грудях, тим самим стимулювала вироблення молока. Це такий період, коли мама нічого не робить, а тільки прикладає і прикладає дитину. За пару днів все пройде, і дитина не постраждає, бо молоко не пропадає повністю, а тільки зменшується його кількість.
В мене проходило через2-3 дні. В цей період старалася більше відпочивати, пила чай Хумана для лактації(трохи розведений з молоком), і часто-часто прикладала малу. Ми навіть в ці дні не гуляли, бо поки зберемся, вона знов їсти хоче.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2008 - 14:12

Дякую, якось заспокоює, що не у мене однієї таке буває. не буду давати води.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 21:44

Людоньки, шо то робиться? Молочко було фактично з 3-го дня після народження, навіть траплялися такі дні, що лилося "рікою", а зараз вже другий день капець повний... Чую, що молоко прибуває, але його однаково мало. Мала не наїдається, смокче кулачки. Груди пробую давати часто як тільки можу, а вона нервується, що їй не тече і відмовляється брати (крутить головою і кричить). Це лактаційний криз? Може є якісь продукти, які сприятимуть збільшенню лактації?
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Фіалка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 22:07

Перегляд повідомленняКотя (10.3.2010, 21:44) писав:

Людоньки, шо то робиться? Молочко було фактично з 3-го дня після народження, навіть траплялися такі дні, що лилося "рікою", а зараз вже другий день капець повний... Чую, що молоко прибуває, але його однаково мало. Мала не наїдається, смокче кулачки. Груди пробую давати часто як тільки можу, а вона нервується, що їй не тече і відмовляється брати (крутить головою і кричить). Це лактаційний криз? Може є якісь продукти, які сприятимуть збільшенню лактації?

Думаю, що напевно то він - приблизно через 30 днів після пологів. Зараз головне запастися терпінням і продовжувати давати максимально часто груди - за 5-7 днів все має налагодитися. Щодо продуктів, то я пила узвар, м"ятний чай з молоком, горіхи (щоб те молочко, що є, було жирнішим). Можна пити Хіповський чай, а також "Чай доктора Селезнёва". Я пила ще таблеточки "Апілак" (вони на моточному молочці). Тримайтеся і УДАЧІ!!!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irk@shkirka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 22:11

Перегляд повідомленняКотя (10.3.2010, 21:44) писав:

Так, думаю, що це криз. Але щоб знати як діяти далі, треба вияснити причину такого стану. Коротко опишу можливі причини, може в них побачите свою:

- неправильне прикладання до грудей, відсутність нічних годувань, великі інтервали між годуваннями, нетривалі годування використання дурників і пляшечок, допоювання дитини.

- щодо стану матері: фіз. втома, хвилювання, негативне ставлення до ГВ і дитини, приймання деяких ліків, гормональних контрацептивів, голодування(низькокалорійна дієта), хвороба, стрес, куріння.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 22:16

irk@shkirka, точно я зараз хворію...
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 22:19

Котя, точно криз. Все налагодиться. В організмі теж діють закони попиту-пропозиції, тому чим частіше прикладатимете, ти більше вироблятиметься! Бог нас дуже розумно створив. Відомі історії, коли бабуся викормлювала осиротілу внучку, чи коли в товарняках помирала жінка, то їхнє цицьковане маля брала інша жінка, і прикладала, прикладала до грудді, і чудо - молочко вироблялося.
Нас у школі народжувати вчили, що в лактаційні кризи, мама повиннна максимум часу бути з дитиною, хай буде не зварено, не прибрано в хаті, головне для вас зараз - боротьба за молочко, і НІЯКИХ СУМІШЕЙ!!!
До вищенаведених порад, додам - поробуйте попити чай з кропом і кміном, але зернятка не викидайте, а поїжте!!!Також добре голандський сир, обовязково зїдайте перше - можите готувати молочні супчики!Зі всім вищеперечисленим погоджуюся!!!Апілак - теж була пропила упаковку.
А я почала замічати, що мала полюбила більше одну цицю, відповідно там більше молока виробляється, а друга майже пуста. Я лівою кормлю 2 рази підряд, а на третій - правою :unknw:
Що порадите???Може мені треба в іншу тему, то скиньте зсилку!!!

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
irk@shkirka, до цих причин я ще б додала, різкий ріст малюка. Просто на перших місяцях дитина особливо набирає у вазі, відповідно настає такий момент, що дитині не вистачає того молока що виробляє мама. І організмові матері потрібно час, щоб адаптуватися.
На фоні авітамінозу весняного, можна попити вітаміни. Я зараз пю "Дуовіт для жінок", протипоказань при лактації не має!!!
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 березень 2010 - 22:28

Котя, зайдіть в тему Клуб ГВ-мам 2, там море інормації, що вас цікавить. І заспокойтесь, це головне! Все у вас буде! ;)
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irk@shkirka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 22:36

Можу дати кілька порад як подолати криз:

- повноцінний відпочинок (ніякої важкої роботи, прибирання, готування їжі). Спіть стільки, скільки дитина.
- душевна рівновага, ніяких хвилювань, сконцентруйте думки на дитині.
- тимчасово збільшіть частоту годувань до 10-12 на добу
- під час годування давайте дитині обидві груді, наступне годування починайте з тої, що давали останньою
- введіть нічні годування, якщо їх не було
- тісний контакт з дитиною, лежіть з нею в ліжку до 12 год на добу
- збалансований раціон харчування, до 2 л рідини на день, використовуйте лактогенні чаї
- потягуйте і покручуйте час від часу соски, легкий масаж грудей по колу, а потім від основи до соска
- помагає масаж спини і шиї (сидяче положення, ліктями спертися на стіл)

Якщо за 2-3 дні не поможе, то зціджуйте молоко з обох грудей після кожного годування. Можете ним догодовувати дитину, але не з пляшки, а з ложечки чи шприца.

Успіхів :unknw:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему