mania4ka (14.9.2008, 16:27) писав:
В мене одногрупниця курила, а коли завагітніла, то хотіла зразу кинути, але лікар категорично заборонив робити це різко, бо може бути гірше. Тому вона поступово кидала 2 місяці, ніби нічого, дитинка здорова. Але я категорично проти куріння, особливо коли курить жінка...
А як лікар це мотивував? Я вже таке кілька разів чула і мені направду дуже цікаво. Під час куріння звужуються судини і дитинка недоотримує кисню. Якою ж може бути ще більша шкода?
Щодо себе, я курила з 19 років і ... доки не завагітніла, останні 2 роки викурювала пачку за 1,5-2 дні. У день, коли дізналася про вагітність кинула, одразу. Відтоді не поверталася. Уже після вагітності і завершення ГВ викурила при забавах 2 чи 3 цигарки, так під настрій потягло, а більше бажання немає. Зараз плануємо 2 лялю, то ні про які цигарки не йдеться. Всілякі відмовки "не можу кинути" ніяк не сприймаю, кинути можна і ТРЕБА! ІМХО.
Вагітність, годування грудьми і одночасне куріння - це якось надбезвідповідально. Хоча, маю знайому, котра одразу дала дитині суміш, бо мовляв вона курить і тому ніякої користі молоко дитині не принесе, а кидати вона не збирається, тому цицю вона від дитини просто забрала.