"Коли вже у вас нарешті будуть діти?". Як ви ставитесь до цього запитання?
Відправлено 12 вересень 2008 - 15:17
Відправлено 12 вересень 2008 - 15:36
Поділюся своїм досвідом. Спочатку ми знаходили прчини відмази на кшталт: жити неме де, вчимося, старовки медичної нема і так далі. А трохи згодом, коли вже всі почали доставати, то просто уникаю відповіді або кажу що «як Бог дасть» - хоча самого такі питання вже до болю «задрали» (вибачне за слово).
А ще достають розмови що «ВЖЕ ТРЕБА щось думати». Хто не стикався сам з такою ситуацією, то й непевно ніколи цього не зрозуміє. Найкраще напевно просто не реагувати на такі запитання, але це не завжди получається...
Ми самі знаємо що ВЖЕ ТРЕБА. Ми ВЖЕ ДУМАЄМО, і вже дуже довго думаємо і працюємо день і ніч, але якщо не получається, то це не означає, що НЕ ХОЧЕМО - хоча саме така думка і лише така думка виникає у людей. Для батьків це пояснити легше, але як бути з іншими родичами/друзями???
А поки що.... поки що нам залишається надіятися, вирити і молитися.... І звичайно, по доброму тішитися вагітними і малечою які є навколо нас.
Шануймося, бо...
Відправлено 12 вересень 2008 - 15:38
Відправлено 12 вересень 2008 - 15:46
Parybok (12.9.2008, 16:36) писав:
Поділюся своїм досвідом. Спочатку ми знаходили прчини відмази на кшталт: жити неме де, вчимося, старовки медичної нема і так далі. А трохи згодом, коли вже всі почали доставати, то просто уникаю відповіді або кажу що «як Бог дасть» - хоча самого такі питання вже до болю «задрали» (вибачне за слово).
А ще достають розмови що «ВЖЕ ТРЕБА щось думати». Хто не стикався сам з такою ситуацією, то й непевно ніколи цього не зрозуміє. Найкраще напевно просто не реагувати на такі запитання, але це не завжди получається...
Ми самі знаємо що ВЖЕ ТРЕБА. Ми ВЖЕ ДУМАЄМО, і вже дуже довго думаємо і працюємо день і ніч, але якщо не получається, то це не означає, що НЕ ХОЧЕМО - хоча саме така думка і лише така думка виникає у людей. Для батьків це пояснити легше, але як бути з іншими родичами/друзями???
А поки що.... поки що нам залишається надіятися, вирити і молитися.... І звичайно, по доброму тішитися вагітними і малечою які є навколо нас.
Шануймося, бо...
Так зачасту люди не розуміють що роблять своїми питаннями боляче, а інші просто безтактовні - плюньте на них - все в руках Божих, і все буде добре!!!
Оце старший пішов до першого класу, а я з донькою його виховательки в пісочку разом бавився, зустрілися розбалакалися, вона розповіла що донька не могла завагітніти одинадцять років, атепер народила двійню!!! Так що успіхів Вам!
Відправлено 12 вересень 2008 - 15:48

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 12 вересень 2008 - 16:51
Мене це так бісило. Ну які ми хворі - хіба що не такі як всі, що ще до весілля вагітніють. Коли народжувати дітей - це справа особиста, і пхати носа в неї не слід! Тимбільше, якщо і справді не виходить зачати дитину, то питаннями типу "Коли вже у вас нарешті будуть діти?" можна ще більше нашкодити. Адже подружжя ще більше впадає в паніку, депресію... А з таким успіхом і справді важко завагітніти....
Відправлено 12 вересень 2008 - 17:01

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 12 вересень 2008 - 18:22
Відправлено 12 вересень 2008 - 19:52
Ми постійно давали відповідь, що ще не плануємо дітей, хочемо пожити для себе тощо. Не кожному ж пояснювати, що ми стараємося, лікуємося, молимося, але не виходить. Якби всі ці "допитувачі" знали як нам серце обливалося, коли змушені були казати, що ще не хочемо дитинку, а в думках лише про це і мріємо, то напевно, вони б нічого більше не казали. А так... Змушені були брехати, бо виливати душу перед кожним не хотілося!
Але тепер я знаю, що сама ніколи не запитаю подружню пару "Коли вже нарешті.........?"
Відправлено 12 вересень 2008 - 20:08
Якщо ж хтось інший питав, коли ж ми зберемось народжувати дітей, ми відповідали, що коли Бог дасть. Можливо, хтось собі і вигадував що ми хворі чи щось інше, але ми насправді тим не переймались. От зараз чекаємо на нашу донечку, і розуміємо як ми насправді її хочемо і що саме зараз прийшов той час.
Раджу якомога менше звертати увагу на коментарі оточуючих - відповідати з гумором і не перейматись. Бо моє враження, що Ви страждаєте насамперед через те, що Вам дуже хочеться малечу, і поки що не виходить, а коментарі збоку лише додають жару.
Все буде у Вас добре, ось побачите
А "доброзичливцям" кажіть, що поки збираєте гроші на маля, щоб купити в магазині :D
Відправлено 12 вересень 2008 - 21:51
Я от думаю, чого це люди чіпляються і лізуть в особисте житя інших? Напевне своїх проблем повно є! Але то напевне треба так зробити, щоб в когось небуло краще ніж у нього...Наша ментальність напевне така...доколупуватись до інших людей з питаннями про особисте життя
Відправлено 12 вересень 2008 - 22:02
chemna (12.9.2008, 14:51) писав:
Мені чомусь все більше і біше здається, що в таких людей своїх проблем як раз і немає. Бо як би були, то вони були б зайняті вирішенням своїх проблем, а так весь вільний час переймаються «чужими» бідами. Що саме цікаво, що це напевно в нас такий менталітет десь сидить, бо люди, які навіть виїзджають жити за кордон всерівно не міняються. Їм все ще цікаво якого ж «коліру у сусіда спідня білина». І що страшно, це незалежить від вікової категорії: що 20, що 30 чи 60 - одне і теж.
Шануймося, бо ми того ...
Відправлено 12 вересень 2008 - 22:21
Ми ще відбулися легко, а от були нещодавно в подруги на п"ятій річниці весілля, то просто не уявляю, як рідні батьки можуть так мучити своїх дітей, як вони не розуміють, що хоч їм і дуже хочеться внуків, то дітей "вбивати" не потрібно. Цілий вечір у них ішла мова на цю тему, я просто не знаю як моя подружка це спокійно витримала, хоча на наступний день, очі в неї були на мокрому місці.
Відправлено 12 вересень 2008 - 22:24
Відправлено 12 вересень 2008 - 23:32
Найкращий спосіб "збивати" людей з таких запитань - це переводити розмову на їхні проблеми.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 13 вересень 2008 - 10:05
Сонячна (12.9.2008, 23:32) писав:
Найкращий спосіб "збивати" людей з таких запитань - це переводити розмову на їхні проблеми.
Згідна, люди які лізуть в чуже життя дуже рідко хочуть розказувати щось про себе.Вам напевно буде смішно ,але ми свою донечку зачинали аж пів року ,і вже десь на 5 місяці була думка бігти до лікарів ,а "питання" звичайно підганяли,але потім на самого Миколая Бог таки послав,але я прекрасно розумію тих людей яким невиходить.Раджу рідше а не частіше займатися коханням так буде ефективніше пити вітаміни забути для чого ти це робиш і тоді раптом все виходить.Так було у нас.
Відправлено 13 вересень 2008 - 14:11
galo4ka (13.9.2008, 11:05) писав:
А дорослі кажуть, що Миколая немає...

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 16 вересень 2008 - 09:38
Слава Богу, ми це все витерпіли, в нас з"явилася Іринка-перлинка. Але тепер дістають новим питанням - ну коли вже друге? Вже пора! Дайте першим натішитися.
Відправлено 16 вересень 2008 - 19:25
Відправлено 16 вересень 2008 - 22:11

Бобро перемагає козло!

Допомога