Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Яблучна дієта - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Яблучна дієта Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 10 вересень 2008 - 11:12

Між іншим зараз якраз добре дотримуватись такої дієти: яблук багато!

Яблочная диета – одна из наиболее безопасных. В ее основе – благотворное воздействие на организм клетчатки, фруктовых кислот и калия.

Кроме того, яблоки богаты витаминами разных групп и йодом. Эти фрукты способствуют выведению токсинов и жира, ускоряют обмен веществ и нормализую работу пищеварительной системы. С помощью одного лишь яболока можно обмануть голод – плод дает чувство насыщения.

Благодаря содержащимся в яблоках глюкозе и фруктозе, севшего на эту диету человека не потянет на калорийное сладенькое – шоколад, торты, пирожные и т.п.

Яблоко среднего размера содержит приблизительно 90 ккал. Есть яблоки следует с кожурой – в ней содержится очень много питательных веществ. Для того чтобы диета не наскучила слишком быстро, ешьте яблоки разных сортов. Кстати, при язве желудка нельзя употреблять в пищу кислые яблоки, допускаются лишь сладкие сорта. При гастрите же наоборот следует есть яблоки кислых сортов.

Если вам сложно продержаться на одних только яблоках несколько дней подряд, устраивайт регулярные разгрузочные дни. Именно при регулярных «разгрузках», 1-2 раза в неделю, вы выроботаете у организма тенденцию к очищегнию от шлаков и сжиганию лишнего жира.

Яблочная диета – один из отличных способов профилактики атеросклероза и гипертонии. Ежедневное употребление в пищу яблок препятствуют запорам, так как активизируют перестальтику кишечника.

Для максимально быстрого усваивания яблок следует есть их в тертом виде.

Разновидности яблочной диеты:

В течение дня нужно есть исключительно я блоки в неограниченном количестве и пить как можно больше жидкости.
За день необходимо съесть полтора килограмма свежих или запеченых яблок. Пить нельзя вообще.
Кефирно-яблочная диета. На одно яблоко должно приходиться 1-2 стакана кефира 5-6 раз в день. Помогает при токсикозе во время беременности.
Недельная яблочная диета. День первый – 1 кг яблок. День второй – 1,5 кг яблок. День третий – 2 кг яблок. День четвертый – 2 кг яблок. День пятый – 1,5 кг яблок. День шестой – 1 кг яблок. Допускаются зеленый чай и сухарики из ржаного хлеба.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 вересень 2008 - 11:21

Яблуко - це єдиний фрукт, який я найбільше люблю! На даний момент годую грудьми свою донечку і не їм в сирому вигляді, тільки печені, повірте, якщо їсти багато яблук, вони і корисні, і скидаєш лишні кілограми.... я вже вернулася до своєї ваги попередньої, 55 кг, доньку народила місяць тому)) а за вагітність набрала 15 кг
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   drive 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 березень 2009 - 13:53

очень люблю разгрузочные дни на яблоках и очень полезны для ЖКТ , клетчаткой, 1 раз в неделю или перед праздниками и ничего лишнего на бедрах и талии нет :clapping:
My Signature
Зображення
как я похудела на 35 кг и хочу еще!
мотивация - есть, желание - есть, результат тоже будет!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дика пантера 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 14:02

Я два дні в тиждень роблю собі розгрузочні дні яблуками. Почуваюся набагато краще і навіть скинула трішки зайвих кг.
My Signature
Зображення]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   drive 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 14:03

Дика пантера, а если чередовать например с кефирными днями то вообще можно иногда позволять себе сладкое-))
My Signature
Зображення
как я похудела на 35 кг и хочу еще!
мотивация - есть, желание - есть, результат тоже будет!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дика пантера 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 14:08

drive, Я від солодкого не відмовлялась просто замість молочного шоколаду почала їсти чорний в якому вміст какао більше 78 %, а всі інші солодощі стараюсь їсти в першу половину дня
My Signature
Зображення]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 березень 2009 - 09:33

Прихований текст

My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наcтюша собачка крапка ком 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 20:43

Я ніколи не сиділа на яблучній дієті,але з ваших дописів побала що вона дуже ефективна,тож буду пробувати,бо вже дуже хочеться скинути пару кіло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 08 квітень 2009 - 20:56

Якщо натощак з"їдати яблуко або яблука, то воно чудово очищає кишечник! от вам і дієта чудова!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 21:03

В передачі "Малахов+" (якщо не помилилась в назві), лікар-дієтолог рекомендував яблука їсти без шкірки, так як вона може "забродити" в шлунку. Може кому стане в нагоді :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ІРУСЯ111 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 21:44

Я теж чула що яблука добре очищають шлунок, але краще їсти з шкіркою, тому що в ній багато вітамінів і краще їсти домашні ніж польскі!!! :cray:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 23:11

я так зрозуміла зпередачі, що якщо яблука їсти в невеликих кількостях то можна і треба їсти зі шкіркою, а от коли робити так звані "яблучні" дні, то в се-таки варто їсти без шкірки
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ananaska 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2009 - 09:09

Яблука дійсно дуже корисно їсти, особливо зранку, колись ще до вагітності я часто їла зранку одне яблуко, почувалась дуже добре весь день. Яблучна дієта допомогла моїй подрузі скинути багато лишніх кг після вагітності.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2009 - 10:31

Зображення
Текст, що розкривається
Яблучна дієта відноситься до числа монодієт, при яких основу раціону становить один харчовий продукт. Вибір саме яблук як основного продукту виправданий тим, що цей фрукт - дійсне джерело вітамінів і мікроелементів і забезпечує організм всіма необхідними корисними речовинами. Крім того, яблука є для нас самим доступним фруктом, «рідним» для нашої кліматичної зони. У яблуках міститься вітаміни А, З, Р, В, а також залізо, магній, калій, натрій, кальцій, мідь, пектини, фруктоза, фолієва кислота.

Особливо цінно в яблуках великий зміст клітковини, саме тому вони незамінні при проблемах зі стільцем. Яблука допомагають налагодити нормальний процес травлення, а дотримання яблучної дієти добре впливає на обмін речовин.

Якщо ви вирішили дотримуватися якийсь час яблучної дієти, то перед цим необхідно проконсультуватися з гастроэнтерологом. При наявній підвищеній кислотності, гастриті або виразці шлунка яблучна дієта повинна дотримуватися тільки із застосуванням солодких сортів яблук і під обов'язковим спостереженням лікаря.

Самим твердим варіантом яблучної дієти є саме яблучна монодієта, під час якої протягом тижня можна вживати одні тільки яблука. У перший і останній день дієти кількість яблук, що з'їдаються, становить 1 кг. Крім яблук можна випивати необмежену кількість зеленого чаю й мінеральної води без газу. Інші дні дієти практично не відрізняються від першого й останнього, за винятком збільшення дозволеної кількості яблук. Так у другий і п'ятий день дієти - це 1,5 кг яблук, а в третій і четвертий - 2 кг. Яблука можна вживати в сирому виді, а можна й пекти. Печені яблука навіть корисніше, тому що містять велику кількість пектину, що зв'язує солі важких металів і шлаки, і організм, що очищає, шляхом їхнього виведення.

Якщо ж ви не володієте достатньою силою волі для тижневої яблучної дієти, то в такому випадку більше прийнятним варіантом є яблучні розвантажувальні дні. При регулярному проведенні таких розвантажувальних днів, можна ефективно позбутися від зайвих кілограмів, знизити високий тиск і вирішити проблему набряків.

Варіанти яблучних розвантажувальних днів

Цілий день можна їсти тільки яблука, і випивати будь-яку кількість рідини: зеленого чаю без цукру, мінеральної води без газу.

Через рівні проміжки часу з'їдати по 1 яблуку й випивати по 0,5 склянки кефіру - приблизно кожні 2-3 години.

2 кг яблук рівномірно розподіляють на цілий день. При цьому 0,5 кг запікають у духовці, а інші їдять сирими. Цей варіант яблучного розвантажувального дня припускає повну відмову від рідини, оскільки в такій кількості яблук її втримується досить для нашого організму.

Одне натерте яблуко змішайте з 1 столовою ложкою вівсяних пластівців і нежирним йогуртом. Перемішайте й залишіть пластівці набухати протягом 5-10 мінут. Після цього імпровізований салат готовий.

На обід зробіть салат з 2 яблук, листів салату й зелені. Заправити салат можна нежирним йогуртом, маслиновим маслом і яблучним оцтом.
Яблучні розвантажувальні дні допомагають не тільки в справі схуднення, але й корисні при серцево-судинних захворюваннях, недокрів'ї, а насіння яблук допомагають поповнити недолік йоду в організмі. При недокрів'ї яблука корисні через великий вміст у них заліза й міді, а при серцево-судинних захворюваннях і гіпертонії цей чудо-фрукт є прекрасною профілактикою атеросклерозу. Крім того, під час дослідження корисних властивостей яблук учені виявили присутність у їхній шкірці кверцетина, що є найсильнішим антиоксидантом. Він допомагає нашому організму боротися з вільними радикалами, що викликають передчасне старіння й провокують появу раку, алергійних захворювань, діабету, хвороби Альцгеймера й ін. Серед прекрасної половини людства популярність яблучної дієти не слабшає з роками, тому що допомагає досить швидко позбутися зайвими кілограмами.

мій найкращий фрукт, нічого так з фруктів не люблю як яблука... класно
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Snizunka-Ira 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2010 - 18:19

Вичитала одну яблучну дієту я б на неї сіла але годую грудьми. давала її подругам вони дуже задоволені. ЯБЛУЧНА ДІЄТА. Дієта складається з трьох курсів. ПЕРШИЙ КУРС.У перший день їсти одне яблуко (по половинці рано і ввечері). На другий день два, на третій три.Так довести до 7 та починати скорочувати тобто на восьмий день зїдати шість яблук. і до вести до одного. ДРУГИЙ КУРС. Кількість яблук зростає з одного на день до девяти та у зворотньому порядку - з девяти до одного. ТРЕТІЙ КУРС.З одного яблука на день до 12 та 12 до одного.
я думаю може всі три етапи я непрйду але спробую.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 16:34

Перегляд повідомленняSnizunka (2.2.2010, 18:19) писав:

Вичитала одну яблучну дієту я б на неї сіла але годую грудьми. давала її подругам вони дуже задоволені. ЯБЛУЧНА ДІЄТА. Дієта складається з трьох курсів. ПЕРШИЙ КУРС.У перший день їсти одне яблуко (по половинці рано і ввечері). На другий день два, на третій три.Так довести до 7 та починати скорочувати тобто на восьмий день зїдати шість яблук. і до вести до одного. ДРУГИЙ КУРС. Кількість яблук зростає з одного на день до девяти та у зворотньому порядку - з девяти до одного. ТРЕТІЙ КУРС.З одного яблука на день до 12 та 12 до одного.

А крім яблук можна щось їсти?А пити?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2010 - 23:37

Перегляд повідомленняSnizunka (2.2.2010, 18:19) писав:

Ото придумав хтось дієту... жах.... ніколи б не сіла на неї...
з такими дієтами пряма дорога до лікарні чи поліклініки...
до всього з розумом потрібно підходити...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kralja 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 08:51

Я яблука теж полюбляю.Ідея з розгрузочними днями дуже хороша,тим більше зараз під час посту.Я вважаю,що сирими не треба обмежуватись,потрібно і печені їсти,хочаб на половину. :wacko3:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Snizunka-Ira 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2010 - 22:54

Можна все їсти. Що хочеш просто коли ти зїсиш стільки яблук то іншої їжі ти їсиш значно менше
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   solomiya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2011 - 17:22

влітку дуже хотіла скинути пару кг до дня народження і вирішила сісти на дієту---страшну і жорстоку: взагалі перестала їсти!! НЕ РОБІТЬ ТАК!!! і я більше не буду!!! бо і довго не витримала! потім вирішила що від яблук не поправлюсь і купляла собі здоровенне яблуко і 100 грам кураги-так і харчувалась декілька днів)))
а на навчанні всі з мене сміялись, бо я коли лопала своє яблуко то завжди вголос говорила що я їм смажену курочку, шашличок і тд)))

чесно кажучи не згадаю ск-ки скинула, але результатом залишилась довольна)))
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн