Яблучна дієта
Відправлено 10 вересень 2008 - 11:12
Яблочная диета – одна из наиболее безопасных. В ее основе – благотворное воздействие на организм клетчатки, фруктовых кислот и калия.
Кроме того, яблоки богаты витаминами разных групп и йодом. Эти фрукты способствуют выведению токсинов и жира, ускоряют обмен веществ и нормализую работу пищеварительной системы. С помощью одного лишь яболока можно обмануть голод – плод дает чувство насыщения.
Благодаря содержащимся в яблоках глюкозе и фруктозе, севшего на эту диету человека не потянет на калорийное сладенькое – шоколад, торты, пирожные и т.п.
Яблоко среднего размера содержит приблизительно 90 ккал. Есть яблоки следует с кожурой – в ней содержится очень много питательных веществ. Для того чтобы диета не наскучила слишком быстро, ешьте яблоки разных сортов. Кстати, при язве желудка нельзя употреблять в пищу кислые яблоки, допускаются лишь сладкие сорта. При гастрите же наоборот следует есть яблоки кислых сортов.
Если вам сложно продержаться на одних только яблоках несколько дней подряд, устраивайт регулярные разгрузочные дни. Именно при регулярных «разгрузках», 1-2 раза в неделю, вы выроботаете у организма тенденцию к очищегнию от шлаков и сжиганию лишнего жира.
Яблочная диета – один из отличных способов профилактики атеросклероза и гипертонии. Ежедневное употребление в пищу яблок препятствуют запорам, так как активизируют перестальтику кишечника.
Для максимально быстрого усваивания яблок следует есть их в тертом виде.
Разновидности яблочной диеты:
В течение дня нужно есть исключительно я блоки в неограниченном количестве и пить как можно больше жидкости.
За день необходимо съесть полтора килограмма свежих или запеченых яблок. Пить нельзя вообще.
Кефирно-яблочная диета. На одно яблоко должно приходиться 1-2 стакана кефира 5-6 раз в день. Помогает при токсикозе во время беременности.
Недельная яблочная диета. День первый – 1 кг яблок. День второй – 1,5 кг яблок. День третий – 2 кг яблок. День четвертый – 2 кг яблок. День пятый – 1,5 кг яблок. День шестой – 1 кг яблок. Допускаются зеленый чай и сухарики из ржаного хлеба.
Відправлено 10 вересень 2008 - 11:21
Відправлено 15 березень 2009 - 13:53
Відправлено 15 березень 2009 - 14:02
Відправлено 15 березень 2009 - 14:03
Відправлено 15 березень 2009 - 14:08
Відправлено 08 квітень 2009 - 20:43
Відправлено 08 квітень 2009 - 20:56
Відправлено 08 квітень 2009 - 21:03
Відправлено 08 квітень 2009 - 21:44
Відправлено 08 квітень 2009 - 23:11
Відправлено 09 квітень 2009 - 09:09
Відправлено 09 квітень 2009 - 10:31

Особливо цінно в яблуках великий зміст клітковини, саме тому вони незамінні при проблемах зі стільцем. Яблука допомагають налагодити нормальний процес травлення, а дотримання яблучної дієти добре впливає на обмін речовин.
Якщо ви вирішили дотримуватися якийсь час яблучної дієти, то перед цим необхідно проконсультуватися з гастроэнтерологом. При наявній підвищеній кислотності, гастриті або виразці шлунка яблучна дієта повинна дотримуватися тільки із застосуванням солодких сортів яблук і під обов'язковим спостереженням лікаря.
Самим твердим варіантом яблучної дієти є саме яблучна монодієта, під час якої протягом тижня можна вживати одні тільки яблука. У перший і останній день дієти кількість яблук, що з'їдаються, становить 1 кг. Крім яблук можна випивати необмежену кількість зеленого чаю й мінеральної води без газу. Інші дні дієти практично не відрізняються від першого й останнього, за винятком збільшення дозволеної кількості яблук. Так у другий і п'ятий день дієти - це 1,5 кг яблук, а в третій і четвертий - 2 кг. Яблука можна вживати в сирому виді, а можна й пекти. Печені яблука навіть корисніше, тому що містять велику кількість пектину, що зв'язує солі важких металів і шлаки, і організм, що очищає, шляхом їхнього виведення.
Якщо ж ви не володієте достатньою силою волі для тижневої яблучної дієти, то в такому випадку більше прийнятним варіантом є яблучні розвантажувальні дні. При регулярному проведенні таких розвантажувальних днів, можна ефективно позбутися від зайвих кілограмів, знизити високий тиск і вирішити проблему набряків.
Варіанти яблучних розвантажувальних днів
Цілий день можна їсти тільки яблука, і випивати будь-яку кількість рідини: зеленого чаю без цукру, мінеральної води без газу.
Через рівні проміжки часу з'їдати по 1 яблуку й випивати по 0,5 склянки кефіру - приблизно кожні 2-3 години.
2 кг яблук рівномірно розподіляють на цілий день. При цьому 0,5 кг запікають у духовці, а інші їдять сирими. Цей варіант яблучного розвантажувального дня припускає повну відмову від рідини, оскільки в такій кількості яблук її втримується досить для нашого організму.
Одне натерте яблуко змішайте з 1 столовою ложкою вівсяних пластівців і нежирним йогуртом. Перемішайте й залишіть пластівці набухати протягом 5-10 мінут. Після цього імпровізований салат готовий.
На обід зробіть салат з 2 яблук, листів салату й зелені. Заправити салат можна нежирним йогуртом, маслиновим маслом і яблучним оцтом.
Яблучні розвантажувальні дні допомагають не тільки в справі схуднення, але й корисні при серцево-судинних захворюваннях, недокрів'ї, а насіння яблук допомагають поповнити недолік йоду в організмі. При недокрів'ї яблука корисні через великий вміст у них заліза й міді, а при серцево-судинних захворюваннях і гіпертонії цей чудо-фрукт є прекрасною профілактикою атеросклерозу. Крім того, під час дослідження корисних властивостей яблук учені виявили присутність у їхній шкірці кверцетина, що є найсильнішим антиоксидантом. Він допомагає нашому організму боротися з вільними радикалами, що викликають передчасне старіння й провокують появу раку, алергійних захворювань, діабету, хвороби Альцгеймера й ін. Серед прекрасної половини людства популярність яблучної дієти не слабшає з роками, тому що допомагає досить швидко позбутися зайвими кілограмами.
мій найкращий фрукт, нічого так з фруктів не люблю як яблука... класно
Відправлено 02 лютий 2010 - 18:19
я думаю може всі три етапи я непрйду але спробую.
Відправлено 05 лютий 2010 - 16:34
Snizunka (2.2.2010, 18:19) писав:
А крім яблук можна щось їсти?А пити?
Відправлено 05 лютий 2010 - 23:37
Snizunka (2.2.2010, 18:19) писав:
Ото придумав хтось дієту... жах.... ніколи б не сіла на неї...
з такими дієтами пряма дорога до лікарні чи поліклініки...
до всього з розумом потрібно підходити...
Відправлено 24 лютий 2010 - 08:51
Відправлено 08 березень 2010 - 22:54
Відправлено 01 березень 2011 - 17:22
а на навчанні всі з мене сміялись, бо я коли лопала своє яблуко то завжди вголос говорила що я їм смажену курочку, шашличок і тд)))
чесно кажучи не згадаю ск-ки скинула, але результатом залишилась довольна)))

Допомога