Чи змогли б ви всиновити дитинку?
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:03
Як ставитесь ви до такого питання?
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:21
Оленка (5.9.2008, 11:03) писав:
Як ставитесь ви до такого питання?
гарні наміри (сама така), але тут думать і думать, перед тим як зробить. По - перше, чоловік проти, по- друге, у вас є свої діти. Тож треба так все вимірять і продумать наперед....Це неймовірно відповідально. не дай Боже ще більше навредить тій дитинці. Але порив благородний, і якби матеріально ми з чоловіком моглиб це осилить, то напевно б взяли малятко .
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:25
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:34
Для власної дитини треба багато любові, терпіння і часу, а для прийомної - ще більше. Тож на даний момент вимушена визнати що це мені не під силу ні фізично ні матеріально.
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:46

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:47
Я часто задумувалась про дитячий будинок сімейного типу.Але мій чоловік цього ніколи не зрозуміє,тому я його навіть не посвячую в такі думки. А ще відвідували думки піти на роботу в дитячий будинок "Берізка"(він на моїй вулиці знаходиться,там дітки до трьох років)і покинути працювати на буржуїв-самодурів...Але то все так і залишилось думками,а до реалізації не дійшло...
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:52
Тетянка (5.9.2008, 11:47) писав:
Я часто задумувалась про дитячий будинок сімейного типу.Але мій чоловік цього ніколи не зрозуміє,тому я його навіть не посвячую в такі думки. А ще відвідували думки піти на роботу в дитячий будинок "Берізка"(він на моїй вулиці знаходиться,там дітки до трьох років)і покинути працювати на буржуїв-самодурів...Але то все так і залишилось думками,а до реалізації не дійшло...
Моя одногрупниця після того як відвідала тикий же заклад у Львові тиждень холи. постійно в сльозах, ніхто не міг її розрадити. Вона навіть збирала інститут кинути, кину все, щоб піти допомагати їм. Але пройшло два тижні вмовлянь і переконань і вона зблилася з того. Зараз таки допомагає чим може.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 05 вересень 2008 - 10:56
Відправлено 05 вересень 2008 - 11:01
Відправлено 05 вересень 2008 - 11:06
Сентиментальність... Та після певного часу людина звикає до всього(згадайте спокій лікарів,коли ми до них зі своїми проблемами приходимо)...І це буде просто робота.І,дай Бог,щоб цю роботу люди виконували добросовісно.
Відправлено 05 вересень 2008 - 11:06
Та мене у цьому мало хто підтримує, тож мрія так і залишиться мрією. А шкода. Уявіть якби в кожній сім"по одній прийомній дитинці у нас би не було сисиріток взагалі.

Відправлено 05 вересень 2008 - 11:48
Щасливий татусь (5.9.2008, 11:46) писав:
Майже така сама ситуація і в мене, маю бажання останню дитину всиновити, але поки що не вирішив яка ж по рахунку буде остання :D
Тетянка (5.9.2008, 11:47) писав:
У дружини було таке бажання (дитбудинок сімейного типу) , але ось це я не дуже підтримав , бо не зможу уділити достатньо часу цій справі і вважаю що краще зовсім не робити чим робити як небуть, аось хоч одній нещасній душі подарувати тепло це по силам...
Відправлено 05 вересень 2008 - 11:49
Відправлено 05 вересень 2008 - 11:55
Тобто, хочу, певні плани є, але плани туманні. Нічого, я ще не стара. Ще все попереду.
Відправлено 05 вересень 2008 - 12:37
Оленка (5.9.2008, 11:56) писав:
Моя мама працювала вихователем у дитбудинку 5 років, і повірте, це не просто робота. Не так це легко як здається на перший погляд. Насправді серце кров’ю обливається коли бачиш тих дітей, і кожного любиш і кожен особливий і кожному хочеться допомогти. А розірватись на шматки не можна. А коли вдома вже є чоловік і дітки, то вони вимагають до себе максимальної уваги. Треба ще мати дуже сильні нерви і просто купу сил, аби витримати то все морально. Мама часто розповідає про ті часи, і залишила дитбудинок саме тому, що просто не могла цього більше витримати, можете сказати, що це неправильно і т.д., але хто не пробував не зрозуміє.
Відправлено 05 вересень 2008 - 14:03
А вообще была я в нашем "Солнышке"несколько раз, там дети до 3х лет находятся. И это ОЧЕНЬ страшно! И страшно не то,что дети смотрят и ждут когда их заберут, маленькие дети этого еще так не понимают и не ждут. Страшнее всего, что там они практически все больны и помочь им практически невозможно. Кто-то без ручек родился, кто-то с явнями уродствами на лице, кто-то с тяжёлой степенью б-ни дауна...на меня ужасное впечатление произвели дети с гидроцефалией: лежат маленькие детки, а голова в 2 раза больше, чем должна быть и вся прозрачноватая и глаза такие несчестные, тусклые...А еще там присутствует постоянный стойкий запах мочи и кала...а всё из-за того,что памперсов там нет, а рабочих рук мало и дети лежать мокрые и грязные. Средств естественно не хватает, поэтому одеты они плохо, игрушек мало и вообще выглядит это как длинный ряд клеток с детьми(потому что кровати с металлическими прутьями приставлены одна к другой). Короче чтоб работать там нужно мужество огромное, да и нужно уметь не принимать всё это близко к сердцу...мы после пребывания там были в шоке полнейшем...
А еще была у меня сотрудница, которая там работала, так ко всему вышесказанному еще рассказывала о том, как по ночам частенько приходят горе-родители алкаши и наркоманы, приходят явно не с дружескими намерениями и приходится постоянно милицию вызывать, да и охрана без дела не сидит, от них защищаться приходится серьезно...
Відправлено 05 вересень 2008 - 14:21
Відправлено 05 вересень 2008 - 14:22
пригадую, коли ми були на практиці в спеціалізованому інтернаті. дітиськи прибіжать, обліплять зверху до низу, такі масюпонькі. по маленьких навіть й не видно, що вони з психічними вадами.
одним словом- дуже хочу!
Відправлено 06 вересень 2008 - 12:49
Недавно ми з дочкою попали в лікарню, там були діточки-відмовники. Вони були ще маленькі (близько року). Коли я на них дивилася, то окрім страху і жалості до них я, на жаль, нічого не відчувала, адже для того, щоб усиновити (удочерити) дитинку, її потрібно любити, і не менше, ніж свою рідну...
Відправлено 06 вересень 2008 - 15:15
Якщо б не мала власної дитини,то це питання навіть би не обговорювалось.

Допомога

-