меню до Дня народження
Відправлено 02 вересень 2008 - 22:07
синочку виповниться рочок, перший ювілей :D
очікується повна хата гостей
я вже собі сушу голову, чим би таким оригінальним їх порадувати
хочеться, щоб і не дуже складним у приготування, але то вже вибади
розкажіть, підкажіть, поділіться, хто чим частує своїх гостей
ну будь ласка...
Відправлено 02 вересень 2008 - 22:26
ну будь ласка...
люблю смачно попоїсти і як слідство вмію готувати. Зробив висновок що найкраще крім одного основного блюда ( найчастіше це картопля :D ) треба багато бутербродів різноманітних і закусок, а потім добити всих солодким столом!
я на своє 25 річчя виставив на стіл(крім всього іншого) велику таріль з раками ( до пива) - спершу всі сороми лись, я аж нервувати почав, а потім підмели все підчисту
P.S.хоч я й не дівчаточка!
Відправлено 02 вересень 2008 - 22:44
ROMZES (2.9.2008, 23:26) писав:
P.S.хоч я й не дівчаточка!
Хороше почуття гумору у ROMZESа і завжди в тему
Я взагалі дуже люблю, щоб на столі все було гарно, естетично оформлено. На це завжди витрачаю багато часу. Мені здається, що будь-яка страва, коли гарно виглядає, зразу смачнішою стає.
А взагалі я погоджуюся з ROMZESом, що багато різних цікавих закусок завжди сприймаються на ура. Всякі там кошички, завитушки, канапочки на різних сухариках чи на якійсь цікавій маці, кульки з творогу і т.п. І чим більша різноманітність, тим краще.
Vala, бажаю успіху у приготуваннях і веселого свята!!!
Відправлено 02 вересень 2008 - 22:49
Відправлено 03 вересень 2008 - 09:30
1. Фаршировані яйця. Варені яйця розрізаєм навпіл і фаршируєм такою начинкою: жовтки з цих яєць, дуже дрібно порізані варені печериці, потертий на дуже дрібній терці твердий сир(російський, наприклад). прикрасити зеленню.
2. Крильця з соусом. Кілограм курячих крилець розріізати по суглобах на 3 частини(верхню, най меншу не використовуєм, там одні кості, хіба хтось з гостей любить косточки посмоктати... :D ) Маринуємо на 2 години в суміші часник+майонез+сіль+перець, потім обсмажуєм у великій к-сті олії до золотистого кольору.
Соус: майонез, велика к-сть часнику, сік з половини лимона, дуже дрібно посічена петрушка, трошки солі.
Викладаємо крильця на велике плоске блюдо(бажано білого кольору-ефектніше виглядає!), але залишаємо місце на соусницю або маленьку глибоку піалку з соусом. Прикрашаємо зеленню.
Ці закуски в мене змітають за 10хв, тому готую їх багато!
Ось так їх їдять:
Відправлено 03 вересень 2008 - 12:21
ну будь ласка...
Це справді дуже важливо,щоб страви були смачні,нескладного приготування і оригінальні. На хрестини малому я готувала гостину сама,хоча це було на 21-ий день після пологів.Трохи допомагали чоловік з донькою(мили посуд і виконували деякі підсобні роботи- принеси-подай :D ).
Меню було таке:
1.Закуски і салати:
-гостра сирна закуска в корзинках;
-м"ясне асорті;
-грибочки мариновані;
-"маслінки-оливки";
-асорті із свіжих овочів;
- салат з помідор та кукурудзи(оформленний під сонях);
-салат "а-ля "Цезар";
-сациві з курки;
-рибка холодного копчення.
2.Гарячі страви:
-філе курки ,запечене з сметаною і сиром;
-свинина в гірчичному соусі.
3.Гарнір:
-молода картопля.
4.Десерт:
-персики;
- торти двох видів(купляла).
На це все я витратила три години ввечері(бо хрестини були на 12 дня) і 1 годину перед приходом гостей(поки сервірували стіл,я робила салати).
Відправлено 03 вересень 2008 - 12:33
Відправлено 03 вересень 2008 - 13:30
mania4ka (3.9.2008, 13:30) писав:
Банально-просто:
Помідори-кубиками,зверху кукурудза консервована,потім-майонез,зверху-тертий сир.Ріжемо чорні маслини(без кісточок) кружальцями,викладаємо по сиру.Довкола салату-чіпси(типу пелюстки).Зелень-гілочками .
musia_79 (3.9.2008, 13:33) писав:
Ідея із шпажками(без цього жоден фуршет,який я обслуговувала,не обходився):
кубик сиру+виноградинка (темних сортів)= закуска на шпажці;
гріночка чорного хлібу+шматочок філе оселедця=закуска на шпажці.
Відправлено 03 вересень 2008 - 13:58
Відправлено 03 вересень 2008 - 14:39

Це печеться звичайний сметанковий пляцок (любий що перекладається збитою сметаною), зрізаються кути зверху щоб був напівкруглий, із зрізаного виклала мордочку, обсипала її маком, очі і ніс може бути чорнослив, а голочки-лущене насіння соняшника. Вуаля-їжачок!
Досмажу пляцки з тертої бульби і напишу кілька швидких рецептів гарних на вигляд салатиків.
Відправлено 03 вересень 2008 - 14:40
Як тільки випаде нагода, буду пробувати
Мануна, їжачок просто чудовий!!! Але як то треба намучитись, поки кожну насінинку встромиш так як треба...
Відправлено 03 вересень 2008 - 15:25

Робиться швидко. На дно великої плоскої тарелі викладаю мариновані шампіньйони шапочками вниз.Далі по бокам густо обсипаю мілко нарізаною зеленню. Наступне коло-варені подрібені жовтки (з трьох яєць), зверху рублені білки і змастити майонезом. Далі шарами мілко різане варене філе, потім маринована цибуля, майонез.Зверху все засипаємо тертим сиром, майонез.Накриваю тарілеою такого ж розміру і перевертаю. Постоїть-пропитається 1-1,5 год і на стіл.
Відправлено 04 вересень 2008 - 12:37
Кафе і барам я не довіряю і тому готую все сама. Навіть не люблю щоб на кухні мені хтось допомагав, хіба дрібну роботу, типу "картоплю почисть і принеси-винеси"
Одне меню я вже придумала (на Хрестини):
Холодні закуски:
1. Салати:
-Оселедець під шубою,
-Ніч (з печінки),
-Салат з ананасами і курячим філе,
-Салат з печінки тріски в корзиночках.
2. Канапки:
-З ікрою,
-Гавайські тостики,
-З помідорками і яйцями.
-Фарширований батон.
3. М"ясне і сирне асорті.
4. Оселедець.
5. Овочеве асорті (помідори, огірки, перець, петрушка)
6. Грибочки мариновані.
7. Маслини, оливки.
8. Лимони, апельсини.
Гаряча страва:
1. Лангет.
2. Картопляне пюре.
Десерт:
Довірила прабабусі спекти щось :)
Відправлено 04 вересень 2008 - 12:38
Смажаться налисники на середньої величини сковороді, але не дуже тоненькі. Тоді посередині налисника потрібно викласти порізане куряче філе та грибочки, підсмажені з цибулькою і також порізані. Зверху все затерти твердим сиром. Тоді зібрати краї млинця в пучок зверху, сформувавши торбинку і зав'язати її зеленою цибулькою. Перед подачею на стіл, поставити на кілька хвилин в мікрохвильовку або в духовку, щоб розплавився сир
Ой, Настюша, доведеться тобі побавитись. Бажаю гарних свякувань!!!
Відправлено 05 вересень 2008 - 14:43
Відправлено 05 вересень 2008 - 15:16
musia_79 (5.9.2008, 15:43) писав:
Запросто! ;)
Продукти:
1 батон,
2 варених яйця,
1 банка рибних консерв в маслі(я зазвичай беру Сардину)
1 невеличка цибулина
Батон обрізати з двох сторін, почистити зсередини. Мякіш розім"яти в мисці, додати рибу, олію з консервної банки, натерті яйця, цибульку (по бажанню можна посмажити)і все добре вимісити. Цим начинити батон, завернути в харчову плівку або рушник і в холодильник на декілька годин :) На стіл подавати порізавши як звичайні бутерброди.
Впринципі в начинку можна додавати будь-що, як дозволяє фантазія.
Мої гості дуже люблять таку закуску, готую на кожне свято.
Відправлено 05 вересень 2008 - 16:10
musia_79 (4.9.2008, 13:38) писав:
Смажаться налисники на середньої величини сковороді, але не дуже тоненькі. Тоді посередині налисника потрібно викласти порізане куряче філе та грибочки, підсмажені з цибулькою і також порізані. Зверху все затерти твердим сиром. Тоді зібрати краї млинця в пучок зверху, сформувавши торбинку і зав'язати її зеленою цибулькою. Перед подачею на стіл, поставити на кілька хвилин в мікрохвильовку або в духовку, щоб розплавився сир
Ой, Настюша, доведеться тобі побавитись. Бажаю гарних свякувань!!!
Супер!!! на свій день варення зроблю такі!!

Допомога