У скільки років йти до школи?
Відправлено 01 вересень 2008 - 14:52
Всі знають, що у 6 років дитина йде до школи. А можна у 5? От моїй донечці на слідуючий рік на 1вересня буде 5 років імайже 8міс. Я хотіла б щоб вона тоді пішла до школи. До цього мене підштовхнуло те, що для своїх 4,5років вона досить висока дівчинка. ЇЇ ріст 120см. Я не хотіла би, щоб моя дитина була вища від однокласників "на голову".
Ще вона досить розумна, на даний момент, вона читає склади, рахує до 10, до 5 по-англ. ну і таке інше.
А головне, що вона дуже хоче в школу, вона мене постійно просить розповісти , що там у школі, різні шкільні історії і хоче вчитися.
Може хтось знає, на якій підставі, можна віддати дитину до школи у 5 років.
Відправлено 01 вересень 2008 - 14:58
дуже тішить що в мого сина зараз перший клас буде як перехідна ланка з садочка до школи.
Відправлено 01 вересень 2008 - 15:04
Оленка (1.9.2008, 15:52) писав:
Всі знають, що у 6 років дитина йде до школи. А можна у 5? От моїй донечці на слідуючий рік на 1вересня буде 5 років імайже 8міс. Я хотіла б щоб вона тоді пішла до школи. До цього мене підштовхнуло те, що для своїх 4,5років вона досить висока дівчинка. ЇЇ ріст 120см. Я не хотіла би, щоб моя дитина була вища від однокласників "на голову".
Ще вона досить розумна, на даний момент, вона читає склади, рахує до 10, до 5 по-англ. ну і таке інше.
А головне, що вона дуже хоче в школу, вона мене постійно просить розповісти , що там у школі, різні шкільні історії і хоче вчитися.
Може хтось знає, на якій підставі, можна віддати дитину до школи у 5 років.
Коли мені було 5-років,я теж дуже просила маму віддати мене до школи, на перше вересня навіть портфеля зірала, але мама не віддала. Може й требаб було, я на той час вже знала всю таблицю множення, читала,але радянська система вимагала лише 6-річних першокласників. Тож мені прийшлось ще рік чекати.

Відправлено 01 вересень 2008 - 15:10
основне: повинна бути інтелектуальна готовність, тобто певний рівень розвитку уваги, пам"яті, мислення; мотиваційна готовність, як бажання іти в школу, перебувати там (якщо запропонувати пограти в школу, дитина бере на себе не роль вчителя, а учня) і соціальна готовність - певний рівень розвитку комунікативних навичок, уміння слухати старших, виконувати доручення (накази).
я не знайома з сучасною 12 річною системою освіти, і не знаю, що зараз дітлашки роблять в першому класі, але 5 років - це вік гри, не забирайте в дитини те, що їй потрібне для розвитку :)
Відправлено 01 вересень 2008 - 16:07
Тому вiддамо в школу наступного року за неповних 7
даний момент ведем малого запимуватись вишколу естетичного виховання "Тайстра". Дошкiльна пiдготовка при СШ15. Тривайе вересень-травень...
Відправлено 01 вересень 2008 - 16:18
гра з вогнем (1.9.2008, 16:10) писав:
основне: повинна бути інтелектуальна готовність, тобто певний рівень розвитку уваги, пам"яті, мислення; мотиваційна готовність, як бажання іти в школу, перебувати там (якщо запропонувати пограти в школу, дитина бере на себе не роль вчителя, а учня) і соціальна готовність - певний рівень розвитку комунікативних навичок, уміння слухати старших, виконувати доручення (накази).
У моїх друзів син минулого року пішов до школи у віці рівно 5 років 9 місяців. Перед тим вони також дуже довго вагались і думали, чи віддавати малюка в школу. Потім порадились з психологом (приватним, а не шкільним), який поспілкувався з хлопчиком і визначив, що той повністю готовий вливатись у шкільний колектив.
Відтоді, батьки зовсім не шкодують, що віддали його до школи саме минулого року, бо цього йому вже 6 років і 9 місяців і це якось зовсім пізно.
Варто додати, що школа приватна, де дітям, їх розвитку і адаптації до шкільного процесу приділяють все таки більше уваги ніж в згальноосвітній школі.
Оленка , раджу Вам все таки десь за пів року показатись з малечою до психолога за порадою, а там вже приймати рішення.
Відправлено 01 вересень 2008 - 16:22
Sonya (1.9.2008, 17:18) писав:
Оленка , раджу Вам все таки десь за пів року показатись з малечою до психолога за порадою, а там вже приймати рішення.
Приєднуюся. У Павлика у класі є дівчинка, що пішла до школи у 5 років з хвостиком. Дуже розумна дівчинка, вчиться на відмінно, користується авторитетом у дітей. Зростом правда невисока.
Відправлено 01 вересень 2008 - 16:36
дуже добре, якщо приділяють увагу адаптації до навчання і проводять уроки в ігровій формі. адже вік 5-6 річних, це вік гри і будь-яка інформація ефективно буде засвоюватися, розвиток буде відбуватися лише у грі.
півроку для дитячого розвитку - дуже довгий термін. звернутися до психолога треба і за півроку і за місяць до початку навчання. і відштовхуватися вже від його порад та рекомендацій.
Відправлено 01 вересень 2008 - 17:09
гра з вогнем (1.9.2008, 17:36) писав:
півроку для дитячого розвитку - дуже довгий термін. звернутися до психолога треба і за півроку і за місяць до початку навчання. і відштовхуватися вже від його порад та рекомендацій.
Підтримую. Ось щойно спілкувалась з подругою щодо їх сина. Додатково вона сказала, що психолог радив в перший рік не намагатись навантажувати дитину по максимум гуртками, додатковими заняттями і т.д. Також радив слідкувати за дитиною - чи не втомлюється, якщо втомлюється - раніше вкладати спати або запровадити сон вдень.
Відправлено 01 вересень 2008 - 17:23
Відправлено 01 вересень 2008 - 18:14
Чайка (1.9.2008, 11:23) писав:
а невже дурість керовників у нашій державі є приводом забрати у дитини дитинство? чим погано, що дитя грається, вчиться пізнавати світ через гру? лише тим, що в когось така розумна дівчинка, що в 5 пішла в школу? ну пішла, то пішла, не факт, що все так добре, як розповідають. розвиток має свої закономірнрсті і бігти навипередки можна тільки за умов грамотного підходу, грамотних педагогів і психологів. і дуже сумніваюся, що вони порадять навчання у школі (не садочку, не садочку-школі, не підготовчих групах) з 5років.
я уматуюся з цієї темиї, оскільки раніше перебувала на форумах, де клімат не такий сімейний і звикла до жорстких дискусій :)
Відправлено 01 вересень 2008 - 18:28
гра з вогнем (1.9.2008, 19:14) писав:
я уматуюся з цієї темиї, оскільки раніше перебувала на форумах, де клімат не такий сімейний і звикла до жорстких дискусій :)
О, тепер можна здогадатись про джерела походження Вашого ніку :D
А якщо серйозно, то жорстка дискусія можлива лише там, де люди один одному в наполегливій, а то й грубій формі, нав"язують власну думку. А тут на форумі, на щастя, складається в більшості випадків так, що учасники діляться власними думками чи позиціями, проте не намагаються змусити весь світ робити так, як вони це роблять чи думають
Відтоді, виникає цивілізований (у більшості випадків) діалог ;)
Відправлено 01 вересень 2008 - 18:34
гра з вогнем (1.9.2008, 19:14) писав:
Пишу здебільшого для тих, хто не "умотався" з форуму та й не збирається цього робити. Ніхто не каже вести своїх дітей у 5 років до школи, бо чиясь розумна дівчинка пішла. Мій син пішов взагалі у 7 років, і я про це не шкодую. Зате він нормально вчиться і знає, для чого він ходить у школу і чого від нього вимагають учителі і батьки. Прост о у когось це розуміння, як і тяга до навчання, наступає раніше, у когось підніше. Кожна дитина особлива, кожна розвивається по-своєму.
Не треба бігти наввипередки, але й тягнути дитину назад, тормозити її розвиток теж не треба.
Відправлено 01 вересень 2008 - 19:24
цілком погоджуюся, що кожна дитина особлива і розвивається по свому.
якщо дитинка відвідувала розвиваючі центри, ходила у якісь спеціальні ясельки і "з першого погляду" може йти у школу, батькам теж хочеться швидшого дорослішання свого чада, то варто підбирати вже й школу спеціалізовану. щоб маля і далі "тримало рівень", інакше про розвиток мова не йтиме. у звичайній школі, така дитина може занудитися, злінитися і до віку 12-14 років закинути школу.
якщо перед школою у спеціалізовані дитячі заклади дитина не ходила, то 5 років ранувато. вундеркінди виключення :)
Відправлено 01 вересень 2008 - 19:29
Відправлено 01 вересень 2008 - 21:40
Відправлено 02 вересень 2008 - 03:01

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 02 вересень 2008 - 07:44
ROMZES (1.9.2008, 22:40) писав:
Згодна. Але є діти, які у своєму розвитку дійсно набагато випереджають ровесників, тому їм нецікаво зі своїм віком навчатися.
Сонячна (2.9.2008, 4:01) писав:
Тут я з тобою повністю згода. Фізіологічна готовність дитини до школи - теж надзвичайно важливий момент. Особливо як подивитися на статистику захворюваності дітей і підлітків. Здорових дітей майже не залишилося.
Тому маленьке резюме.
Кожна дитина особлива, вирішувати треба в кожному конкретному випадку. Думати дуже серйозно, щоб не помилитися.
І головне слово (з врахування думки психолога, лікаря, вчителя) за батьками, бо саме вони знають свою дитину якнайкраще і несуть відповідальність за її фізичний і інтелектуальний розвиток.
Відправлено 03 вересень 2008 - 13:50
Сонячна (2.9.2008, 4:01) писав:
Абсолютно згідна.Маю 2 приятельок вчительок молодших класів.Так от вони розповідають про те , що перші 3-4 міс. у школі- це період тяжкої адаптації дитинки у школі. З ними треба возитися ще як у дитячому садку- нерідко малюки плачуть, просяться до мами, бувають і курйози з мокрими штанцями.А про те, що під партами вони бавляться машинками і ляльками- вже промовчу.Це все йде мова про теперішніх діток, яких батьки даютьу школу нерідко у 5 -річному віці.Так- розумово вона вже "дозріла", а от психологічно виявляється , що ні.Усугубляється це з тими "домашніми" дітками, які не відвідували садки , зате займалися у тисячі новомодних гуртків-знання отримані, а далі...Пригадую нещодавній випадок із дитиною однієї із родичок- хлопчику 6 років,в садок ходив з 3 років, соціально адаптована дитина, до школи дуже хотів.Через місяць по ранках дитина плакала , "що краще вмерти , ніж до школи ходити" ( зараньше оговорюю, що з колективом і вчителькою проблем не було).Випадок інший- з сином моєї подруги- до школи віддала рівно у 7 років- навмисне "перетримала" лишній рік у садку, хоча відмовляли всі.Результат- дитина вчиться із задоволенням, вже перейшла до 3 класу, серед хлопчиків у класі найсильніший та й серед дівчаток .Так що кожна дитина індивідуальна.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская

Допомога