Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: У скільки років йти до школи? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 23 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

У скільки років йти до школи? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 вересень 2008 - 14:52

Ця тема турбує мене вже більше року.
Всі знають, що у 6 років дитина йде до школи. А можна у 5? От моїй донечці на слідуючий рік на 1вересня буде 5 років імайже 8міс. Я хотіла б щоб вона тоді пішла до школи. До цього мене підштовхнуло те, що для своїх 4,5років вона досить висока дівчинка. ЇЇ ріст 120см. Я не хотіла би, щоб моя дитина була вища від однокласників "на голову".
Ще вона досить розумна, на даний момент, вона читає склади, рахує до 10, до 5 по-англ. ну і таке інше.
А головне, що вона дуже хоче в школу, вона мене постійно просить розповісти , що там у школі, різні шкільні історії і хоче вчитися.
Може хтось знає, на якій підставі, можна віддати дитину до школи у 5 років.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 14:58

Цікаво, а моя особиста думка ,що наша система освіти дуже не досконала - я вважаю що ми рано віддаємо дітей до школи, вони ще не розуміють що треба вчитися (можуть звичайно бути винятки)
дуже тішить що в мого сина зараз перший клас буде як перехідна ланка з садочка до школи.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 15:04

Перегляд повідомленняОленка (1.9.2008, 15:52) писав:

Ця тема турбує мене вже більше року.
Всі знають, що у 6 років дитина йде до школи. А можна у 5? От моїй донечці на слідуючий рік на 1вересня буде 5 років імайже 8міс. Я хотіла б щоб вона тоді пішла до школи. До цього мене підштовхнуло те, що для своїх 4,5років вона досить висока дівчинка. ЇЇ ріст 120см. Я не хотіла би, щоб моя дитина була вища від однокласників "на голову".
Ще вона досить розумна, на даний момент, вона читає склади, рахує до 10, до 5 по-англ. ну і таке інше.
А головне, що вона дуже хоче в школу, вона мене постійно просить розповісти , що там у школі, різні шкільні історії і хоче вчитися.
Може хтось знає, на якій підставі, можна віддати дитину до школи у 5 років.

Коли мені було 5-років,я теж дуже просила маму віддати мене до школи, на перше вересня навіть портфеля зірала, але мама не віддала. Може й требаб було, я на той час вже знала всю таблицю множення, читала,але радянська система вимагала лише 6-річних першокласників. Тож мені прийшлось ще рік чекати. :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 вересень 2008 - 15:10

є таке поняття як готовність дитини до навчання в школі. у багатьох школах працють психологи, можна до них звернутися, вони допоможуть визначити.
основне: повинна бути інтелектуальна готовність, тобто певний рівень розвитку уваги, пам"яті, мислення; мотиваційна готовність, як бажання іти в школу, перебувати там (якщо запропонувати пограти в школу, дитина бере на себе не роль вчителя, а учня) і соціальна готовність - певний рівень розвитку комунікативних навичок, уміння слухати старших, виконувати доручення (накази).

я не знайома з сучасною 12 річною системою освіти, і не знаю, що зараз дітлашки роблять в першому класі, але 5 років - це вік гри, не забирайте в дитини те, що їй потрібне для розвитку :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MAECTP0 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 01 вересень 2008 - 16:07

нам 6 рокiв буде в груднi
Тому вiддамо в школу наступного року за неповних 7
даний момент ведем малого запимуватись вишколу естетичного виховання "Тайстра". Дошкiльна пiдготовка при СШ15. Тривайе вересень-травень...
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 16:18

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.9.2008, 16:10) писав:

є таке поняття як готовність дитини до навчання в школі. у багатьох школах працють психологи, можна до них звернутися, вони допоможуть визначити.
основне: повинна бути інтелектуальна готовність, тобто певний рівень розвитку уваги, пам"яті, мислення; мотиваційна готовність, як бажання іти в школу, перебувати там (якщо запропонувати пограти в школу, дитина бере на себе не роль вчителя, а учня) і соціальна готовність - певний рівень розвитку комунікативних навичок, уміння слухати старших, виконувати доручення (накази).

У моїх друзів син минулого року пішов до школи у віці рівно 5 років 9 місяців. Перед тим вони також дуже довго вагались і думали, чи віддавати малюка в школу. Потім порадились з психологом (приватним, а не шкільним), який поспілкувався з хлопчиком і визначив, що той повністю готовий вливатись у шкільний колектив.
Відтоді, батьки зовсім не шкодують, що віддали його до школи саме минулого року, бо цього йому вже 6 років і 9 місяців і це якось зовсім пізно.
Варто додати, що школа приватна, де дітям, їх розвитку і адаптації до шкільного процесу приділяють все таки більше уваги ніж в згальноосвітній школі.

Оленка , раджу Вам все таки десь за пів року показатись з малечою до психолога за порадою, а там вже приймати рішення.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 16:22

Перегляд повідомленняSonya (1.9.2008, 17:18) писав:

Оленка , раджу Вам все таки десь за пів року показатись з малечою до психолога за порадою, а там вже приймати рішення.

Приєднуюся. У Павлика у класі є дівчинка, що пішла до школи у 5 років з хвостиком. Дуже розумна дівчинка, вчиться на відмінно, користується авторитетом у дітей. Зростом правда невисока.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 16:36

це чудово, якщо дитина виявилася готовою до шкільного навчання. в іншому випадку (а таке буває частіше, якщо говорити про 6 річних, адже інколи і 7-8 річні виявляються не готовимим), це може призвести до різних проблем у навчанні та сприйманні школи.

дуже добре, якщо приділяють увагу адаптації до навчання і проводять уроки в ігровій формі. адже вік 5-6 річних, це вік гри і будь-яка інформація ефективно буде засвоюватися, розвиток буде відбуватися лише у грі.

півроку для дитячого розвитку - дуже довгий термін. звернутися до психолога треба і за півроку і за місяць до початку навчання. і відштовхуватися вже від його порад та рекомендацій.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 17:09

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.9.2008, 17:36) писав:

півроку для дитячого розвитку - дуже довгий термін. звернутися до психолога треба і за півроку і за місяць до початку навчання. і відштовхуватися вже від його порад та рекомендацій.

Підтримую. Ось щойно спілкувалась з подругою щодо їх сина. Додатково вона сказала, що психолог радив в перший рік не намагатись навантажувати дитину по максимум гуртками, додатковими заняттями і т.д. Також радив слідкувати за дитиною - чи не втомлюється, якщо втомлюється - раніше вкладати спати або запровадити сон вдень.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 17:23

Я також буду віддавати дитину в школу в 5 з хвостиком. Правда нам до того ще 5 років, а хвостик у нас вже є :D. Давайте порахуємо: 6 років йдемо в школу, 12 вчимося. 6+12=18. Я перепрошую, але у 18 років я вже виходила заміж і 1,5 роки працювала на роботі. За сучасною системою навчання будуть випадки, що мама закінчує школу, а її дитина вже йде у перший клас. Це я звичайно перебільшую, хоча хто його знає, життя штуканепередбачувана... :child_ 06:
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 18:14

Перегляд повідомленняЧайка (1.9.2008, 11:23) писав:

Я також буду віддавати дитину в школу в 5 з хвостиком. Правда нам до того ще 5 років, а хвостик у нас вже є :D. Давайте порахуємо: 6 років йдемо в школу, 12 вчимося. 6+12=18. Я перепрошую, але у 18 років я вже виходила заміж і 1,5 роки працювала на роботі. За сучасною системою навчання будуть випадки, що мама закінчує школу, а її дитина вже йде у перший клас. Це я звичайно перебільшую, хоча хто його знає, життя штуканепередбачувана... :child_ 06:

а невже дурість керовників у нашій державі є приводом забрати у дитини дитинство? чим погано, що дитя грається, вчиться пізнавати світ через гру? лише тим, що в когось така розумна дівчинка, що в 5 пішла в школу? ну пішла, то пішла, не факт, що все так добре, як розповідають. розвиток має свої закономірнрсті і бігти навипередки можна тільки за умов грамотного підходу, грамотних педагогів і психологів. і дуже сумніваюся, що вони порадять навчання у школі (не садочку, не садочку-школі, не підготовчих групах) з 5років.
я уматуюся з цієї темиї, оскільки раніше перебувала на форумах, де клімат не такий сімейний і звикла до жорстких дискусій :)
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 18:28

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.9.2008, 19:14) писав:

я уматуюся з цієї темиї, оскільки раніше перебувала на форумах, де клімат не такий сімейний і звикла до жорстких дискусій :)

О, тепер можна здогадатись про джерела походження Вашого ніку :D

А якщо серйозно, то жорстка дискусія можлива лише там, де люди один одному в наполегливій, а то й грубій формі, нав"язують власну думку. А тут на форумі, на щастя, складається в більшості випадків так, що учасники діляться власними думками чи позиціями, проте не намагаються змусити весь світ робити так, як вони це роблять чи думають :child_ 06:
Відтоді, виникає цивілізований (у більшості випадків) діалог ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 18:34

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.9.2008, 19:14) писав:

а невже дурість керовників у нашій державі є приводом забрати у дитини дитинство? чим погано, що дитя грається, вчиться пізнавати світ через гру? лише тим, що в когось така розумна дівчинка, що в 5 пішла в школу? ну пішла, то пішла, не факт, що все так добре, як розповідають. розвиток має свої закономірнрсті і бігти навипередки можна тільки за умов грамотного підходу, грамотних педагогів і психологів. і дуже сумніваюся, що вони порадять навчання у школі (не садочку, не садочку-школі, не підготовчих групах) з 5років.

Пишу здебільшого для тих, хто не "умотався" з форуму та й не збирається цього робити. Ніхто не каже вести своїх дітей у 5 років до школи, бо чиясь розумна дівчинка пішла. Мій син пішов взагалі у 7 років, і я про це не шкодую. Зате він нормально вчиться і знає, для чого він ходить у школу і чого від нього вимагають учителі і батьки. Прост о у когось це розуміння, як і тяга до навчання, наступає раніше, у когось підніше. Кожна дитина особлива, кожна розвивається по-своєму.
Не треба бігти наввипередки, але й тягнути дитину назад, тормозити її розвиток теж не треба.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 19:24

е-ні, з форуму я ще не умоталась :) тіко з теми, пачті :)
цілком погоджуюся, що кожна дитина особлива і розвивається по свому.
якщо дитинка відвідувала розвиваючі центри, ходила у якісь спеціальні ясельки і "з першого погляду" може йти у школу, батькам теж хочеться швидшого дорослішання свого чада, то варто підбирати вже й школу спеціалізовану. щоб маля і далі "тримало рівень", інакше про розвиток мова не йтиме. у звичайній школі, така дитина може занудитися, злінитися і до віку 12-14 років закинути школу.

якщо перед школою у спеціалізовані дитячі заклади дитина не ходила, то 5 років ранувато. вундеркінди виключення :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 01 вересень 2008 - 19:29

Я своїх думаю відавати в 6 з копійочками. Думаю це оптимальний вік, а ще зважаючи на те, що дн в нас зимою і весною то краще так бо ділі будуть тіточками в класі :i_am_so_happy:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 21:21

Перегляд повідомленнягра з вогнем (1.9.2008, 20:24) писав:

е-ні, з форуму я ще не умоталась :) тіко з теми, пачті :)

А ти залишайся. :diablo:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2008 - 21:40

До відома - колись дивився передачу, там розповідали, що вундеркінди в подальшому нещасні люди тож "не гоните лошадей"
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 02 вересень 2008 - 03:01

Ну наче про все згадали: інтелектуальна, емоційна, соціальна готовність, вік на закінчення школи. А про фізіологічну готовність забули, чи вважаєте її малозначущою? Яким би вундеркіндом не була 5-ти річна дитина, вона фізіологічно залишиться 5-ти річною, а це означає, що їй надзвичайно тяжко буде справлятися власне з фізичним навантаженням, яке їй "подарує" школа. Дитинка має бути настільки фізично сильною, щоб ефективно "відпрацювати свій робочий день" та ще й протистояти стресу, можливим інфекціям тощо. А нервова система у цьому віці не є достатньо дозріла. Та й фізичні виснаження тягнуть за собою всілякі хвороби, які не проходять, а накопичуються, стають хронічними. Ніж думати про туманні події в майбутньому типу: армія, заміжжя, тощо, краще забезпечити своїй дитині вдалий "здоровий старт". Як на мене, то поспішати тут не варто.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 вересень 2008 - 07:44

Перегляд повідомленняROMZES (1.9.2008, 22:40) писав:

До відома - колись дивився передачу, там розповідали, що вундеркінди в подальшому нещасні люди тож "не гоните лошадей"

Згодна. Але є діти, які у своєму розвитку дійсно набагато випереджають ровесників, тому їм нецікаво зі своїм віком навчатися.

Перегляд повідомленняСонячна (2.9.2008, 4:01) писав:

Ну наче про все згадали: інтелектуальна, емоційна, соціальна готовність, вік на закінчення школи. А про фізіологічну готовність забули, чи вважаєте її малозначущою? Яким би вундеркіндом не була 5-ти річна дитина, вона фізіологічно залишиться 5-ти річною, а це означає, що їй надзвичайно тяжко буде справлятися власне з фізичним навантаженням, яке їй "подарує" школа. Дитинка має бути настільки фізично сильною, щоб ефективно "відпрацювати свій робочий день" та ще й протистояти стресу, можливим інфекціям тощо. А нервова система у цьому віці не є достатньо дозріла. Та й фізичні виснаження тягнуть за собою всілякі хвороби, які не проходять, а накопичуються, стають хронічними. Ніж думати про туманні події в майбутньому типу: армія, заміжжя, тощо, краще забезпечити своїй дитині вдалий "здоровий старт". Як на мене, то поспішати тут не варто.

Тут я з тобою повністю згода. Фізіологічна готовність дитини до школи - теж надзвичайно важливий момент. Особливо як подивитися на статистику захворюваності дітей і підлітків. Здорових дітей майже не залишилося.

Тому маленьке резюме.
Кожна дитина особлива, вирішувати треба в кожному конкретному випадку. Думати дуже серйозно, щоб не помилитися.
І головне слово (з врахування думки психолога, лікаря, вчителя) за батьками, бо саме вони знають свою дитину якнайкраще і несуть відповідальність за її фізичний і інтелектуальний розвиток.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 вересень 2008 - 13:50

Перегляд повідомленняСонячна (2.9.2008, 4:01) писав:

Абсолютно згідна.Маю 2 приятельок вчительок молодших класів.Так от вони розповідають про те , що перші 3-4 міс. у школі- це період тяжкої адаптації дитинки у школі. З ними треба возитися ще як у дитячому садку- нерідко малюки плачуть, просяться до мами, бувають і курйози з мокрими штанцями.А про те, що під партами вони бавляться машинками і ляльками- вже промовчу.Це все йде мова про теперішніх діток, яких батьки даютьу школу нерідко у 5 -річному віці.Так- розумово вона вже "дозріла", а от психологічно виявляється , що ні.Усугубляється це з тими "домашніми" дітками, які не відвідували садки , зате займалися у тисячі новомодних гуртків-знання отримані, а далі...Пригадую нещодавній випадок із дитиною однієї із родичок- хлопчику 6 років,в садок ходив з 3 років, соціально адаптована дитина, до школи дуже хотів.Через місяць по ранках дитина плакала , "що краще вмерти , ніж до школи ходити" ( зараньше оговорюю, що з колективом і вчителькою проблем не було).Випадок інший- з сином моєї подруги- до школи віддала рівно у 7 років- навмисне "перетримала" лишній рік у садку, хоча відмовляли всі.Результат- дитина вчиться із задоволенням, вже перейшла до 3 класу, серед хлопчиків у класі найсильніший та й серед дівчаток .Так що кожна дитина індивідуальна.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 23 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів