Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: медівник - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Іконка Важливе оголошення

Коли ви підете голосувати, прошу вас подумки згадати Інститутську, Крим, Карачун, Саур-Могилу, Іловайськ, Донецький аеропорт!
Нікого не покарано, а ми не маємо права забути!


  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

медівник смачненьке до чаю Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   Люлюка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Перейти до галереї
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 382
  • Реєстрація: 16 лютий 10
 

  Відправлено 06 грудень 2010 - 11:35

Зображення

Склад:
1. 1ст. цукру перепалити
2. 1ст. цукру
3. 4яйця
4. 4ст.л. меду
5. 4ст.л. сметани
6. 4ст.л. олії
7. 4ст. муки
8. 1-1,5ст. грецьких горіхів
9. порошок до печива і трошки соди погашеної сметаною

Спершу перепалити цукор, всипаємо цукор на суху сковорідку і кладем на маленький вогонь, не мішаєм чекаючи повного розчинення, потім обережно вливаєм туди стакан перекип'яченої води (зважайте бо дуже розбризкується, вода потрібна для того щоб перепалений цукор не перетворився на густу карамель, бо не можливо буде перемішати з тістом), розмішуємо то все до повного розчинення і однорідності та кладем остивати.
В цей час змішуємо цукор, яйця, олію, сметану і мід. Як перепалений цукор остине десь до 40градусів, змішуємо. Потім туди ж додаєм пересіяну муку, а потім горіхи, подріблені чи ні це залежить від смаку, я не подрібнюю.
Також експерементувала із додаванням різних видів горіхів, дуже смачно з мигдалем і курагою, правда тоді не зовсім наш український медівник, але смачний. Інколи при бажанні додаю цедру із півлимона, теж досить смачно.
Тісто має бути консинстенції сметани, не надто густо. Виливаю тісто у змащену маслом форму і випікаю 1годину при 180' градусах.

Смачного! Зображення
My Signature
Зображення

нехай весь світ зачекає поки Я його перевертаю!

Нагороди:

переглянути всі
  • 19
  • Back To Top

#2

Користувач поза мережею   Мозаїка 

 
  • Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори
  • Повідомлень: 1 272
  • Реєстрація: 27 березень 10
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 11:49

Люлюка, аж слинки течуть... Шкода, що в мене нема горіхів:(
My Signature
ЗображенняЗображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Люлюка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Перейти до галереї
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 382
  • Реєстрація: 16 лютий 10
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 11:52

Мозаїка, це такий рецепт, де можна і без горіхів, можна навіть і без меду, також смачно ;) я пробувала :)
My Signature
Зображення

нехай весь світ зачекає поки Я його перевертаю!

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   Myrra 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 693
  • Реєстрація: 27 червень 09
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 11:58

Дякую, я так чекала рецепту!!
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   Люлюка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Перейти до галереї
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 382
  • Реєстрація: 16 лютий 10
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 12:01

Myrra, медівник пухкий ще за рахунок олії ;)

Цитата

4ст.л. олії

Рада що рецепт став у нагоді, смачного і вдалої випічки :blush:
My Signature
Зображення

нехай весь світ зачекає поки Я його перевертаю!

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   Tanuchka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 306
  • Реєстрація: 24 квітень 10
 

  Відправлено 06 грудень 2010 - 12:26

хочу хочу хочу...
може б сьогдні горіхів наколола а завтра спекла.. Або б сьогодні встигнути.
Дуже аппетитно виглядає, ще й з горішками та медом мммм
My Signature
Зображення
Три яблука змінили наш світ - першим спокусили Єву, друге впало на голову Н"ютону, третє побачив Стів Джобс.
  • 0
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   ibojechko 

 
  • Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 424
  • Реєстрація: 06 грудень 10
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 12:36

Я фото не маю, але рецепт дуже простий і смачний.
250 гр. меду
1 стакан цукру
1/3 пачки маргарини
Все це довести до кипіння на водяній бані, потім залишити щоб вистигло. Коли вистигне додаємо по одному 5 яєць + 2 чайні ложки соди (не гашеної оцтом) + 1 стакан кефіру + 4 стакани муки + горіхи. Я все це збиваю міксером. В розігріту духовку на 1,5-2 год, бажано духовку не відкривати. Росте високий. Смачного
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   lena23 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 127
  • Реєстрація: 20 квітень 10
 

Відправлено 06 грудень 2010 - 14:17

Люлюка...дякую за рецепт...мій уже в духовці печеться :cray: ...вперше в житті печу медівник... :blush: надіюсь буде смачний.... :cray:
  • 0
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 732
  • Реєстрація: 29 грудень 09
 

Відправлено 07 грудень 2010 - 09:00

Перегляд повідомленняlena23 (6.12.2010, 14:17) писав:

Люлюка...дякую за рецепт...мій уже в духовці печеться :dance: ...вперше в житті печу медівник... :8_2_101: надіюсь буде смачний.... :smile:

Ну і як твій медівник? А то мені теж хочеться спекти такий на вихідних. Дуже смачно виглядає.
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   Жу-жу 

 
  • Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 77
  • Реєстрація: 17 жовтень 10
 

Відправлено 07 грудень 2010 - 09:11

Я печу такий медівник (на великубритванку):
3 склянки муки
1 склянка меду
1 скляна цукру
1 склянка сметани
4 яйка
1 столова ложка кориці
1 десертна ложка соди погашеної оцетом
2 столові ложки олії
горіхи
за бажанням можна додавати перемелені 2-3 чорні перці, 2-3 духмяні перці, 2-3 гвоздики.

Цукор і сметану збити, додати мед.
Окремо збити 4 білки і 4 жовтки.
Потім всі складники разом добре змішати. Викласти на змащену бритванку і пекти при температурі 180 градусів приблизно 50-60 хв.

Маю ще гарний рецептик медових печеньок.
1 кг муки
2 столові ложки маргарини
2 столові ложки смальцю або сметани
1 столова ложка олії
4 жовтки
1 склянка цукру-пудри
1 склянка меду
2 чайні ложки соди негашеної
2-3 столові ложки сметани
1 столова ложка кориці.

Мед, цукор, жири, корицю вимішуємо в банячку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння весь час помішуючи. Остудити.

Муку вимішати з содою і просіяти. Поступово додавати по одному жовтки. Місити доти, поки тісто не стане однорідним. При потребі охи "відпочити"додати сметану (2-3 ложки). Ставимо в холодильник хоча б на 24 години, можна й на довше.

Тонко розкачуємо тісто, витискаємо формочками печенька і даємо їм трохи "відпочити". Потім складаємо на бритванку змащену мукою. Збиваємо білки (4 штуки). Змащуємо білками печенька і посипаємо горіхами або якоюсь іншою посипкою. Пекти в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Печенька смачніші на другий день.
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   Люлюка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Перейти до галереї
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 382
  • Реєстрація: 16 лютий 10
 

Відправлено 07 грудень 2010 - 10:33

Жу-жу, дуже смачні рецепти, дякую. Мені печенько сподобалось, вже собі переписала рецептик ;)
My Signature
Зображення

нехай весь світ зачекає поки Я його перевертаю!

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   ***танічка*** 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 393
  • Реєстрація: 11 січень 10
 

Відправлено 08 грудень 2010 - 11:18

Пекла вчора вечером медiвник, дуже класний. Дякую за рецепт. Горiхи теж не подрiбнювала, так дуже смачно.
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   Мозаїка 

 
  • Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори
  • Повідомлень: 1 272
  • Реєстрація: 27 березень 10
 

Відправлено 08 грудень 2010 - 15:58

Люлюка,якщо ти читала мій щоденник, то знаєш, що я постраждала в нерівному бою при випіканні медівника. Але це було того варте. Дуже дякую.
My Signature
ЗображенняЗображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   Tanuchka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 306
  • Реєстрація: 24 квітень 10
 

Відправлено 15 грудень 2010 - 13:12

Нарешті почистила фотоапарат.
Ось такий пекли з чоловіком в суботу медівник. Якийсь вийшов справді чоловічий :hi:
Зображення Зображення
Дякую за рецепт. Засмакувалооооо! ням-ням.
My Signature
Зображення
Три яблука змінили наш світ - першим спокусили Єву, друге впало на голову Н"ютону, третє побачив Стів Джобс.
  • 2
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   MoonRise 

 
  • Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 4 382
  • Реєстрація: 25 липень 08
 

Відправлено 15 грудень 2010 - 13:16

Просто і смачно! Да ще й швидко! Колись пекла Зображення
My Signature
Зображення

Убогість думки породжує легіони однодумців

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#16

Користувач поза мережею   Мозаїка 

 
  • Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори
  • Повідомлень: 1 272
  • Реєстрація: 27 березень 10
 

Відправлено 15 грудень 2010 - 13:41

Я теж вже вдруге пекла медівник. Тепер із різними видами горіхів. Смакота неймовірна!!!
My Signature
ЗображенняЗображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#17

Користувач поза мережею   Kolobo4ok 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 216
  • Реєстрація: 02 жовтень 10
 

Відправлено 19 грудень 2010 - 21:34

Дякую за рецептики! :sorry: Колись пекла торта медового, та десь рецепт загубився. Треба буде обов'язково спробувати медівники, тим паче що меду є ціла банка)
My Signature
Я ніколи нікому нічого,
але деколи декому дещо)))
  • 0
  • Back To Top

#18

Користувач поза мережею   Lionelka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 431
  • Реєстрація: 15 серпень 10
 

Відправлено 20 грудень 2010 - 14:47

Спекла в суботу медівник за рецептом Люлюка. Вийшов дуже смачний. Дякую за рецепт.
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

#19

Користувач поза мережею   львів_янкаІра 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 568
  • Реєстрація: 16 серпень 08
 

Відправлено 04 січень 2011 - 10:33

Сьогодні-завтра планую спекти, бо рецептик цікавий. Потім прозвітую. Дякую
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#20

Користувач поза мережею   Atem des Lebens 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 398
  • Реєстрація: 17 вересень 09
 

Відправлено 11 квітень 2011 - 08:12

рецепт мого "Медівничка"
3 ст. муки;
1 ст. цукру;
2 яїчка;
3 ст. л. меду можна чуть більше (люблю коли мід гречаний);
1 ст. молока;
1 ч. л соди (негашеної);
100 гр. олії (десь 5 ст.л.);
родзинки і горіхи;

Зображення
Зображення
My Signature
Зображення

Не стримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить. І тоді щастя саме знайде тебе.
О.Хайям

Нагороди:

переглянути всі
  • 4
  • Back To Top

Поділитися темою:




  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Frozen світлина

Frozen  МалечаБу шукає пригод, долучайся до таємниць і винагород

Сьогодні, 19:39

Осіння симфонія світлина
Amanda світлина
Нуська_М світлина
Irunka11 світлина
Домовичок світлина

Домовичок  ...Кохай, бо час тебе не жде. Він забирає твої дні і ночі. Кохай, допоки тіло спрагле й молоде, бо в старості кохають тільки очі... (Ліна Костенко)

Вчора, 21:51

Показати коментарі (1)

Mariannka світлина

Mariannka  Дві санітарки розмовляють в пологовому: —Хто це так голосно плаче??? чи та трійня, що родилась сьогодні вночі? — Ні, це їх батько в коридорі…)))

Вчора, 20:40

Показати коментарі (2)

МАТІОЛА світлина
Настюша світлина

Настюша  А осінні канікули у львівських школярів будуть чи ні?

Вчора, 12:10

Показати коментарі (7)

ulaska світлина
Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 25 жовтень 14 )

  • З днем народження
    hensy 
    - Вік: 35
  • З днем народження
    ренесма 
    - Вік: 24
  • З днем народження
    APR 
    - Вік: --

Пиши українською Перекладач онлайн