Яку воду Ви п'єте?
Відправлено 18 липень 2007 - 11:23
Стан води в нашій квартирі такий, що пити її майже неможливо.
Спочатку я носив воду із бювета, потім, коли від неї на початку літа почало тхнути "псиною", зарікся цього більше не робити.
Зараз ми купляємо бутильовану воду в магазині.
Плануємо встановити систему очищення води зворотнім осмосом. Скоріш за все- це стананеться після сезону відпусток...
А яку воду вживаєте Ви?

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Тарас Шевченко
Відправлено 18 липень 2007 - 12:11
Зворотній осмос
Зворотній осмос є найбільш універсальним і екологічним методом сучасної водопідготовки. Він дозволяє одночасно обезсолювати воду, знезаражувати й очищати її від розчинених забруднюючих речовин.
Принцип дії методу зворотнього осмосу базується на протискуванні молекул води через вузькі пори мембрани, при цьому забруднюючі речовини, мікроорганізми та солі через мембрану не проходять, вони залишаються в концентратному потоці, який підлягає зливу..
Основний елемент установки зворотнього осмосу - напівпроникна зворотньоосмотична мембрана, поміщена в корпус. До неї надходить вихідна вода, а відводиться два потоки - очищена й знесолена, яка називається пермеатом, і вода з концентрованими домішками - концентратом, який зливається. Продавлювання води через мембрану зворотнього осмосу здійснюється при високому тиску, який створюється насосом (зазвичай відцентровий багатоступінчастий або роторний).

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Тарас Шевченко
Відправлено 18 липень 2007 - 12:21
Відправлено 25 вересень 2007 - 20:00
Відправлено 26 вересень 2007 - 05:46
Відправлено 20 грудень 2007 - 01:26
Пью кипяченую воду из под крана - не нравится она мне
Відправлено 22 грудень 2007 - 10:05
Відправлено 22 грудень 2007 - 10:18

Відправлено 22 грудень 2007 - 11:08
Нещодавно ми переїхали до Києва. Ви знаєте, вода тут ще гірша ніж у Львові. Одразу побігла купувати фільтр
Відправлено 24 грудень 2007 - 11:43
Відправлено 24 грудень 2007 - 12:12
А місто має свої особливості, от вода не надто хороша, але її не відключають, бо як була у Львові, то там з тим проблема.
Відправлено 24 грудень 2007 - 12:20
PaNtera (24.12.2007, 11:43) писав:
Ага, а що ж ти тоді скажеш про воду в Криму? Чи в Єгипті? Там взагалі нічого не можна пити, і навіть чай заварити з тої води не ризикувала, бо то кошмар. Так що і гірше буває. Та вихід можна знайти, ми колись пили Моршинську бутильовану. А загалом в наших регіонах ще нормальна вода. Просто треба або заморожувати воду по декілька разів (так з 5 літрів виходить склянка води), але добра і м"яка вода виходить, або фільтрувати, або бутильвану купувати, проблем з цим нема особливих.
Відправлено 24 грудень 2007 - 15:15

Відправлено 29 грудень 2007 - 22:17
Відправлено 05 березень 2008 - 13:33
Відправлено 05 березень 2008 - 13:59
Відправлено 05 березень 2008 - 15:05
Для пиття- ця ж Моршинська лише в півлітрових пляшках - так зручніше :D
До речі, тут писали, що купують Моршинську на розлив з водовозів у Львові. Наскільки я знаю, Моршиньска розвозку води вже давно не робить, вони продали цей бізнес іншій компанії - відтоді у цих цистернах не Моршинська, а вода з іншого джерела (хоча стверджують, що також не погана). Ця нова компанія повинна була навіть по зобов"язаннях зафарбувати назву "Моршинська" на своїх водовозах.
Відправлено 05 березень 2008 - 15:58
Відправлено 05 березень 2008 - 16:49
Хочу купити фільтр. Може, хтось порадить, який хороший і добре очищує воду.
Відправлено 05 березень 2008 - 17:12
мамаПашіЖені (5.3.2008, 16:49) писав:
Хочу купити фільтр. Може, хтось порадить, який хороший і добре очищує воду.
Мої друзі давненько вже користуються стаціонарним фільтром, що розповсюджується однією з багаторівневих маркетингових компаній (не називаю назву, щоб не сприймали за рекламу). Знаю, що вони робили незалежний тест води і отримали дуже хороші показники.
Та й сама відчула різницю хоча б смаку - не великий любитель пити звичайну воду, а ця досить приємна на смак навіть для мене.
Єдине - вартість системи досить висока. Ми порахували з чоловіком, що вона коштує стільки ж, як запас Моршинської в тих об"ємах, що ми купуємо зараз, протягом 5 років :D
От і вирішили поки що попуститись з фільтром.
Раніше використовували фільтр Бріта, але відмовились від нього на користь купованої води.

Допомога