Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: власне опалення - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

власне опалення налаштування котла Оцінка: -----

Користувач поза мережею   MAECTP0 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 25 серпень 2008 - 21:32

в нащ будино залiзниця встановила, за власний кошт, теплолiчильник. Той шайтан-девайс рахував тепло вiд 5градусiв в трубi а повинен був рахувати вiд 40, по мойему. Короче перший рiк ми платили по 250-300грн й мерзли, хворiли, електрообiгрiвач витягував купу грошей на свiтло. Наступного року доручили одному тезнарю ключi вiд кiмнати де кран й вiн вимикав почачу "тепла" на день, коли всi на роботi, але наша мамуся з иалим сидiли вдома. Отде ща "тепло" ми почали платити 120-150грн але теплiше вiд цього не стало.

минулого року помтавили власне опалення. Вiдразу скаду що зимою я ходжу вдома в шортах й футбооцi/майцi, коли дуже холодно на вулицi то одягав шкарпетки. Котел газовий Vailant вiн же колонка - й тепло й ванна коли ми хочемо а не коли подадуть милостиню; за газ платимо грн 30 в середньому.

Коли встановили котел (з сервiсом й гарантiйею) то сказали що все файно й нiчого робити не треба.
згодон я вирiшив почитати мануал так як не мiг повiрити що сезон зима й лiто вiдрiзняються лише встановленою температурою. Найшов параметри: "час горiння пальника", "перiод запалювання", "час вибiгу насосу", а такод режим "зима".
Коли звернувся, по телефону в сервiс центр то в не прийемному тонi почув "...чого Ви туда полiзли, все на заводi було налаштовано, Ви втратите гарантiю". Довелось прийти в офiс й пояснити що втрата гарантiï можлива лише при змiнi параметрiв другого-сервiсного рiвня. Короче виявилось що я знаю бiльше нiж сертифiкованi сервiсанти. Довелось писати маляву в головний офiс.

В когось йе подiбний котел? Хьось регулюйе й як параметри першого-користувацького рiвня?

Буду вдячний за iнформацiю.
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 серпень 2008 - 22:37

У мене котел простенький, українсько-чийогось там виробництва, заморочок в ньому нема, чим тішусь. Пальник горить круглорічно, коли тре гарячу воду то тіки повертаю ручку. А зимою всьо тепле-і батареї, і вода. Мій благовірний всьо ниє-давай поміняєм на заграничний якийсь, а я впираюсь-кажу не шукай г...на на сметані коли все і так добре.
Ніц не можу порадити, просто розповіла про своє...
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 07:00

Пiсля весiлля я вiдразу поставив резервуар для води на 150л а то постiйно жiнка в ванну набирала, потiм спускала. Такий пiдхiд був не припустимий при встановленi лiчильникiв. Так от, стара проста колонка, яка рокiв 20 вiдпрацювала й всi були нею задоволенi, запалювалась лтше коли тиск води був, при подачi води з резервуару не запалювався пальник. Котел же, вiн й колонка, працюйе й при вiдсутностi тиску в подачi, тобто коли вода йде з баку :-D.
Котел в мене працюйе чудово й ,можливо, я "шукаю викрутку на власну дупу" але сервiсанти мали б поясните все якось квалiфiкованiше. Наприклад, параметр "час вибiгу помпи" встановлюйе час який помпа жене гарячу воду. Я сказав сервiсантам: "я думаю, якщо батареï далеко вiд котла, то цей час треба збiльшувати щоб гаряча вода доходила до батареï а не залишалась в трубах...". Сервiсанти припухли, погодились зi мною й сiли "опущеними".

Тобто котел працюйе добре, але все в порiвняннi. Тобто, пересiвши з жигуля на мерс, ïздиться комфортнiше однозначно, але, активувавши ESP, ABS, ввiмкнувши кондюк, буде ше краще...
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 09:30

А в нас в домі зробили відразу в кожній квартирі автономне опалення - таке добро. Стоїть маленький котел (точніше, вісить), Арістон, ніби. Гріє воду та батареї. Працює на газу, повний автомат (від електрики). В люті морози платимо за газ не більше 30 грн - не економимо, а влітку - то 6-10 грн набігає. Це і за плиту і за котел (однокімнатна квартира).
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Krizia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 09:51

Перегляд повідомленняMAECTP0 (26.8.2008, 8:00) писав:

Пiсля весiлля я вiдразу поставив резервуар для води на 150л а то постiйно жiнка в ванну набирала, потiм спускала. Такий пiдхiд був не припустимий при встановленi лiчильникiв. Так от, стара проста колонка, яка рокiв 20 вiдпрацювала й всi були нею задоволенi, запалювалась лтше коли тиск води був, при подачi води з резервуару не запалювався пальник. Котел же, вiн й колонка, працюйе й при вiдсутностi тиску в подачi, тобто коли вода йде з баку :-D.
Котел в мене працюйе чудово й ,можливо, я "шукаю викрутку на власну дупу" але сервiсанти мали б поясните все якось квалiфiкованiше. Наприклад, параметр "час вибiгу помпи" встановлюйе час який помпа жене гарячу воду. Я сказав сервiсантам: "я думаю, якщо батареï далеко вiд котла, то цей час треба збiльшувати щоб гаряча вода доходила до батареï а не залишалась в трубах...". Сервiсанти припухли, погодились зi мною й сiли "опущеними".

Тобто котел працюйе добре, але все в порiвняннi. Тобто, пересiвши з жигуля на мерс, ïздиться комфортнiше однозначно, але, активувавши ESP, ABS, ввiмкнувши кондюк, буде ше краще...

Думаю, MAECTP0, Вам дійсно не треба "шукати викрутку на власну дупу"(перепрошую, цитую Вас :blush: )Котел,яким Ви користуєтесь, є одним з кращих іноземних марок, які є на сьогодні на нашому ринку(це не реклама),підтверджую як такий собі спецаіліст в цій галузі(правда більше розбираюсь у вітчизняних системах опалення:)Судячи з того, скільки Ви платите за газ, з Вашим котлом все ОК :good: і не треба заморочуватись над параметрами, оскільки котел німецького виробництва і розрахований на звичайних користувачів, які читають інструкцію і звертаються до сервісантів лише у випадку, коли ВСЕ виключилось і НЕ ЗАПАЛЮЄТЬСЯ....!!!! :shok: :shout: Так що грійтесь і тіштесь, що Вам вдалось відірватися від того "колгоспу", бо більшість людей немає, на жаль, такої можливості.
My Signature
Зображення Зображення

Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 09:56

Перегляд повідомленняСвітла (26.8.2008, 10:30) писав:

А в нас в домі зробили відразу в кожній квартирі автономне опалення - таке добро. Стоїть маленький котел (точніше, вісить), Арістон, ніби. Гріє воду та батареї. Працює на газу, повний автомат (від електрики). В люті морози платимо за газ не більше 30 грн - не економимо, а влітку - то 6-10 грн набігає. Це і за плиту і за котел (однокімнатна квартира).

Тобто Ви нiчого не регулюйете, лише температуру в батареï виставляйете яку треба?!?

Внас в дитячiй холоднiше, я помiтив що при збiльшенi часу вибiгу помпи в кiмнатi стало теплiше. Це при тiй же виставленiй температурi!!! Думаю, терла вода не повнiстю доходила до дальноï батареï.

P.S.: зi всiйею повагою до жiнок, малувато тут чоловiкiв щоб обговорювати дане питання :-(((
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 10:06

Перегляд повідомленняKrizia (26.8.2008, 10:51) писав:

Думаю, MAECTP0, Вам дійсно не треба "шукати викрутку на власну дупу"(перепрошую, цитую Вас :shout: )Котел,яким Ви користуєтесь, є одним з кращих іноземних марок, які є на сьогодні на нашому ринку(це не реклама),підтверджую як такий собі спецаіліст в цій галузі(правда більше розбираюсь у вітчизняних системах опалення:)Судячи з того, скільки Ви платите за газ, з Вашим котлом все ОК :shok: і не треба заморочуватись над параметрами, оскільки котел німецького виробництва і розрахований на звичайних користувачів, які читають інструкцію і звертаються до сервісантів лише у випадку, коли ВСЕ виключилось і НЕ ЗАПАЛЮЄТЬСЯ....!!!! :good: :good: Так що грійтесь і тіштесь, що Вам вдалось відірватися від того "колгоспу", бо більшість людей немає, на жаль, такої можливості.

цілком погоджуюся , теж як свого роду фахівець :blush: , і з характеристикою продукції цьої фірми(у нас першокласний сервіс від Vailant) і з порадою не шукати пригод на другі 90 :D - хоча я сам полюбляю шукати лишні деталі , але коли закінчиться гарантія :D можу лише порадити знайти гарного фахівця в сервісі який з розумінням поставиться до прагнення все знати і або пояснить чому туди не треба лізти, або допоможе налагодити ( хоча як і сказали в сервісі там ідуть заводські настройки які міняються в виключних випадках) Ну а так - два три розібраних котла і новий фахівець по Vailant готовий! :D :D :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 13:07

Krizia & ROMZES,

Дуже радий що тут є фахівці з даного питання.
Отже поясніть мені такий феномен й як з ним боротись.
Більша кімната, вона ж ближче до котла, батарея 7 ребер - тепліша, ніж менша кімната з батареєю в 14 ребер, стіною межею з зашкленим балконом. Обидві батареї розповітряні.
Маленька підказка. В малій кімнаті батарея набагато холодніша ніж менша батарея у великій кімнаті.
Дуже прошу дати аргументовану відповідь а не щось на кшталт "у вас супер німецький котел значить ви повинні дякувати долі й на холодну батарею казати гаряча й на ніч азати день"
Буду щиро вдячний за почснення.

З повагою,
Василь.
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 13:23

Перегляд повідомленняMAECTP0 (26.8.2008, 10:56) писав:

Тобто Ви нiчого не регулюйете, лише температуру в батареï виставляйете яку треба?!?

Внас в дитячiй холоднiше, я помiтив що при збiльшенi часу вибiгу помпи в кiмнатi стало теплiше. Це при тiй же виставленiй температурi!!! Думаю, терла вода не повнiстю доходила до дальноï батареï.

P.S.: зi всiйею повагою до жiнок, малувато тут чоловiкiв щоб обговорювати дане питання :-(((

Якщо у Вас нерівномірно прогрівалась батарея у віддаленій від котла кімнаті, то справа могла бути не в котлі, а в системі опалення,утворилась повітряна пробка, в такому випадку розповітрюють систему,якщо ж пробка незначна, то зміна параметрів роботи помпи, усунула недоліки системи і стало тепліше :D
p.s. а компетентних чоловіків все-таки треба шукати в сервісних центрах, бо тут жінкам головне, щоб в домі і сім'ї було ТЕПЛО, ЗАТИШНО і комфортно :D
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 13:46

Повторюю що повітряного корка не було. Але навіть якщ так то все ж таки варто чи не варто змінювати парметри котла мені українцю якщо його зробили НІМЦІ???

Ви не повірити й я це розумію. але мені - чоловікові, батькові - теж хочеться щоб в хаті було тепло тому й стараюсь для цього щось робити.

Перегляд повідомленняKrizia (26.8.2008, 14:23) писав:

Якщо у Вас нерівномірно прогрівалась батарея у віддаленій від котла кімнаті, то справа могла бути не в котлі, а в системі опалення,утворилась повітряна пробка, в такому випадку розповітрюють систему,якщо ж пробка незначна, то зміна параметрів роботи помпи, усунула недоліки системи і стало тепліше :D
p.s. а компетентних чоловіків все-таки треба шукати в сервісних центрах, бо тут жінкам головне, щоб в домі і сім'ї було ТЕПЛО, ЗАТИШНО і комфортно :D

My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 14:14

Перегляд повідомленняMAECTP0 (26.8.2008, 14:46) писав:

Повторюю що повітряного корка не було. Але навіть якщ так то все ж таки варто чи не варто змінювати парметри котла мені українцю якщо його зробили НІМЦІ???

Ви не повірити й я це розумію. але мені - чоловікові, батькові - теж хочеться щоб в хаті було тепло тому й стараюсь для цього щось робити.

НІМЦІ зробили котел для німців і під німецькі умови, а ми в Україні не забувайте і про це. Якщо у Вас котел від офіційних представників, то він адаптований під наші українські умови(тиск газу, вода), є інструкція українською чи російською мовою, гарантія, тому раджу знайти перш за все спеціаліста, який розбирається в цьому, гляне на те як зроблена система опалення, які батареї, чи дотримані всі вимоги при монтажі системи опалення і котла в т.ч., а вже тоді узгоджуйте з ним чи варто змінювати першопочаткові параметри, особливо якщо це впливає на умови гарантії.Якщо ж котел "сірий",привезений майстрами з Польщі чи тої ж Німеччини, без гарантії, то "бавтеся" з ним на здоров'я як то кажуть під власну відповідальність!але ще раз повторюсь справа може бути і не в котлі, а в самій системі опалення (недоліки монтажу),а можливо і помпа не справляється зі своїми прямим обов'язками? так що без майстра на місці тут не розібратися!
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 14:19

Перегляд повідомленняKrizia (26.8.2008, 14:23) писав:

теж можу сказати те саме і мова йде про пробку не в батареї а в трубах досить важко поставити діагноз заочно але зопису схоже саме на це. котел чіпати вважаю лишнім бо скоріш завсе проблема в системі. чи є крани на батареях? які стоять радіатори?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 15:01

Я аж ніяк не претендую на звання спеціаліста чи навіть знавця у сфері індивідуального опалення, але так сталось, що ми зараз якраз займаємось встановленням такого опалення дома і у нас теж котел Vailant.

Так як опалення тільки ставиться, тому про саму експлуатацію котла взагалі нічого не можу сказати. Єдине, що навіть якщо котел німецький і налаштований до умов роботи в Україні, у ньому передбачено різні режими роботи. Тобто раз на котлі є можливість зміни температури і т.ін, то чому б цим не користуватись і не економити собі гроші? Ми плануємо ще докупити температурний датчик, який буде управляти режимом роботи котла (детальніше про його роботу зможу розказати із настанням холодів, коли і запустимо котел в роботу).

А щодо того, що одна батарея гріє менше за іншу можу припустити, що проблема може виявитись в самій розводці труб. Наприклад, якщо у Вас труби поліпропіленові, то майстер міг просто засильно запаяти стик, і вода гірше проходить (знаю випадок, коли майстри трубу запаяли намертво, і до батареї вода взагалі не доходила :D). Або ж проблема у відстані від котла: якщо кімната дуже віддалена від місця, де котел врізано в кільце системи, то потенційно насос котла може не справлятись. Або ж іще десь помилка.
Особисто я би шукала проблему саме в розводці.

Але це тільки мої геть непрофесійні домисли. Може пошукайте в неті відповідний форум і там розпитайте про можливі проблеми.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2008 - 15:31

Так в тому-то й справа що кваліфіковані специ навіть не поцівались в чому проблема. А при підписані акту запуску (в мене куплено й запущено сертифікованими спецами/продавцями) жодних зауважень не було. Проект складали кваліфіковані інженери - є підпис й затведження.
Не знаю чому у вас так занижена самооцінка що неможна нічого чіпати/регулювати. Адже ті параметри й йе для цього на користувацькому рівні а не на сервісному. Обурило те що сервісанти навіть не знали для чого вони. Тобто що він за параметр знали але коли я висказав свої ідеї як ними маніпулявати то щелепи відпали й тупо "там всьо вже на заводі налаштовано".
Я бачу проблему в наступному. Є три батареї (+кухня. навіть упускаю "змійовик" у ванні щоб було легше розуміти) різні по об'єму й відстані до котла. Отже розгалужувач-трійник розподіляє воду однаково по трьом напрямкам. Тому якщо в вітальню - 7 ребер средня відстань - все поступє належно, то в кухню - 5 ребер найближче до котла - тепла вода проходить наскрізь, а в вітальню - 14 ребер й найбільша відстань - недоходить тепло.
Я бачу вихід один. Ставити регулюючі крани й скуручувати пропуску здатність перших батарей щоб тепло не проходило повз них й більше залишалось на третій канал (дитяча) й за допомогою "виходу помпи" регулювати час качання щоб гаряча вода доходила до Вітальні в потрібній кількості.

Якщо я не правий то підкажіть/поясніть.

З повагою,
Василь.

Перегляд повідомленняВишенька (26.8.2008, 16:01) писав:

... Або ж проблема у відстані від котла: якщо кімната дуже віддалена від місця, де котел врізано в кільце системи, то потенційно насос котла може не справлятись. Або ж іще десь помилка.
Особисто я би шукала проблему саме в розводці.

Й Ви кажете що не спецыалыст?!?!? :pardon:

...Ось!!! якщо батарея задалеко то треба збыльшувати час вибыгу щоб помпа качала довше - значить вода буде доходити
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 12:46

продовжимо тему використання нiмецького супер котла нами n-сортними украïнцями.

А саме про електро захист. Радять ставити якiсть китайськi випрямлячi запобiжники. В мене в брата, пiсля продажу ним компа, залишився безхоний UPS. Потужнiсть мала щоб пiдтримувати тепло в системi - помпу не потягне. Я пояснив сервiсанту що керувався наступними iдеями:

1. При зникненнi свiила на малий час котел працювати у звичному режимi.

2. При зникненнi свiтла на доаший час, вiдключаю опалення щоб помпа не садила батарею але електронiка пальника працюйе - можна набирати ванну й приймати удвох при мвiчках, домити посуд. (у випадку випрямляча того просто не зробиш).

А як Ви захищайете своï котли?
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 13:40

Перегляд повідомленняMAECTP0 (27.8.2008, 13:46) писав:

продовжимо тему використання нiмецького супер котла нами n-сортними украïнцями.

А саме про електро захист. Радять ставити якiсть китайськi випрямлячi запобiжники. В мене в брата, пiсля продажу ним компа, залишився безхоний UPS. Потужнiсть мала щоб пiдтримувати тепло в системi - помпу не потягне. Я пояснив сервiсанту що керувався наступними iдеями:

1. При зникненнi свiила на малий час котел працювати у звичному режимi.

2. При зникненнi свiтла на доаший час, вiдключаю опалення щоб помпа не садила батарею але електронiка пальника працюйе - можна набирати ванну й приймати удвох при мвiчках, домити посуд. (у випадку випрямляча того просто не зробиш).
А як Ви захищайете своï котли?

Ну особисто в мене котел нічим не треба захищати, бо він незалежний від світла, так зроблена була колись система і ніхто її не переробляв, а просто поміняли котел на сучасніший і доставили помпу додатково.Чула, що українці захищають свої котли тими ж упсами,але це дійсно лише для вирівнювання напруги і захисту елекроніки котла,іноді використовують простенькі пристрої для захисту мережі від перепаду напруги,але упс дає змогу спокійно вимкнути котел; ну а якщо в нас світло може зникати і по три доби, то тоді без автономної електростанції не обійдешся. :36_3_16:
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 13:59

Krizia,

Значить я не помилився щодо переваг UPS над випрямлячем.

Не пiдкажете що у Вас за чудо-котел що не потребуйе захисту, моде я не то собi поставив, чи що у Вас за система така? Власний захист всiйеï квартири чи власна електрогенераторна установка, що не боïтесь втрати свiтла?

З повагою.
Я
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 14:22

Перегляд повідомленняMAECTP0 (27.8.2008, 13:46) писав:

продовжимо тему використання нiмецького супер котла нами n-сортними украпнцями.

А саме про електро захист.
А як Ви захищайете своп котли?

Ми дуже довго вивчали цю тему і будемо купляти стабілізатор (призначений суто для стабілізування рівня напруги). В жодному разі не китайський (чи то у нас карма погана, чи що... але як тільки беремо щось китайське - одразу з браком :D). Є спеціальні УПСи для котлів, тільки як на мене вони задорогі :36_3_16:
При всьому бажанні пояснити, чому не кожен комп"ютерний УПС підійде для котла, не думаю, що мені, не техніку, варто лізти в ці дрімучі ліси :D Якщо в загальних словах - то це пов"язано із формою вихідної напруги УПСа. Для насоса в котлі потрібна нормальна переміння напруга, тобто синусоїда. А не всі комп"ютерні УПСи видають саме синусоїду.

Якщо Ви розбираєтесь в технічній термінології, в неті є багато інформації про усе це.

І щодо сервісантів - мій чоловік уже давно плюнув на усіх "майстрів" з їхньою "обізнаністю" і сам до всього докопується.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 14:46

:D

Перегляд повідомленняMAECTP0 (27.8.2008, 14:59) писав:

Krizia,

Значить я не помилився щодо переваг UPS над випрямлячем.

Не пiдкажете що у Вас за чудо-котел що не потребуйе захисту, моде я не то собi поставив, чи що у Вас за система така? Власний захист всiйеï квартири чи власна електрогенераторна установка, що не боïтесь втрати свiтла?

З повагою.
Я

В мене самий звичайний котел вітчизняного виробництва з ККД 91%,але розрахований на природну циркуляцію,себто система опалення була зроблена ще 10 років тому і за "совєтськими"стандартами з чавунними батареями у великій кількості і з грубими трубами під ухилами та розширювальним бачком саморобного виробництва на стриху :DНіхто не хотів ремонту,тому щоб якось зекономити газ, просто замінили на сучасний котел з енергонезалежною автоматикою, а помпу доставили додатково(так званим байпасом), для того щоб прискорити циркуляцію гарячої водички по тих старих батареях,таким чином вийшла комбінована система, якщо є світло, то котел працює з насосом, а якщо нема, то котел все одно працює :D У Вашому випадку,MAECTP0, все Ви правильно собі зробили, тому що зараз в квартирах індивідуальне опалення роблять вже за європейськими стандартами!,крім цього такий котел, як у Вас,забезпечує необхідну кількість гарячої води ( тоді коли потрібно, а не коли дають!),а вітчизняні котли мають трохи інший принцип нагріву, але це вже зовсім не стосується теми...перепрошую понесло, давно не була на роботі :36_3_16: :D
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2008 - 15:37

Krizia,

Сподiваюсь Ваша енергонезележна автоматика не боïться скачкiв напруги й нiчого там не згорить тьху3рази через лiве плече.
щиро радий за Вас.

Можна марку/модель котла?
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »