Як набрати вагу...
Відправлено 22 серпень 2008 - 10:00
я починаю комплексувати...

незамінних немає - є незабутні
Відправлено 22 серпень 2008 - 12:10
Ящо хтось має поради - давайте!
Відправлено 22 серпень 2008 - 14:22
як на мене дівчатам, які є худорлявими за своєю статурою треба просто приймати це як є, радіти з того що можемо їсти що хочемо, коли хочемо і скільки хочемо :) і на всі "ти дуже мало їси і т.д." з гордістю відповідати що твій чоловік в захваті від твоєї фігури :). Хоча проблема далі залишається...і мрія про ще хоч 2-3 кг +
З порад - мені особисто допомагало заняття бодібілдінгом (не таким де стають як шварцнегр :) ) а , скоріше це навіть називається фінтес або просто тренажерний зал. 2-3 рази в тиждень (спеціальна программа для накачування м"язів і набору ваги) - одразу покращився апетит, самопочуття а через 2 місяці з"явились результати на фігурі :) - потроху скрюглюється і накачується все що потрібно :). Дуже шкодую що перестала ходити, планую як тільки зможу - повернутись.
До речі всі знайомі , почувши що я ходжу на бодібілдінг вмирали зі сміху (169 см, 48 кг), але насправді я бачила результати, і чоловік теж :). І ще нас там таких худорлявих було багатенько, і тренер спеціально писала програму заняття для тих хто хоче скинути вагу і окремо для тих хто хоче набрати...
Відправлено 22 серпень 2008 - 15:06
Відправлено 22 серпень 2008 - 15:38
Відправлено 19 січень 2009 - 23:04
Та і до комплексу недалеко... Підкажіть, дівчатка, може хтось уже поправися. До речі кажуть що це буває причиною невиношування вагітності (в мене їх було уже 2 і безрезультатно)?
Відправлено 20 січень 2009 - 13:44
я точно не знаю що ще можна зробити...
на рахунок вагітності погодитись не можу - мені нічого такого не казали і проблем не було... думаю причина не в цьому...
Відправлено 20 січень 2009 - 18:04
а ще колись знайома лікувалася від початкової дістрофії якщо не помиляюся - пила пиво зі сметаною
тож їмо і намагаємося не втратити бодай те що лишилося

Бобро перемагає козло!
Відправлено 20 січень 2009 - 18:20
Відправлено 20 січень 2009 - 19:28
Що вона тільки не робила (їла на ніч згущене молоко, булочки, жирне м*ясо!) І нічого...
А найголовніше - справді, з*їдає в 3 рази більше їжі, ніж скажімо пересічна дівчина. Чи то такий обмін речовий пришвидшений? Чи що?
Відправлено 20 січень 2009 - 20:07
А то таки дйсно проблема, бо як схуднути без проблем знаю і найгірше чути: мені б твої проблеми, от схуднути - ото проблема....так і хочеться на то сказати: а рота зашивати і в себе всяку гидоту не пхати пробували? До-речі, одній своїй подрузі так і сказала і, о диво! :) вона схудла і сама задоволена.
Про рецепт: пиво+сметана в рівних долях - теж чула, дійсно дієвий :)!!!! Але в себе поки не можу таке впхати...але морально готуюся до такого і таки, як наважуся, спробую.
Відправлено 20 січень 2009 - 20:29
і все таки мені найкраще допомагав боді - білдінг + побільше білкових продуктів - ну справді було видно результати - тут головне не перестаратись...бо я трошки пошкодила спину :(, якщо знову піду - буду обережніша з присіданнями зі штангою :). Я б вже пішла, але то грошей не вистачає - то малу нема з ким лишити :(
Відправлено 20 січень 2009 - 20:29
Відправлено 21 січень 2009 - 16:39
Відправлено 21 січень 2009 - 17:02
В первую очередь включить в рацион куриное мясо , и сделать его основным продуктом питания при наборе веса. Оно легко усваивается, и содержит очень хороший белок - лучший строительный материал для мышц.
Яйца лучше использовать вареные всмятку (3 минуты варить), но не больше 3 яиц в день.
Творог 0% жирности, лучше всего подойдет "домик в деревне", этот белок надо использовать как дополнение к куриному мясу и яйцам.
Молоко оптимально подойдет 1,5% жирности, т.к. оно содержит достаточно белка, углеводов и не так много жиров.
Питание должно быть в основном белковым, плюс углеводы и немного жиров.
До и после тренировок хорошо поесть рис . Так как необходимо пополнять запасы гликогена в мышцах (запасы энергии в мышцах). Рис с этим прекрасно справляется. Рис до тренировки дает достаточно энергии для самой тренировки, а после помогает быстро восполнить расход энергии. По желанию, можете после тренировки выпить молока, а когда захочется поесть, то рис.
В вашем рационе питания должны присутствовать салаты с растительным маслом . Т.к. витамин E благотворно действует на процессы метаболизма.
Пищу более правильно будет делить на 6 приемов, через равные промежутки времени. Смотрите сами, как вам удобно, исходя из вашего ежедневного распорядка дня. Главное нельзя допускать того, что бы вы испытывали чувство голода, иначе набранный вес может быстро сгореть. Лучше перекусить чем-нибудь.
Воды придется пить много, 2-3 литра в день. Но столько, что бы было вам комфортно, ни в коем случае не давитесь водой, если она больше не лезет.
Лучше придерживаться базовых упражнений. Которые состоят из многосоставных движений.
Теперь о том, сколько необходимо белка для набора веса. Расчет очень простой: примерно 2-2,5г белка на 1 кг веса человека. Например, ваш вес 45 кг - умножаем на 2 получается 90. Т.е. 90 г белка вам необходимо потреблять минимум в день, основное питание куриное мясо, плюс не более 3 яиц сваренных всмятку. Остальные белки (творог, молоко и т.д.) должны быть дополнительными, например вы едите 2 яйца и курицу, скажем, на 56 г белка, тогда на остальные 34 г белка, любые белки, но лучше творог, молоко, йогурты, сметана и т.д. То, что окажется под рукой.
Рецепт протеинового коктейля: 200 мл молока смешать с творогом 0% "Домик в деревне" (пачка 250 г), добавить 2 столовые ложки любого варенья. Этот коктейль уже содержит около 50 г белка. Но, если вы не будете заниматься силовыми упражнениями, то пища будет просто прогорать у вас в желудке.
Диета для увеличения веса
ЗАВТРАК: стакан фруктового сока, большая порция овсяных хлопьев, замоченных с вечера в молоке или воде и перед употреблением заправленных медом, тертым яблоком и тертыми орехами. Большой кусок хлеба с маслом и 2-3 чашки какао.
ВТОРОЙ ЗАВТРАК: чашка бульона с желтком или стакан фруктового сока с медом и желтком, или большой кусок хлеба с маслом и колбасой, или кусок хлеба с маслом+50 грамм шоколада+стакан йогурта.
ОБЕД: чашка густого супа или жирного бульона+макароны, или картофель, или клецки, или рис с маслом, салат с маслом или майонезом. Большая порция мяса. На десерт - пудинг или мороженное + кофе со сливками.
УЖИН: Большая порция риса с молоком и свежими фруктами, два куска хлеба, пол-литра молока. Перед сном - 1 яблоко
znaikak.ru/weight.html
Відправлено 21 січень 2009 - 20:52
Я знайшла такі статті може будуть цікаві комусь, і допоможуть.
А й справді, більшість людей звикла, що зазвичай потрібно боротися із зайвими кілограмами. Водночас лікарі-дієтологи стверджують, що худим людям значно важче погладшати, аніж товстим позбутися зайвої ваги. Сподіваємося, що наші поради допоможуть тим, хто хотів би трохи поповніти.
Перше і найголовніше - обстежтеся в ендокринолога, невропатолога та дієтолога, адже причиною вашої худорби може бути якесь захворювання: від гормональних порушень до нервових стресів.
Якщо ж зі здоров’ям усе гаразд, будьте терпеливі й починайте ретельно над собою працювати. Їсти потрібно часто, з перервами у 2-3 години, і потроху. Найбільше споживати білків та вуглеводів. Перше ваше джерело білків - молоко. Пити його потрібно якомога більше, але не одразу після їжі, а через певний час. У літрі молока міститься 27 грамів білка. Щодня з’їдайте білок двох яєць. Снідайте переважно макаронами із сиром або кашею з сухофруктами. Протягом дня ласуйте йогуртами, сирками та бананами, яблуками, грушами, виноградом, апельсинами. На вечерю для кращого апетиту та травлення обов’язково зробіть салат з капусти, моркви чи інших овочів. І нарешті, найсмачніша таємниця: розтопіть однакові частини меду та вершкового масла і перемішайте з волоськими горіхами. Цю суміш споживайте щовечора.
Окрім посиленого харчування, змініть і свій ритм життя. Намагайтеся дотримуватися режиму, тобто прокидатися, їсти і лягати спати щодня в той самий час. Не нервуйтеся перед тим, як збираєтеся їсти - це дуже шкодить травленню. Загалом відрегулюйте своє життя так, щоби якомога менше нервуватися.
Дієта для худих
Перший сніданок
Склянка фруктового соку. Велика порція вівсяних пластівців, замочених звечора у молоці. Перед вживанням додайте до них мед, натерті яблука і горіхи. Хліб з маслом і дві чашки какао.
Другий сніданок
Чашка бульйону з жовтком або бутерброд з маслом, ковбасою чи шинкою. Можна з’їсти ще 50 грамів шоколаду.
Обід
На перше: густий овочевий суп на курячому бульйоні.
На друге: макарони, картопля або рис, политі сметанним соусом, овочевий салат з майонезом і щось м’ясне. На полудень - дві чашки какао або шоколад.
Вечеря
Яєчня або смажена картопля, або макарони з шинкою, або рис з молоком, салат, бутерброд з ковбасою чи сиром, півлітра молока.
і ще
У наше століття постійного винаходу новітніх способів схуднення не багато хто знає про існування людей, для яких існує проблема не схуднути, а набрати вагу. Спершу слід розібратися в причині худини - спадковість, незбалансований раціон, проблеми із здоров'ям, психологічні проблеми.
Потім слід організувати структуру харчування:
1. дотримання режиму харчування - необхідно харчуватися хоч би 4 рази на день, при виникненні відчуття голоду слід перекусити, але не об'їдатися.
2. харчування людей, які прагнуть набрати вагу, в основному повинно бути білково-вуглеводним. При цьому важливо, щоб половина білків була тваринного походження Особливо корисна курка - ніжне куряче м'ясо легко засвоюється, а його білок допомагає м'язовій тканині отримати необхідний рельєф. Щодня їжте сир, причому вибирайте той, який містить достатньо високий відсоток жиру, пийте жирне молоко, кефір, ряжанку.
3. споживайте більше калорій, ніж витрачаєте. На початку слід відмовитися від серйозних фізичних навантажень, для того, щоб почала утворюватися м'язова маса.
Маленькі хитрощі: перед їжею опівдні і увечері випивайте стакан фруктового соку, в який можна додати один, - два шматки цукру або ж глюкози. Фруктовий сік з цукром або глюкозою дає 250 калорій, крім того, сприяє додатковому виділенню інсуліну, що збуджує апетит. Деякі лікарі призначають своїм пацієнтам курс лікування препаратами інсуліну. Це сприяє не тільки поліпшенню апетиту, але і затриманню води в тканинах, відкладенню білків в організмі, а також прискорює процес перетворення вуглеводів в жири. Відразу після пробудження з'їжте декілька шматків цукру або дві-три ложки меду.
Ефект лікування худоби значно підвищується завдяки застосуванню різних настоїв з цілющих рослин, що поліпшують апетит і травлення. У практиці лікування худоби широко використовують такі лікарські рослини, як софора, конюшина, люцерна, кульбаба, полин, деревій, шабельник, глуха кропива, спориш, кропива, коріандр, горець перцевий. З перерахованих лікарських рослин готують фітосбір (бажано включити до складу фітосбору 5-8 рослин) в пропорції 1:1.
Приготування зборів: 2 столових ложки заздалегідь подрібненого (у кавомолці або м'ясорубці) збору залити 1 літром окропу, довести до кипіння, кип'ятити на повільному вогні 10 хвилин в закритому посуді, злити разом з травою в термос, настояти ніч. Прийняти протягом дня по 100-150 мл за 30 хвилин до їжі. Для поліпшення смаку можна додати мед, цукор, варення. Курс лікування - 3-4 місяці. Після чого роблять перерву на 10-14 днів, міняють збір і продовжують лікування. Не дивлячись на поліпшення, що наступило, фітотерапію необхідно продовжувати протягом 12 місяців.
Надалі перейти на профілактичний прийом зборів навесні і восени (по 2 місяці). Збори трав можуть застосовуватися у поєднанні з іншими ліками. Поліпшення при фітотерапії наступає через 2-3 тижні регулярного прийому трав. Проте стійкий ефект може бути досягнутий лише у разі тривалого і регулярного застосування трав (протягом 8-12 місяців і більш). Перед тим, як приймати той або інший збір, бажано ознайомитися з протипоказаннями до трав, що входять до складу цього збору.
Приступивши до лікування худоби, постарайтеся не втратити здоров'я, адже багато хто хоче піти легким шляхом і починають їсти божевільну кількість солодкого, харчуватися в різного роду ресторанах швидкого харчування (де велика частина їжі шкодить нашому здоров'ю), наїдаються на ніч, вживають у божевільних кількостях алкоголь (він підвищує апетит) не замислюючись про те, що такою ціною якщо і наберемо вагу, то нашкодимо нашому здоров'ю.
Ви вилікуєтеся від худоби, якщо наполегливо дотримуватимете вказаний режим лікувального харчування, акуратно вживатимете всі призначені лікарем ліки і процедури. Худоба важко піддається лікуванню, тому не зневіряйтеся при тимчасових невдачах, вірте в успіх.
Відправлено 22 січень 2009 - 12:14
Відправлено 13 лютий 2009 - 22:44
Це точно не для мене.
Відправлено 11 липень 2009 - 12:55
Відправлено 11 липень 2009 - 14:30

Допомога

-